Alaska & Yukon Arctic Discovery per SUV

Autorondreis | 23 dagen

Met deze grote autovakantie zul jij de vele hoogtepunten van Yukon en Alaska ontdekken. Je bezoekt Denali National Park, Kluane National Park met Mount Logan, de spannende Dempster Highway met als eindpunt de Beaufort Sea in de Northwest Territories. Ook zal jij het gekraak van gigantische gletsjers horen en zie je met een beetje geluk orka's, walvissen en grizzlyberen! Tijdens deze reis beschik je over een SUV-huurauto. Dit type auto is verplicht op de Dempster Highway zodat jij moeiteloos de avontuurlijke wegen in het hoge noorden kunt trotseren!

Drie weken lang zul jij oog in oog staan met het ruige landschap in Alaska en Yukon. Met deze autotrip zul jij de vele hoogtepunten van Yukon en Alaska ontdekken. Je bezoekt Denali National Park, Kluane National Park met Mount Logan, de spannende Dempster Highway met als eindpunt de Beaufort Sea in de Northwest Territories. Je rijdt in een SUV zodat je moeiteloos de avontuurlijke wegen in het hoge noorden kunt trotseren! Je bezoekt de Prince William Sound met de Columbia Glacier en het indrukwekkende Kenai Fjords National Park. Je kunt deze reis geheel op maat laten aanpassen. Neem dus contact op met onze Alaska- en Yukon-specialisten voor meer informatie en deskundig advies. Ben jij dol op avontuur en zijn relatief lange reisdagen geen probleem? Dan is deze drieweekse reis door Alaska en Yukon, een regelrechte aanrader. 

Details

Bestemming Noordwest Amerika, West Amerika, West Canada
Reisduur 23 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 21 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 21 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-4 personen: categorie L (Standard SUV)
  5-6 personen: categorie T (Large SUV)
  LET OP: Het rijden op de Dempster Highway is alleen toegestaan met een SUV-voertuig. Downgraden is dus niet toegestaan. 
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Denali Wildlife Tour in Denaili National Park
 • Columbia Glacier Cruise
 • Ferry Valdez naar Whittier Columbia Glacier Cruise 
 • Kenai Fjords National Park Cruise
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken Pass Canada en Amerika van ca. CA $70,- per volwassene en ca. CA $35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA $140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt. Nationale Parken Pass voor de VS is ca. US $80,- per auto (max. 4 personen). Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

VLIEGTIP: Vlieg met Icelandair en profiteer van de meest snelle verbinding met Alaska. Icelandair heeft een perfecte verbinding met Anchorage, waardoor de vlucht slechts circa 10 uur duurt. Icelandair vliegt niet dagelijks naar Anchorage, we nemen graag de mogelijkheden met je door. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Advies & maatwerkreizen

Een reis naar Alaska en Yukon is bijzonder. Kom daarom gerust bij ons langs om de reis tot in detail te bespreken! Doets Reizen is immers gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reisopties. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lodges om te overnachten, meerdaagse wildlife-tours, of een bezoek aan zeer afgelegen gebieden. Ook zijn we expert op het gebied van één- of meerdaagse Arctic Tours: luxe en intieme cruisereizen. Ben je op zoek naar de First Native (Eskimo)-cultuur? Dan kunnen we dat ook regelen. Wij bieden ook reizen aan waarin je de kans hebt het noorderlicht te bewonderen. Neem contact op met ons! Wij helpen graag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie artikel 9, lid 2):

 • 25% annuleringskosten na bevestiging van je reis
 • 35% annuleringskosten vanaf 60 t/m 45 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 80% annuleringskosten vanaf 44 t/m 30 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 100% annuleringskosten vanaf 29 t/m 0 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland

LET OP: Sommige accommodaties en excursies hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden. Dit zal kenbaar worden gemaakt op de boekingsopdracht.

Ferry overtocht(en)

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot-verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de boot meerdere keren per dag, bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt. Het controleren van deze diensten behoren bij het boekingsproces. Het kan voorkomen dat wij (kleine) aanpassingen moeten aanbrengen in de reis. Vanzelfsprekend gaat dit in overleg met jou. Zodra het vaarschema bekend is gemaakt, zullen wij direct controleren of de overtocht past bij jouw gekozen reis.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry-overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij je direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

De tarieven en het vaarschema van AMHS zijn meestal pas eind januari bekend en deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Zelfs als AMHS-informatie heeft vrijgegeven kunnen er dus nog wijzigingen worden doorgevoerd. Het is daarom zeer belangrijk een flexibele instelling te hebben. Niet alleen wij als reisorganisatie, maar ook jij als reiziger dient er rekening mee te houden dat de reis mogelijk zelfs na boeking aangepast moet worden. Doets Reizen is vanzelfsprekend niet verantwoordelijk voor eventuele (financiële) gevolgen die ontstaan doordat de reis aangepast dient te worden. Wij zullen waar mogelijk oplossingen bieden, ook al brengt dit eventueel extra kosten met zich mee. De eventueel ontstane extra kosten zijn te allen tijde voor jouw rekening. Doets Reizen is niet aansprakelijk voor extra kosten die gemaakt worden. 

Kosten:
Zonder noodzakelijke wijzigingen in het landarrangement, zoals aanpassingen op het gebied van excursies en accommodaties, bedragen de wijzigingskosten EUR 50,- per ferrytraject in het geval van de volgende aanpassingen:

 • een andere datum van het ferrytraject;
 • een andere tijd van het ferrytraject;
 • een ander ferrytraject.

Wanneer er naast het wijzigen van de ferryovertocht ook aanpassingen noodzakelijk blijken te zijn op het gebied van accommodaties en/of excursies, bedragen de wijzigingskosten EUR 100,- per ferrytraject. Daarbij worden de eventuele kosten van alternatieve/aangepaste accommodaties doorberekend tegen het daarvoor geldende tarief.

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 5150 km

 • Dag 1: Heenreis naar Anchorage

  Anchorage
  Afstand: circa 10 km

  Vandaag vlieg je naar Anchorage. Wil je de vliegtijd zo kort mogelijk houden, kies dan voor Icelandair. Na het passeren van de douane- en immigratieautoriteiten haal je de huurauto op en reis je door naar het centrum van Anchorage. Hier verblijf je 1 nacht.

 • Dag 2: Anchorage - Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 380 km

  Vandaag verlaat je Anchorage over de George Parks Highway op weg naar Denali National Park. Onderweg dien je beslist een aantal stops temaken bij Eklutna en Talkeetna bekend van de serie Northern Exposure, echt zoals je dat van Alaska verwacht. Tenslotte kom je in een toendra-landschap met groen-, rood-, oranje- en donkergekleurde bergen. Dit is het begin van Denali National Park. We adviseren je eerst naar het Visitor Center te gaan om informatie te krijgen over het park. De komende 2 nachten verblijf je aan de rand van Denali National Park.

 • Dag 3: Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 20 km

  Vroeg op voor de schitterende dagtour door het Denali National Park. Dit park is alleen toegankelijk via bustours, dus direct inbegrepen bij de reis. Op een mooie zonnige dag domineert de bijna 6200 meter hoge Mount Denali het landschap. Het park bestaat uit heuvels en bergen, met een lage vegetatie van struiken en wilde bloemen. Overal kom je wild tegen zoals caribou, moose, vossen en wolven en met een beetje geluk ziet je de blonde grizzly’s spelen op de berghellingen. Vergeet vooral niet een verrekijker mee te nemen.

 • Dag 4: Denali National Park - Fairbanks

  Fairbanks
  Afstand: circa 200 km

  Op naar Fairbanks! Je arriveert vroeg in de middag en hebt voldoende tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het University of Alaska Museum. Hier treft je zeer interessante objecten aan uit vroegere tijden en kun je veel leren over de cultuur en leefwijze van de Natives van Alaska. Wil je echt iets bijzonders doen? Dan kun je vanuit Fairbanks een bijzondere excursie ondernemen. Dit is de Arctic Circle-dagtour. Deze excursie laat je kennismaken met veel facetten van het dagelijks leven in Alaska. Je volgt de Alaskan Pipeline en passeert de Poolcircel.

 • Dag 5: Fairbanks - Tok

  Tok
  Afstand: circa 330 km

  Je verlaat Fairbanks en reist door richting Tok. Leuke stops die jij onderweg kunt maken zijn de Alaska-pijpleiding en het plaatsje North Pole. Hier woont de kerstman. Einddoel vandaag is Tok waar je 1 nacht verblijft.

 • Dag 6: Tok - Dawson City

  Dawson City
  Afstand: circa 300 km

  Je gaat Alaska verlaten en bereikt de Yukon via de spectaculaire Top of the World Highway. Deze weg is deels geasfalteerd en deels onverhard, zodat deze prachtige route al snel 6 uur in beslag zal nemen. Je rijdt op groene hoogvlaktes in een weids landschap. De Top of World Highway is de enige highway naar Dawson. Je komt later deze reis weer terug in Dawson City dus neem de tijd en geniet van de omgeving. Dawson was het kloppend hart gedurende de Gold Rush in de Yukon en de sfeer van de Gold Rush is nog duidelijk zichtbaar in de karakteristieke architectuur in het stadje.

 • Dempster Highway

  Dag 7: Dawson City - Eagle Plains

  Eagle Plains
  Afstand: circa 400 km

  Vandaag ga je de avontuurlijke Dempster Highway rijden! Geniet vandaag van uitgestrekte glooiende toendra-landschappen en weidse uitzichten. Dit is het ultieme Yukon en een belangrijke reden waarom je deze reis doet! De Dempster Highway is de 2e publieke weg in Noord- Amerika die naar de poolcirkel loopt (enige nog toegestane weg voor particulieren over poolcirkels). Je verblijft 1 nacht in het Eagle Plains Hotel. Vanuit het hotel zie je niets dan horizon en de vlakte loopt iets zuidelijk van het hotel tot de Ogilvie Bergen met geweldige panorama’s en ruige berggezichten.

 • Dag 8: Eagle Plains - Inuvik

  Inuvik
  Afstand: circa 370 km

  De rit naar Inuvik neemt ongeveer 6 uur in beslag en loopt over de meest teruggetrokken delen van de Dempster Highway. De reis naar het noorden loopt over de poolcirkel en je kruist de MacKenzie en Peel River met een ferry richting de weidse MacKenzie Delta. Wij raden je een bezoek aan het eskimo-dorpje van Fort McPherson te brengen waar je mooie uitzichten hebt over de Red River. Na een aantal lange reisdagen is het prettig even tot rust te komen. Je verblijft daarom 2 nachten in Inuvik in de Northwest Territories.

 • Dag 9: Inuvik

  Inuvik
  Afstand: circa 20 km

  Vandaag is er tijd om Inuvik te bezichtigen en misschien wat indianen- of eskimo-handwerk kopen. Inuvik betekent ‘plaats van de man’ in de oorspronkelijke taal van de Inuits. Je kunt vanuit Inuvik diverse excursies ondernemen op het poolwad.

 • Dag 10: Inuvik - Eagle Plains

  Eagle Plains
  Afstand: circa 370 km

  Vandaag reis je via de Dempster Highway terug richting Dawson City. Deze reisafstand is te lang dus verblijf je wederom één nacht in Eagle Plains. Je geniet vandaag weer van uitgestrekte toendra-landschappen. Deze uitgestrektheid verveelt nooit.

 • Dag 11: Eagle Plains - Dawson City

  Dawson City
  Afstand: circa 400 km

  Een laatste tocht door dit mooie prachtige toendra-landschap. Je kunt nog een stop maken om in de verte Tombstone Mountain te zien liggen. Aan het einde van de Dempster Highway kun je zeggen: "We did the Dempster!". Zoals het hoort, geschreven in de vieze achterruit. In de middag arriveer je in Dawson waar je 1 nacht verblijft. In Dawson moet je goed geproefd hebben van de Gold Rush-geschiedenis van weleer. In 1880 had Dawson nog maar 300 inwoners en in 1885 had Dawson 20.000 inwoners en was het een bruisende stad. Interessant is een excursie te ondernemen naar Gold Dredge iets buiten Dawson.

 • Dag 12: Dawson City - Keno

  Keno City
  Afstand: circa 290 km

  Na deze Goldrush-ervaringen ga je nu de Silver Rush ervaren waarbij je vandaag een verkenning doet in Mayo, Keno en Elsa. Deze 3 plaatsen hebben een rijke geschiedenis, begin vorige eeuw zijn hier namelijk enorme zilvervondsten gedaan. Pas in 1989 is in Keno de tot dan toe grootste zilver vindplaats ter wereld, de Keno Hill-mijn, gesloten en zijn de drie plaatsjes definitief Ghost Towns geworden. Je verblijft een nacht in Keno.

 • Dag 13: Keno - Whitehorse

  Whitehorse
  Afstand: circa 470 km

  Vroeg uit de veren, je hebt vandaag een lange rit voor de boeg naar Whitehorse. Je rijdt een prachtige route door de Yukon over Highway 2 in zuidelijke richting naar Whitehorse. Je verblijft 1 nacht in Whitehorse.

 • Dag 14: Whitehorse - Kluane National Park

  Kluane National Park
  Afstand: circa 260 km

  Je verlaat Whitehorse en reist door naar Kluane National Park. Je komt via Haines Junction het park binnen. Dit park ligt in een zeer ongerept gebied met het helblauw gekleurde Kluane Lake en Mount Logan als hoogtepunten. Mount Logan is de hoogste top van Canada met een hoogte van 5950 meter. De grootste gletsjers buiten de pool bevinden zich in dit park. Tip: heb je nog meer tijd? Maak dan een extra loopje en verblijf 2 nachten in Atlin Provincial Park. Hier kun je wandelen op een van de oude mijnwegen en geniet van de warmwaterbronnen in de bossen. Je kunt ook verblijven in prachtige natuur-lodges in Tagish of Marsh Lake.

 • Dag 15: Kluane National Park

  Kluane National Park
  Afstand: circa 50 km

  Je hebt een volle dag om Kluane National Park te bekijken. Je kunt verschillende wandelingen maken in dit unieke en schitterende natuurpark. Een zee van gletsjers duwt de bergtoppen van de St. Elias Mountains omhoog en veel gletsjers zijn nog altijd intact. Door deze bergketen dringt de vochtige zeelucht Yukon moeilijk binnen, waardoor het er relatief weinig regent. Om het park echt goed te kunnen zien is de spectaculaire vliegtuigtour Kaskawulsh South Arm & Lowell tour inbegrepen! Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s.

 • Dag 16: Kluane National Park - Tok

  Tok
  Afstand: circa 470 km

  Je rijdt langs de rand van het Kluane National Park via Beaver Creek terug naar Tok. Neem de tijd voor deze route, je kunt niet erg opschieten, de Alaska Highway volgt hier de originele route uit 1942. Je verblijft 1 nacht in Tok.

 • Dag 17: Tok - Valdez

  Valdez
  Afstand: circa 420 km

  Vanuit Tok reis je door de Chugach Mountains naar Valdez. Je rijdt langs woeste riviertjes die zich uitstekend lenen voor een avontuurlijke riverraft. Je passeert de Thompson Pass en net voor Valdez kun je de reusachtige Worthington Glacier bezoeken, die bijna tot aan de weg reikt! Daarna de groene, bijna maagdelijke Keystone Canyon opgesmukt met veel watervallen. In de loop van de dag arriveer je in Valdez, waar je 2 nachten verblijft.

 • Dag 18: Valdez - Columbia Glacier

  Valdez
  Afstand: circa 20 km

  Een geweldige dag staat je te wachten! Vandaag bezoek je namelijk de indrukwekkende Columbia Glacier (inbegrepen). Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Met deze circa zeven uur durende cruise vaar je door de Prince William Sound, en bezoek je Columbia Glacier. Aan boord kun je genieten van prachtige uitzichten en wildlife zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen. Je komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visgeschiedenis. Tip: je mag deze tour ook omwisselen voor de Meares Glacier Cruise. Vraag naar de mogelijkheden!

 • Dag 19: Valdez - Prince William Sound - Whittier - Seward

  Seward

  Vroeg in de ochtend ga je aan boord van de Alaska Marine Highway Ferry en maak je de 7 à 8 uur durende oversteek door de Prince William Sound, langs de Columbia Glacier tot Whittier. Bij aankomst in Whittier rijd je over de tolweg naar Portage. Je vervolgt je reis naar Seward, waar je 2 nachten verblijft.

 • Dag 20: Seward - Kenai Fjords National Park

  Kenai Fjords National Park
  Afstand: circa 160 km

  Vandaag staat alweer in het teken van een bijzondere dagtocht per boot. Je bezoekt het beroemde Kenai Fjords National Park (inbegrepen). Dit natuurpark is een genot voor de natuurliefhebber. Je ziet vandaag veel wild in de vorm van zeehonden, zeeotters, vogels en misschien wel walvissen. Hier kun je ook afbrokkelende gletsjers zien.

 • Dag 21: Seward - Girdwood

  Girdwood
  Afstand: circa 140 km

  Je verlaat de Kenai Peninsula en reist vandaag terug richting Anchorage. Voordat je naar huis gaat, is het tijd om even te relaxen en bij te komen van alle indrukken. De komende nacht verblijf je in het luxe Alyeska Resort, in bergen vlakbij Anchorage.

 • Dag 22: Girdwood - terugreis vanuit Anchorage

  Anchorage
  Afstand: circa 70 km

  Via de fraaie autoweg die langs de Cook Inlet gaat, geniet jij van je laatste momenten in Alaska. Je gaat vandaag terug naar het vliegveld van Anchorage waar je de huurauto inlevert. Aansluitend check je in voor de terugvlucht naar Europa.

 • Dag 23: Terugkomst

  Je komt vandaag aan in Europa. Deze prachtige reis zit erop. Laat je ons weten hoe je het hebt gehad?


De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Inlet Tower Suites -
  Hotel
  klasse
  1

  Inlet Tower Hotel & Suites

  Het Inlet Tower Hotel & Suites is gelegen tussen 12 en 13 avenue. Op slecht 15 minuten loopafstand bevindt zich het centrum van de stad Anchorage, Hier zijn diverse winkels, attracties en restaurants te vinden. Het hotel beschikt in totaal over 177 kamers. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad, TV, telefoon, koffiezetapparaat, magnetron, kleine koelkast en een föhn. Verder beschikt het hotel over een lounge, restaurant en een fitnessruimte. In het hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. 

  Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen in hanging baskets.

   

  Meer informatie
 • Denali Grizzly Bear Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Denali Grizzly Bear Resort

  De ligging van dit resort tussen de bomen en aan de Nenana River geeft een bepaalde sfeer. In Alaska noemen ze dit de 'Alaskan atmospohere' die hier tot leven komt. Het resort is eigendom van een familie. De cabins liggen verscholen tussen bomen en hebben (deels) uitzicht op de Nenana Rivier. De camping staat los van het resort waardoor u geen 'last' zult hebben van de overige campinggasten. In totaal heeft het resort 17 vrijstaande cabins. Elke cabin ademt natuur en avontuur door de locatie en het vele hout wat er is gebruikt. Elke cabin beschikt over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Je heb echt een eigen plekje in de wildernis. Het is mogelijk om met de auto tot aan je eigen cabin te rijden. Zo hoef je niet ver met je koffers te lopen.  Ook heeft het resort een hotel dat beschikt over 92 hotelkamers. Dit zijn de Cedar Lodge Rooms. Deze kamers beschikken over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Er is op dit resort geen restaurant aanwezig. Wel is er een kleine store waar je wat drinken en snacks kunt kopen. Ook zijn er aan de overkant van de straat twee restaurants te vinden.

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • River's Edge Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  River's Edge Resort

  The River's Edge Resort is gelegen aan de rand van de Chena River in de plaats Fairbanks. Dit gebied is opzich al een bezoek waard! Dit resort bestaat uit diverse soorten cottage's/huisjes. Tussen alle huisjes is veel groen terug te vinden en staat diverse bankjes, Het resort straalt gelijk een gezellige en gastvrije sfeer uit. De kamers zijn fijn, licht en leuk ingericht.  De kamers beschikken over een patio, badkamer, tv, telefoon en een föhn. Strijkgerij is op aanvraag mogelijk. 

  Het resort beschikt over een restaurant waar je voor zowel ontbijt, lunch of diner terecht kunt. De maaltijden zijn echter niet in de prijs inbegrepen.

  Meer informatie
 • Young's Motel - Cabin
  Hotel
  klasse
  1

  Young's Motel Tok

  Dit is een kleinschalig motel in Tok. Eigenlijk bestaat dit motel uit twee losse gebouwen. In dit motel is een restaurant aanwezig genaamd Fast Eddy's. Volgens locals is dit één van de beste in de stad. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en licht. Totaal zijn er 43 kamers aanwezig met ieder een eigen badkamer, tv en telefoon. Naast de reguliere hotelkamers zijn er tevens 10 cabins aanwezig. Iedere cabin beschikt over twee queensize bedden, eigen badkamer, TV, telefoon en koffiezetfaciliteiten. Let op, er is enkel zeep aanwezig. Dus zorg er daarom voor dat je zelf shampoo meeneemt. Een fohn is niet standaard aanwezig maar via de receptie aan te vragen. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  

  Inchecken is mogelijk tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Indien u na 22.00 uur arriveert, dient u vooraf het hotel te bellen. 

  Meer informatie
 • Eldorado Hotel - buitenkant
  Hotel
  klasse
  1

  Eldorado Hotel Dawson City

  Het hotel is gelegen in het beroemde plaatsje Dawson City. Dawson City is beroemd om de Gold Rush sfeer die hier nog altijd voelbaar is. Dit leuke hotel past goed bij deze sfeer en heeft een echte western uistraling. Het hotel beschikt over 46 kamers. De kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals; een badkamer, TV, telefoon, koffiezetfaciliteiten, koelkast en een wekker. Het Eldorado Hotel beschikt ook over een gezellig restaurant en een lounge. Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk. 

  Deze stad is ontstaan - en enorm gegroeid - tijdens de Gold Rush. In 1897 streken er ongeveer 35.000 goudzoekers neer, na een vermoeiende tocht over de Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er nog niet en dus werden er tentenkampen ingericht. De vrouwen zorgden voor het eten en de was en voor vertier als cancan girls in de saloons en bars. Op dit moment heeft Dawson ongeveer 1.3000 inwoners. Er komen veel toeristen om te gokken in de Diamond Tooth Gerthies Gambling Hall. De naam van dit gokpaleis komt van de dame Daimond Tooth Gerthie. Haar echte naam was Gerthie Lovejoy en zij danste in vroeger tijden in één van de bars. Haar bijnaam kreeg zij omdat ze een diamant tussen haar voortanden had laten monteren. Met haar charmes, die ze in de strijd gooide bij de eenzame goudzoekers, ontfutselde ze een fortuin aan goudklompjes. In Dawson kunt u het beste eerst het Visitor Center bezoeken om wat foldermateriaal te halen, voor informatie over wat er allemaal in en om de stad te doen is. De riverboat S.S. Keno is in 1922 gebouwd en voorzag het dorpje Mayo van goederen en vervoerde er zilver vandaan. In het centrum zijn verschillende typische Gold Rush-gebouwen te zien. Breng zeker een bezoekje aan het Palace Grand Theatre, dat in 1899 werd gebouwd door Arizona Charlie. Arizona Charlie was de bekendste barman van de Gold Rush. Het Grand Theatre was het meest luxueuze theater van het westen van Noord-Amerika. Hier treden de cancan girls van de Gaslight Follies nog steeds op. 

  Meer informatie
 • Eagle Plains Hotel - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Eagle Plains Hotel

  Het Eagle Plains hotel biedt simpele maar schone kamers aan. Het hotel is gelegen aan de Dempster Highway en wordt puur als overnachtingslocatie gebruikt vanwege de ligging. Het hotel beschikt over een restaurant met een bar en lounge. Ook kan je gebruik maken van water om de huurauto te wassen. Het hotel beschikt over 32 kamers. Alle kamers beschikken over twee tweerpersoonsbedden, een badkamer, televisie en telefoon. 

  Meer informatie
 • MacKenzie hotel
  Hotel
  klasse
  1

  MacKenzie Hotel

  Het MacKenzie Hotel in Inuvik is centraal gelegen. Geniet van de noordelijke gastvrijheid in het centraal gelegen MacKenzie Hotel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met een magnetron, koelkast, kabeltv, internet en airconditioning. Er zijn totaal 94 kamers en voorzien van een magnetron en koelkastje. 

  Meer informatie
 • Silvermoon Bunkhouse 2
  Hotel
  klasse
  1

  Silvermoon Bunkhouse

  Dit leuke hotelletje in Keno City bestaat sinds 2013 en is daarmee relatief nieuw te noemen. De locatie is zeer gunstige! Keno is een dorpje waar de mijnbouw nog steeds actief is. In 1909 is er enorm veel zilver gevonden. Tot begin jaren negentig was het één van de grootste zilvervindplaatsen in Noord-Amerika. Er woont een bijzondere mix van kunstenaars, mijnwerkers en senioren die er al hun hele leven wonen. Er is een camping en een museum over de mijnbouw. De collectie is indrukwekkend en gedetailleerd: u krijgt aan de hand van foto’s een zeldzaam duidelijk beeld van hoe het leven in de regio de afgelopen eeuw moet zijn geweest. Silvermoon Bunkhouse heeft totaal 6 kamers (met 1 tweepersoons bed OF twee eenpersoonsbedden!) zonder badkamer. In het hoofdgebouw zijn 2 schone badkamers te vinden. In het hoofdgebouw mag u als gast ook gebruik maken van de algemene keuken. Het is dus mogelijk om zelf alvast wat eten en drinken mee te nemen. In Keno zijn 1 a 2 restaurants te vinden, maar zijn niet het hele jaar geopend.

  Tip van onze Yukon specialisten Janette en Sabine: Vanaf het hotel adviseren wij je een extra ritje te maken naar Keno Hill. Hier is het uitzicht prachtig en kom je ook wegwijzerpaal tegen. Hier waan je jezelf al even in het gebied van Top of the World! 

  Meer informatie
 • BW Gold Rush Inn - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Best Western Gold Rush Inn

  Noordelijke gastvrijheid in een goed toeristenklasse hotel. Het Best Western Gold Rush Inn heeft een sfeervolle uitstraling die past bij de sfeer in Yukon. De kamers zijn netjes en voldoen aan de standaarden die je van Best Western mag verwachten. De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en koffie, strijkijzer en strijkplank. Internet is gratis voor alle hotelgasten. Ook is er een gezellige bar aanwezig waar ook locals graag komen. 

  Meer informatie
 • The Raven Hotel 1
  Hotel
  klasse
  1

  The Raven Hotel

  The Raven Hotel is gelegen op een goede locatie. Een paar minuten vanaf het dorpje van Haines Junction en het Kluane Nation Park visitor center. De ligging biedt dus de mogelijkheid om de omgeving goed te verkennen. Het hotel beschikt over 12 eenvoudige maar goede kamers. De kamers beschikken over een badkamer, telefoon, kleine koelkast, koffiezetapparaat, TV en een föhn. In het hotel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk. Ook kunt u in de ochtend gebruik maken van een gratis Continental Breakfast. Het eigen restaurant van The Raven Hotel serveert internationale gerechten. Het bevindt zich op de 2e verdieping en biedt uitzicht op de bergen. Reserveren is noodzakelijk en kan direct bij het inchecken! 

  Haines Junction is in 1942 ontstaan als basiskamp voor de aanleggers van de Alaska Highway. In 1942 woonden er 600 mensen. Nu fungeert Haines Junction als toegangspoort tot het Kluane National Park. Er zijn twee bezienswaardige kerken in Haines Junction, de Our Lady of the Wake Church en de St. Christopher’s Log Church. Het naburige Kluane National Park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vindt u er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een helikopter heeft u wél een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. In Kluane National Park vindt u de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de vak en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kunt u een gids huren om u de mooiste plekjes van het park te laten zien en u te vertellen over de prachtige natuur. 

  Meer informatie
 • Mountain Sky Hotel Valdez - exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Mountain Sky Hotel & Suites

  Dit hotel is gelegen in het centrum van de plaats Valdez. Op loopafstand van het hotel is de haven van Valdez gelegen. Leuk om hier even een bezoek aan te brengen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en een fitnessruimte. In de lobby is het mogelijk om gratis koffie en thee te krijgen. In het gehele hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. Het hotel beschikt in totaal over 95 kamers. Iedere kamer is voorzien van een van een badkamer, koelkast, magnetron, föhn, telefoon, TV, strijkfaciliteiten en een wekker. Let op: Sommige kamers liggen laagvloers. Hierdoor zijn de ramen kleiner en is er dus minder zicht!

   

  Meer informatie
 • Harbor 360 Hotel - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Harbor 360 Hotel

  Dit 3 verdieping tellende hotel is gelegen in de haven van Seward. In deze haven liggen de kleinere bootjes. Het hotel is voorzien van comfortabele kamers, een binnenzwembad en hot tub. De totaal 94 kamers beschikken over een privé badkamer, föhn, tv en gratis WiFi.  Tijdens je verblijf krijgt u een gratis continental breakfast aangeboden. 

   

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie
 • Hilton Anchorage - 2
  Hotel
  klasse
  2

  Hilton Anchorage

  Dit Hilton Hotel ligt in het centrum van Anchorage en beschikt over een  binnenzwembad en gym. In het Hooper Bay Cafe kun je tegen betaling terecht voor een ontbijt, lunch en/of diner. De hotelkamers zijn voorzien van tv, bed en een badkamer. Valetparking kost circa US$30.00,- per dag exclusief belastingen. 

  Meer informatie
 • Grande Denali Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Grande Denali Lodge

  Deze prachtige lodge heeft een spectaculaire ligging boven op de bergen. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht op de Nenana River en de wildernis van Denali National Park. De lodge beschikt over een souvenierswinkel, gratis internet in de lobby en alle standaard gemakken die u verwacht van een lodge. Grande Denali Lodge beschikt over een restaurant waar je heerlijke gerechten kunt bestellen. Er zijn totaal 166 ruime kamers voorzien van een badkamer, tv, fohn en een wekker. De lodge beschikt over beperkte hoeveel parkeerplaatsen en is te bereiken per stijle weg. 

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • Pike's Waterfront Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Pike's Waterfront Lodge

  Dit gezellige hotel ligt in Fairbanks vlakbij de luchthave en aan de Chena River. Omgeven door vele bomen die mooie uitzichten bieden. De lobby is sfeervol ingericht met een openhaard waar gasten gezellig kunnen bijpraten. Er is een buitenterras aanwezig net als een goed restuarant waar je lunch of diner kunt nuttigen. Bij het verblijf zijn echter geen maaltijden inbegrepen. Je zult hiervoor ter plaatse dus nog moeten betalen. Er zijn in totaal 180 kamers en 28 cabins met prive deck. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco en gratis WiFi verbinding.  

  Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities. Een tocht met de historische raderboot Discovery is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Fairbanks is tevens een zeer geschikte uitvalsbasis voor een excursie naar de poolcirkel, waarbij je per vliegtuigje tot over de poolcirkel vliegt en per bus terugrijdt over de Dalton Highway. Je maakt dan kennis met toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

  Meer informatie
 • Burnt Paw and Cabins Outback - 1
  Hotel
  klasse
  2

  Burnt Paw & Cabins Outback

  Dit hotel is gelegen in het plaatsje Tok. Het betreft een B&B achtige accommodatie. De houtaccenten zorgen voor een typische sfeer die helemaal past bij het beeld dat je van Alaska zou verwachten. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  De accommodatie beschikt over 6 cabins. Elke cabin is voorzien van 2 queen size bedden, privé badkamer, TV, koffiezetfaciliteiten, magnetron, koelkast en een föhn. Iedere ochtend zal er een gratis ontbijt worden geserveerd. Het is mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het WiFi netwerk.

  Meer informatie
 • Aurora Inn - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Aurora Inn Dawson City

  Het Aurora Inn Hotel is gelegen op loopafstand van de attracties van het historische stadje Dawson City. Bij binnenkomst zal er worden gevraagd om je schoenen uit te trekken vanwege de modderige straten van Dawson City. Het restraurant van de Inn is gespecialisseerd in de Europeese keuken en een Europees ontbijt is te verkrijgen tegen een toeslag. De Inn beschikt over 18 kamers. De kamers zijn ingericht met lichte kleuren en meubels uit Europa. De kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon, wekker en föhn. In het hotel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk.

  Meer informatie
 • Eagle Plains Hotel - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Eagle Plains Hotel

  Het Eagle Plains hotel biedt simpele maar schone kamers aan. Het hotel is gelegen aan de Dempster Highway en wordt puur als overnachtingslocatie gebruikt vanwege de ligging. Het hotel beschikt over een restaurant met een bar en lounge. Ook kan je gebruik maken van water om de huurauto te wassen. Het hotel beschikt over 32 kamers. Alle kamers beschikken over twee tweerpersoonsbedden, een badkamer, televisie en telefoon. 

  Meer informatie
 • MacKenzie hotel
  Hotel
  klasse
  1

  MacKenzie Hotel

  Het MacKenzie Hotel in Inuvik is centraal gelegen. Geniet van de noordelijke gastvrijheid in het centraal gelegen MacKenzie Hotel. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met een magnetron, koelkast, kabeltv, internet en airconditioning. Er zijn totaal 94 kamers en voorzien van een magnetron en koelkastje. 

  Meer informatie
 • Silvermoon Bunkhouse 2
  Hotel
  klasse
  1

  Silvermoon Bunkhouse

  Dit leuke hotelletje in Keno City bestaat sinds 2013 en is daarmee relatief nieuw te noemen. De locatie is zeer gunstige! Keno is een dorpje waar de mijnbouw nog steeds actief is. In 1909 is er enorm veel zilver gevonden. Tot begin jaren negentig was het één van de grootste zilvervindplaatsen in Noord-Amerika. Er woont een bijzondere mix van kunstenaars, mijnwerkers en senioren die er al hun hele leven wonen. Er is een camping en een museum over de mijnbouw. De collectie is indrukwekkend en gedetailleerd: u krijgt aan de hand van foto’s een zeldzaam duidelijk beeld van hoe het leven in de regio de afgelopen eeuw moet zijn geweest. Silvermoon Bunkhouse heeft totaal 6 kamers (met 1 tweepersoons bed OF twee eenpersoonsbedden!) zonder badkamer. In het hoofdgebouw zijn 2 schone badkamers te vinden. In het hoofdgebouw mag u als gast ook gebruik maken van de algemene keuken. Het is dus mogelijk om zelf alvast wat eten en drinken mee te nemen. In Keno zijn 1 a 2 restaurants te vinden, maar zijn niet het hele jaar geopend.

  Tip van onze Yukon specialisten Janette en Sabine: Vanaf het hotel adviseren wij je een extra ritje te maken naar Keno Hill. Hier is het uitzicht prachtig en kom je ook wegwijzerpaal tegen. Hier waan je jezelf al even in het gebied van Top of the World! 

  Meer informatie
 • Northern Lights Resort & SPA - exterior
  Hotel
  klasse
  3

  Northern Lights Resort & Spa

  Dit prachtige resort is gelegen op zo’n 20 minuten rijden van Whitehorse en ligt in de mooie Yukon River vallei. De Duits-Canadese  eigenaren heten je welkom. Het resort is omringt door ongerepte bossen en is voorzien van een Spa met sauna en een buiten hot tub. Inclusief European style ontbijt en gebruik van de spa (massages tegen betaling). Het diner is van hoogwaardige kwaliteit en kost circa CA$ 50,- per persoon. 

   

  Meer informatie
 • Dalton Trail Lodge - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Dalton Trail Lodge

  De Dalton Trail Lodge is gelegen naast Dezadeash Lake en aan de rand van Kluane National Park. Haines Junction ligt op ongeveer 40 kilometer afstand. Het hotel beschikt over een gratis WiFi verbinding in het hoofdgebouw. De tweepersoonskamers beschikken over 2 eenpersoonsbedden. Het hotel beschikt over een restaurant waar je gratis gebruik kunt maken van het ontbijt en een maaltijd in de avond.

  Meer informatie
 • BW Valdez Harbor Inn - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Best Western Valdez Harbor Inn

  Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast. Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

  Meer informatie
 • Seward Windsong Lodge - buiten
  Hotel
  klasse
  2

  Seward Windsong Lodge

  De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. U kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten.  Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendst gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie

De onderstaande excursies zijn inbegrepen bij deze Doets Reizen reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Ter waarde van € 182,- p.p.

  Denali Tundra Wilderness Tour

  Denali National Park - Alaska

  Deze onmisbare circa 6 a 8 uur durende bustour door Denali National Park focust op de ongerepte natuur en wildlife van dit prachtige natuurpark. De ervaren gids/chauffeur zoekt samen met de passagiers naar wildlife zoals beren, Moose, Dall Sheep en roofvogels. Je reist per bus circa 53 mile het park in, welke
  niet toegankelijk is voor privé voertuigen. Tijdens de reis zullen er vele interessante stops worden gemaakt zodat je kunt genieten van prachtige uitzichten en wildlife. Tijdens de tour krijg je een flesje water en een lichte snack aangeboden. Let op: je mag zelf niet met je huurauto of camper het park in. Denali National Park and Preserve is een nationaal park, dat in Alaska ligt. Denali betekent in het Athabascaans "de grote" en refereert aan de hoogste berg in Noord-Amerika, de Mount Denali (voorheen: Mount McKinley). Denali omvat een volledig subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Het natuurpark werd op 26 februari 1917 opgericht als het Mt. McKinley National Park. In 1980 werd de oppervlakte verdrievoudigd (2,4 miljoen hectare) en werd het park omgedoopt tot Denali National Park and Preserve. Veel bergen van het Alaskagebergte, waaronder de Mount Foraker, liggen in het park.

  Seizoen: 20 mei t/m 12 september
  Vertrektijd: 
  Ochtend Excursie tussen 06:00 en 11:00
  Middag Excursie tussen 13:30 en 15:30
  Duur: circa 6 a 8 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 124,- p.p.

  Columbia Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Doormiddel van deze  circa 6 uur durende cruise vaart u door de Prince William Sound en bezoekt u Columbia Glacier. Aan boord kunt u genieten van prachtige uitzichten, wildlife (zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen). U komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visserij geschiedenis. De tour is inclusief een omschrijving over de Trans Alaska Pipeline Terminal terwijl u hier langs vaart.  

  Seizoen: 
  11 mei en 15 september
  Tijdstip: 10:30 uur
  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 167,- p.p.

  Kenai Fjords National Park Cruise

  Seward - Alaska

  Deze bootexcursie focust op het bezoeken van Aialik Glacier of Holgate Glacier. De cruise duurt circa 6 uur en vaart door Kenai Fjords National Park. Met een beetje geluk ziet je ook orka’s, beluga en bultrugwalvissen! Een deli-style lunch is inbegrepen tijdens de cruise. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je rondreis!  Kenai Fjords National Park bestaat uit prachtige fjorden, gletsjers en talloze diersoorten zoals zeearenden, orka’s en beren. Dit park is zeer de moeite waard om te bezoeken doordat je de gletsjers die in zee uitmonden kunt zien afbreken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: Dall schapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zeeottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen zijn dieren die je zomaar kunt zien. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en de vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is een bootexcursie te ondernemen!

  Seizoen en vertrektijd:

  • 08:00 uur vertrek: dagelijks van 19 mei t/m 2 september + 8 en 15 september.
  • 11:30 uur vertrek: dagelijks van 4 mei t/m 29 september

  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Doets Reizen unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 431,- p.p.

  Arctic Circle Fly/Drive Adventure

  Fairbanks - Alaska

  Vanuit Faibanks vlieg je naar de poolcircel waar je landt op landbaan midden in de wildernis. Per minivan ga je terug over de prachtige Dalton Highway langs de Alaska Pipeline. Onderweg zie je mijlenver de typische toendra landschappen van Alaska. De tour is inclusief snacks en drinken. Je dient op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Fairbanks te gaan. Deze tour duurt 11 à 12 uur en start dagelijks om 05:30 of 13:00. 

  Meer informatie
 • Vanaf € 567,- p.p.

  Guided Fishing Adventure by Floatplane

  Anchorage - Alaska

  Visliefhebbers opgelet, tijdens deze leuke excursie vanuit Anchore kun je genieten van bijzondere dag! Je gaat met een ervaren gids vissen op King en Silver Salmon, echte All Alaskan experience! Vanuit Anchorage ga je per watervliegtuigje naar een afgelegen meer of rivier om te vissen. In circa 35 minuten vlieg je naar een afgelegen drijvende visserslodge waar je alle tools te leen krijgt die je nodig hebt voor het vissen. Voordat je daadwerkelijk gaat vissen krijg je een heerlijke lunch aangeboden in de Lodge om vervolgens met de gids te gaan vissen. Aan het einde van de dag vlieg je weer per watervliegje terug naar Anchorage. Of je nu een ervaren of amateur visser bent, je zult optimaal genieten van dit bijzondere visavontuur!  De prachtige natuur maakt het plaatje compleet. Inbegrepen is de visuitrusting, lunch, retourvluchtje vanuit Anchorage en transfers. Je moet echter zelf je vislicentie aanvragen. Deze tour is niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar. 

  Seizoen: 
  1 juni t/m 1 september
  Vertrektijd: circa 07:30 uur
  Duur: circa 10 uur inclusief vliegtijd
  Belangrijk: Minimaal 2 deelnemers. Eventuele dieetwensen/allergieën direct bij boeking doorgeven. Vislicentie is niet inbegrepen.  Dit kunt u ter plaatse regelen/betalen. 

  UPGRADE: Dit tarief is op basis van Regular Fishing. Upgrade voor circa US$ 56,- p.p. naar Fly Fishing. Direct doorgeven bij boeking!  

  Meer informatie
 • Vanaf € 91,- p.p.

  Anchorage City Tour & Native Heritage

  Anchorage - Alaska

  Maak een 3 uur durende tour door Alaska’s grootste stad Achorage. Je komt langs alle historische  bezienswaardigheden van deze stad zoals het Earthquake Park en Lake Hood. Lake Hood is het drukte privé watervliegtuig plek in de wereld. Ook bezoek je het Alaska Native Heritage Center waar je meer leert over Alaska's 11 grootste culturele gemeenschappen. Deze tour is inclusief entreebewijs voor het Alaska Native Heritage Center. 

  Seizoen: 14 mei t/m 2 september (behalve op 8 en 22 juni)
  Vertrektijd: tussen 08:00 en 09:00. Transfer vanaf hotel.
  Duur: circa 3 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 200,- p.p.

  Kenai Fjords National Park Cruise + Fox Island

  Seward - Alaska

  Deze bootexcursie focust op het bezoeken van Aialik Glacier of Holgate Glacier. De cruise duurt circa 6 uur en vaart door Kenai Fjords National Park. Met een beetje geluk ziet je ook orka’s, beluga en bultrugwalvissen! Een deli-style lunch is inbegrepen tijdens de cruise. Als extra toevoeging bezoek je het prachtige Fox Island waar je een heerlijk Alaskan Salmon diner krijgt aangeboden. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je rondreis!  Kenai Fjords National Park bestaat uit prachtige fjorden, gletsjers en talloze diersoorten zoals zeearenden, orka’s en beren. Dit park is zeer de moeite waard om te bezoeken doordat je de gletsjers die in zee uitmonden kunt zien afbreken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: Dall schapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zeeottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen zijn dieren die je zomaar kunt zien. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en de vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is een bootexcursie te ondernemen!

  Seizoen: 25 mei t/m 25 augustus 
  Vertrektijd: 10:00
  Duur: circa 8,5 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 200,- p.p.

  Northwest Fjord Cruise Kenai Fjords National Park

  Seward - Alaska

  Deze bootexcursie gaat ver de fjorden van Kenai Fjords National Park in. In de Northwestern Fjord zijn drie prachtige gletsjers te bewonderen. De cruise duurt circa 9 uur en vaart door Kenai Fjords National Park. Met een beetje geluk ziet je ook orka’s, beluga en bultrugwalvissen! Een deli-style lunch is inbegrepen tijdens de cruise. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je rondreis!  Kenai Fjords National Park bestaat uit prachtige fjorden, gletsjers en talloze diersoorten zoals zeearenden, orka’s en beren. Dit park is zeer de moeite waard om te bezoeken doordat je de gletsjers die in zee uitmonden kunt zien afbreken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: Dall schapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zeeottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen zijn dieren die je zomaar kunt zien. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en de vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is een bootexcursie te ondernemen!

  Seizoen: 8 juni t/m 25 augustus
  Tijdstip: 08:30
  Duur: circa 9 uur
  Let op: eventuele dieetwensen of allergieën doorgeven bij boeking!

  Meer informatie
 • Vanaf € 116,- p.p.

  Resurrection Bay Cruise Kenai Fjords National Park

  Seward - Alaska

  Een relatief kleine rondtrip per boot. Je vaart over het heldere water van de Resurrection Bay om wildlife te spotten. De focus ligt vooral op het zien van wildlife die leeft in deze baai. Je zult daarom geen gletsjers of walvissen spotten. Aan boord kun je genieten van All You Can Eat zalmbuffet. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je rondreis! 

  Kenai Fjords National Park bestaat uit prachtige fjorden, gletsjers en talloze diersoorten zoals zeearenden, orka’s en beren. Dit park is zeer de moeite waard om te bezoeken doordat je de gletsjers die in zee uitmonden kunt zien afbreken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: Dall schapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zeeottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen zijn dieren die je zomaar kunt zien. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en de vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is een bootexcursie te ondernemen!

  Seizoen: 17 mei t/m 8 september
  Tijdstip: 12:00
  Duur: circa 5 uur
  Let op: eventuele dieetwensen of allergieën doorgeven bij boeking!

  Meer informatie
 • Vanaf € 490,- p.p.

  Dog Sledding on Godwin Glacier per Heli

  Seward - Alaska

  Per helikopter vlieg je naar de indrukwekkende Godwin Glacier, hoog in de bergen. Hier wachten sledehonden en nemen je mee voor een ritje over de gletjser. De natuur en het landschap is sprookjesachtig wat deze tour tot een onvergetelijke ervaring maakt. De tour duurt circa 1,5 uur waarvan de dogsledding 25-30 min en de helikoptervlucht totaal 15 minuten. 

  Seizoen:
   15 mei t/m 5 september
  Duur: circa 1,5 uur
  Vertrektijd: 09:00 / 10:20 / 11:40 / 13:00 / 14:20 / 15:40 / 17:10 / 18:20
  Let op: minimaal 2 personen per tour. Maximum gewicht deelnemer 136 kg.  

  Meer informatie
 • Vanaf € 309,- p.p.

  Half Day Guides Sea Kayaking Tour naar Bear Glacier

  Seward - Alaska

  Gletsjers kun je zien vanaf een comfortabele boot, maar het is veel spannender om de gletsjers vanuit een kajak te bewonderen. Deze excursie combineert beide. Je start de tour met een 45 a 60 minuten durende overtocht per speedboot naar Bear Glacier. Kijk tijdens deze tocht goed om je heen of je wildlife ziet zwemmen, drijven of vliegen. Na aankomt in een afgelegen gebied, stap je aan boord van een ‘sit on board’ kayak om de komende 2,5 uur te genieten van de natuur. Het water in deze omgeving is kalm dus veilig. De gids vertelt ondertussen over de natuur en begeleid je naar de mooiste plekjes van de glacier lagoon. Deze tour is inclusief gebruik van dry suit, andere noodzakelijke schoeisel, een dry bag voor je spullen en een snack.

  Tour informatie:

  • Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 6 personen
  • Level: geschikt voor beginners en gevorderde kayakers 
  • Minimale leeftijd: 11 jaar
  • Seizoen: 25 mei t/m 8 september 
  • Vertrektijden: 08:00 en 14:00 uur
  • Duur: 5,5 uur totaal
  Meer informatie
 • Vanaf € 156,- p.p.

  Meares Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Tijdens deze circa 9 uur durende cruise vaart u langs Meares Glacier en vlak langs de ijsschotsen van de Columbia Glacier. De Columba Glacier is één van de grootste gletsjers in het zuiden van Alaska. Verder vaar je door prachtige fjorden en zie je prachtige watervallen en gletsjers. Op de rotsen liggen veelal zeeleeuwen te soezen in de zon. 

  Seizoen: 1 juni t/m 31 augustus
  Vertrektijd: 9:00
  Duur: circa 8.5 uur


  Meer informatie
 • Vanaf € 293,- p.p.

  Columbia Glacier Kayaking Day Tour

  Valdez - Alaska

  Ga op zoek naar walvissen, zeeotters en zeeleeuwen tijdens je twee uur durende transfer per watertaxi naar de Columbia Glacier. Deze gletsjer is de een na grootste in Alaska! Sinds de vroege jaren 1980, is deze gletsjer op rap tempo aan het afbrokkelen. Dit resulteert in een glacier lagoon vol met gigantische ijsschotsen. Na je transfer per watertaxi stap je aan boord van een kajak. De komende 4 uur kun jij in een rustig tempo kanovaren op het azuurblauwe gletsjer water. Vaar langs gletsjers en spot wildlife! Tijdens het kanoën is er tijd om te lunchen (inclusief) en maak je een korte hike over het land. De watertaxi brengt je weer terug naar Valdez waar je rond 18:00 uur weer terug bent.

  Tour informatie:

  • Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 16 personen
  • Level: geschikt voor beginners en gevorderden. Kalm water dus veilig.
  • Minimale leeftijd: 8 jaar
  • Seizoen: 24 mei t/m 10 september
  • Vertrektijden: 08:00
  • Duur: circa 10 uur waarvan ongeveer 4 uur kajakken, en twee keer 2 uur durende transfer per watertaxi.
  Meer informatie
 • Vanaf € 61,- p.p.

  Cottonwood Trail Eco Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Maak een 4 uur durende wandeling door Kluane National Park met een ervaren gids. Je ziet ijsgebergtes, Kathleen Lake en King’s Throne Mountain. Ook wandel je naar bekende uitkijkposten waar je met een beetje geluk de grizzlies met hun rug tegen bomen aan ziet wrijven (rubbing trees). Deze tour mag je niet missen tijdens je bezoek aan dit bijzondere natuurpark.  

  Seizoen: 1 juni t/m 15 september
  Tijd: 10:00 uur
  Duur: circa 4 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 341,- p.p.

  Vliegtuigtour The Pacific Grande Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Onze favoriete variant van de vliegtuigtours in Kluane National Park. Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s.  Deze zeer uitgebreide vliegtuigtour duurt circa 90 minuten en vliegt over de beroemde icefields! Tijdens de terugvlucht passeer je de Kennedy and Hubbard gletsjers. Als het weer het toelaat zie je zelf de Pacific Ocean in de verte. Als je van plan bent Kluane NP te bezoeken dan mag deze tour niet ontbreken!

  Seizoen: op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 90 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter!
  Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Vanaf € 288,- p.p.

  Vliegtuigtour The Grande Mountain Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. Deze circa 75 minuten durende vlucht gaat diep het park in. Een echte MUST-DO! De Grande Mountain Tour vlucht duurt circa 75 minuten.

  Seizoen: op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 75 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter!
  Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Vanaf € 440,- p.p.

  Vliegtuigtour Logan Super Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Completer dan dit kan het niet! Tijdens deze spectaculaire circa 120 minuten durende helikoptervlucht  zul je kennis maken met alle hoogtepunten van Kluane National Park. Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s.  Deze zeer uitgebreide vliegtuigtour duurt circa 120 minuten en vliegt over de beroemde icefields! Ook zul je bij helder weer een goede indruk krijgen van de machtig grote Mount Logan, de hoogste berg van Canada.  

  Seizoen: op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 120 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter!
  Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Vanaf € 243,- p.p.

  Vliegtuigtour Kaskawulsh, South Arm & Lowell

  Kluane National Park - Yukon

  Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. Een echte MUST-DO! De Kaskawulsh, South Arm & Lowell vlucht duurt circa 60 minuten. Je vliegt tijdens deze vlucht over de beroemde Kaskawulsh en South Arm Glaciers gletsjers.

  Seizoen:
  op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 60 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter! Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Het was een onvergetelijke reis!

  Onze reis bracht ons naar Alaska, Yukon en NWT. De accommodaties waren keurig en netjes. Precies zoals omschreven was in de documenten. De geweldigste ervaringen hebben we gehad van het zien van Bultruggen, Gewone Vinvis tot Grizzly beren, Wolven en Lynx! Het was een onvergetelijke reis!

  K. van den Berg

Doets Reizen suggesties