Coastal Loop Oost-Canada

Autorondreis | 22 dagen

Op een efficiënte manier kennis maken met de Atlantische kust van Canada? Dan is dit de reis van je dromen! Onaangetaste natuur, wildlife en de vriendelijke bevolking maken dit gedeelte van Canada tot een absolute topbestemming! Je reist in de goede volgorde langs de kustlijn zodat je nog mooier uitzicht hebt tijdens het rijden van de 'scenic routes'.

Een complete reis door Oost-Canada waarbij je de prachtige kustlijnen verkent van Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island en Quebec. Anders en verrassend zijn de kusten van New Brunswick en Quebec met het Gaspesie Peninsula. Rode rotsen, eilandjes met vogelkolonies, walvissen, nationale parken met indrukwekkende rots- en bergpartijen, schattige dorpjes met Quebecois of Acadian invloeden en Covered Bridges in New Brunswick; deze reis laat je het goede leven proeven waar dit deel van Canada zo geliefd om is. Je ziet de bijzondere mix van Canadese, Franse en New England-invloeden. In een efficiënt reistempo reis je van hoogtepunt naar hoogtepunt en zie je hoe divers en afwisselend dit prachtige deel van Canada is. 

Details

Bestemming Atlantisch Canada, Oost Canada
Reisduur 22 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 20 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 20 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compac Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
  6 personen: categorie T (Large SUV)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Whalewatch Chéticamp
 • Veerbootovertocht Saint John - Digby
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto 
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Ferry en brugtolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • Verzekeringen 
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 4380 km

 • Dag 1: Heenreis naar Halifax

  Halifax
  Afstand: circa 40 km

  Vandaag vlieg je naar Halifax. Na het passeren van douane- en immigratie-autoriteiten haal je de huurauto op die je de komende weken tot je beschikking hebt. Halifax heeft een levendig en vooral gezellig uitgaansleven en wellicht kunt je de eerste avond al proeven aan het pub-leven in Halifax. Tip van Mrs. Canada: Split Crow Pub.

 • Dag 2: Halifax

  Halifax

  Halifax is een maritieme stad gedomineerd door de haven met de Canadese Marine met onderzeeërs, vrachtschepen, visserij, olieplatformen en pleziervaart. Het Waterfront-gedeelte in Halifax is sfeervol door de oude pakhuizen die omgetoverd zijn tot winkeltjes en restaurants. Een interessant museum in Halifax is Pier 21. Hier kwamen ruim een miljoen immigranten Canada binnen en vertrokken naar een plek van vestiging ergens in Canada. Er is een vergelijkbare tentoonstelling ingericht zoals je die ook ziet op Ellis Island in New York. Vanaf het Waterfront-gedeelte loop je naar het Citadel, een stervormig fort dat strategisch op een heuvel ligt. In dit fort kun je een rondleiding krijgen en vanaf het fort heb je een schitterend uitzicht over de haven van Halifax.

 • Dag 3: Halifax - Liscomb

  Liscomb Mills
  Afstand: circa 200 km

  Vandaag verlaat je Halifax en begint de reis pas echt. Je start met het Eastern Shore-gebied. Via de bezienswaardige Marine Drive passeer je vele kustplaatsjes en baaien en reis je richting het noorden naar Liscomb. Als je vroeg in de middag aankomt kan je er voor kiezen iets verder door te rijden naar het dorpje Sherbrooke. Dit dorpje is opgezet rond 1860 en heeft prachtige huisjes. Ook zijn er vaak mensen te vinden in klederdracht. Tevens is het leuk om door te rijden naar Port Bickerton Lighthouse Beach Trail Park. Een stukje ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

 • Dag 4: Liscomb - Baddeck

  Afstand: circa 300 km

  Een prachtige reisdag maar zorg voor de juiste routekeuze. Vervolg wegnummer 211 om op wegnummer 316 te komen. Je vaart dan via een kleine ferryovertocht van circa 10 minuutjes naar de overkant (zorg voor een paar dollar contant). Vandaag reis je via de prachtige Marine Drive richting Baddeck. Na deze prachtige rit kom je aan op Cape Breton Island en reis je via de highway 105 naar eindbestemming Baddeck waar je in een heerlijk hotel verblijft.

 • Dag 5: Baddeck - Cabot Trail (Oostkant)

  Cape Breton Highlands National Park
  Afstand: circa 100 km

  Een relatief korte reisdag maar dit geeft juist tijd voor extra rust en voor een van de hoogtepunten van deze reis: Cape Breton National Park. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra en moerassen.

 • Dag 6: Cabot Trail - Cheticamp

  Chéticamp
  Afstand: circa 120 km

  Je hebt de gehele dag de gelegenheid de mooiste route van Noord-Amerika te rijden de “Cabot Trail” door het Cape Breton Highlands National Park. De volgende overnachting is in Cheticamp (gelegen aan de westkant van Cape Breton Island). Tijdens de Cabot Trail kun je met een beetje geluk humpback whales in de oceaan zien spuiten. Het landschap is zeer groen en heuvelachtig en leent zich goed voor wandelingen. De natuur en het wildleven is rijk en je zult misschien adelaars, herten, moose en wellicht zelfs een beer zien. In de herfst, eind september, zijn de bomen prachtig rood gekleurd. De Indian Summer in Atlantisch Canada is erg mooi en wat minder bekend dan die van New England. De tocht door het park is verrassend, je hebt spectaculaire uitzichten over de kustlijn en de zee, heuvels van 450 meter hoog en kans op het zien van veel wilde dieren.

 • Dag 7: Cheticamp - Pictou

  Pictou
  Afstand: circa 300 km

  Hoewel de meeste bewoners van Cape Breton Island afstammen van de Scottish Highlanders, is Cheticamp een Acadian vissersdorpje, dus met een Franse inslag. Het is een echt toeristencentrum aan de Golf van St. Lawrence bij het Cape Breton Highlands National Park. Vanuit Cheticamp worden veel bootexcursies en whalewatch-tochten georganiseerd. In de ochtend ga je daarom aan boord van een boot om op zoek te gaan naar walvissen (excursie is inbegrepen). De gids kan je van alles vertellen over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. Een bijzondere ochtend! Daarna reis je verder naar Pictou. Je vervolgt de Cabot Trail richting het zuiden en komt daarna in het whisky-gebied van Nova Scotia. Je einddoel is Pictou waar je in een prettige accommodatie verblijft.

 • Dag 8: Pictou - Charlottetown

  Charlottetown
  Afstand: circa 100 km

  Vandaag ga je per ferry van Nova Scotia naar Prince Edward Island en je maakt hier kennis met een geweldig eiland die in 3 stukken te verdelen is. De ferryovertocht duurt ongeveer 75 minuten en doorkruist de Northumberland Strait. Je begint de eerste dag in de sfeervolle stad Charlottetown. Deze hoofdstad ligt aan de Hillsborough Bay, een inham aan de zuidkust. In 1720 vestigden Franse kolonisten zich hier en noemden zij de plek Port La Joie. Door het Engelse bestuur werd de stad omgedoopt tot Charlottetown. Volgens de Ierse traditie is er in Charlottetown een rijke verzameling van Ierse pubs. Je kunt echte Guinness drinken onder het genot van Ierse folkmuziek en uiteraard kun je nummers aanvragen. Old Charlottetown is het oude stadsdeel, op de hoek van King Street en Queen Street. Hier wordt de geschiedenis van de stad levend gehouden.

 • Dag 9: Charlottetown - Prince Edward Island National Park

  Cavendish
  Afstand: circa 300 km

  Omdat Prince Edward Island enorm veel te bieden heeft is het verstandig je bezoek aan dit eiland op te splitsen in verschillende delen. Op deze manier heb je genoeg tijd voor alle prachtige scenic routes en ervaar je geen stress. Vandaag staat in het teken van de twee toeristische gebieden: Red Sands Shore en Green Gables Shore. Het centrale deel van Prince Edward Island is te zien via de toeristische route Central Coastal Drivemet als hoogtepunt Prince Edward Island National Park. Zorg dat je deze route tegen de klok rijdt zodat je altijd aan de kustkant zit. Je vindt er zandduinen, stranden, rode zandstenen kliffen, zoutmoerassen, zoetwatervijvers, bossen en wildlife. Hier zijn de mooiste zandstranden en baaien van Canada, zoals Cavendish Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Stanhope Beach, Dalvay Beach, New London Bay, Rustico Bay, Covehead Bay en Tracadie Bay. Het is ook een route langs prachtige rode kliffen, glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Voor de liefhebbers van fotografie is deze route geweldig!

 • Dag 10: Prince Edward Island National Park - O'Leary/West Point

  O'Leary
  Afstand: circa 400 km

  Het laatste en mooiste deel van het eiland. Vandaag heb je de hele dag om de zeer indrukwekkende North Cape Coastal Drive te rijden. Verlaten stranden, vuurtorens, rode kliffen, karakteristieke dorpjes: het staat allemaal op het menu van vandaag. Tip: upgrade je hotel naar een verblijf in de West Point Light House. Dit is een vuurtoren op een unieke locatie aan één van de mooiste stranden van het eiland.

 • Dag 11: O’Leary – Miscou Island - Caraquet

  Auberge de la Baie
  Afstand: circa 470 km

  Je verlaat vroeg in de ochtend Prince Edward Island en reist via de bijna 13 km lange Confederation Bridge. Pas als je het eiland verlaat, betaal je tol (niet inclusief!). Als je voor de brug staat, aan de kant van New Brunswick, kun je een bezoek brengen een parkje waarvandaan je prachtig uitzicht hebt op de brug. Verder vind je daar een Visitor Center, waar je meer informatie kunt krijgen over deze bijzondere brug. Wij adviseren je direct door te rijden naar Miscou Island. Dit is een prachtig natuurgebied vlak bij Caraquet waar de tijd stil lijkt te staan. Je kunt er wandelen op boardwalks om zo het unieke ecosysteem van veenmoerassen te kunnen aanschouwen. Op het uiterste puntje van Miscou Island staat de 35 meter hoge Miscou Lighthouse. Dit is een van de oudste houten vuurtorens in Canada. Na je bezoek aan Miscou Island reis je door naar het plaatsje Caraquet. Caraquet is het oudste Acadische plaatsje in New Brunswick. Het werd in 1757 gesticht en het is het centrum van de Frans sprekende gemeenschap. Het is de woonplaats van vele Acadische kunstenaars en in de hoofdstraat, tevens de enige straat van het plaatsje, treft u vele kunstzaakjes en galeries aan.

 • Dag 12: Caraquet – Percé

  Percé
  Afstand: circa 420 km

  Je verlaat Caraquet om de provincie Quebec te betreden. Een bijzonder onderdeel van de reis staat op het programma. Via wegnummer 132, die Gaspe omringt en zich een weg baant langs de kronkel-kust, geniet je van ruige kusten, dorpjes en waanzinnige vergezichten. Je rijdt aan de kant van het water zodat je nog meer zicht hebt en dus nog meer kunt genieten. De komende twee nachten verblijf je in Percé.

 • Dag 13: Percé

  Percé
  Afstand: circa 50 km

  Percé is een schattig dorpje met typische Quebecoise, kleurige vissershuisjes en heeft een landmark in de vorm van een dieprood en tientallen meters hoge, gekleurde rots. Iets verder ligt het Ile de Bonaventure waar een grote kolonie Jan van Gent vogels leeft. Je kunt een boottocht vanaf Percé van 1,5 uur naar dit eiland maken, interessant als je vogelliefhebber bent. De rode rots van Percé kun je met eb wandelend bereiken en bij zonsopgang komt de zon mooi achterlangs en door het decoratieve gat van de rots heen. In Percé wordt veel gevist op kreeften, schelpen, garnalen etc. Kortom, alles wat een Plateau Fruit de Mer tot een feest maakt. Als je visliefhebber bent dan kun je hier optimaal aan je trekken komen en zul je concluderen dat op bijna geen enkele plek ter aarde kreeft zo vers en lekker is. De dorpjes zijn hier onbedorven en idyllisch. In combinatie met een bijzonder landschap en de vele dieren die hier leven is het een droom en de meest speciale plek van Mrs. Canada in Quebec.

 • Dag 14: Percé - Forillon National Park - Gaspesie National Park

  Gaspésie National Park
  Afstand: circa 310 km

  Vanuit Percé reis je via de kustroute verder richting Forillon National. Dit park wordt gekenmerkt door ruige, rotsachtige bergen die als het ware uitmonden in de baai van Gaspe. In dit park heeft Mrs. Canada diverse walvissen zo van de kust zien zwemmen in de baai van Gaspe (spuitende adem) en zag zij ook een zwarte beer zo langs de weg. Vervolgens ga je via de kustroute richting Gaspesie National Park. Gaspesie National Park wordt gedomineerd door de Chic Choc Mountains. In dit park kun je diverse wandelroutes volgen en heb je de kans om zwarte beren of caribous te zien.

 • Dag 15: Gaspesie National Park - Riviere-du-Loup

  Riviere du Loup
  Afstand: circa 290 km

  Vandaag vervolg je de kustroute richting Riviere-du-Loup. De weg loopt langs de oevers van de St. Lawrence River, de gehele route is een bezienswaardige route waarbij je zeker moet opletten voor walvissen die hier in de St. Lawrence River leven. Onderweg kom je langs Parc national du Bic. Dit natuurpark is gelegen aan de kust van de Saint Lawrence River. Hier leven veel zeehonden en vogels. Je kunt er verschillende trails lopen die variëren van makkelijk tot moeilijk niveau. De komende nacht verblijf je in Riviere-du-Loup.

 • Dag 16: Riviere-du-Loup - Fredericton

  Fredericton
  Afstand: circa 400 km

  Je rijdt door New Brunswick, een provincie gekenmerkt door de Acadians en ‘Covered Bridges’. De Acadians zijn van origine Franse godsdienstvluchtelingen die zo'n 400 jaar geleden in Canada een nieuw leven begonnen. Wij adviseren je niet Highway 2 te rijden maar de wegen die parallel aan de snelweg liggen. Deze kronkelen langs de rivier richting Fredericton. Overdekte bruggen (covered bridges) komen in dit gebied veel voor. Bijvoorbeeld de langste covered bridge ter wereld in Hartland. Je bestemming voor vandaag is de hoofdstad van New Brunswick: Fredericton. De stad werd gesticht door Acadiërs aan het eind van de 17e eeuw.

 • Dag 17: Fredericton - Digby

  Digby
  Afstand: circa 190 km

  Voordat je de oversteek maakt per ferry van Saint John naar Digby is het tijd om de stad Saint John wat beter te verkennen. Deze bijna Europees ogende stad heeft een prachtige ligging en telt vele historische gebouwen en kerken. Saint John is een perfecte mix tussen Europese en Noord-Amerikaase steden. Laat je verrassen! Vervolgens ga je aan boord van de ferry en vaar je over de Bay of Fundy. Deze baai heeft het grootste verschil tussen eb en vloed ter wereld.

 • Dag 18: Digby - Kejimkujik National Park

  Kejimkujik National Park
  Afstand: circa 70 km

  Een korte reisdag richting Kejimkujik National Park. Je kunt een extra stop maken in Annapalis Royal. In 1605 werd hier in de buurt door De Champlain het Habitation Port Royal gesticht, een soort fort en het was daarmee de vroegste Europese Permanente vestiging ten noorden van Florida. Het sfeervolle stadje heeft een historisch centrum met 150 “heritage buildings”. Zeer bijzonder is het Gannes-Cosby House uit 1708, het oudste houten huis in Canada. Met tong brekende naam Kejimkujik National Park kiezen de meeste Canadezen liever voor een liefdevolle afkorting zoals “Keji” of “Kedge”. Het is een soort kleinere uitgave van het Algonquin Provincial Park in de provincie Ontario. Het bestaat uit een door gletsjers gevormd, glooiend landschap, waarin vele zogenaamde “Drumlins”, glaciale ronde heuvels, zijn.

 • Dag 19: Kejimkujik National Park - South Shore

  Liverpool
  Afstand: circa 70 km

  In Kejimkujik National Park is een prachtige, voor ons vaak onbekende, flora en fauna te zien. Er leven zo’n dertig soorten zoogdieren waaronder herten, zwarte beren, procupines (stekelvarkens), bobcats en elanden, 150 vogelsoorten en diverse soorten amfibieën en reptielen waaronder zeer oude waterschildpadden. In de middag ga je het zusje van Keji's bezoeken: namelijk de kustvariant van dit park. Het specifieke van dit Nationale Park is de nog niet door menselijke activiteiten beschadigde kustlijn. Er zijn een aantal schitterende wandelroutes door het park uitgezet.

 • Dag 20: South Shore - Lunenburg - Halifax

  Halifax
  Afstand: circa 200 km

  Via de toeristische Lighthouse Route (weg 331) kom je vandaag een aantal bezienswaardige stranden en dorpjes tegen. Bijvoorbeeld Lunenburg. Dit is een kleurrijke en historische havenplaats met veel festivals en ambachten. Hier vind je een van de voornaamste visserijhavens van Canada en ook is er een interessant museum: het Fisheries Museum of the Atlantic. Het stadje is zeer authentiek en past perfect bij een reis door de Maritimes! In de namiddag kom je aan in Halifax.

 • Dag 21: Terugreis vanuit Halifax

  Afstand: circa 50 km

  Meestal vlieg je laat in de avond terug. Daarom heb je nog een hele dag om te besteden in Halifax. Je kunt ook de auto pakken en naar Peggy's Cove rijden. Een tikkeltje toeristisch maar dat komt omdat dit dorpje zo prachtig is! Dit is een vissersdorpje, gebouwd op granieten rotsen die door de golven zijn uitgesleten. Kleine vissershuisjes en felgekleurde bootjes maken het plaatje compleet. Na je bezoek ga je naar de luchthaven van Halifax waar je de auto inlevert en terugvliegt naar Nederland, Duitsland of België.

 • Dag 22: Thuiskomst

  Het einde van een complete rondreis door Atlantisch en Oost-Canada.


De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Atlantica Hotel Halifax - pool
  Hotel
  klasse
  1

  Atlantica Hotel Halifax

  Dit toeristenklasse hotel heeft een centrale ligging vlakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Dit huisdiervriendelijke hotel biedt een eigen geldautomaat en een gratis limousinedienst naar het centrum van Halifax. Het Casino Nova Scotia vindt je vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 20,- per dag (exclusief lokale belastingen).

  Meer informatie
 • Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - extero
  Hotel
  klasse
  2

  Liscombe Lodge

  Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2x whirlpool, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool en openhaard, tv, DVD- en CD-speler. WIFI in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

  Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

  Meer informatie
 • Silver Dart Lodge View
  Hotel
  klasse
  1

  Silver Dart Lodge

  De Silver Dart Lodge bevindt zich aan Bras d'Or Lakes  gelegen op circa 90 hectare grond. Het is ongeveer 11 minuten lopen naar het centrum van Baddeck. De omgeving biedt vele mogelijkheden om je te vermaken zoals mountainbiken of wandelen langs de mooie kustlijnen waar je overigens ook kan golfen. De verschillende accomodatie types liggen verspreid over het terrein van de Silver Dart Lodge. Ook heeft dit resort een buitenzwembad, fitness centrum en verschillende wandelroutes. Het hotel heeft gratis Wifi en voldoende parkeer gelegenheid.

  Meer informatie
 • Castle Rock Country Inn - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Castle Rock Country Inn

  De Castle Rock Country Inn is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Cape Breton Island. Het hotel is vlakbij de Ingonish Ferry gelegen en heeft een mooi uitzicht over de Cape Breton Highlands. In de directe omgeving van het hotel kunt u vele outdoor activiteiten ondernemen, zoals; wandelen, vissen, tennis en kajakken. Het hotel beschikt over een restaurant genaamd "Avalon" en is geopend voor diner. Het restaurant heeft een geweldig uitzicht net als de rest van het hotel. De Castle Rock Country Inn heeft slechts 17 kamers, deze zijn voorzien van een tweepersoonsbed, tv, bureau en hebben allen een eigen badkamer. 

  Meer informatie
 • L'Auberge Doucet Inn - hotel
  Hotel
  klasse
  1

  L'Auberge Doucet Inn

  Het kleinschalige hotelletje ligt ongeveer 1 kilometer ten zuidwesten van het dorp Cheticamp, aan de westkant van de Cabot Trail, met een schilderachtig uitzicht van Cheticamp Island en de Cape Breton Highlands. In het hotel is er een ontbijtzaal en een lobby. Daarnaast kun je de huurauto gratis parkeren bij het hotel. Ook is er gratis koffie de gehele dag. De kamers zijn eenvoudig maar de locatie is zeer gunstig ten opzichte van de Cabot Trail. Je krijgt hierdoor veel tijd. Het ontbijtje is inbegrepen! 

  Meer informatie
 • Pictou Lodge Beachfront Resort Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Pictou Lodge Beachfront Resort

  Gelegen aan de kust van Northumberland Strait ligt het Pictou Lodge Beachfront Resort. In de zomer kun je een duiken nemen in het water en er worden veel strandactiviteiten georganiseerd. Houd je niet van zand tussen je tenen, maak dan een mooie wandeling in de omgeving of maak gebruik van de gratis fietsen van het resort. Vlakbij zijn ook verschillende musea en heritage parken waar je alles over de geschiedenis en het heden van Nova Scotia kunt leren. In de zomer worden ook diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud.
  Het resort beschikt over een privéstrand met liungestoelen, verwarmd buitenzwembad, fitnessruimte en een laundromat. Tevens kun je er tal van leuke spelletjes en sporten doen. Op het Pictou Lodge Beachfront Resort is een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijt en lunchen. 's Avonds maakt chef Thomas Carey en zijn team de lekkerste gerechten voor je klaar en kun je ervan genieten met uitzicht op de oceaan als decor. In de zomer kun je zondags ook deelnemen aan de overheerlijke brunch waar het resort bekend om staat.
  De kamers en lodges zijn allen smaakvol en gezellig ingericht. Ze beschikken over een koelkastje, televisie, strijkmogelijkheden, een koffiemachine en eigen badkamer. De cottages hebben ook nog eens een keuken, openhaard en een privébarbeque. Uiteraard mag een prachit uitzicht niet ontbreken.
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook voor het Internet hoef je niet te betalen. 

  Meer informatie
 • Best Western Charlottetown 11
  Hotel
  klasse
  1

  Charlottetown Inn

  Dit hotel in Charlottetown, Prince Edward Island, beschikt over een verwarmd binnenzwembad. Het hotel ligt op loopafstand van het water en biedt kamers met internet. De accommodaties van Charlottetown Inn zijn verder voorzien van een tv en een koffiezetapparaat. In het hotel vindt u tevens een fitnessruimte en een receptie. Het hotel heeft een zwembad en parkeren bij het hotel is gratis.

   

  Meer informatie
 • Kindred Spirits Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Kindred Spirits Country Inn

  Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

  Meer informatie
 • Rodd Mill River Resort - golf
  Hotel
  klasse
  2

  Mill River Resort

  Het Mill River Experience Resort bevindt zich in O'Leary, dicht bij Mill River Fun Park. Een andere bezienswaardigheid in de buurt is Prince Edward Island Potato Museum. Het Mill River Resort heeft een golfbaan, een binnenzwembad en een spabed. De accommodatie beschikt over een businesscentrum. Dit sportieve resort heeft een restaurant en een bar/lounge. Extra voorzieningen zijn onder andere een spa, fitnessruimte en een turks stoombad. Parkeren is gratis. Bij het Mill River Resort zijn kamers met onder andere voorzien van airconditioning, een minibar en een koffiezetapparaat/waterkoker. Elke televisie heeft kabelzenders. Extra voorzieningen zijn onder andere een föhn en een strijkplank/strijkijzer.

  Meer informatie
 • Auberge de la Baia - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Auberge de la Baie

  De Auberge de La Baie heeft een perfecte ligging. Namelijk in het centrum van Caraquet, vlakbij attracties zoals Village Historique Acadien en Aquarium & Marine Centre. Het hotel beschikt over een lobby met openhaard en restaurant met seafood specialiteiten. De kamers beschikken over airconditioning, TV, radio en 1 of 2 tweepersoonsbedden. 

  Meer informatie
 • Riotel Perce Hotel - buiten met rots
  Hotel
  klasse
  1

  Riotel Perce

  Het Riotel Perce ligt direct bij het strand en op vijf minuten rijden van de stad. Het hotel heeft een leuke tuin met grootst uitzicht op zee. Er is een restaurant genaamd La bonne Aventure voor ontbijt en diner. In de omgeving kunt u bijvoorbeeld gaan vissen, walvissen bekijken en hiken.

  Meer informatie
 • Gite du Mount Albert - exterieur
  Hotel
  klasse
  2

  Gite du Mont-Albert

  Dit hotel ligt een half uur rijden buiten Sainte-Anne-des-Monts in Gaspesie National Park, waar veel wildlife te vinden is. Dit elegante en charmante hotel in chaletstijl biedt je uitzicht over de Chic-Choc bergen. In de omgeving bevinden zich mooie wandel- en fietsroutes. Gelegen in een prachtig natuurgebied met een adembenemend uitzicht op Mount Albert. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Voor de nodige ontspanning kun je relaxen in de sauna. Tevens is er een buitenzwembad, patio en speeltuin voor de kinderen. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en wifi. 

  Meer informatie
 • Best Western Plus Hotel Levesque
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Levesque

  Dit moderne hotel is gelegen aan de oevers van de St. Lawrence River. Het hotel is 100% rookvrij en beschikt over een eigen verwarmd overdekt zwembad en een sauna. Er is een restaurant en een coctail lounge aanwezig in het hotel. De kamers zijn modern ingericht en hebben of uitzicht op de rivier of op de tuin.  Er is een koffieapparaat aanwezig en een koelkastje. Het hotel is een goed uitgangspunt voor een whalewatch tour of een tocht met de fiets, die gratis te gebruiken zijn over `le petit Temis`een supermooie fietsroute langs de vele highlights van Riviere du Loup. Voor een vleugje cultuur kan je het Bas St. Laurent Museum bezoeken waar verschillende exposities te zien zijn. 

  Meer informatie
 • Crowne Plaza Fredericton Lord Beaverbrook - ext
  Hotel
  klasse
  2

  Crowne Plaza Fredericton

  Sfeervol hotel op een prachtige locatie. Het klassiek ingerichte hotel heeft veel te bieden. U kunt bijvoorbeeld heerlijk gebruik maken van het zwembad. Ander pluspunt is de sfeervolle restaurantruimte. Het hotel is klassiek en past prima in de sfeer van de historische plaats Fredericton. De kamers zijn voorzien van telefoon, tv en draadloos internet (mogelijk tegen betaling). Er zijn 3 restaurants waarvan eentje met een patio. Er is een binnenzwembad (zout water) en een sauna. 

  Meer informatie
 • Harbourview Inn - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Harbourview Inn Digby

  Een leuke en kleinschalige Country Inn gelegen in Smith's Cove vlakbij Digby. Vanuit deze inn kunt u prima de omgeving verkennen, doe bijvoorbeeld een Whalewatch in de bay van Fundy. De inn beschikt over een ontbijtruimte en een zwembad. Ook is er gratis parkeergelegenheid. Er zijn totaal 12 kamers die allemaal net even anders zijn. De kamers beschikken over een eigen prive badkamer, tv, wekker en draadloos internet (mogelijk tegen betaling). 

  Meer informatie
 • Mersey River Lodge - exterior 2
  Hotel
  klasse
  2

  Mersey River Chalets

  Op zo'n 3 a 4 uur rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kunt u tevens heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen. Er is ook een spelveld te vinden. U kunt tevens gebruik maken van een sauna, whirpool en/of biljardtafel en gratis parkeergelegenheid. Er is een restaurant aanwezig (seizoensgebonden) waar u alleen terecht kunt voor een ontbijt. 

  Meer informatie
 • White Point Beach Resort - 3
  Hotel
  klasse
  2

  White Point Beach Resort

  Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kunt u het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 123 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kunt u gratis parkeren bij het hotel. 

  Meer informatie
 • Lord Nelson Hotel\ Halifax - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Lord Nelson Hotel & Suites

  Een prettig middenklasse hotel op een zeer centrale ligging van Halifax. Het hotel heeft een klassieke uitstraling en beschikt over een eigen restaurant, elegante lobby en comfortabele hotelkamers. Tegenover het hotel liggen de Public Gardens en het oude havengebied is te vinden op korte loopafstand. The Lord Nelson Hotel & Suites beschikt over een volledig uitgerust businesscentrum en een moderne fitnessruimte.  Parkeren kost circa CA$ 24,- per dag (exclusief lokale belastingen). Valet parking kost circa CA$ 32,- per dag (exclusief belastingen). Een klassiek en beroemd hotel waar je je waant in een soort paleis! Er zijn vele voorzieningen aanwezig. Ga in ieder geval dineren in het heerlijke restaurant en drink een borrel in de Engelse Pub. Er is tevens een sportruimte aanwezig. 

  Meer informatie
 • Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - extero
  Hotel
  klasse
  2

  Liscombe Lodge

  Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2x whirlpool, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool en openhaard, tv, DVD- en CD-speler. WIFI in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

  Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

  Meer informatie
 • Silver Dart Lodge View
  Hotel
  klasse
  1

  Silver Dart Lodge

  De Silver Dart Lodge bevindt zich aan Bras d'Or Lakes  gelegen op circa 90 hectare grond. Het is ongeveer 11 minuten lopen naar het centrum van Baddeck. De omgeving biedt vele mogelijkheden om je te vermaken zoals mountainbiken of wandelen langs de mooie kustlijnen waar je overigens ook kan golfen. De verschillende accomodatie types liggen verspreid over het terrein van de Silver Dart Lodge. Ook heeft dit resort een buitenzwembad, fitness centrum en verschillende wandelroutes. Het hotel heeft gratis Wifi en voldoende parkeer gelegenheid.

  Meer informatie
 • Keltic Lodge Resort and Spa - zwembad
  Hotel
  klasse
  2

  Keltic Lodge Resort & Spa

  Dit resort in Ingonish Beach ligt op een hoge klif aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Op het terrein vindt u een full-service spa, 2 restaurants en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis WIFI beschikbaar in de kamers. Alle kamer van het Keltic Lodge beschikken over een tv met kabelzenders. De comfortabele kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiefaciliteiten. Je kunt ontspannen in het verwarmde buitenzwembad. Er is een fitnessruimte aanwezig. Op het terrein kun je fietsen huren om de directe omgeving te verkennen. Purple Thistle en de Atlantic gebruiken verse lokale ingrediënten en zeevruchten. Er is tevens elke avond live entertainment. 

  Meer informatie
 • Glenora Inn & Distillery Resort - exter
  Hotel
  klasse
  2

  Glenora Inn& Distillery Resort

  Wow! Je verblijft in de ENIGE Single Malt Whiskey distilleerderij van Noord Amerika. De ligging is fantastisch, je verblijft immers aan de voet van de Cape Breton Mountains. De pub is geopend van juli t/m oktober. Er is een gift shop aanwezig en je kunt indien mogelijk een tour boeken in de 'distillery' van dit hotel. Vraag de baliemedewerker van de receptie voor meer info. Glenora Inn kent een intieme sfeer en telt maar 15 kamers en chalets. Een unieke ervaring! Het restaurant is geopend van half mei t/m 24 oktober. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en vanuit de Jacuzzi kun je uitkijken over de "distellery". Het hotel beschikt over gratis Wifi.

  Meer informatie
 • Pictou Lodge Beachfront Resort Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Pictou Lodge Beachfront Resort

  Gelegen aan de kust van Northumberland Strait ligt het Pictou Lodge Beachfront Resort. In de zomer kun je een duiken nemen in het water en er worden veel strandactiviteiten georganiseerd. Houd je niet van zand tussen je tenen, maak dan een mooie wandeling in de omgeving of maak gebruik van de gratis fietsen van het resort. Vlakbij zijn ook verschillende musea en heritage parken waar je alles over de geschiedenis en het heden van Nova Scotia kunt leren. In de zomer worden ook diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud.
  Het resort beschikt over een privéstrand met liungestoelen, verwarmd buitenzwembad, fitnessruimte en een laundromat. Tevens kun je er tal van leuke spelletjes en sporten doen. Op het Pictou Lodge Beachfront Resort is een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijt en lunchen. 's Avonds maakt chef Thomas Carey en zijn team de lekkerste gerechten voor je klaar en kun je ervan genieten met uitzicht op de oceaan als decor. In de zomer kun je zondags ook deelnemen aan de overheerlijke brunch waar het resort bekend om staat.
  De kamers en lodges zijn allen smaakvol en gezellig ingericht. Ze beschikken over een koelkastje, televisie, strijkmogelijkheden, een koffiemachine en eigen badkamer. De cottages hebben ook nog eens een keuken, openhaard en een privébarbeque. Uiteraard mag een prachit uitzicht niet ontbreken.
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook voor het Internet hoef je niet te betalen. 

  Meer informatie
 • Rodd Charlottetown Exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Rodd Charlottetown

  Vanaf het moment dat je binnenstapt in het Rodd Charlottetown Hotel word je omringd door een historische elegantie. Gebouwd in 1931 en later gerestaureerd in oude stijl waan je je jaren terug zonder dat dit ten koste gaat van comfort en belevenis. Vlakbij ligt Victoria Park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en kunt genieten van het mooie uitzicht over Charlottetown Harbour. Ook winkeltjes, restaurants en gezellige pubs liggen allen op slechts een paar minuten lopen van het hotel. Houd je van golfen dan rij je in slechts 10 minuten naar de Belvedere Golf & Country Club of de Fx Meadow Golf Course. Chambers Restaurant & Bar serveert heerlijke en lokale (vis-)gerechten en is de ideale plek om 's avonds gezellig de dag af te sluiten. In de zomermaanden is er in het hotel ook de mogelijk om te genieten van het dinertheater. Vraag hiervoor bij de receptie. In het hotel is ook een zwembad met sauna en whirlpool en er is een fitnessruimte. De kamers zijn warm en klassiek ingericht met mooie kleuren en houten meubels. Allen zijn voorzien van de standaardfaciliteiten, zoals televisie, air conditioning, koffiemachine, föhn en strijkmogelijkheden. Iedere kamer beschikt tevens over een eigen badkamer voorzien van alle gemakken. Parkeren bij het hotel is gratis, maar wel beperkt. De parkeerplaats van het hotel is te vinden in een zijstraatje en is niet bereikbaar via de hoofdingang. Internet is ook te gebruiken zonder kosten. 

  Meer informatie
 • Kindred Spirits Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Kindred Spirits Country Inn

  Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

  Meer informatie
 • West Point Lighthouse Exterior 2
  Hotel
  klasse
  2

  West Point Lighthouse

  Op een unieke locatie op Prince Edward Island vind je dit geweldige hotel. Deze vuurtoren werd gebouwd in 1875, doet tegenwoordig dienst als hotel en herbergt slechts 13 kamers waardoor de intimiteit behouden blijft. Je hoeft geen auto te pakken om de mooie natuur te aanschouwen aangezien dit hotel direct aan de kust ligt en naast een prachtig natuurgebied. Je vindt er rust, kalmte en een uitgebreide flora en fauna. 
  Het is gezellig en huiselijk ingericht, je kan er echt tot rust komen en heerlijk onthaasten. Het is zeer kleinschalig opgezet en je voelt je er te gast. De kamers zijn van alle standaardfaciliteiten voorzien en ook is er WIFI in het hotel. Daarnaast is er een parkeerplaats aanwezig, evenals een museum waar je alles over de vuurtoren zelf en haar omgeving kan leren. 

  Meer informatie
 • Auberge de la Baia - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Auberge de la Baie

  De Auberge de La Baie heeft een perfecte ligging. Namelijk in het centrum van Caraquet, vlakbij attracties zoals Village Historique Acadien en Aquarium & Marine Centre. Het hotel beschikt over een lobby met openhaard en restaurant met seafood specialiteiten. De kamers beschikken over airconditioning, TV, radio en 1 of 2 tweepersoonsbedden. 

  Meer informatie
 • Hotel la Normandie exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Hotel Normandie

  Hotel Normandie ligt midden in het hart van het dorpje van Percé. Direct aan het strand en met uitzicht op de beroemde Percé-rots en het eiland Bonaventure. Een betere plek is er dus niet!

  De kamers met uitzicht op zee hebben een balkon of Patio en zijn verder van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft een restaurant waar je kan ontbijten en dineren. Let op het hotel heeft geen lift! Er zijn geen parkeerkosten en er is gratis WIFI

   


  Meer informatie
 • Gite du Mount Albert - exterieur
  Hotel
  klasse
  2

  Gite du Mont-Albert

  Dit hotel ligt een half uur rijden buiten Sainte-Anne-des-Monts in Gaspesie National Park, waar veel wildlife te vinden is. Dit elegante en charmante hotel in chaletstijl biedt je uitzicht over de Chic-Choc bergen. In de omgeving bevinden zich mooie wandel- en fietsroutes. Gelegen in een prachtig natuurgebied met een adembenemend uitzicht op Mount Albert. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Voor de nodige ontspanning kun je relaxen in de sauna. Tevens is er een buitenzwembad, patio en speeltuin voor de kinderen. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en wifi. 

  Meer informatie
 • Best Western Plus Hotel Levesque
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Levesque

  Dit moderne hotel is gelegen aan de oevers van de St. Lawrence River. Het hotel is 100% rookvrij en beschikt over een eigen verwarmd overdekt zwembad en een sauna. Er is een restaurant en een coctail lounge aanwezig in het hotel. De kamers zijn modern ingericht en hebben of uitzicht op de rivier of op de tuin.  Er is een koffieapparaat aanwezig en een koelkastje. Het hotel is een goed uitgangspunt voor een whalewatch tour of een tocht met de fiets, die gratis te gebruiken zijn over `le petit Temis`een supermooie fietsroute langs de vele highlights van Riviere du Loup. Voor een vleugje cultuur kan je het Bas St. Laurent Museum bezoeken waar verschillende exposities te zien zijn. 

  Meer informatie
 • Crowne Plaza Fredericton Lord Beaverbrook - ext
  Hotel
  klasse
  2

  Crowne Plaza Fredericton

  Sfeervol hotel op een prachtige locatie. Het klassiek ingerichte hotel heeft veel te bieden. U kunt bijvoorbeeld heerlijk gebruik maken van het zwembad. Ander pluspunt is de sfeervolle restaurantruimte. Het hotel is klassiek en past prima in de sfeer van de historische plaats Fredericton. De kamers zijn voorzien van telefoon, tv en draadloos internet (mogelijk tegen betaling). Er zijn 3 restaurants waarvan eentje met een patio. Er is een binnenzwembad (zout water) en een sauna. 

  Meer informatie
 • Digby Pines Golf Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Digby Pines Golf Resort & Spa

  Dit golf resort straalt een kasteelachtige sfeer uit. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de Bay van Fundy. De kamers zijn voorzien van 1 of 2 tweepersoonsbedden, föhn, koffiezetapparaat, tv, telefoon en strijkfaciliteiten. Het hotel zelf beschikt over een zwembad, restaurant, fitnesscentrum, golfbaan, tennisbanen, fietsverhuur en er worden diverse excursies aangeboden. Ook is er gratis parkeergelegenheid.

  Meer informatie
 • Mersey River Lodge - exterior 2
  Hotel
  klasse
  2

  Mersey River Chalets

  Op zo'n 3 a 4 uur rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kunt u tevens heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen. Er is ook een spelveld te vinden. U kunt tevens gebruik maken van een sauna, whirpool en/of biljardtafel en gratis parkeergelegenheid. Er is een restaurant aanwezig (seizoensgebonden) waar u alleen terecht kunt voor een ontbijt. 

  Meer informatie
 • Quarterdeck Villa - 2
  Hotel
  klasse
  2

  The Quarterdeck Beach Villas

  Sinds 1930 is The Quarterdeck al een van Nova Scotia’s verborgen pareltjes. Al meer dan 85 jaar is dit een populaire bestemming, prachtig gelegen aan het hagelwitte Summerville Beach. Het heeft een centrale ligging met Halifac, Yarmouth en Annapolis Royal op slechts anderhalf uur rijden.  Het nieuwe restaurant bied eerlijke en lokale producten met een hoog niveau. In een zeer sfeervolle zetting geniet je van de goede service, heerlijk eten en een prachtige zonsondergang. Alle Studio Lofts bieden een mooie uitzicht over de oceaan en binnen enkele stappen sta je al; op het strand. Het is smaakvol ingericht en de stijl past geheel bij de omgeving; minimalistisch met alle focus op het uitzicht. Er is een nieuw complex gebouwd waar je het zwembad, de gym, sauna, een kleine bioscoop  en een lounge vindt. Dit maakt je verblijf hier tot een relaxte ervaring.

  Meer informatie

De onderstaande excursie is inbegrepen bij deze Doets Reizen reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Ter waarde van € 46,- p.p.

  Seaside Whales and Nature Cruises

  Chéticamp - Nova Scotia

  Een spectaculaire wildlife en whalewatch tocht vanuit Cheticamp. Ga aan boord van de 'Love Boats'! De gids kan je van alles vertellen over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. De tour duurt ongeveer 2,5 uur en is onder begeleiding van een kapitein en gids. 

  Vertrek:

  • Deze is momenteel niet operationeel en nog niet te boeken voor 2019 en/of 2020
  Meer informatie

Er zijn geen optionele excursies.

 • Prachtig!

  Elke dag werden wij verrast met nieuwe hoogtepunten. De kust in dit deel van Canada is super divers en afwisselend. Wij hebben genoten van ruige kust, verlaten stranden en sfeervolle dorpjes. De route was rustig qua opbouw zodat wij ook lekker uitgerust thuis kwamen.

  Kleppers

Doets Reizen suggesties