Alaska & Yukon Highlights

Autorondreis | 21 dagen

Maak de klassieke en meestcomplete kennismakingsreis door Alaska en Yukon, door de Last Frontier. Alaska en Yukon staan voor extreem: de natuur, de dieren, de mensen, de ruimte en het weer zullen je reiservaringen uniek maken. Deze reis is inclusief een arrangement in de Chilcoot Trail Outpost Cabins, de Kenai Fjords Cruise en de Denali Wildlife Tour en een grizzly Safari in Katmai National Park.

Maak de klassieke en meest complete kennismakingsreis door Alaska en Yukon, door de Last Frontier of laatste wildernis. Alaska en Yukon staan voor extreem: de natuur, de dieren, de mensen, de ruimte en het weer zullen je reiservaringen uniek maken. In Alaska en Yukon vind je duizelingwekkend diepe fjorden, ijzige gletsjers, dichte bossen, uitgestrekte toendra’s, snelstromende rivieren, meer dan vierduizend meren en imposante bergen. Ook kun je verschillende wilde dieren tegenkomen, zoals de zwarte beer, grizzlybeer, zeehonden, zeeottertjes, elanden, rendieren, Dall Sheep, visarenden, wolven en meer dan honderdveertig vogelsoorten. Je verwacht in Alaska en Yukon misschien veel groene bossen en grijszwarte bergen. Het is daarom verrassend dat er meer dan vierhonderd soorten bloemen zijn, die voor veel kleur zorgen. Laat je dus verrassen door dit extreme continent! Deze autotrip wordt helemaal individueel gemaakt met een huurauto. 

Alaska-reizen zijn bijzonder en daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wil je persoonlijk advies van onze Alaska-specialist Janette Krijgsman? Maak een afspraak of bel 072 5753333. 

Details

Bestemming West Amerika, West Canada
Reisduur 21 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 19 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 19 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
  6 personen: categorie T (Large SUV)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Denali Wildlife Tour in Denaili NP
 • Compleet arrangement tijdens verblijf Chilcoot Trail Outpost Cabins 
 • Ferry Skagway naar Haines 
 • Ferry Valdez naar Whittier Columbia Glacier Cruise 
 • Kenai Fjords National Park Cruise
 • Bear & Wildlife Viewing Safari
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken Pass Canada en Amerika van ca. CA $70,- per volwassene en ca. CA $35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA $140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt. Nationale Parken Pass voor de VS is ca. US $80,- per auto (max. 4 personen). Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

VLIEGTIP: Vlieg met Icelandair en profiteer van de meest snelle verbinding met Alaska. Icelandair heeft een perfecte verbinding met Anchorage, waardoor de vlucht slechts circa 10 uur duurt. Icelandair vliegt niet dagelijks naar Anchorage, dus nemen wij graag de mogelijkheden met je door. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Advies & maatwerkreizen

Een reis naar Alaska en Yukon is bijzonder. Kom daarom gerust bij ons langs om de reis tot in detail te bespreken! Doets Reizen is immers gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reisopties. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lodges om te overnachten, meerdaagse wildlife tours, of een bezoek aan zeer afgelegen gebieden. Ook zijn we expert op het gebied van één- of meerdaagse Arctic Tours: luxe en intieme cruisereizen. Ben je op zoek naar de First Native (Eskimo)-cultuur, dan kunnen we dat ook regelen. Wij bieden ook reizen aan waarin je de kans hebt het Noorderlicht te bewonderen. Neem contact op met ons! Wij helpen graag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie artikel 9, lid 2):

 • 25% annuleringskosten na bevestiging van je reis
 • 35% annuleringskosten vanaf 60 t/m 45 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 80% annuleringskosten vanaf 44 t/m 30 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 100% annuleringskosten vanaf 29 t/m 0 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland

LET OP: Sommige accommodaties en excursies hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden. Dit zal kenbaar worden gemaakt op de boekingsopdracht.

Ferry overtocht(en)

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt. Het controleren van deze diensten behoren bij het boekingsproces. Het kan voorkomen dat wij (kleine) aanpassingen moeten aanbrengen in de reis. Vanzelfsprekend gaat dit in overleg met jou. Zodra het vaarschema bekend is gemaakt, zullen wij direct controleren of de overtocht past bij jouw gekozen reis.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

De tarieven en het vaarschema van AMHS zijn meestal pas eind januari bekend en deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Zelfs als AMHS informatie heeft vrijgegeven kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Het is daarom zeer belangrijk om een flexibele instelling te hebben. Niet alleen wij als reisorganisatie, maar ook jij als reiziger dient er namelijk rekening mee te houden dat de reis mogelijk zelfs na boeking aangepast moet worden. Doets Reizen is vanzelfsprekend niet verantwoordelijk voor eventuele (financiële) gevolgen die ontstaan doordat de reis aangepast dient te worden. Wij zullen waar mogelijk oplossingen bieden, ook al brengt dit eventueel extra kosten met zich mee. De eventueel ontstane extra kosten zijn te allen tijde voor uw rekening. Doets Reizen is niet aansprakelijk voor extra kosten die gemaakt worden. 

Kosten:
Zonder noodzakelijke wijzigingen in het landarrangement, zoals aanpassingen op het gebied van excursies en accommodaties, bedragen de wijzigingskosten EUR 50,- per ferry traject in het geval van de volgende aanpassingen:

 • een andere datum van het ferry traject;
 • een andere tijd van het ferry traject;
 • een ander ferry traject.

Wanneer er naast het wijzigen van de ferryovertocht ook aanpassingen noodzakelijk blijken te zijn op het gebied van accommodaties en/of excursies, bedragen de wijzigingskosten EUR 100,- per ferrytraject. Daarbij worden de eventuele kosten van alternatieve/aangepaste accommodaties doorberekend tegen het daarvoor geldende tarief.

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 3965 km

 • Dag 1: Heenreis naar Anchorage

  Anchorage
  Afstand: circa 25 km

  Je vliegt vandaag naar Anchorage. Na het passeren van douane haal je de huurauto op bij Hertz op de luchthaven en vervolg je de reis naar het eerste hotel van de rondreis.

 • Dag 2: Anchorage - Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 240 km

  Alaska ligt aan je voeten! Sta vroeg op zodat je de dag optimaal kunt benutten. Voordat je op weg gaat naar Denali National Park, maak je een stop bij het Eklutna Village. Hier kan je kleurige, kleine, Indiaanse grafhuisjes zien en een Russisch-orthodoxe kerk bezoeken. Ook adviseren wij je te stoppen bij Wasilla. Hier vind je de Iditarod Headquarters: de hondenslede-race die in maart van Anchorage naar Nome gaat.

 • Dag 3: Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 25 km

  Denali National Park is absoluut een van de hoogtepunten van je reis door Alaska. Bij helder weer kun je Mount Denali zien. Deze berg is bijna 6200 meter hoog en lijkt op een supergrote kies met diverse subtoppen. Het Denali National Park is alleen toegankelijk onder begeleiding van een park rancher. Daarom kun je met de Denali Wildlife Tour (inbegrepen) meegaan, waarbij je in zeven tot acht uur kennismaakt met de natuurwonderen van Denali National Park. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, bergen, toendra’s en brede glaciale rivieren. Grizzlyberen, elanden, rendieren, Dall Sheeps en wolven zijn wilde dieren die je allemaal hoopt te zien gedurende de tour door het park. Is dat het geval, dan heb je de 'Grand Slam' te pakken!

 • Dag 4: Denali National Park - Fairbanks

  Fairbanks
  Afstand: circa 310 km

  In de ochtend kan je nog een wandeling maken naar Mount Healy, net aan het begin van het Denali National Park. Dit is een prachtige route waarbij je wel over een beetje conditie moet beschikken. Aan het einde van de ochtend verlaat je Denali en reis je door naar Fairbanks. In Fairbanks kun je het interessante University of Alaska Museum bezoeken. Het is ook mogelijk om - dit is optioneel - de Poolcircle te bezoeken via de Arctic Fly/Drive Adventure.

 • Dag 5: Fairbanks - Tok

  Tok
  Afstand: circa 325 km

  Vandaag verlaat je Fairbanks en onderweg kun je stops maken bij de Alaska-pijpleiding, die van Prudhoe Bay naar Valdez loopt, of je kan stoppen in het plaatsje North Pole. North Pole is de woonplaats van de Kerstman en hier kun je dan ook het hele jaar door kerstinkopen doen. De schitterende landschappen en wisselende wolkenluchten zullen je onderweg versteld laten staan. Aan het einde van de dag arriveer je in Tok.

 • Klondike Gold Rush in de Yukon

  Dag 6: Tok - Dawson City

  Dawson City
  Afstand: circa 300 km

  Je verlaat Alaska en bereikt Yukon via de Top of the World Highway. Deze weg is deels geasfalteerd en deels onverhard. Daarom moet je voldoende tijd uittrekken om deze prachtige route te rijden. Je rijdt op een groene hoogvlakte in een schitterend landschap. De Top of the World Highway is de enige highway naar Dawson, dus boek onze Doets Plus Pakket-autoverzekering. Onderweg kom je langs het plaatsje Chicken. Chicken en Tok vormen een bijzondere combinatie. Chicken bestaat uit niet meer dan vier huizen, die bijna allemaal een bar of saloon zijn. Je proeft de nostalgie van het goudzoeken. Zo zie je in Chicken een roestige Gold Dredge: een machine om voor een deel mechanisch goud mee te zoeken. Na het passeren van de Top of the World Highway kom je aan in Dawson, waar je twee nachten verblijft.

 • Klondike Gold Rush in de Yukon

  Dag 7: Dawson - Whitehorse

  Whitehorse
  Afstand: circa 550 km

  Vroeg uit de veren: je hebt een lange rit voor de boeg naar Whitehorse, die acht tot tien uur duurt. Je rijdt een prachtige route door Yukon over Highway 2, in zuidelijke richting naar Whitehorse. De attractie van Whitehorse is de SS Klondike, een radarschip waarmee goudzoekers van Whitehorse naar Dawson konden reizen. Deze reis was stroomopwaarts en was niet helemaal zonder risico. Je kunt in de SS Klondike een interessante rondleiding maken die je meer over de geschiedenis van dit schip leert.

 • Dag 8: Whitehorse - Skagway

  Skagway
  Afstand: circa 180 km

  Je reist van Yukon naar Skagway, de meest noordelijke plaats van de Inside Passage van Alaska. Hier heeft Doets Reizen een bijzonder verblijf in de Chilkoot Trail Outpost Cabins voor je gereserveerd voor twee nachten. Dit is een rustpunt tijdens je reis en een must in de optiek van Doets Reizen. Je kan hier echt de natuur en wildernis ontdekken en beleven. Je hebt de tijd om te wandelen en onthaasten. De Alaska and Yukon Mainstay ligt in Skagway en is de Chilkoot Trail Outpost Cabins. Deze accommodatie vind je aan het begin van de historische goudzoekers-trail 'Chilkoot Trail' en ligt in het hart van de maagdelijke Dyea Vallei. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage en is doordrenkt van Gold Rush-geschiedenis. Het landschap indrukwekkend: fjorden, bergen en een groene frisse natuur.

 • Dag 9: Skagway

  Skagway
  Afstand: circa 10 km

  Vandaag kun je de prachtige omgeving van Skagway verkennen. Excursies die je niet mag missen: de Gold Rush Cemetry, een stukje Chilkoot Trail lopen of de machtige treinexcursie per Yukon Whitepass Railroad doen. Tijdens je verblijf in de Chilkoot Trail Outpost Cabins profiteer je van het volgende arrangement 2 maal Deluxe breakfast, 1 maal picknick BBQ (zelf bereiden) en de keuze uit de White Summit Pass treinreis OF Chilkoot Hike onder begeleiding (keuze doorgeven bij boeking).

 • Eagle in de Yukon

  Dag 10: Skagway - Haines

  Haines
  Afstand: circa 35 km

  Je gaat met de ferry van Skagway naar Haines, een boottocht van ongeveer een uur. Het landschap is indrukwekkend, met hoge bergpieken en een diep fjord. Met de auto naar Haines rijden neemt namelijk maar liefst anderhalve dag in beslag!

 • Dag 11: Haines - Kluane National Park

  Kluane National Park
  Afstand: circa 240 km

  Je verlaat Alaska en gaat weer terug naar de Yukon. Vandaag staat het indrukwekkende Kluane National Park op het programma. Haines Junction is de uitvalsbasis voor dit enorm grote park. Yellowstone National Park past een paar keer in dit park. Het Kluane National Park wordt gedomineerd door het Kluane Lake - helblauw van kleur - en door Mount Logan. Mount Logan is de hoogste berg van Canada, met een hoogte van 5950 meter. Je kunt een rondvlucht met een vliegtuigje maken, waarbij je de megagrote gletsjers kunt zien die hier actief zijn. Na de pool zijn hier namelijk de meest actieve gletsjers te vinden.

 • Dag 12: Kluane National Park

  Kluane National Park
  Afstand: circa 50 km

  Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vindt je er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Beide gletsjers zijn goed te zien via een vliegtuig excursie. De Cottonwood Trail Eco Tour is een echte aanrader. Deze vier uur durende wandeling met gids mag je eigenlijk niet missen!

 • Dag 13: Kluane National Park - Tok

  Tok
  Afstand: circa 470 km

  In Kluane National Park vindt je de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de vak en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kun je een gids huren om je de mooiste plekjes van het park te laten zien en je te vertellen over de prachtige natuur. Vandaag is het tijd om langs het Kluane National Park te rijden. In dit park kun je redelijk goed wandelen. Je bent ongeveer zes tot zeven uur onderweg en verblijft een nacht in Tok.

 • Dag 14: Tok - Valdez

  Valdez
  Afstand: circa 230 km

  Je verlaat Tok en rijdt vandaag naar Valdez. Vandaag rijd je langs woeste riviertjes. Je passeert de Thompson Pass en - net voor Valdez - de reusachtige Worthington Glacier. Via de maagdelijk groene Keystone Canyon met prachtige watervallen bereik je Valdez, waar je twee nachten verblijft.

 • Dag 15: Valdez

  Valdez
  Afstand: circa 20 km

  Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Doormiddel van een circa 6 uur durende cruise (inbegrepen) vaar je door de Prince William Sound en bezoek je de beroemde Columbia Glacier. Aan boord kun je genieten van prachtige uitzichten, wildlife (zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen). Je komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visserij geschiedenis. De tour is inclusief een omschrijving over de Trans Alaska Pipeline Terminal terwijl je hier langs vaart.

 • Dag 16: Valdez - Seward

  Seward
  Afstand: circa 300 km

  Vroeg in de morgen ga je aan boord van de Alaska Marine Highway-ferry, die je naar Whittier brengt. Dit is een prachtige boottocht over helblauw gekleurd water vol met zeeottertjes en zeehonden. In de verte zie je gletsjers. In de haven van Whittier storten de watervallen zo in zee: een indrukwekkende spektakel. Vanaf hier kun je over een tolweg door een tunnel naar Portage rijden. Je vervolgt je weg naar het Kenai Peninsula, naar Seward. Daar verblijf je twee nachten in je hotelaccommodatie.

 • Dag 17: Seward

  Seward
  Afstand: circa 20 km

  Je hebt vandaag een volle dag in Seward, waarbij het Kenai Fjords National Park het hoogtepunt is. Je kunt dit park met een bootexcursie bezoeken. De natuur is indrukwekkend: gletsjers waarvan delen in zee storten, zeehonden, Bald Eagles, walvissen en prachtige bergen. Je kunt dit park alleen per boot bereiken en het is verstandig deze excursie direct bij boeking vast te leggen.

 • Dag 18: Seward - Homer

  Homer
  Afstand: circa 270 km

  Vandaag verlaat je Seward en rijd je naar Homer, een lieflijk vissersplaatsje aan de zuidkant van het Kenai Peninsula. Dit is een vakantieoord voor veel Alaskans die hier op de Halibut komen vissen. Homer Split is een schiereiland, waar tsunami's niet ongebruikelijk zijn. Je verblijft een nacht in je hotelaccommodatie in Homer.

 • Dag 19: Homer - Girdwood

  Girdwood
  Afstand: circa 200 km

  In de vroege ochtend ga je een spannende safari ondernemen. Een prachtige vlucht langs de kust van Katmai National Park is onderdeel van deze safari. De piloot zal op zoek gaan naar beren en ander wildlife. Er wordt geland op een zeer afgelegen strand en samen met de gids zul je een wandeling van ongeveer 3 uur maken om de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Mogelijke andere dieren die je tegenkomt zijn: vossen, de bald eagle en verschillende zeedieren. Na deze indrukwekkende tour reis je richting via de prachtige Kenai Peninsula door naar je laatste overnachtingslocatie in Alaska. In dit gebied stroomt de woeste Kenai River en zijn prachtige meren te vinden. Je kunt er een raft ondernemen of gaan vissen. De komende nacht verblijf je in het Alyeska Resort, gelegen in de bergen. Een fijne plek om even uit te rusten van de reis.

 • Dag 20: Girdwood - Terugreis vanuit Anchorage

  Afstand: circa 165 km

  Na ongeveer een uurtje rijden kom je aan op de luchthaven van Anchorage. De laatste route van deze reis is prachtig. De weg loopt pal langs de oevers van de Cook Inlet. Eenmaal aangekomen op de luchthaven, lever je de huurauto in. Vervolgens neem je het vliegtuig terug naar Europa.

 • Dag 21: Thuiskomst

  Helaas helaas, vandaag eindigt deze prachtige reis.


De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Inlet Tower Suites -
  Hotel
  klasse
  1

  Inlet Tower Hotel & Suites

  Het Inlet Tower Hotel & Suites is gelegen tussen 12 en 13 avenue. Op slecht 15 minuten loopafstand bevindt zich het centrum van de stad Anchorage, Hier zijn diverse winkels, attracties en restaurants te vinden. Het hotel beschikt in totaal over 177 kamers. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad, TV, telefoon, koffiezetapparaat, magnetron, kleine koelkast en een föhn. Verder beschikt het hotel over een lounge, restaurant en een fitnessruimte. In het hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. 

  Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen in hanging baskets.

   

  Meer informatie
 • Denali Grizzly Bear Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Denali Grizzly Bear Resort

  De ligging van dit resort tussen de bomen en aan de Nenana River geeft een bepaalde sfeer. In Alaska noemen ze dit de 'Alaskan atmospohere' die hier tot leven komt. Het resort is eigendom van een familie. De cabins liggen verscholen tussen bomen en hebben (deels) uitzicht op de Nenana Rivier. De camping staat los van het resort waardoor u geen 'last' zult hebben van de overige campinggasten. In totaal heeft het resort 17 vrijstaande cabins. Elke cabin ademt natuur en avontuur door de locatie en het vele hout wat er is gebruikt. Elke cabin beschikt over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Je heb echt een eigen plekje in de wildernis. Het is mogelijk om met de auto tot aan je eigen cabin te rijden. Zo hoef je niet ver met je koffers te lopen.  Ook heeft het resort een hotel dat beschikt over 92 hotelkamers. Dit zijn de Cedar Lodge Rooms. Deze kamers beschikken over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Er is op dit resort geen restaurant aanwezig. Wel is er een kleine store waar je wat drinken en snacks kunt kopen. Ook zijn er aan de overkant van de straat twee restaurants te vinden.

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • River's Edge Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  River's Edge Resort

  The River's Edge Resort is gelegen aan de rand van de Chena River in de plaats Fairbanks. Dit gebied is opzich al een bezoek waard! Dit resort bestaat uit diverse soorten cottage's/huisjes. Tussen alle huisjes is veel groen terug te vinden en staat diverse bankjes, Het resort straalt gelijk een gezellige en gastvrije sfeer uit. De kamers zijn fijn, licht en leuk ingericht.  De kamers beschikken over een patio, badkamer, tv, telefoon en een föhn. Strijkgerij is op aanvraag mogelijk. 

  Het resort beschikt over een restaurant waar je voor zowel ontbijt, lunch of diner terecht kunt. De maaltijden zijn echter niet in de prijs inbegrepen.

  Meer informatie
 • Young's Motel - Cabin
  Hotel
  klasse
  1

  Young's Motel Tok

  Dit is een kleinschalig motel in Tok. Eigenlijk bestaat dit motel uit twee losse gebouwen. In dit motel is een restaurant aanwezig genaamd Fast Eddy's. Volgens locals is dit één van de beste in de stad. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en licht. Totaal zijn er 43 kamers aanwezig met ieder een eigen badkamer, tv en telefoon. Naast de reguliere hotelkamers zijn er tevens 10 cabins aanwezig. Iedere cabin beschikt over twee queensize bedden, eigen badkamer, TV, telefoon en koffiezetfaciliteiten. Let op, er is enkel zeep aanwezig. Dus zorg er daarom voor dat je zelf shampoo meeneemt. Een fohn is niet standaard aanwezig maar via de receptie aan te vragen. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  

  Inchecken is mogelijk tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Indien u na 22.00 uur arriveert, dient u vooraf het hotel te bellen. 

  Meer informatie
 • Eldorado Hotel - buitenkant
  Hotel
  klasse
  1

  Eldorado Hotel Dawson City

  Het hotel is gelegen in het beroemde plaatsje Dawson City. Dawson City is beroemd om de Gold Rush sfeer die hier nog altijd voelbaar is. Dit leuke hotel past goed bij deze sfeer en heeft een echte western uistraling. Het hotel beschikt over 46 kamers. De kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals; een badkamer, TV, telefoon, koffiezetfaciliteiten, koelkast en een wekker. Het Eldorado Hotel beschikt ook over een gezellig restaurant en een lounge. Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk. 

  Deze stad is ontstaan - en enorm gegroeid - tijdens de Gold Rush. In 1897 streken er ongeveer 35.000 goudzoekers neer, na een vermoeiende tocht over de Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er nog niet en dus werden er tentenkampen ingericht. De vrouwen zorgden voor het eten en de was en voor vertier als cancan girls in de saloons en bars. Op dit moment heeft Dawson ongeveer 1.3000 inwoners. Er komen veel toeristen om te gokken in de Diamond Tooth Gerthies Gambling Hall. De naam van dit gokpaleis komt van de dame Daimond Tooth Gerthie. Haar echte naam was Gerthie Lovejoy en zij danste in vroeger tijden in één van de bars. Haar bijnaam kreeg zij omdat ze een diamant tussen haar voortanden had laten monteren. Met haar charmes, die ze in de strijd gooide bij de eenzame goudzoekers, ontfutselde ze een fortuin aan goudklompjes. In Dawson kunt u het beste eerst het Visitor Center bezoeken om wat foldermateriaal te halen, voor informatie over wat er allemaal in en om de stad te doen is. De riverboat S.S. Keno is in 1922 gebouwd en voorzag het dorpje Mayo van goederen en vervoerde er zilver vandaan. In het centrum zijn verschillende typische Gold Rush-gebouwen te zien. Breng zeker een bezoekje aan het Palace Grand Theatre, dat in 1899 werd gebouwd door Arizona Charlie. Arizona Charlie was de bekendste barman van de Gold Rush. Het Grand Theatre was het meest luxueuze theater van het westen van Noord-Amerika. Hier treden de cancan girls van de Gaslight Follies nog steeds op. 

  Meer informatie
 • BW Gold Rush Inn - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Best Western Gold Rush Inn

  Noordelijke gastvrijheid in een goed toeristenklasse hotel. Het Best Western Gold Rush Inn heeft een sfeervolle uitstraling die past bij de sfeer in Yukon. De kamers zijn netjes en voldoen aan de standaarden die je van Best Western mag verwachten. De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en koffie, strijkijzer en strijkplank. Internet is gratis voor alle hotelgasten. Ook is er een gezellige bar aanwezig waar ook locals graag komen. 

  Meer informatie
 • Chilkoot Trail Outpost Cabins - fire
  Hotel
  klasse
  2

  Chilkoot Trail Outpost Cabins

  Een rustpunt in je reis door Alaska & Yukon is aangenaam en misschien wel een must in de optiek van Mrs. Canada en Mr.America # I. Je kunt dan echt de natuur, wildernis, flora en fauna ontdekken en beleven. je hebt de tijd om te wandelen en te onthaasten. De Alaska & Yukon Mainstay ligt in Skagway enis de Chilkoot Trail Outpost Cabins. Deze accommodatie ligt aan het begin van de historische goudzoekers trail “Chilkoot Trail” en ligt in het hart van de maagdelijke Dyea Vallei. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage, is doordrenkt met Gold Rush geschiedenis en heeft een landschap met indrukwekkende fjorden, bergen en een groene frisse natuur. Neem de tijd tijdens uw reis kennis te maken van de natuur en zo een optimale Alaska & Yukon ervaring te hebben.  De Chilkoot Trail Outpost Cabins is een Bed & Breakfast accommodatie in de vorm van zeer kwalitatieve Cabins (beste en meest schone Cabin accommodatie van Alaska en Yukon). Je verblijft in 1 van de totaal 10 Cabins die rustiek ingericht zijn met veel houtaccenten. De Cabins beschikken over 2 tweepersoonsbedden, kleuren-tv, verwarming,minikeuken bestaande uit een klein aanrecht met gootsteen, wat servies en koffiezet apparaat, badkamer met bad/douche en toilet. Er is een gemeenschappelijk gebouw waar u ontbijt kunt gebruiken. Een continental Breakfast is inbegrepen, bestaande uitkoffie, thee, vruchtensap en diverse broodsoorten. Rondom de Cabins ligt een tuin met een prieeltje met daarin BBQ’s en in de tuin picknickbanken en plekken waar je een kampvuur kunt aansteken. De Bed & Breakfast wordt gerund door een Alaskan echtpaar en zij bieden ’s morgens de mogelijkheidvoor de avond een BBQ diner te bestellen. Houdt in dat er keuze is uit zalm of steak, salade, baked potato of corn on the cob en u zelf ’s avonds uw zalm of steak kunt BBQ’en. Een prettige aangelegenheid aangezien uit eten in Alaska niet erg hoogstaand is en je nu de kwaliteit in eigen hand heeft en zo ook nog in de open lucht kunt dineren bij een kampvuur. De tuin wordt gecompleteerd door een watervalletje en natuurlijk frisse waterbron met rondom bankjes voor de romantici. Extra inbegrepen: 1x Surf en Turf dinner (klaargemaakt door de staff) en 1 activiteit t.w.: wandeling met gids of de Yukon Whitepass trein excursie. De Chilkoot Trail Outpost Cabins liggen circa 8 mijl van Skagway en liggen circa 2-4 uur rijden vanaf Whitehorse (afhankelijk van het aantal fotostops die je onderweg maakt). Skagway ligt in het meest noordelijke gedeelte van de Inside Passage vanAlaska en heeft daarmee ook het beste weer (minste regen) van de Inside Passage. Skagway was ten tijde van de Gold Rush in de Yukon gateway, hier kwamen na 1887 duizenden goudzoekers per jaar aan om hun geluk te beproeven in de Yukon.1 probleem de steile en zeer inspannende Chilkoot Trail / Pass moest overbrugt worden om in de Yukon te komen. Het hoogtepunt van de Gold Rush was rond 1897 toen er in Skagway en het nabijgelegen Dyea 20.000 mensen woonden. U kunt zich voorstellen dat er een grote selectiehotels, saloons en winkels was inSkagway in de typische architectuur van die tijd. Dit straatbeeld is in Skagway,waar nu nog 800 mensen wonen, in eregehouden, de houten gevels en houtentrottoirs inclusief verklede inwoners alsof de tijden van weleer herleven. In Skagway bereidden de goudzoekers zich voor op de zware tocht over de Chilkoot Trail/Pass, zij moesten tijdens deze tocht voor 3 maanden proviand meenemen, een zware last. Naast de Chilkoot Trail was ook de iets langere White Pass Trail/Pass om de Yukon te bereiken. In de winter van 1897-1898zijn er meer dan 3000 paarden en ezels doodgegaan op de White Pass aangezien de goudzoekers te snel de afstandwilden overbruggen. Nu heet dit beruchte punt het Dead Horse Trail. Meer dan 40,000 goudzoekers hebbende weg via de Chilkoot of White Passnaar de Yukon overbrugt (ook vrouwen).In 1898-1900 is de White Pass Railroad aangelegd, een zeer gedurfd en gevaarlijk project vanwege de steile afgronden. De White Pass Railroad bracht de goudzoekers van Skagway naar Whitehorse. Na de 2e Wereld Oorlog is deze treinroute gesloten en in 1982 weer geopend. Een prachtige excursie die u leert begrijpen wat vooreen tocht de goudzoekers moesten volbrengen. De uitzichten op bergen,rivieren, bossen, gletsjers en ravijnen zijn magnifiek. Deze excursie kunt u direct bij boeking vastleggen. Het plaatsje Dyea is nu een GhostTown, met verlaten Cabins, een begraafplaats waar 47 mannen en vrouwen in 1898 zijn begraven na te zijn overleden door een lawine van een gletsjer. Nog interessanter is de officiële Gold Rush Cemetry iets buiten Skagway waar u de graven van vele goudzoekers kunt zien. Zo wordt er op deze begraafplaats ook aandacht besteed aan de achtergronden en doodsoorzaken van de goudzoekers die hier begraven liggen. Iets verder liggende Lower Reid Falls die vanaf een klif 100 meter omlaag kletteren.

  Meer informatie
 • Captains Choice Motel 3
  Hotel
  klasse
  1

  Captain's Choice Motel

  Captain's Choice Motel is een van de mooiste motels van Alaska. Gelegen in het prachtige Haines, Alaska, het motel heeft een fantastisch panoramisch uitzicht op de oceaan water van de Lynn Fjord, langste fjord van Noord-Amerika. Het motel is centraal gelegen en op loopafstand van alle winkels en eetgelegenheden. De kamers en suites zijn voorzien van een telefoon, televisie, koelkast, magnetron en een föhn. Vanaf het balkon van de kamers of suites heb je zeezicht! Tegen een kleine vergoeding kun je gebruik maken van het WiFi netwerk. Elke ochtend wordt er een gratis Continental Breakfast geserveerd.

  Meer informatie
 • The Raven Hotel 1
  Hotel
  klasse
  1

  The Raven Hotel

  The Raven Hotel is gelegen op een goede locatie. Een paar minuten vanaf het dorpje van Haines Junction en het Kluane Nation Park visitor center. De ligging biedt dus de mogelijkheid om de omgeving goed te verkennen. Het hotel beschikt over 12 eenvoudige maar goede kamers. De kamers beschikken over een badkamer, telefoon, kleine koelkast, koffiezetapparaat, TV en een föhn. In het hotel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk. Ook kunt u in de ochtend gebruik maken van een gratis Continental Breakfast. Het eigen restaurant van The Raven Hotel serveert internationale gerechten. Het bevindt zich op de 2e verdieping en biedt uitzicht op de bergen. Reserveren is noodzakelijk en kan direct bij het inchecken! 

  Haines Junction is in 1942 ontstaan als basiskamp voor de aanleggers van de Alaska Highway. In 1942 woonden er 600 mensen. Nu fungeert Haines Junction als toegangspoort tot het Kluane National Park. Er zijn twee bezienswaardige kerken in Haines Junction, de Our Lady of the Wake Church en de St. Christopher’s Log Church. Het naburige Kluane National Park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vindt u er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een helikopter heeft u wél een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. In Kluane National Park vindt u de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de vak en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kunt u een gids huren om u de mooiste plekjes van het park te laten zien en u te vertellen over de prachtige natuur. 

  Meer informatie
 • Mountain Sky Hotel Valdez - exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Mountain Sky Hotel & Suites

  Dit hotel is gelegen in het centrum van de plaats Valdez. Op loopafstand van het hotel is de haven van Valdez gelegen. Leuk om hier even een bezoek aan te brengen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en een fitnessruimte. In de lobby is het mogelijk om gratis koffie en thee te krijgen. In het gehele hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. Het hotel beschikt in totaal over 95 kamers. Iedere kamer is voorzien van een van een badkamer, koelkast, magnetron, föhn, telefoon, TV, strijkfaciliteiten en een wekker. Let op: Sommige kamers liggen laagvloers. Hierdoor zijn de ramen kleiner en is er dus minder zicht!

   

  Meer informatie
 • Harbor 360 Hotel - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Harbor 360 Hotel

  Dit 3 verdieping tellende hotel is gelegen in de haven van Seward. In deze haven liggen de kleinere bootjes. Het hotel is voorzien van comfortabele kamers, een binnenzwembad en hot tub. De totaal 94 kamers beschikken over een privé badkamer, föhn, tv en gratis WiFi.  Tijdens je verblijf krijgt u een gratis continental breakfast aangeboden. 

   

  Meer informatie
 • Kenai Peninsula Suites - uitzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Kenai Peninsula Suites

  Kenai Peninsula Suites is een prachtige accommodatie bij Homer met uitzicht over Kachemak Bay. De eco-vriendelijke lodge is kleindschalig opgezet en beschikt over diverse type cabins en lodges. De lodge beschikt over Wifi aansluiting en je kunt de huurauto gratis parkeren. Gasten mogen gebruik maken van de buiten jacuzzi en de gezellige Fire Pit waar vooral in de avond bezoekers bijeenkomen om de dag te bespreken. De cabins zijn zeer authentiek en sfeervol ingericht en passen goed bij een reis door Alaska. Onze favoriet in Homer! 

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie
 • Hilton Anchorage - 2
  Hotel
  klasse
  2

  Hilton Anchorage

  Dit Hilton Hotel ligt in het centrum van Anchorage en beschikt over een  binnenzwembad en gym. In het Hooper Bay Cafe kun je tegen betaling terecht voor een ontbijt, lunch en/of diner. De hotelkamers zijn voorzien van tv, bed en een badkamer. Valetparking kost circa US$30.00,- per dag exclusief belastingen. 

  Meer informatie
 • Grande Denali Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Grande Denali Lodge

  Deze prachtige lodge heeft een spectaculaire ligging boven op de bergen. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht op de Nenana River en de wildernis van Denali National Park. De lodge beschikt over een souvenierswinkel, gratis internet in de lobby en alle standaard gemakken die u verwacht van een lodge. Grande Denali Lodge beschikt over een restaurant waar je heerlijke gerechten kunt bestellen. Er zijn totaal 166 ruime kamers voorzien van een badkamer, tv, fohn en een wekker. De lodge beschikt over beperkte hoeveel parkeerplaatsen en is te bereiken per stijle weg. 

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • Pike's Waterfront Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Pike's Waterfront Lodge

  Dit gezellige hotel ligt in Fairbanks vlakbij de luchthave en aan de Chena River. Omgeven door vele bomen die mooie uitzichten bieden. De lobby is sfeervol ingericht met een openhaard waar gasten gezellig kunnen bijpraten. Er is een buitenterras aanwezig net als een goed restuarant waar je lunch of diner kunt nuttigen. Bij het verblijf zijn echter geen maaltijden inbegrepen. Je zult hiervoor ter plaatse dus nog moeten betalen. Er zijn in totaal 180 kamers en 28 cabins met prive deck. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco en gratis WiFi verbinding.  

  Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities. Een tocht met de historische raderboot Discovery is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Fairbanks is tevens een zeer geschikte uitvalsbasis voor een excursie naar de poolcirkel, waarbij je per vliegtuigje tot over de poolcirkel vliegt en per bus terugrijdt over de Dalton Highway. Je maakt dan kennis met toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

  Meer informatie
 • Burnt Paw and Cabins Outback - 1
  Hotel
  klasse
  2

  Burnt Paw & Cabins Outback

  Dit hotel is gelegen in het plaatsje Tok. Het betreft een B&B achtige accommodatie. De houtaccenten zorgen voor een typische sfeer die helemaal past bij het beeld dat je van Alaska zou verwachten. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  De accommodatie beschikt over 6 cabins. Elke cabin is voorzien van 2 queen size bedden, privé badkamer, TV, koffiezetfaciliteiten, magnetron, koelkast en een föhn. Iedere ochtend zal er een gratis ontbijt worden geserveerd. Het is mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het WiFi netwerk.

  Meer informatie
 • Aurora Inn - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Aurora Inn Dawson City

  Het Aurora Inn Hotel is gelegen op loopafstand van de attracties van het historische stadje Dawson City. Bij binnenkomst zal er worden gevraagd om je schoenen uit te trekken vanwege de modderige straten van Dawson City. Het restraurant van de Inn is gespecialisseerd in de Europeese keuken en een Europees ontbijt is te verkrijgen tegen een toeslag. De Inn beschikt over 18 kamers. De kamers zijn ingericht met lichte kleuren en meubels uit Europa. De kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon, wekker en föhn. In het hotel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk.

  Meer informatie
 • Northern Lights Resort & SPA - exterior
  Hotel
  klasse
  3

  Northern Lights Resort & Spa

  Dit prachtige resort is gelegen op zo’n 20 minuten rijden van Whitehorse en ligt in de mooie Yukon River vallei. De Duits-Canadese  eigenaren heten je welkom. Het resort is omringt door ongerepte bossen en is voorzien van een Spa met sauna en een buiten hot tub. Inclusief European style ontbijt en gebruik van de spa (massages tegen betaling). Het diner is van hoogwaardige kwaliteit en kost circa CA$ 50,- per persoon. 

   

  Meer informatie
 • Chilkoot Trail Outpost Cabins - fire
  Hotel
  klasse
  2

  Chilkoot Trail Outpost Cabins

  Een rustpunt in je reis door Alaska & Yukon is aangenaam en misschien wel een must in de optiek van Mrs. Canada en Mr.America # I. Je kunt dan echt de natuur, wildernis, flora en fauna ontdekken en beleven. je hebt de tijd om te wandelen en te onthaasten. De Alaska & Yukon Mainstay ligt in Skagway enis de Chilkoot Trail Outpost Cabins. Deze accommodatie ligt aan het begin van de historische goudzoekers trail “Chilkoot Trail” en ligt in het hart van de maagdelijke Dyea Vallei. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage, is doordrenkt met Gold Rush geschiedenis en heeft een landschap met indrukwekkende fjorden, bergen en een groene frisse natuur. Neem de tijd tijdens uw reis kennis te maken van de natuur en zo een optimale Alaska & Yukon ervaring te hebben.  De Chilkoot Trail Outpost Cabins is een Bed & Breakfast accommodatie in de vorm van zeer kwalitatieve Cabins (beste en meest schone Cabin accommodatie van Alaska en Yukon). Je verblijft in 1 van de totaal 10 Cabins die rustiek ingericht zijn met veel houtaccenten. De Cabins beschikken over 2 tweepersoonsbedden, kleuren-tv, verwarming,minikeuken bestaande uit een klein aanrecht met gootsteen, wat servies en koffiezet apparaat, badkamer met bad/douche en toilet. Er is een gemeenschappelijk gebouw waar u ontbijt kunt gebruiken. Een continental Breakfast is inbegrepen, bestaande uitkoffie, thee, vruchtensap en diverse broodsoorten. Rondom de Cabins ligt een tuin met een prieeltje met daarin BBQ’s en in de tuin picknickbanken en plekken waar je een kampvuur kunt aansteken. De Bed & Breakfast wordt gerund door een Alaskan echtpaar en zij bieden ’s morgens de mogelijkheidvoor de avond een BBQ diner te bestellen. Houdt in dat er keuze is uit zalm of steak, salade, baked potato of corn on the cob en u zelf ’s avonds uw zalm of steak kunt BBQ’en. Een prettige aangelegenheid aangezien uit eten in Alaska niet erg hoogstaand is en je nu de kwaliteit in eigen hand heeft en zo ook nog in de open lucht kunt dineren bij een kampvuur. De tuin wordt gecompleteerd door een watervalletje en natuurlijk frisse waterbron met rondom bankjes voor de romantici. Extra inbegrepen: 1x Surf en Turf dinner (klaargemaakt door de staff) en 1 activiteit t.w.: wandeling met gids of de Yukon Whitepass trein excursie. De Chilkoot Trail Outpost Cabins liggen circa 8 mijl van Skagway en liggen circa 2-4 uur rijden vanaf Whitehorse (afhankelijk van het aantal fotostops die je onderweg maakt). Skagway ligt in het meest noordelijke gedeelte van de Inside Passage vanAlaska en heeft daarmee ook het beste weer (minste regen) van de Inside Passage. Skagway was ten tijde van de Gold Rush in de Yukon gateway, hier kwamen na 1887 duizenden goudzoekers per jaar aan om hun geluk te beproeven in de Yukon.1 probleem de steile en zeer inspannende Chilkoot Trail / Pass moest overbrugt worden om in de Yukon te komen. Het hoogtepunt van de Gold Rush was rond 1897 toen er in Skagway en het nabijgelegen Dyea 20.000 mensen woonden. U kunt zich voorstellen dat er een grote selectiehotels, saloons en winkels was inSkagway in de typische architectuur van die tijd. Dit straatbeeld is in Skagway,waar nu nog 800 mensen wonen, in eregehouden, de houten gevels en houtentrottoirs inclusief verklede inwoners alsof de tijden van weleer herleven. In Skagway bereidden de goudzoekers zich voor op de zware tocht over de Chilkoot Trail/Pass, zij moesten tijdens deze tocht voor 3 maanden proviand meenemen, een zware last. Naast de Chilkoot Trail was ook de iets langere White Pass Trail/Pass om de Yukon te bereiken. In de winter van 1897-1898zijn er meer dan 3000 paarden en ezels doodgegaan op de White Pass aangezien de goudzoekers te snel de afstandwilden overbruggen. Nu heet dit beruchte punt het Dead Horse Trail. Meer dan 40,000 goudzoekers hebbende weg via de Chilkoot of White Passnaar de Yukon overbrugt (ook vrouwen).In 1898-1900 is de White Pass Railroad aangelegd, een zeer gedurfd en gevaarlijk project vanwege de steile afgronden. De White Pass Railroad bracht de goudzoekers van Skagway naar Whitehorse. Na de 2e Wereld Oorlog is deze treinroute gesloten en in 1982 weer geopend. Een prachtige excursie die u leert begrijpen wat vooreen tocht de goudzoekers moesten volbrengen. De uitzichten op bergen,rivieren, bossen, gletsjers en ravijnen zijn magnifiek. Deze excursie kunt u direct bij boeking vastleggen. Het plaatsje Dyea is nu een GhostTown, met verlaten Cabins, een begraafplaats waar 47 mannen en vrouwen in 1898 zijn begraven na te zijn overleden door een lawine van een gletsjer. Nog interessanter is de officiële Gold Rush Cemetry iets buiten Skagway waar u de graven van vele goudzoekers kunt zien. Zo wordt er op deze begraafplaats ook aandacht besteed aan de achtergronden en doodsoorzaken van de goudzoekers die hier begraven liggen. Iets verder liggende Lower Reid Falls die vanaf een klif 100 meter omlaag kletteren.

  Meer informatie
 • Hotel Halsingland - uitzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Hotel Halsingland

  Dit hotel ligt in het historische centrum van Haines. De stijl die het hotel vooral van buiten uitstraalt is victoriaans. De uitzichten zijn fantastisch zo kijk je uit over diverse bergtoppen.In totaal heeft het hotel 50 kamers. De kamers zijn traditioneel en klassiek ingericht en voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koffie en thee faciliteiten, wekker en een föhn. Het hotel heeft een bar en een klein restaruant met een heerlijke wijnkaart. Er zijn echter geen maaltijden inbegrepen dus hiervoor dient ter plaatse betaald te worden. In hotel is een gratis WiFi netwerk.

  Meer informatie
 • Dalton Trail Lodge - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Dalton Trail Lodge

  De Dalton Trail Lodge is gelegen naast Dezadeash Lake en aan de rand van Kluane National Park. Haines Junction ligt op ongeveer 40 kilometer afstand. Het hotel beschikt over een gratis WiFi verbinding in het hoofdgebouw. De tweepersoonskamers beschikken over 2 eenpersoonsbedden. Het hotel beschikt over een restaurant waar je gratis gebruik kunt maken van het ontbijt en een maaltijd in de avond.

  Meer informatie
 • BW Valdez Harbor Inn - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Best Western Valdez Harbor Inn

  Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast. Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

  Meer informatie
 • Seward Windsong Lodge - buiten
  Hotel
  klasse
  2

  Seward Windsong Lodge

  De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. U kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten.  Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendst gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

  Meer informatie
 • Land's End Hotel - uitzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Land's End Resort Homer

  Dit hotel is gelegen langs de kustlijn met prachtige stranden en heeft een waanzinnig uitzicht over Kachemak Bay. Zo nu en dan vaart hier een boot of ferry voorbij. Op enkele minuten loopafstand is het enige haventje van Homer Spit gelegen. Zeker de korte wandeling waard! Het hotel beschikt over een sauna, whirpool, patio, restaurant en een lounge. Ook is er een echte spa aanwezig waar je terecht kunt voor een massage. Het Chart Room Restaurant serveert ontbijt, lunch en dinner. Deze maaltijden zijn echter niet inbegrepen dus hier betaal je ter plaatse voor. Het restaurant is de favoriet bij de inwoners van Homer. Goede gerechten en een mooi uitzicht over het water met daarachter de bergtoppen. Het hotel beschikt in totaal over 116 kamers. Elke kamer is voorzien van een badkamer, telefoon, koffiezetapparaat, wekker en een tv. Richting Homer is er onderweg een interessante Russisch-Orthodoxe kerk te zien in het plaatsje Ninilchik. Homer is een gezellig plaatsje met veel visserij, met name de vangst van Halibut (heilbot) is er belangrijk. In het Homer hangen de vissen aan latten. Ze wegen soms wel 100 kilo! Homer is ook bekend vanwege de vele kunstenaars die er wonen.  Het gezelligste deel van Homer is ‘Homer Spit’, aan het lands end-gedeelte. Het ligt mooi aan de haven en een ruig strand. Er zijn allerlei kleine excursiehuisjes, eettentjes en souvenirwinkeltjes. 

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie

De onderstaande excursies zijn inbegrepen bij deze Doets Reizen reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Ter waarde van € 125,- p.p.

  Columbia Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Doormiddel van deze  circa 6 uur durende cruise vaart u door de Prince William Sound en bezoekt u Columbia Glacier. Aan boord kunt u genieten van prachtige uitzichten, wildlife (zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen). U komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visserij geschiedenis. De tour is inclusief een omschrijving over de Trans Alaska Pipeline Terminal terwijl u hier langs vaart.  

  Seizoen: 
  11 mei en 15 september
  Tijdstip: 10:30 uur
  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 182,- p.p.

  Denali Tundra Wilderness Tour

  Denali National Park - Alaska

  Deze onmisbare circa 6 a 8 uur durende bustour door Denali National Park focust op de ongerepte natuur en wildlife van dit prachtige natuurpark. De ervaren gids/chauffeur zoekt samen met de passagiers naar wildlife zoals beren, Moose, Dall Sheep en roofvogels. Je reist per bus circa 53 mile het park in, welke
  niet toegankelijk is voor privé voertuigen. Tijdens de reis zullen er vele interessante stops worden gemaakt zodat je kunt genieten van prachtige uitzichten en wildlife. Tijdens de tour krijg je een flesje water en een lichte snack aangeboden. Let op: je mag zelf niet met je huurauto of camper het park in. Denali National Park and Preserve is een nationaal park, dat in Alaska ligt. Denali betekent in het Athabascaans "de grote" en refereert aan de hoogste berg in Noord-Amerika, de Mount Denali (voorheen: Mount McKinley). Denali omvat een volledig subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Het natuurpark werd op 26 februari 1917 opgericht als het Mt. McKinley National Park. In 1980 werd de oppervlakte verdrievoudigd (2,4 miljoen hectare) en werd het park omgedoopt tot Denali National Park and Preserve. Veel bergen van het Alaskagebergte, waaronder de Mount Foraker, liggen in het park.

  Seizoen: 20 mei t/m 12 september
  Vertrektijd: 
  Ochtend Excursie tussen 06:00 en 11:00
  Middag Excursie tussen 13:30 en 15:30
  Duur: circa 6 a 8 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 168,- p.p.

  Kenai Fjords National Park Cruise

  Seward - Alaska

  Deze bootexcursie focust op het bezoeken van Aialik Glacier of Holgate Glacier. De cruise duurt circa 6 uur en vaart door Kenai Fjords National Park. Met een beetje geluk ziet je ook orka’s, beluga en bultrugwalvissen! Een deli-style lunch is inbegrepen tijdens de cruise. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je rondreis!  Kenai Fjords National Park bestaat uit prachtige fjorden, gletsjers en talloze diersoorten zoals zeearenden, orka’s en beren. Dit park is zeer de moeite waard om te bezoeken doordat je de gletsjers die in zee uitmonden kunt zien afbreken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: Dall schapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zeeottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen zijn dieren die je zomaar kunt zien. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en de vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is een bootexcursie te ondernemen!

  Seizoen en vertrektijd:

  • 08:00 uur vertrek: dagelijks van 19 mei t/m 2 september + 8 en 15 september.
  • 11:30 uur vertrek: dagelijks van 4 mei t/m 29 september

  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 627,- p.p.

  Bear & WIldlife Viewing + Flight

  Homer - Alaska

  Een prachtige vlucht langs de kust van Katmai National Park. De piloot zal op zoek gaan naar beren en ander wildlife. Er wordt geland op een zeer afgelegen strand en samen met de gids zul je een wandeling van ongeveer 3 uur maken om de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Mogelijke andere dieren die je tegenkomt zijn: vossen, de bald eagle en verschillende zeedieren. De vlucht zelf duurt tussen de 1 en 2 uur. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je Alaskarondreis! 

  Meer informatie

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Doets Reizen unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 126,- p.p.

  White Pass Summit Railroad

  Skagway - Alaska

  Dit is de meest spectaculaire treinreis van Alaska en Yukon, omdat je namelijk de Chillkoot Pass neemt die duizenden goudzoekers beklommen hebben van Skagway naar Yukon. Het is een spannende 3,5 uur durende treinreis, waarbij veel hoogtes overwonnen worden met de historische stroomtrein. Je passeert imposante bergen, ravijnen, steile kliffen en riviertjes en watervallen. 

  Vertrek: dagelijks tussen 1 mei en 26 september
  Vertrektijd: keuze uit 08:15, 12:45 en 16:30 (afhankelijk van periode)
  Duur: circa 3,5 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 65,- p.p.

  Sternwheeler Riverboat Tour

  Fairbanks - Alaska

  Een tocht met de historische raderboot ‘Discovery Sternwheeler River Boat’ is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Ga aan boord van de Riverboat Discovery III voor een onvergetelijke riviercruise over de Chena en Tanana Rivers. Je gaat aan boord van een historische Sternwheeler. Tijdens de cruise geniet je van de omgeving en een authentieke Alaska beleving. Er gaan totaal maximaal 700 passagiers aan boord. 

  Seizoen: 28 mei t/m 2 september
  Vertrektijd: 09:00 of 14:00.
  Duur: circa 3 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 92,- p.p.

  Anchorage City Tour & Native Heritage

  Anchorage - Alaska

  Maak een 3 uur durende tour door Alaska’s grootste stad Achorage. Je komt langs alle historische  bezienswaardigheden van deze stad zoals het Earthquake Park en Lake Hood. Lake Hood is het drukte privé watervliegtuig plek in de wereld. Ook bezoek je het Alaska Native Heritage Center waar je meer leert over Alaska's 11 grootste culturele gemeenschappen. Deze tour is inclusief entreebewijs voor het Alaska Native Heritage Center. 

  Seizoen: 14 mei t/m 2 september (behalve op 8 en 22 juni)
  Vertrektijd: tussen 08:00 en 09:00. Transfer vanaf hotel.
  Duur: circa 3 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 157,- p.p.

  Meares Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Tijdens deze circa 9 uur durende cruise vaart u langs Meares Glacier en vlak langs de ijsschotsen van de Columbia Glacier. De Columba Glacier is één van de grootste gletsjers in het zuiden van Alaska. Verder vaar je door prachtige fjorden en zie je prachtige watervallen en gletsjers. Op de rotsen liggen veelal zeeleeuwen te soezen in de zon. 

  Seizoen: 1 juni t/m 31 augustus
  Vertrektijd: 9:00
  Duur: circa 8.5 uur


  Meer informatie
 • Vanaf € 432,- p.p.

  Arctic Circle Fly/Drive Adventure

  Fairbanks - Alaska

  Vanuit Faibanks vlieg je naar de poolcircel waar je landt op landbaan midden in de wildernis. Per minivan ga je terug over de prachtige Dalton Highway langs de Alaska Pipeline. Onderweg zie je mijlenver de typische toendra landschappen van Alaska. De tour is inclusief snacks en drinken. Je dient op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Fairbanks te gaan. Deze tour duurt 11 à 12 uur en start dagelijks om 05:30 of 13:00. 

  Meer informatie
 • Vanaf € 373,- p.p.

  Denali Peak Experience Flight Tour by Bush Plane

  Denali National Park - Alaska

  De meest spectaculaire manier om Denali National Park met Mount Denali te bewonderen. Tijdens deze circa 60 a 70 minuten durende vliegtuigtour heb je prachtig uitzicht op ongekend spectaculaire natuur. Je ziet onder andere gletsjers, bergpieken en misschien wel een beer vanuit de lucht. Het voordeel van deze tour is dat de route flexibel is (i.v.m. weersomstandigheden) wat er voor zorgt dat de piloot je het beste uitzicht kan geven. Hoogtepunt van deze vlucht is dat je om Mount Denali vliegt, de hoogte berg van Noord Amerika. Iedere zitplaats beschikt over een raampje zodat je altijd zicht hebt. Een groot pluspunt ten opzichte van een helikoptervlucht dus! De transfer vanaf het hotel duurt ongeveer 60 minuten. 

  Seizoen: 10 mei t/m 20 september
  Vertrek: dagelijks
  Tijdstip: 08:00, 10:00, 14:00, 16:00, 18:00 of 20:00
  Let op: minimaal 2 personen per vlucht! Gewichten direct doorgeven bij boeking.

  Meer informatie
 • Geweldige reis met vele hoogtepunten. Once in a lifetime ervaring. Doen!

  Geweldige reis met vele hoogtepunten. Once in a lifetime ervaring. Doen!

  Graaff, H.E. de
 • Absolute hoogtepunten waren de vlucht naar McCarthy en de boottocht over en door de Kenaifjord.

  Aan de medewerkers van Doets Reizen,

  Wij zijn recentelijk terug gekomen van onze reis "Highlights of Alaska". De tweede reis via jullie organisatie. Het is jullie weer gelukt om ons positief te verrassen. Absolute hoogtepunten waren de vlucht naar McCarthy en de boottocht over en door de Kenaifjord. Het verblijf op de Chilkoot Trail is uniek. Het eten van de barbeque en riante ontbijten. Ook sjokte er een beer langs. In één woord: Uniek!! Een prima 4-wheel drive auto stond voor ons klaar. Als prettige bijkomstigheid hebben wij verscheidene Amerikaanse vrienden overgehouden, waarmee wij nu regelmatig emailen. Doordat het vroeg in het seizoen was waren de kaarten voor het Denali-park niet aanwezig, maar dat hebben we zelf maar geregeld met de "Princess-organisatie". Met heel veel plezier denken wij aan deze reis terug.

  Met vriendelijke groet,

  Petra & Wiebe van Duinen

  Duinen, G. van
 • Onze foto's zijn bijzonder mooi geworden niet alleen omdat de natuur zo bijzonder mooi is

  Geachte medewerkers van Doets Reizen,Wij hebben bij Wendy onze fantastische reis naar Alaska/Yukon geboekt. Onze foto's zijn bijzonder mooi geworden niet alleen omdat de natuur zo bijzonder mooi is maar mede door de goede camera.Wij hebben er voor gekozen om de foto's niet digitaal op een site onder te brengen maar wij willen eventueel wel wat foto's beschikbaar stellen.Tijdens de reis zat zo ongeveer alles mee: iedere dag hadden we het weer wat we konden gebruiken, tijdens de cruises naar de gletsjers was het bewolkt waardoor de kleuren veel mooier uitkwamen dan bij zonnig weer. Bij vergezichten hadden we prachtig weer behalve op de top of the world highway maar die wolken waren wel weer mooi.We hebben onderweg en in Denali National Park alle dieren gezien die we hoopten te zien: grizzlys met jongen, zwarte beer zalmen vangen in de rivier, moose, caribous, vosjes bald eagles van zeer dichtbij met het vangen van een vis, orkas en een bultrugvis. Allemaal op foto! Kort om te veel om hier te schrijven.Wanneer jullie een kort reisverslag willen hebben voor de site dan ben ik bereid deze te maken. Ter voorbereiding waren wij zelf in januari naar een themadag geweest bij jullie echter staat deze er niet meer in. Toen vertelde een klant zijn verhaal wat erg leuk was. Ik ben zo vrij om mezelf 'aan te melden' om onze ervaring uit te wisselen wanneer jullie een themadag hebben.Tevens zijn wij tijdens de reis een aantal punten tegen gekomen die wellicht verbetert kunnen worden cq handig zijn om te weten. Alle B&B adressen waren goed tot zeer goed. Omdat wij in augustus de reis hebben gemaakt waren eind augustus de herftstkleuren al te zien in Denalipark waar we DE berg Mount McKinley wolkenloos hebben gezien. Prachtig!

  Er staat een mooie tekst op de voorpagina van het kleine boekje met wetenswaardigheden welke wij bij de reisbescheiden ontvingen.Wij willen graag weten wie de schrijver is van: "She is the mystery That I never tame, She is AlaskaAlaska is her name" Het zegt precies wat wij voelden en zagen in Alaska. Met vriendelijke groet,Paula van Egmond

  Egmond, P. van
 • The Alaska Experience

  Op www.alaska-editions.nl een uitgebreid verslag van onze via Doets Reizen verzorgde rondreis door Alaska. Voor de multimedia diashow The Alaska Experience ga naar www.album-editions.nl

  Hammann, M.
 • Alaska is een erg ruw maar mooi land.

  Onze reis was super. Alaska is een erg ruw maar mooi land. Veel gezien en gereden dus we zijn weer een mooie ervaring rijker. Wellicht dat ons reisverslag als link op jullie site gezet kan worden voor andere reizigers om te lezen. De link is als het goed is nog een klein jaar bereikbaar. http://tilburg2alaska.waarbenjij.nu/

  Dieltjes, A.
 • het verblijf in Katmai was overweldigend!

  Beste Birgit, Ten eerste wil ik je hierbij laten weten dat wij een fantastische vakantie hebben gehad. Alles was perfect geregeld en wij hebben ontzettend veel gezien. En het verblijf in Katmai was overweldigend! We hebben genoten van al die beren. Wij vonden het heerlijk om te verblijven in de Chilkoot Trail Outpost in Skagway, temidden van de natuur. Je wordt bovendien erg goed verzorgd door de eigenaresse en haar man. En tot slot misschien een tip: het is wel heftig om 's avonds laat in Anchorage aan te komen, de volgende dag naar Denali te rijden en de dag daarna om 6 uur 's ochtends klaar te staan voor de tour door het park. Wellicht is het handig om een dag langer in Anchorage te verblijven. Als wij ooit weer gaan, zullen we dat zeker doen. Ik hoop dat ik met bovenstaande opmerkingen iets kan bijdragen aan jullie beleid om voor een ieder een perfecte reis te regelen. Met vriendelijke groet, Annet Ketellapper

  Ketellapper-Brands, J.M.
 • De reis naar Alaska was zeer geslaagd: een bijzonder mooi land.

  Beste Wendy, De reis naar Alaska was zeer geslaagd: een bijzonder mooi land. Ik ben echter wel enkele dingen tegengekomen, die verbetering verdienen: In de folder gaat de route over TOK , Als je de route neemt die in de losse routebeschrijving vermeld staat, ga je niet langs TOK, maar via een kortere, meer rechtstreekse route. De voucher voor de rondrit door het Denali park hoeft niet te worden opgehaald bij het park (8 mijl van het resort), maar kan ook worden opgehaald bij de receptie van het hotelcomplex aan de overkant. Wij konden niet mee met de geplande rondrit vanwege een dubbele boeking, maar zijn met en andere, meer uitbreide rondrit mee gegaan. Een rondvaart over de Prince William Sound met de LU Lu Belle (5uur lang) is zeer aan te bevelen 'LLu Belle' is een kleiner schip voor een man of 30-40, wat overal tussendoor kan en ook gaat ! mvg, Dick Marsman

  Marsman, D.
 • Online reisverslag

  http://album-editions.magix.net/

  Hammann, M.
 • Dit is de beste manier om te genieten van wat Alaska en de Yukon je te bieden hebben.

  Een geweldige en ontspannen reis die, als je een echte natuurliefhebber bent, niet mag ontbreken op je bucketlist! Neem vooral ook de tijd om een aantal van de mooie trails te hiken. Dit is de beste manier om te genieten van wat Alaska en de Yukon je te bieden hebben.

  D. Barnas
 • Wij hebben nu alweer heimwee!

  Een fantastische reis en service van Doets Reizen.  Wij hebben nu al weer heimwee!  Vooral de beren excursie was een hele belevenis.

  M. Mulder

Doets Reizen suggesties