Heb ik een visum nodig voor mijn reis?

visum waiver programma, USA reizen

Over Jan Doets

Jan Doets in de pers!

Maatschappelijke betrokkenheid en steun van Jan Doets America Tours

Wie zijn wij? Uw reisadviseurs

Aanbod reizen

Voorwaarden & ANVR

Accommodaties

Extra service

Offertes

Verantwoording 'Green' op uw offerte/boekingsbevestiging/factuur.

Reis boeken

Reisbescheiden van Jan Doets America Tours

Vliegreizen

Autohuur

Verzekeringen

Reisdocumenten
 • Heb ik een visum nodig voor mijn reis?

  Op de website van de Usembassy kunt u nakijken of u een visum nodig heeft voor Amerika. Wanneer u niet langer dan 90 dagen op reis gaat en niet gaat studeren of werken, geldt vaak dat u voldoende heeft aan een Visum Waiver formulier dat u bij het inchecken of in het vliegtuig krijgt uitgereikt en kunt invullen. Voor kinderen en baby's heeft u tevens een apart paspoort nodig. Heeft u een andere nationaliteit, controleer dan even de voorwaarden met het consulaat of ambassade van Amerika of Canada in het land waar u vandaan komt.

  ESTA

  Het Amerikaans Department of Homeland Security (DHS) heeft het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) aangekondigd. ESTA is een geautomatiseerd systeem om vast te stellen of reizigers die staatsburger zijn van landen die deelnemen in het visumontheffingsprogramma (VWP), waaronder Nederland, zonder visum naar of via de USA mogen reizen. Sinds 12 januari 2009 is het programma verplicht en zullen alle reizigers die naar of via Amerika reizen - van ESTA toestemming moeten verkrijgen alvorens zij visum-vrij mogen reizen.

  De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov. Eventueel kan uw reisagent u hierbij assisteren. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen en babies. In de meeste gevallen zal ESTA onmiddelijk uitsluitsel geven omtrent het visum-vrij kunnen reizen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang to de USA voor een periode van twee jaar, tenzij uw paspoort eerder verloopt. U dient naast de ESTA toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort. Voor meer informatie kunt u terecht op de Engelstalige website www.cbp.gov/esta.

   

 • Geldig paspoort?
 • ESTA: Verplichte reistoestemming VS
 • Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Betalen & prijzen

Problemen of klachten

Reis zonder vluchten boeken

GreenSeat

Veilig op reis & milieu

Jan Doets Twitter Jan Doets Youtube Jan Doets Facebook
Disclaimer | Privacy | Jan Doets Blog | Voorwaarden | Vacatures | Verzekeringen | Voorwaardensets