Alaska is de meest ongerepte en tevens grootste staat van Amerika en draagt daardoor de toepasselijke bijnaam 'The Last Frontier'. Mede hierdoor heeft Alaska altijd al een ongekende aantrekkingskracht gehad op de avontuurlijke reiziger. Ongelimiteerde mijlen aan avontuurlijke wegen om te verkennen, toeren door landschappen met gletsjers, fjorden, uitgestrekte bossen, woeste rivieren en bovenal veel wildlife, want Alaska is wild! De staat biedt mogelijkheden om van de gebaande paden af te gaan en te genieten van een ongekend roadtripavontuur! Een camperreis door Alaska geeft jou het ultieme vrijheidsgevoel, waarbij je optimaal geniet van alle avonturen die je onderweg opdoet!

Bekijk onze camperreizen in Alaska

Reiseigenschappen van camperreizen in Alaska

Routeadvies voor de grootste staat

Alaska is immens groot en behoorlijk ruig. Hoewel het wegennetwerk in de staat relatief beperkt is ten opzichte van veel andere Amerikaanse staten, is Alaska enorm uitgestrekt en liggen bestemming ver uit elkaar. Doets Reizen kan jou adviseren over waar je campings kunt vinden en wat de beste locaties zijn voor het maken van een tussenstop met de camper. Ideaal!

Kamperen op prachtige locaties in de natuur

Zero Risk, zero zorgen!

Alaska nodigt uit om op avontuur te gaan en om van de gebaande wegen af te gaan. Sommige van de mooiste wegen in de staat zijn (gedeeltelijk) onverhard, bijvoorbeeld de beroemde Dalton Highway en de Denali Highway. Geen zorgen, want zolang je met de camper reist op wegen die door de camperverhuurder zijn goedgekeurd om te bereizen, is geen weg onbegaanbaar! Bovendien ben je ook op de onverharde wegen uitstekend verzekerd met de Zero Risk verzekering van Doets Reizen, waardoor je zorgeloos kunt toeren met de camper!

Een tussenstop bij een gletsjer onderweg

Campers in alle maten

Één van de eerste aspecten van het plannen van een campervakantie is het kiezen voor een geschikt campertype. Jan Doets werkt voor camperhuur in Alaska samen met Cruise America, de grootste camperverhuurder ter wereld. Vanuit Anchorage verhuurt Cruise America een breed aanbod aan campermodellen, van de stoere truck camper tot de ruime familiecamper. Afhankelijk van je reisgezelschap en reisroute kan Doets Reizen jou adviseren over welk campertype het meest geschikt is voor jouw Alaska avontuur!

Cruise America camper op de camper

Advies voor vluchten en hotel

Voordat je met de camper begint aan een onvergetelijk reisavontuur door Alaska, verblijf je eerst minimaal 1 nacht in een hotel. Jan Doets geeft jou uit eigen ervaring advies over accommodaties waar je eventueel gebruik kunt maken van een shuttle naar de camperverhuurder. En als je de camper aan het einde van je reis door Alaska weer inlevert, zorgt Doets Reizen ervoor dat er een terugvlucht is geboekt die qua tijdstip goed aansluit op het inlevermoment bij de camperverhuurder. Zo is jouw prachtige campervakantie door Alaska van het begin tot en met het einde uitstekend georganiseerd!

Rijden met de camper door een prachtig landschap