Haida Gwaii, Aboriginals en Totems

Autorondreis, 9 dagen

Ontdek het mysterieuze en unieke Haida Gwaii: een ongerept en ruig eiland tussen Alaska en Canada. Tijdens deze reis verblijf je vijf dagen op dit eiland en maak je kennis met de cultuur van de Aboriginals en de natuur van dit prachtige gebied! Het arrangement is compleet en efficiënt ingericht, zodat je na al dit spektakel ook nog optioneel kennis kunt maken met andere gebieden in Canada of Amerika. Wij inventariseren graag je reiswensen om zo een reis op maat samen te stellen. Ga je liever alleen naar Haida Gwaii? Dat is natuurlijk geen enkel probleem.

Deze reis staat helemaal in het teken van natuur, inheemse cultuur en het indrukwekkende Haida Gwaii-eiland! Ontdek het mysterieuze en unieke Haida Gwaii: een ongerept en ruig eiland. Tijdens deze reis verblijf je vijf dagen op dit eiland en maak je kennis met de Aboriginal-cultuur en de natuur van dit prachtige gebied! Het arrangement is compleet en efficiënt ingericht, zodat je na al dit spektakel ook nog optioneel kennis kunt maken met andere gebieden in Canada of Amerika. Wij inventariseren graag je reiswensen om zo een reis op maat samen te stellen. Ga je liever alleen naar Haida Gwaii? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Het eiland werd door de oorspronkelijke bewoners Haida Gwaii genoemd, het eiland van de Haida, die hier – in tegenstelling tot andere Indianenstammen – zeven millennia hebben gewoond. Zij hadden een indrukwekkende cultuur met onder andere potlatches en prachtig houtsnijwerk dat vooral tot uiting kwam in hun totems. Naast de ellende die de komst van de blanken over het algemeen meebracht, was er hier een positief punt: het metalen gereedschap bracht het houtsnijwerk van de Haidi op een nog hoger peil. Het eiland is via de lucht te bereiken via een vlucht tussen Vancouver en Masset (inbegrepen). De meeste plaatsjes (niet groter dan 1.000 inwoners) hebben wel een aantal totems staan. De grootste concentratie treft men aan in Skidegate in het Haidi Gwaii Museum, waar ook nog andere Haida kunst te zien is, zoals beelden, juwelen gehouwen uit argilliet, een zwarte steensoort die alleen hier voorkomt. Skidegate Village is een Haida-dorp met een longhouse dat dienst doet als gemeenschapscentrum en waar men ook de Haida kunstenaars aan het werk kan zien. 

Haida Gwaii (vroeger in het Engels: Queen Charlotte Islands) is een Canadese archipel in de Grote Oceaan. De eilandengroep heeft een oppervlakte van 10.180 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 3.500 mensen, van wie de meeste Haida-Indianen en hun nakomelingen zijn. De archipel bestaat naast de twee hoofdeilanden Graham-eiland en Moresby-eiland uit ongeveer tweehonderd kleinere eilanden. Ze worden van het Canadese vasteland gescheiden door de Hecate Strait. De archipel werd voor het eerst bezocht in 1774 door Juan Pérez. Hij landde op het meest noordelijke eiland Langara, dat hij vernoemde naar de Spaanse marine-officier Juan de Lángara. In 1778 bezocht James Cook de eilanden en in 1787 George Dixon. Hij vernoemde de eilanden naar zijn schip - de Queen Charlotte - dat op zijn beurt vernoemd was naar de Britse koningin Charlotte, de vrouw van koning George III. Op 3 juni 2010 werd de eilandengroep officieel hernoemd en kreeg deze de naam Haida Gwaii, hoewel deze naam in feite recenter van oorsprong is dan haar oude Engelse naam. In de taal van de Haida betekent Haida Gwaii 'Islands of the People'.

Let op: deze reis is geschikt voor avonturiers vanaf 10 jaar oud.

Reis op maat

Wij willen bedrukken dat deze reis geheel op maat aan te passen is naar je eigen wensen en voorkeuren. Rondom je bezoek aan Haida Gwaii is er nog van alles mogelijk. Wij geven graag advies over de reismogelijkheden per huurauto met hotels of per camper. Telefoon: 072 575 33 33 of [email protected]. Langskomen bij ons op kantoor is ook geen enkel probleem.

Details

Bestemming West Canada
Reisduur 9 dagen

Maatwerk:

Deze reis is bijzonder en geheel op maat aan te passen. Daarom kun je online geen prijsberekening maken. Neem contact op met onze reisspecialisten voor de mogelijkheden en advies. 

InbegrepenDag tot dag programma

 • Vancouver Stanley Park

  Dag 1: Heerneis naar Vancouver

  Je vliegt vandaag naar Vancouver. Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar het centrum van Vancouver. Daar verblijf je twee nachten. Een inwoner van Vancouver noem je in het Engels een 'Vancouverite'. De stad is vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, een nazaat uit het Nederlandse, adellijke geslacht Van Coeverden. Deze kapitein verkende grote delen van British-Columbia. Breng in de namiddag een bezoek aan Stanley Park. Hier staan een aantal prachtige totempalen. Ook Capilano Suspension Bridge is een bezoekje waard.

 • Dag 2: Vancouver

  Vancouver is een stad die gemakkelijk al wandelend te verkennen is. De diverse bezienswaardigheden in het centrum van de stad liggen op korte afstand van elkaar. Het al eerder genoemde Stanley Park is een absolute must see. Dit park is ruim tien procent groter dan het gigantische Central Park in New York City. Stanley Park herbergt een gematigd regenwoud met oude woudreuzen, diverse bospaden, totempalen en het Vancouver Aquarium. Kortom: alleen in Stanley Park zou je al gemakkelijk een dag kunnen vullen. Gastown is het historische gedeelte van de stad, met gezellige straatjes. Het is voornamelijk bekend vanwege de Gastown Steam Clock. Op Granville Island vind je de Granville Island Public Market, waar je heerlijk langs de marktkraampjes met verse producten en lokale handwerken kunt slenteren.

 • Dag 3: Vancouver - per vliegtuig naar Masset - Haida Gwaii

  's Ochtends vlieg je van Vancouver Airport South Terminal (Pacific Coastal Airlines) naar Masset. Masset ligt op Haida Gwaii. Vanaf hier ga je met een shuttleverbinding van ongeveer een uur naar de Haida House Lodge. Eenmaal aangekomen kun je je lekker settelen en de omgeving van de lodge gaan verkennen. Daarna staat er een heerlijk diner klaar en kan je de rest van de avond bijkomen (de lunch dien je zelf te betalen). De Haida House Lodge is in beheer van 'native people' en is de comfortabel uitvalsbasis van jouw vijfdaagse arrangement op dit inheemse eiland. De komende dagen maak je kennis met de prachtige natuur en de rijke tradities, kunst en geschiedenis van de Haida-bevolking.

 • Dag 4: Haida Gwaii

  Vandaag staat de full-day Discover North Island-tour op het programma. Je gaat naar het noorden van Graham Island en brengt een bezoek aan North Beach en the Blow Hole. Ook maak je een wandeling naar Tow Hill. North Beach bestaat uit grote zandstranden en heeft een lengte van wel honderd kilometer. Tijdens het juiste getij en de juiste weersomstandigheden kan je er een natuurlijk gevormd gat bekijken, dat water hoog de lucht inschiet. Je vindt hier ook een boardwalk, die je naar de top van Tow Hill brengt. Hier kan je genieten van een prachtig uitzicht op Alaskan Island en de eindeloze stranden. Na al dit moois breng je een bezoek aan Masset en Old Masset. Dit gebied is beroemd vanwege de achttien totempalen met elk een uniek en eigen design, verhaal en geschiedenis. Verder breng je een bezoek aan een lokale Haida-artiest, waar je first native-kunst kunt kopen. Het kan zomaar zijn dat je bij een Haida thuis op bezoek gaat, aangezien de meeste kunstenaars een studio aan huis hebben.

 • Dag 5: Haida Gwaii

  Er staat alweer een leuke dag op de planning! Vandaag leer je door de Full Day Cultural Tour meer over Haida Gwaii. Het Haida Heritage Centre is gebouwd om de tradities in ere te behouden. Hier staan zes totempalen uit 2001, die zuidelijke Haida-dorpen vertegenwoordigen. Dit zijn Skidegate, Chaatl, Cumshewa, Skedans, Skug Gwaii en Tanu. Na het bezoek aan dit leuke en informatieve museum is het tijd om te genieten van een scenic drive langs de kust. Dit is de ideale plek om te lunchen. Na de lunch breng je een bezoek aan Skidegate Village en maak je een stop in Queen Charlotte City. Hierdoor krijg je een volledig beeld van de culturele diversiteit van Haida Gwaii. De dag wordt bekroond met een traditioneel Haida-feest, inclusief bekende Haida chef-kok.

 • Dag 6: Haida Gwaii

  Dit is de laatste volle dag op dit prachtige eiland. Vandaag staat in het teken van de Full Day Discover Tlell Tour. Deze tour gaat naar het zuiden van Naikoon Provincial Park, dat grenst aan de Tlell River en de Hecate Strait. Terwijl je wandelt door weelderige bossen en langs de kustlijn, leer je meer over de enorme diversiteit aan vogels, planten en natuurlijke geschiedenis van dit gebied. De tour is onder leiding van een lokale 'naturalist' die echt alles weet over dit eiland! Na de lunch in de Haida House Lodge bezoek je de betoverende Tlell Artisans'-studio's en de souvenirwinkel. Hier kan je ook Ernie's Woodworking Shop, Sitka Stiodo en de Crystal Cabin vinden. Later op de dag, na het diner, is er nog tijd om te genieten van een prachtige zonsondergang.

 • Vancouver

  Dag 7: Haida Gwaii - per vliegtuig naar Vancouver

  Helaas is er een einde gekomen aan je verblijf op Haida Gwaii. In de vroege ochtend, na het ontbijt, check je uit en vertrek je naar de luchthaven van Massett. Je vliegt terug naar Vancouver, waar je nog wat hoogtepunten kunt bezoeken. Vancouver is al jaren favoriet bij Mrs. Canada. Het bijzondere van Vancouver is dat de stad omringd wordt door natuur: de zee, een gematigd regenwoud, strand en bergen.

 • Vancouver Canada Place

  Dag 8: Terugreis vanuit Vancouver

  Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Vancouver. Je checkt vervolgens in voor de terugvlucht. Aansluitend vlieg je terug naar Nederland of België.

 • Dag 9: Aankomst

  Je komt aan in Nederland of België, het einde van een bijzondere reis!


Er zijn geen excursies inbegrepen. Kijk bij optionele excursies welke mogelijkheden er zijn en boek direct vooraf via Jan Doets.

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Jan Doets America Tours unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 36,- p.p.

  Hop-on / Hop-off Trolley Tour Vancouver DUAL Pass (24 hours)

  Vancouver - British Columbia

  De snelste en makkelijkste manier om Vancouver te ontdekken. De Hop-on, Hop-Off City Tour van West Coast Sightseeing by Gray Line is echt een toegevoegde waarde van je reis. De trolley brengt je eenvoudig en comfortabel naar de leukste wijken en bezienswaardigheden van de stad zoals Stanley Park, Chinatown, Gastown, Granville Island en meer… Tijdens de tour krijg je uitleg (Engelstalig) en leert dus meer over Vancouver. De tour gaat 364 dagen per jaar met verschillende opstapplaatsen. Je ticket is 1 dag (24 uur) geldig vanaf het moment dat je het ticket omwisselt bij de bus. De DUAL Pass geeft toegang tot de trolleybus en twee routes: De CITY route en de PARK route. 

  Op en afstapplaatsen:

  • C1/P1 : GASTOWN
  • C3/P2 : CANADA PLACE
  • P3 : PINNACLE HOTEL VANCOUVER HARBOURFRONT
  • P4 : ROBSON SHOPPING DISTRICT / BLUE HORIZON HOTEL
  • P5 : COAL HARBOUR / WESTIN BAYSHORE HOTEL
  • P6 : STANLEY PARK PAVILION / MINIATURE RAILROAD
  • P7 : VANCOUVER AQUARIUM / STANLEY PARK HORSE-DRAWN TOURS
  • P8 : TOTEM POLES
  • P9 : PROSPECT POINT
  • P10 : FERGUSON POINT
  • P11 : SECOND BEACH
  • P12 : ENGLISH BAY BEACH
  • C7/P13 : AQUATIC CENTRE/FALSE CREEK FERRIES
  • P14 : MUSEUM OF VANCOUVER
  • P15 : MARITIME MUSEUM
  • P16 : GRANVILLE ISLAND BUS LOOP
  • P17 : ENTERTAINMENT DISTRICT
  • C9/P18 : LIBRARY SQUAREC
  • C10/P19 : SPORTS DISTRICT /SANDMAN CITY CENTRE HOTELC
  • 13/P20 : CHINATOWN
  • C15/P21 : MAPLE TREE SQUARE/OLD SPAGHETTI FACTORY
  Meer informatie
 • Vanaf € 34,- p.p.

  Capilano Suspension Bridge Park

  Vancouver - British Columbia

  Een klassieker in Vancouver. Slechts op enkele minuten buiten Downtown Vancouver en een must-do tijdens je bezoek aan Vancouver. De shuttle vertrekt in de regel elk half uur en heeft diverse opstapplaatsen in het centrum van Vancouver. Het is ook toegestaan om met uw huurauto naar Capilano te rijden. Capilano Suspension Bridge Park bestaat uit verschillende onderdelen. De hoofdattractie is de hangbrug. Daarnaast kun je verschillende wandelingen maken door het bos via de houten boardwalks. Neem de tijd voor deze te gekke dagbesteding. 

  Vertrektijden: dagelijks binnen openingstijden Capilano
  Duurt: circa 2 a 3 uur, afhankelijk van eigen invulling

  Meer informatie
 • Wells Gray Provincial Park Clearwater Lake
  Vanaf € 91,- p.p.

  Dagtrip Canoe/Hike Combo

  Wells Gray Provincial Park - British Columbia

  Een leuke dagtour waarbij per kano en tijdens een hike kennis met dit prachtige park ik al haar facetten. Door deze dagtour ga je op in de adembenemende natuur en kom je op plekken waar andere niet snel zullen komen. Een MUST tijdens je verblijf in de Helmcken Falls Lodge!

  Meer informatie
 • Wells Gray Provincial Park Paardrijden
  Vanaf € 63,- p.p.

  Western Trail Paardrijden 3 uur

  Wells Gray Provincial Park - British Columbia

  Voel je een Cowboy/Girl tijdens een paardrijdtocht door echte Canadese wildernis. Wells Gray Provincial Park is het beste per paard te verkennen omdat er weinig wegen zijn. Voordat deze 3 uur durende tour begint krijg je een uitleg over paardrijden zodat deze tours ook voor minder/onervaren paardrijders geschikt is. Ranch Cowboy and Cowgirl Ursula en Matt Johnson heten je welkom in Wells Gray. Matt en Ursula kennen het park op hun duimpje en vertellen je graag alle ins en outs over dit prachtige natuurpark. De tours zijn altijd veilig en de paarden goed getraind en worden diervriendelijk behandeld.  Tijdens de tour is er aandacht voor de geschiedenis, flora en fauna. De tour begint bij de Helmcken Falls Lodge waar je ongeveer 15 minuten voor aanvang moet melden bij de receptie waar de gids je komt ophalen. Voordat je daadwerkelijk op het paard klimt krijg je natuurlijk uitleg en tips. Tijdens de paardrijdtocht vertelt de gids over het vulkanische landschap, geschiedenis, planten en wilde dieren van Wells Gray.  Tijdens de circa 3 uur durende tour breng je een bezoek aan het pittoreske Smith Lake en de Hogue Old Trappers Cabin. Tijdens deze tour krijg je een lichte snack en een flesje water aanbedoen. 

  Vertrek: dagelijks met vertrek vanaf Helmcken Falls Lodge
  Duur: circa 3 uur
  Vertrek: 14:30 uur
  Belangrijke info: Niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar. Deze tour is geschikt voor beginners en experts. Niet geschikt voor mensen zwaarder dan 100 kg. 

  Meer informatie
 • Wells Gray Provincial Park Paardrijden
  Vanaf € 98,- p.p.

  Green Mountain Trail Paardrijden

  Wells Gray Provincial Park - British Columbia

  Voel je een Cowboy/Girl tijdens de Green Mountain Trail paardrijdtocht door echte Canadese wildernis. Wells Gray Provincial Park is het beste per paard te verkennen omdat er weinig wegen zijn. Voordat deze halve dagtour begint krijgt je een uitleg over paardrijden zodat deze tours ook voor minder/onervaren paardrijders geschikt is. Ranch Cowboy and Cowgirl Ursula en Matt Johnson heten je welkom in Wells Gray. Matt en Ursula kennen het park op hun duimpje en vertellen je graag alle inns en outs over dit prachtige natuurpark. De tours zijn altijd veilig en de paarden goed getraind en worden diervriendelijk behandelt.  Tijdens de tour is er aandacht voor de geschiedenis, flora en fauna. De tour begint bij de Helmcken Falls Lodge waar je ongeveer 15 minuten voor aanvang moet melden bij de receptie waar de gids je komt ophalen. Voordat je daadwerkelijk op het paard klimt krijg je natuurlijk uitleg en tips. Tijdens de paardrijdtocht vertelt de gids over het vulkanische landschap, geschiedenis, planten en wilde dieren van Wells Gray.  De Green Mountain Trail brengt je diep in het park met als hoofddoel het gebied van Clearwater River Canyon. Je krijgt tevens een hartige lunch aangeboden

  Vertrek: dagelijks met vertrek vanaf Helmcken Falls Lodge
  Duur: halve dag
  Vertrek: 10:00 uur
  Belangrijke info: Niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar en mensen zwaarder dan 100 kg. Deze tour is geschikt voor beginners en experts. Minimaal 4 personen per boeking

  Meer informatie
 • Blue River Safari
  Vanaf € 64,- p.p.

  Blue River Safari

  Blue River - British Columbia

  Deze safari per boot is een onvergetelijke excursie door Bear Valley, midden in het hart een  binnenlandse regenwoud! Het is gelegen in de bergen van British Columbia aan de weg tussen Jasper National Park en Wells Gray Provincial Park. De eco-vriendelijke bootjes zijn speuren de oevers af op zoek naar beren en andere wilde dieren. Ingrediënten van deze excursie zijn: berglandschappen, gletsjers & verschillende groen gekleurde wateren. Je gaat op zoek naar beren, elanden, adelaars en visarenden! Extra prettig is dat deze tour niet op een vast tijdstip geboekt hoeft te worden zodat je reisdag flexibel blijft. De tour duurt ongeveer een uur en vertrekt ieder half uur. Als je even moet wachten dan kan je optioneel tegen betaling een lunch nuttigen in het restaurantje.

  Vertrektijden: Geen vaste tijd. Blue River Safari is geopend tussen 09:00 en 16:00
  Seizoen: 15 mei t/m 1 oktober
  Duur: circa 1 uur

  Meer informatie
 • Jasper National Park Raften
  Vanaf € 51,- p.p.

  Raft Jasper: Mile 5 Raft

  Jasper National Park - Alberta

  Een 2 uur durende excursie waarvan je 1 uur raft. Deze raft is ongeveer 5 km lang en is geschikt voor iedereen tussen de 6 en 90 jaar. Je gaat raften op het smeltwater van de Athabasca Gletsjer op relatief kalm water met lichte stroomversnellingen. Tip: boek de laatste raft van 15:30 of 14:00. De kans om wildlife langs de rivier oevers te zien is dan vele male groter! Inclusief gebruik van peddels, zwemvest en overige uitrustingen.

  Seizoen: 09 mei t/m 22 september 2018 + 2019
  Tijden: 

  • 09 mei t/m 26 mei 11:00, 14:00
  • 27 mei t/m 2 september om 9:00, 13:00, 15:30
  • 3 september t/m 22 september om 11:00, 14:00

  Duur: circa 2 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 35,- p.p.

  Jasper SkyTram

  Jasper National Park - Alberta

  Een must-do in Jasper! Een gondel brengt je naar Whistlers Mountain op een hoogte van 2285 meter. Vanaf deze berg wordt je getrakteerd op prachtige vergezichten op de vele bergtoppen rondom Jasper. Een korte  wandelroute brengt je naar de top van de berg. Op een heldere dag zijn zelfs de ‘witte piramide punten’ van Mt. Robson in het nabijgelegen British Columbia te zien. Er zijn cadeauwinkels en diverse eetgelegenheden. Je dient een tijd door te geven bij boeking en minimaal 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Je bezoek aan Jasper is niet compleet zonder de Jasper SkyTram. 

  Vertrektijden: dagelijks. Wij reserveren een tijdstip naar keuze zodat je de lange wachtrijen kunt vermijden. 
  Duur: afhankelijk van hoe lang je op de berg blijft
  Seizoen: 24 maart t/m 29 oktober

  Meer informatie
 • Jasper National Park Raften
  Vanaf € 65,- p.p.

  Raft Jasper: Athabasca Falls

  Jasper National Park - Alberta

  Een 3,5 uur durende excursie waarvan u 1,5 uur raft. Deze raft is ongeveer 15 km lang en is geschikt voor iedereen tussen de 6 en 90 jaar. Je gaat raften op het smeltwater van de Athabasca Gletsjer. Je raft deels door canyons waar het water wat wilder is dan bij de bovenstaande raft. Ondanks dat blijft deze tour ook geschikt voor onervaren rafters! Inclusief gebruik van peddels, zwemvest en overige uitrustingen.

  Seizoen: 26 mei t/m 2 september 2018 + 2019
  Vertrektijden:

  • 26 mei t/m 21 juni om 10:30 en 14:30
  • 22 juni t/m 25 augustus om 09:00, 12:00 en 15:30
  • 26 augustus t/m 2 september om 10:30 en 14:30

  Duur: circa 3,5 uur

  Meer informatie
 • Icefields Parkway Helikoptervlucht + Wandeling
  Vanaf € 178,- p.p.

  Special Jan Doets Heli + Hike

  Icefields Parkway - Alberta

  Een exclusieve aanbieding voor Jan Doets reizigers! Een absoluut hoogtepunt tijdens je reis door de Canadese Rockies. De Special Jan Doets Heli + Hike vertrekt vanaf halverwege de Icefields Parkway en is exclusief voor Jan Doets klanten ingekocht. De tour bestaat uit een 20 minuten durende helikoptervlucht en een wandeling van circa 1 uur. Je vliegt over diverse bergtoppen met ijzige gletsjers, kolkende rivieren en azuurblauwe meren en landt in de ongerepte natuur. Tijdens de wandeling bezoek je watervallen en/of groenblauwe meren en misschien kom je wel wildlife tegen. De wandeling is onder begeleiding van de piloot en een gids die alles weten over de flora en fauna van dit gebied. Je komt op plekjes waar de auto niet kan komen. Vele Doets reizigers gingen je voor en vonden dit een van de hoogtepunten tijdens de reis in West Canada. Vertrekpunt is Cline River ten Oosten van Saskatchewan River Crossing bij de Icefields Pakrway. Bij boeking de gewichten van alle passagiers doorgeven. 

  Vertrektijden: naar wens. Wij geven advies voor beste tijdstip.
  Duur:
  circa 20 minuten vlucht + 1 uur durende wandeling
  Bijzonderheden:
  gewichten doorgeven bij boeking!

  Meer informatie
 • Vanaf € 471,- p.p.

  Helikoptervlucht Ultimate Columbia Icefield Tour

  Icefields Parkway - Alberta

  Een circa 55 minuten durende helikoptervlucht halverwege de Icefields Parkway tussen Banff en Jasper National Park. Deze helikoptervlucht is de meest spectaculairste variant die je kan boeken. Je gaat vliegt onder andere naar de Columbia Icefield en de Snow Dome en langs de Lyle Icefield. Op de terugweg vlieg je over de Wilson Icefield om het avontuur compleet te maken. Twijfel niet want deze droomvlucht zal voor altijd een mooie herinnering achter laten. 

  Vertrektijden: naar wens. Wij geven advies over beste tijdstip.
  Duur:
   circa 55 minuten
  Bijzonderheden:
   gewichten doorgeven bij boeking! Minimaal 2 personen per boeking. 

  Meer informatie
 • Icefields Parkway Helivlucht
  Vanaf € 139,- p.p.

  Helikoptervlucht The Six Glacier Tour

  Icefields Parkway - Alberta

  Tijdens deze circa 20 minuten durende helikoptervlucht zie je de Canadese Rockies vanuit de lucht per helikopter. De tour vertrekt halverwege de Icefields Parkway tussen Banff National Park en Jasper National Park. De natuur is hier spectaculair dus mag niet ontbreken aan je reis. Je vliegt tijdens deze helikoptervlucht over de Cline Pass en vervolgens over Cline, Lion en Lioness Glaciers. Je hebt ook uitzicht op een waterval en twee groengekleurde gletsjer meren. 

  Vertrektijden: naar wens. Wij geven advies over beste tijdstip.
  Duur: circa 20 minuten
  Bijzonderheden: gewichten doorgeven bij boeking! Minimaal 2 personen per boeking. 

  Meer informatie
 • Icefields Parkway Athabasca Glacier
  Vanaf € 44,- p.p.

  Ice Explorer Glacier Tour

  Icefields Parkway - Alberta

  Maak een avontuurlijke tocht per snowcoach voertuig naar de Athabasca Glacier. Deze tour duurt totaal ongeveer 1,5 uur. Eerst vertrek je per gewone bus naar de Athabasca Glacier waar je vervolgens overstapt om per snowcoach verder te gaan. Daarna heb je de gelegenheid om zelf enige tijd door te brengen op de Athabasca Glacier. De Athabasca Glacier ligt in de Columbia Icefield. Deze eeuwenoude ijsvlakte is aan het smelten en dus eigenlijk een must om te bezoeken zolang het nog kan! 

  Vertrek: Je kunt kiezen uit 2 tijdstippen: 11:15 of 13:15 
  Seizoen: van half april t/m half oktober
  Duur: circa 1,5 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 32,- p.p.

  Banff Gondola Sulphur Mountain

  Banff National Park - Alberta

  Wil je genieten van een onvergetelijk uitzicht op Banff? Maak het jezelf makkelijk en ga per gondel naar de top van Sulphur Mountain. Je hoeft dan geen vermoeiende wandeling te maken. Per gondel ga omhoog naar de top van Sulphur Mountain waarvandaan je een een panoramisch uitzicht over Banff, de bergen, Bow River en het Banff Springs Hotel hebt. Er is op de top ook een restaurant aanwezig waar je een hapje en een drankje kunt kopen.  Je kunt een korte wandeling via een fraai aangelegde boardwalk maken Samson's Peak voor een nog beter zicht. Let goed op want diverse dieren laten zich hier graag zien. 

  Vertrektijden: 09:10, 12:10 of 17:10

  Meer informatie
 • Kamloops - Golf
  Vanaf € 88,- p.p.

  Golfen: Crown Isle Golf & Country Club

  Campbell River - British Columbia

  British Columbia kent vele prachtige 18-holes golfbanen welke vaak geschikt zijn voor ieder niveau. De Crown Isle Golf & Country Club hoort daar zeker bij. Je golft tussen de prachtige bossen meren in het veelzijdige British Columbia. Er worden regelmatig toernooien gespeeld op deze golfbaan. Deze golfbaan is al meerdere keren in de prijzen gevallen. 

  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken. 
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie
 • Vancouver Gastown
  Vanaf € 13,- p.p.

  Vancouver LookOut

  Vancouver - British Columbia

  Vancouver is een van de mooiste steden ter wereld met een prachtig stadscentrum en omgeven door ruige natuur en zee. Wanneer je in Vancouver bent is het handig om je verblijf te beginnen met een bezoek aan de Vancouver Lookout. Dit is een toren van 170 meter hoog waarvandaan je 360’ uizicht hebt over de stad. Je tickets is de hele dag geldig zodat je zowel bij daglicht als in de avond naar boven kunt.

  Vertrektijden: binnen de openingstijden van Vancouver Lookout

  Meer informatie
 • Flyover Canada in Vancouver
  Vanaf € 16,- p.p.

  FlyOver Canada

  Vancouver - British Columbia

  FlyOver Canada is een spectaculaire manier om meer te zien van Canada. FlyOver Canada is een attractie waarbij het lijkt alsof je over Canada vliegt. Niet in het echt, maar vanuit een soort achtbaanstoel met geprojecteerde beelden op een gigantisch scherm. De meest indrukwekkende landschappen komen aan bod zoals het Noorderlicht, de Niagara Falls, Vancouver Island en de uitgestrekte prairies van het binnenland. Je vliegt natuurlijk niet echt, maar neemt plaats in een soort achtbaanstoeltje die meebeweegt met de geprojecteerde beelden. Omdat het scherm gigantisch is lijkt het alsof je werkelijk aan boord zit van een helikopter. FlyOver Canada is een 4D beleving die je niet snel zult vergeten! Inclusief een spectaculaire Pre Show. 

  Belangrijke informatie:

  • Jan Doets heeft boekt tickets voor een specifieke dag, conform de datum op uw voucher.
  • Wij adviseren je (in de ochtend) naar het loket te gaan. Dit loket staat aan het begin van Canada Place en is snel en makkelijk te herkennen.
  • Het Jan Doets voucher wissel je hier om voor een ticket met daarop een specifiek tijdstip wat beschikbaar is. Je kunt dan later terug komen om de attractie te bezoeken.

  Vertrektijden: dagelijk tussen 10:00 en 21:00
  Duur: circa 45
  Tip: vermijd Nationale Feestdagen i.v.m. drukte. 

  Meer informatie
 • Vancouver Stanley Park
  Vanaf € 27,- p.p.

  Stanley Park Horse-Drawn Tour

  Vancouver - British Columbia

  Maak een 1 uur durende koetstocht door Stanley Park met Gerry O’Neil Horsedrawn Carriage Rides. Dit is een unieke ervaring om Stanley Park te bekijken. Stanley Park met z’n gematigde regenwoud, Totempalen en Vancouver Aquarium. De tour vertrekt vanaf de kiosk bij Coal Harbor Parking. In de tram/koets kunnen maximaal 20 personen. 

  Duur: circa 1 uur
  Tijd: open ticket binnen openingstijden van attractie. 
  Seizoen: 14 maart t/m 31 oktober

  Meer informatie
 • Vancouver - Golf
  Vanaf € 54,- p.p.

  Golfen: Morgan Creek Golf Course

  Vancouver - British Columbia

  Deze spectulaire golfbaan ligt in het zonnige Surrey, vlakbij metropool Vancouver. De golfbaan is het hele jaar door geopend. Deze golfbaan wordt erkend als een van Canada's beste golfbanen. De golfbaan is uitdagend en is zeer geschikt voor de ervaren golfer. Je golft hier tussen de prachtige natuur van British Columbia, te gek! 

  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken. 
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Jan Doets suggesties