Nieuws

Bosbranden in Canada

Update 18 juli 2017:
De vooruitzichten voor Cache Creek zijn verbeterd. De camping Historic Hat bij Cache Creek is nog steeds gesloten maar voorzichtig wordt verwacht dat de camping aan het einde van de week weer open zal gaan.
Highway 1 nabij Cache Creek blijft voorlopig nog dicht. Er is nog geen vooruitzich wanneer de weg weer open gaat.

Update 14 juli 2017:
Het aantal branden is afgenomen, van ruim 220 naar ongeveer 180.
Voor dit weekend is droog weer en wind voorspeld en dat is geen gunstig vooruitzicht.

Update 13 juli 2017:

De Calamiteitencommissie heeft naar aanleiding van de recente bosbranden in British Columbia, Canada de volgende besluiten genomen:

Vaststelling van een calamiteit met ingang van 8 juli 2017 voor die plaatsen in British Columbia, Canada die werden getroffen door
bosbranden.

Momenteel ligt het getroffen gebied in het binnenland van (met name het zuidelijk deel) van British Columbia, en zijn de kuststreek en
Vancouver Island niet getroffen; Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 8 juli 2017 voor die plaatsen in British Columbia, Canada waar aan het
fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van deze calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U heeft ongetwijfeld vernomen dat er momenteel bosbranden woeden in het westen van Canada. Hoewel bosbranden normaal zijn in deze periode van het jaar, zijn er nu bijzonder veel bosbranden en hebben deze ook impact op het reizen door British Columbia. Graag houden wij u op de hoogte en laten wij u weten waar u rekening mee moet houden:

Actueel overzicht van bosbrand locaties

Het merendeel van de bosbranden bevind zich in gebieden waar geen vakantiereizen langs gaan. Wel zult u rook in de verte en soms ook dichterbij kunnen zien en ook kunnen ruiken. Een actueel overzicht van de bosbranden is gemakkelijk op te vragen via deze officiële website.

Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park is sinds zondag 9 juli gesloten. Dit is niet vanwege bosbranden, de sluiting is preventief omdat het park slechts door één weg bereikbaar is. Eventuele evacuatie is hierdoor belemmerd en een risico. Het dorpje Clearwater en accommodaties in de omgeving zijn gewoon bereikbaar.

Alpine Meadows Resort

Het Alpine Meadows Resort is preventief geëvacueerd. Reizigers die hier op korte termijn naar toe gaan zullen worden omgeboekt en krijgen hiervan een persoonlijk bericht met nieuws en informatie. 

Route advies tussen Wells Gray/Kamloops en Whistler

Highway 1 nabij Cache Creek & Ashecroft is in beide richtingen afgesloten. Als u bijvoorbeeld tussen Kamloops en Whistler reist adviseren wij u de zuidelijke route te nemen via de 12 en de 8 langs Merritt en Spences Bridge. Klik hier voor een routekaart op GoogleMaps.

Historic Hat Creek Ranch Campground
Historic Hat Creek Ranch Campground in Cache Creek BC is tijdelijk gesloten vanwege bosbranden in de omgeving. Reizigers die hier op korte termijn naar toe gaan worden omgeboekt en krijgen hiervan persoonlijk bericht.

Noord British Columbia
De Gold Rush Trail (Highway 97) is op verschillende punten afgesloten in beide richtingen. Reist u tussen Wells Gray Provincial Park en Prince George dan adviseren wij u om om te rijden via Highway 5 en de 16. Klik hier voor een routekaart op GoogleMaps.

Een handige website met kaart
Op een aantal routes in British Columbia zijn er wegafsluitingen die geen grote impact hebben, maar slechts een korte omleiding vergen. U kunt op de hoogte blijven van wegafsluitingen via deze website. 

Voorspellingen
Hoewel er op meerdere plaatsen regen is voorspeld, geldt dit niet voor alle gebieden. Het is warm en droog in Canada, met name in het centrale deel van British Columbia. De situatie kan snel wijzigen met bosbranden. Voor diegenen waarvoor de reis nog niet aanstaande is maar over een paar weken kunnen wij nog geen nieuws geven. De natuur laat zich vanzelfsprekend niet regisseren. 

Mocht u vragen hebben dan staan wij graag voor u klaar natuurlijk en wij wensen iedereen een goede en vooral veilige vakantie. Wij nemen vanzelfsprekend contact op met reizigers waarbij noodzakelijke omboekingen gemaakt moeten worden om verder te kunnen reizen. 

Met vriendelijke groet,

Het team van Jan Doets America Tours