Mrs. Canada Droomreis Atlantisch Canada

Autorondreis, 21 dagen

Een echte droomreis door Atlantisch Canada: Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Een reis vol afwisseling en rustpunten. Laat je verrassen door de ongereptheid van de natuur, uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze reis is zeer rustig opgebouwd, zodat je alle tijd hebt om te genieten.

De Atlantische provincies van Canada hebben hun zeevaarttradities gemeen maar zijn stuk voor stuk voorzien van een eigen rijke cultuur met Europese roots. Deze zomer kun jij op reis gaan door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Een reis vol afwisseling! Laat je verrassen door de ongereptheid van natuur, uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze reis is zeer rustig van opbouw zodat je alle tijd hebt om te genieten van de vele bezienswaardigheden. De accommodaties zijn met zorg voor je geselecteerd en je reist waar mogelijk aan de goede kant van de kustlijnen, zodat je het mooiste uitzicht hebt. Mrs. Canada's lievelingsreis door Atlantisch Canada is natuurlijk geheel op maat aan te passen. 

Details

Bestemming Atlantisch Canada
Reisduur 21 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 19 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 19 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compac Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Walvisexcursie Cheticamp
 • Veerbootovertocht Saint John - Digby
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto 
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Ferry en brugtolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • Verzekeringen 
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 68 per volwassene en ca. CA$ 34 per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 137. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 3580 km

 • Dag 1: Heenreis naar Halifax

  Afstand: 40 km

  Vandaag vlieg je naar Halifax in de provincie Nova Scotia. In Nova Scotia is nog veel folklore te vinden. Dit zie je terug in de populariteit van de Ierse folkmuziek en de vele festivals die worden georganiseerd. Halifax heeft ongeveer 125.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie. Je haalt na aankomst op de luchthaven je huurauto op en hebt deze de hele reis tot je beschikking. De kortste route naar het centrum gaat via de tolbrug A. Murray MacKay Bridge. Zorg dus voor een paar losse Canadese dollars.

 • Dag 2: Halifax

  Je hebt een volle dag te besteden in Halifax. Deze compacte stad telt vele leuke bezienswaardigheden. Bezoek in ieder geval de Citadel, de Farmers Market en het immigratiemuseum. De historische boardwalk kent fraaie gebouwen die meteen het maritieme karakter van deze provincie laat zien.

 • Dag 3: Halifax - Liscomb

  Afstand: 200 km

  Vandaag verlaat je Halifax en begint de reis pas echt, met het Eastern Shore gebied. Via de bezienswaardige Marine Drive passeer je vele kustplaatsjes en baaien en reis je richting het noorden naar Liscomb. Als je vroeg in de middag aankomt, kan je er voor kiezen om iets verder door te rijden naar het dorpje Sherbrooke. Dit dorpje is opgezet rond 1860 en heeft prachtige huizen. Er zijn nog regelmatig mensen te vinden in klederdracht. Het is ook leuk om door te rijden naar het Port Bickerton Lighthouse Beach Trail Park. Een stukje ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

 • Dag 4: Liscomb - Baddeck

  Afstand: 280 km

  Een prachtige reisdag, maar zorg voor de juiste routekeuze. Vervolg wegnummer 211 om op wegnummer 316 te komen. Je vaart dan via een kleine ferryovertocht van circa tien minuutjes naar de overkant, maar zorg voor een paar dollar contant. Vandaag reis je via de prachtige Marine Drive richting Baddeck. Na deze prachtige rit kom je aan op Cape Breton Island en reis je via de highway 105 naar je eindbestemming Baddeck, waar je in een heerlijk hotel verblijft.

 • Dag 5: Baddeck - Cabot Trail (Oost)

  Afstand: 100 km

  Een relatief korte reisdag, maar dit geeft juist extra rust en tijd voor een van de hoogtepunten van deze reis: Cape Breton National Park. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park, zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra en moerassen.

 • Dag 6: Cabot Trail - Cheticamp

  Afstand: 120 km

  Er komt hier veel wild voor en je hebt een grote kans om aan de kant van de meertjes en stroompjes elanden te zien grazen. Het park heeft 27 wandelroutes, van family walks van twintig minuten tot uitdagende wandeltochten langs adembenemende berg- en kustlandschappen. Een van de mooiste routes van Canada loopt door dit park: de, naar de ontdekkingsreiziger genoemde, Cabot Trail. Dit is een route van 300 kilometer lang, uitgehouwen uit de bergen, die je langs talloze mooie plekjes van het Cape Breton Highlands National Park brengt. Je kan deze route het beste volgen vanaf de oostkust van het eiland, zodat je geen last hebt van de zon tijdens het maken van foto's. Je hebt vandaag de hele dag de tijd voor de prachtige Cabot Trail. Deze routes brengen je langs Cape Breton Island, het prachtige landschap van noord-Nova Scotia. Tip: sla zo nu en dan af bij de bordjes Old Cabot Trail. Je ziet dan authentieke vissersdorpjes.

 • Dag 7: Cheticamp - Pictou

  Afstand: 300 km

  Hoewel de meeste bewoners van Cape Breton Island afstammen van de Scottish Highlanders, is Cheticamp een Acadian vissersdorpje, dus met een Franse inslag. Het is een echt toeristencentrum aan de Golf van St. Lawrence bij het Cape Breton Highlands National Park. Vanuit Cheticamp worden veel bootexcursies en whalewatch tochten georganiseerd. In de ochtend ga je daarom aan boord van een boot om opzoek te gaan naar walvissen. De gids kan je alles vertellen over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. Een bijzondere ochtend dus! Daarna reis je verder naar Pictou. Je vervolgt de Cabot Trail richting het zuiden en komt daarna in het Whiskey gebied van Nova Scotia. Je eindbestemming vandaag is Pictou, waar je verblijft in een prettige accommodatie.

 • Dag 8: Pictou - Charlottetown

  Afstand: 100 km

  Vandaag ga je per ferry van Nova Scotia naar Prince Edward Island en maakt hier kennis met een geweldig eiland dat in drie stukken te verdelen is. De ferryovertocht duurt ongeveer 75 minuten en doorkruist de Northumberland Strait. Je begint de eerste dag in de sfeervolle stad Charlottetown. Deze hoofdstad ligt aan de Hillsborough Bay, een inham aan de zuidkust. In 1720 vestigden Franse kolonisten zich hier en noemden de plek Port La Joie. Door het Engelse bestuur werd de stad omgedoopt tot Charlottetown. Volgens de Ierse traditie is er in Charlottetown een rijke verzameling aan Ierse pubs te vinden. Je kunt echte Guinness drinken onder het genot van Ierse folkmuziek. Old Charlottetown is het oude stadsdeel op de hoek van King Street en Queen Street. Hier wordt de geschiedenis van de stad in leven gehouden.

 • Dag 9: Charlottetown - Cardigan (Oost PEI)

  Afstand: 420 km

  Omdat PEI enorm veel te bieden heeft, is het verstandig je bezoek aan dit eiland op te splitsen in verschillende delen. Op deze manier heb je genoeg tijd voor alle prachtige scenic routes en heb je geen stress. Langs de noordkust van het eiland vind je veel witte zandstranden. Hier ligt ook het Prince Edward Island National Park. De zuidkust van het eiland heeft een kustlijn met veel rode zandstenen klippen. Het eiland heeft een glooiend uitgestrekt landschap. Er is veel agrarische activiteit, dat bepalend is voor een groot deel van het landschap. De eerste nacht verblijf je in het oosten van PEI. Wij adviseren je vandaag de toeristische route Points East Coastal Drive (circa 420 km) te rijden.

 • Dag 10: Cardigan - Cavendish (Noord PEI)

  Afstand: 400 km

  Vandaag staat in het teken van twee toeristische gebieden: Red Sands Shore en Green Gables Shore. Het centrale deel van Prince Edward Island kan je zien via de toeristische route Central Coastal Drive, met als hoogtepunt Prince Edward Island National Park. Zorg dat je deze route tegen de klok rijdt, zodat je altijd aan de kustkant zit. Je ziet er zandduinen, stranden, rode zandstenen kliffen, zoutmoerassen, zoetwatervijvers, bossen en wildlife. Hier zijn de mooiste zandstranden en baaien van Canada, zoals Cavendish Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Stanhope Beach, Dalvay Beach, New London Bay, Rustico Bay, Covehead Bay en Tracadie Bay. Het is een route langs prachtige rode kliffen, glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Voor het maken van foto's is deze route geweldig!

 • Dag 11: Cavendish - O'Leary/West Point (West PEI)

  Afstand: 400 km

  Het laatste en mooiste deel van het eiland staat op het programma. Vandaag heb je de hele dag om de zeer indrukwekkende North Cape Coastal Drive te rijden. Verlaten stranden, vuurtorens, rode kliffen, en karakteristieke dorpjes? Je ziet het allemaal. Tip: upgrade je hotel naar een verblijf in de West Point Light House. Dit is een vuurtoren op een unieke locatie aan een van de mooiste stranden van het eiland.

 • Dag 12: Prince Edward Island - Bay of Fundy National Park

  Afstand: 280 km

  Je verlaat vandaag PEI en reist via de bijna dertien kilometer lange Confederation Bridge. Pas als je het eiland verlaat betaal je tol (niet inclusief). Als je voor de brug staat aan de kant van Nova Scotia, kan je een bezoek brengen een park waar je prachtig uitzicht hebt op de brug. Verder vind je daar een Visitor Center waar je meer informatie kunt krijgen over deze bijzondere brug. Nu je weer terug bent in Nova Scotia staan de komende dagen in het teken van de Bay of Fundy. De getijdenverschillen van de Bay of Fundy zijn enorm! Het is de trots van de bevolking. Twee keer per dag komt er honderd biljoen ton water van de Atlantische Oceaan de Bay of Fundy binnen. Dit zorgt voor de hoogst waargenomen getijdenverschillen ooit, van zestien meter, oftewel de hoogte van een gebouw van vier verdiepingen! Veel bezienswaardigheden aan de kust van New Brunswick hebben te maken met deze getijdenverschillen. Maak een tussenstop bij Rocks Provincial Park, dit ligt bij Hopewell Cape. Hier kan je een van de wonderen bekijken die wordt veroorzaakt door de getijdenverschillen in de baai: de gigantische Flower Pot Rocks. Via een trap kan je naar beneden gaan, maar deze trap staat met hoogtij volledig onder water. Bij laagtij kan je naar de rotsen lopen. Bij de Tourist Information kan je informeren naar de tijden van eb en vloed. De rotsen zijn drie uur voor laagtij tot drie uur na laagtij zichtbaar. Je verblijft twee nachten in Alma in Bay of Fundy NP.

 • Dag 13: Bay of Fundy National Park

  Afstand: 50 km

  Je hebt de hele dag de tijd om bij te komen of om Bay of Fundy NP te bekijken. Dit is een park aan de kust, waar je kunt genieten van de zee en schelpen kunt zoeken op het strand. Of je volgt een van de vele wandelroutes die voor elk niveau zijn uitgezet. Er zijn veel recreatiemogelijkheden in dit park, zoals een verwarmd zoutwaterzwembad, een uitdagende golfbaan en tennisbanen. Ook kan je er mountainbiken en kanovaren. Je verblijft net buiten het park in het dorpje Alma, een leuk vissersplaatsje met veel Inns en restaurants. Bij laagtij kun je vanaf hier kilometers lopen over de bodem van de oceaan. Check wel het schema van de getijden voor je gaat: het water kan je verassen!

 • Dag 14: Bay of Fundy NP - Saint John

  Afstand: 190 km

  Vandaag een relatief korte reisdag, zodat je in de middag kunt genieten op een terrasje in het sfeervolle stadje Saint John. Dit is een van de belangrijkste internationale zeehavens van Canada, aan de monding van de St. John River. In het centrum van de stad vind je talloze historische gebouwen, winkels en restaurants. Saint John is een perfecte mix tussen een Europese en Noord-Amerikaanse stad. Laat je verrassen!

 • Dag 15: Saint John - Digby

  Afstand: 90 km

  Vandaag reis je per ferry van Saint John naar Digby. In Digby verblijf je twee nachten, de omgeving heeft namelijk veel te bieden. Je kan hier bijvoorbeeld naar de vuurtoren van Brier Island rijden via een toeristische route. Ook adviseren wij je een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Annapolis Royal. Dit is een historisch stadje aan de Annapolis River. Annapolis Royal werd in 1605 gesticht en is de oudste permanente Europese nederzetting in Canada. Historische gebouwen, gezellige Inns, mooie restaurants en unieke winkeltjes maken Annapolis Royal het bezoeken zeker waard.

 • Dag 16: Digby - Kejimkujik National Park - White Point Beach

  Afstand: 170 km

  Alweer een korte reisdag, maar dat geeft juist tijd om Kejimkujik National Park te bezoeken. Dit nationale park heeft een zacht glooiend landschap, met talloze meren die door rivieren met elkaar verbonden zijn. Het park heeft een oppervlakte van 375 vierkante kilometer. Vroeger woonden hier de Micmac-Indianen, aan wie dit park zijn naam te danken heeft. Tegenwoordig is er nog een klein reservaat waar nog wat Indianen wonen. In het Visitor Center bij de ingang van het park vind je een tentoonstelling over het park en de cultuur van de Micmac-Indianen. In het park leeft veel wild, er zijn prachtige bossen en het is een paradijs voor kanoliefhebbers en wandelaars.

 • Dag 17: White Point Beach

  Afstand: 20 km

  Na alle inspanningen en indrukken van de afgelopen weken is het tijd om jezelf te verwennen met een paar dagen rust. Wat ons betreft kan dit het beste in het White Point Beach Resort. Dit resort ligt aan een uitgestrekt strand. Het hotel beschikt over een zwembad en andere faciliteiten, zodat je heerlijk kunt genieten.

 • Dag 18: White Point Beach

  Afstand: 20 km

  Je kan natuurlijk nog een dagje rusten, maar het is ook mogelijk om het nabij gelegen Kejimkujik Seaside National Park te bezoeken. Hier kan je prachtige wandelingen maken in een ongerepte en unieke natuur. Er leven verschillende vogelsoorten en tijdens de wandelingen zijn er diverse uitkijkpunten op ruige en weelderige kustlijnen.

 • Dag 19: White Point Beach - Lunenburg

  Afstand: 200 km

  Vandaag reis je via de kustroute van de South Shore naar Lunenburg. Neem beslist de toeristische Lighthouse Route. Je kan dan meerdere keren stoppen bij de uitgestrekte stranden van het Rissers Beach Provincial Park. De komende nacht slaap je in Lunenburg. Dit is een kleurrijke en historische havenplaats met veel festivals en ambachten. Hier vind je een van de voornaamste visserijhavens van Canada. Ook is er een interessant museum: het Fisheries Museum of the Atlantic. Het stadje is zeer authentiek en past perfect bij een reis door de Maritimes!

 • Dag 20: Lunenburg - Peggy's Cove - Terugreis vanuit Halifax

  Afstand: 200 km

  De laatste reisdag is kort, maar wij trakteren je nog op een laatste hoogtepunt van de reis: Peggy's Cove. Een tikkeltje toeristisch, maar dat komt omdat dit dorpje zo prachtig is! Tijdens je reis stop je even bij Mahone Bay, ooit het domein van piraten. Het is een fotogeniek vissersdorpje. Daarna reis je door naar Peggy's Cove. Dit is wederom een vissersdorpje, gebouwd op granieten rotsen die door de golven zijn uitgesleten. Kleine vissershuisjes en felgekleurde bootjes maken het plaatje compleet. Hier vind je het enige postkantoor in Canada dat gevestigd is in een vuurtoren. Wanneer je er een kaart op de bus doet, krijgt deze een speciale stempel. Wees wel voorzichtig met het betreden van de rotsen om de vuurtoren, de golven zijn erg onvoorspelbaar en kunnen gevaarlijk zijn. Na je bezoek ga je naar de luchthaven van Halifax, waar je de auto inlevert en terugvliegt naar Nederland, België of Duitsland. Deze nacht breng je door in het vliegtuig.

 • Dag 21: Thuiskomst

  Het einde van een complete rondreis door Atlantisch Canada. Door de rustige reisopbouw kom je uitgerust thuis.


De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Atlantica Hotel Halifax - pool
  Hotel
  klasse
  1

  Atlantica Hotel Halifax

  Dit toeristenklasse hotel heeft centrale ligging blakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Dit huisdiervriendelijke hotel biedt een eigen geldautomaat en een gratis limousinedienst naar het centrum van Halifax. Het Casino Nova Scotia vindt u vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 20,- per dag (exclusief lokale belastingen).

  Meer informatie
 • Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - extero
  Hotel
  klasse
  2

  Liscombe Lodge

  Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2x whirlpool, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool en openhaard, tv, DVD- en CD-speler. WIFI in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

  Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

  Meer informatie
 • The Inverary Resort - sfeer
  Hotel
  klasse
  1

  The Inverary Resort

  Inverary Resort bevindt zich aan een meer van Baddeck, dichtbij Gilbert H. Grosvenor Hall, Bras d'Or Lakes en Watershed Interpretive Centre en Alexander Graham Bell National Historic Site. In de buurt liggen ook Kidston Island Lighthouse en Bell Ray Golf Club. Inverary Resort heeft een aanmeerplaats, een binnenzwembad en een sauna. In gemeenschappelijke ruimtes is WIFI gratis beschikbaar. Dit milieuvriendelijke hotel biedt diverse eetgelegenheden, zoals een restaurant en een bar/lounge. Extra voorzieningen zijn onder meer een open haard in de lobby en gratis kranten in de lobby. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Tip van Mrs. Canada: bezoek de Uisge Ban Falls. Een indrukwekkende waterval van circa 30 meter hoog en daarmee de hoogste waterval in Nova Scotia. De waterval is te bereiken via een hike van circa 1,5 uur (retour). 

  Uisge Bahn Falls Provincial Park informatie:
  www.novascotia.com/see-do/outdoor-activities/uisge-b-n-falls-provincial-park/2019 

   

  Meer informatie
 • Castle Rock Country Inn - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Castle Rock Country Inn

  De Castle Rock Country Inn is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan Cape Breton Island. Het hotel is vlakbij de Ingonish Ferry gelegen en heeft een mooi uitzicht over de Cape Breton Highlands. In de directe omgeving van het hotel kunt u vele outdoor activiteiten ondernemen, zoals; wandelen, vissen, tennis en kajakken. Het hotel beschikt over een restaurant genaamd "Avalon" en is geopend voor diner. Het restaurant heeft een geweldig uitzicht net als de rest van het hotel. De Castle Rock Country Inn heeft slechts 17 kamers, deze zijn voorzien van een tweepersoonsbed, tv, bureau en hebben allen een eigen badkamer. 

  Meer informatie
 • L'Auberge Doucet Inn - hotel
  Hotel
  klasse
  1

  L'Auberge Doucet Inn

  Het kleinschalige hotelletje ligt ongeveer 1 kilometer ten zuidwesten van het dorp Cheticamp, aan de westkant van de Cabot Trail, met een schilderachtig uitzicht van Cheticamp Island en de Cape Breton Highlands. In het hotel is er een ontbijtzaal en een lobby. Daarnaast kun je de huurauto gratis parkeren bij het hotel. Ook is er gratis koffie de gehele dag. De kamers zijn een voudig maar de locatie is zeer gunstig ten opzichte van de Cabot Trail. Je krijgt hierdoor veel tijd! Het ontbijtje is inbegrepen! 

  Meer informatie
 • Pictou Lodge Beachfront Resort Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Pictou Lodge Beachfront Resort

  Gelegen aan de kust van Northumberland Strait ligt het Pictou Lodge Beachfront Resort. In de zomer kun je een duiken nemen in het water en er worden veel strandactiviteiten georganiseerd. Houd je niet van zand tussne je tenen, maak dan een mooie wandeling in de omgeving of maak gebruik van de gratis fietsen van het resort. Vlakbij zijn ook verschillende musea en heritage parken waar je alles over de geschiedenis en het heden van Nova Scotia kunt leren. In de zomer worden ook diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud.
  Het resort beschikt over een privéstrand met liungestoelen, verwarmd buitenzwembad, fitnessruimte en een laundromat. Tevens kun je er tal van leuke spelletjes en sporten doen. Op het Pictou Lodge Beachfront Resort is een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijt en lunchen. 's Avonds maakt chef Thomas Carey en zijn team de lekkerste gerechten voor je klaar en kun je ervan genieten met uitzicht op de oceaan als decor. In de zomer kun je zondags ook deelnemen aan de overheerlijke brunch waar het resort bekend om staat.
  De kamers en lodges zijn allen smaakvol en gezellig ingericht. Ze beschikken over een koelkastje, televisie, strijkmogelijkheden, een koffiemachine en eigen badkamer. De cottages hebben ook nog eens een keuken, openhaard en een privébarbeque. Uiteraard mag een prachit uitzicht niet ontbreken.
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook voor het Internet hoef je niet te betalen. 

  Meer informatie
 • Holiday Inn Express & Suites Charlottetown 1
  Hotel
  klasse
  1

  Holiday Inn Express & Suites

  Het Holiday Inn Express & Suites Charlottetown ligt aan de rand van dit gezellige stadje. Op korte afstand ligt de University of Prince Edward Island, een shopping mall en het Confederation Centre of the Arts. Dit toeristenklasse hotel beschikt over een binnenzwembad, fitness centre en gratis Wifi. De huurauto kun je kosteloos parkeren bij het hotel. Er zijn circa 130 hotelkamers met airco, tv, telefoon en badkamer. 

  Meer informatie
 • Rodd Crowbush Golf & Beach Resort1
  Hotel
  klasse
  1

  Rodd Crowbush Golf & Beach Res

  Gelegen langs de duinen van Prince Edward Island ligt het Rodd Crowbush Golf & Beach Resort. Bij het hotel hoort een 18-holes golfbaan waar je heerlijk een balletje kunt slaan met een geweldig uitzicht over het blauwe water in de achtergrond. Charlottetown ligt op slechts 25 minuten rijden van dit resort en rij je een paar kilometer door dan ben je al in National Park Prince Edward. In de directe omgeving kun je geweldig wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden en surfen. Het resort heeft zelf ook erg veel te bieden. Naast uiteraard de fantastische golfbaan beschikt het ook over twee tennisbanen, een zwembad, whirlpool, fitnessruimte en de Rodd Spa Boutique. De lounge, restaurant en clubhouse David´s zijn de perfecte plekken om heerlijk te genieten van lokale gerechten. Je kan er ontbijten, lunchen en dineren met een geweldig uitzicht over de golfbanen. Zeker ´s avonds zit je hier prachtig met de zonsondergang als decor.
  De kamers zijn net als de rest van het resort erg fraai ingericht met warme kleuren en mooie meubels. Dit geeft een luxe uitstraling, maar zeker niet over de top. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo is er een televisie, kluisje, air conditioning, koelkastje, strijkmogelijkheden en een koffiemachine. In de eigen badkamer vind je naast een groot bad ook een föhn en badjassen.  
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook het gebruik van Internet is geheel kosteloos.  

  Meer informatie
 • Kindred Spirits Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Kindred Spirits Country Inn

  Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

  Meer informatie
 • Rodd Mill River Resort - golf
  Hotel
  klasse
  2

  Mill River Experience

  Het Mill River Experience Resort bevindt zich in O'Leary, dicht bij Mill River Fun Park. Een andere bezienswaardigheid in de buurt is Prince Edward Island Potato Museum. Het Mill River Resort heeft een golfbaan, een binnenzwembad en een spabed. De accommodatie beschikt over een businesscentrum. Dit sportieve resort heeft een restaurant en een bar/lounge. Extra voorzieningen zijn onder andere een spa, fitnessruimte en een turks stoombad. Parkeren is gratis. Bij het Mill River Resort zijn kamers met onder andere voorzien van airconditioning, een minibar en een koffiezetapparaat/waterkoker. Elke televisie heeft kabelzenders. Extra voorzieningen zijn onder andere een föhn en een strijkplank/strijkijzer.

  Meer informatie
 • Parkland Village Inn - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Parkland Village Inn

  Het kleine vissersdorpje Alma is de beste uitvalsbasis voor het prachtige Bay of Fundy National Park. Dit kleinschalige hotel ligt aan de kust aan de hoofdstraat van Alma. Er zijn slechts 15 kamers voorzien van tv, telefoon en fohn. Sommige kamers beschikken over een veranda. Continentaal ontbijt is inbegrepen tijdens verblijf tussen 14 mei en 30 juni en tussen 5 oktober en 20 oktober - onder voorbehoud!!. De huurauto kunt u parkeren aan de weg bij het hotel. In het hotel zit een snackbar en er is een restaurant aanwezig (seizoensgebonden). 

  Meer informatie
 • Delta Brunswick - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Delta Hotels by Marriott Saint

  Gelegen in het hart van uptown St. John boven het Brunswick Square Shopping Complex. Het hotel is verbonden (overdekte loopbruggen) met o.a. Market Square en Saint John City Market. Het hotel beschikt tevens over een binnenzwembad. Parkeerkosten per nacht (excl. tax) bedragen circa US$ 13,- 

  Meer informatie
 • Harbourview Inn - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Harbourview Inn Digby

  Een leuke en kleinschalige Country Inn gelegen in Smith's Cove vlakbij Digby. Vanuit deze inn kunt u prima de omgeving verkennen, doe bijvoorbeeld een Whalewatch in de bay van Fundy. De inn beschikt over een ontbijtruimte en een zwembad. Ook is er gratis parkeergelegenheid. Er zijn totaal 12 kamers die allemaal net even anders zijn. De kamers beschikken over een eigen prive badkamer, tv, wekker en draadloos internet (mogelijk tegen betaling). 

  Meer informatie
 • White Point Beach Resort - 3
  Hotel
  klasse
  2

  White Point Beach Resort

  Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kunt u het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 123 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kunt u gratis parkeren bij het hotel. 

  Meer informatie
 • THE MARINER KING INN2
  Hotel
  klasse
  2

  Mariner King Inn Lunenburg

  Dit historische hotel in Lunenburg werd in 1830 gebouwd en is onlangs gerestaureerd tot haar Victoriaanse charme. De kamers van Mariner King Inn zijn uitgerust met iPod-docking stations. Een continentaal ontbijt wordt dagelijks geleverd. De Mariner King Inn kamers hebben een historische inrichting en moderne gemakken, waaronder een DVD-speler en een flatscreen-TV. De kamers zijn ook voorzien van gratis WIFI, airconditioning, minibar en een kluisje. Andere faciliteiten zijn gratis parkeerplaatsen, een business-centrum, fitness en wasservice. Lunenburg is een kleurrijke havenplaats met veel festivals en ambachten. Hier vind je een van de voornaamste visserijhavens van Canada en ook is er een interessant museum: het Fisheries Museum of the Atlantic. 

  Meer informatie
 • Lord Nelson Hotel\ Halifax - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Lord Nelson Hotel & Suites

  Een prettig middenklasse hotel op een zeer centrale ligging van Halifax. Het hotel heeft een klassieke uitstraling en beschikt over een eigen restaurant, elegante lobby en comfortabele hotelkamers. Tegenover het hotel liggen de Public Gardens en het oude havengebied is te vinden op korte loopafstand. The Lord Nelson Hotel & Suites beschikt over een volledig uitgerust businesscentrum en een moderne fitnessruimte.  Parkeren kost circa CA$ 24,- per dag (exclusief lokale belastingen). Valet parking kost circa CA$ 32,- per dag (exclusief belastingen). Een klassiek en beroemd hotel waar je je waant in een soort paleis! Er zijn vele voorzieningen aanwezig. Ga in ieder geval dineren in het heerlijke restaurant en drink een borrel in de Engelse Pub. Er is tevens een sportruimte aanwezig. 

  Meer informatie
 • Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - extero
  Hotel
  klasse
  2

  Liscombe Lodge

  Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2x whirlpool, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool en openhaard, tv, DVD- en CD-speler. WIFI in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

  Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

  Meer informatie
 • The Inverary Resort - sfeer
  Hotel
  klasse
  1

  The Inverary Resort

  Inverary Resort bevindt zich aan een meer van Baddeck, dichtbij Gilbert H. Grosvenor Hall, Bras d'Or Lakes en Watershed Interpretive Centre en Alexander Graham Bell National Historic Site. In de buurt liggen ook Kidston Island Lighthouse en Bell Ray Golf Club. Inverary Resort heeft een aanmeerplaats, een binnenzwembad en een sauna. In gemeenschappelijke ruimtes is WIFI gratis beschikbaar. Dit milieuvriendelijke hotel biedt diverse eetgelegenheden, zoals een restaurant en een bar/lounge. Extra voorzieningen zijn onder meer een open haard in de lobby en gratis kranten in de lobby. Er is gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Tip van Mrs. Canada: bezoek de Uisge Ban Falls. Een indrukwekkende waterval van circa 30 meter hoog en daarmee de hoogste waterval in Nova Scotia. De waterval is te bereiken via een hike van circa 1,5 uur (retour). 

  Uisge Bahn Falls Provincial Park informatie:
  www.novascotia.com/see-do/outdoor-activities/uisge-b-n-falls-provincial-park/2019 

   

  Meer informatie
 • Keltic Lodge Resort and Spa - zwembad
  Hotel
  klasse
  2

  Keltic Lodge Resort & Spa

  Dit resort in Ingonish Beach ligt op een hoge klif aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Op het terrein vindt u een full-service spa, 2 restaurants en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis WIFI beschikbaar in de kamers. Alle kamer van het Keltic Lodge beschikken over een tv met kabelzenders. De comfortabele kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiefaciliteiten. Je kunt ontspannen in het verwarmde buitenzwembad. Er is een fitnessruimte aanwezig. Op het terrein kun je fietsen huren om de directe omgeving te verkennen. Purple Thistle en de Atlantic gebruiken verse lokale ingrediënten en zeevruchten. Er is tevens elke avond live entertainment. 

  Meer informatie
 • L'Auberge Doucet Inn - hotel
  Hotel
  klasse
  1

  L'Auberge Doucet Inn

  Het kleinschalige hotelletje ligt ongeveer 1 kilometer ten zuidwesten van het dorp Cheticamp, aan de westkant van de Cabot Trail, met een schilderachtig uitzicht van Cheticamp Island en de Cape Breton Highlands. In het hotel is er een ontbijtzaal en een lobby. Daarnaast kun je de huurauto gratis parkeren bij het hotel. Ook is er gratis koffie de gehele dag. De kamers zijn een voudig maar de locatie is zeer gunstig ten opzichte van de Cabot Trail. Je krijgt hierdoor veel tijd! Het ontbijtje is inbegrepen! 

  Meer informatie
 • Pictou Lodge Beachfront Resort Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Pictou Lodge Beachfront Resort

  Gelegen aan de kust van Northumberland Strait ligt het Pictou Lodge Beachfront Resort. In de zomer kun je een duiken nemen in het water en er worden veel strandactiviteiten georganiseerd. Houd je niet van zand tussne je tenen, maak dan een mooie wandeling in de omgeving of maak gebruik van de gratis fietsen van het resort. Vlakbij zijn ook verschillende musea en heritage parken waar je alles over de geschiedenis en het heden van Nova Scotia kunt leren. In de zomer worden ook diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud.
  Het resort beschikt over een privéstrand met liungestoelen, verwarmd buitenzwembad, fitnessruimte en een laundromat. Tevens kun je er tal van leuke spelletjes en sporten doen. Op het Pictou Lodge Beachfront Resort is een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijt en lunchen. 's Avonds maakt chef Thomas Carey en zijn team de lekkerste gerechten voor je klaar en kun je ervan genieten met uitzicht op de oceaan als decor. In de zomer kun je zondags ook deelnemen aan de overheerlijke brunch waar het resort bekend om staat.
  De kamers en lodges zijn allen smaakvol en gezellig ingericht. Ze beschikken over een koelkastje, televisie, strijkmogelijkheden, een koffiemachine en eigen badkamer. De cottages hebben ook nog eens een keuken, openhaard en een privébarbeque. Uiteraard mag een prachit uitzicht niet ontbreken.
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook voor het Internet hoef je niet te betalen. 

  Meer informatie
 • Rodd Charlottetown Exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Rodd Charlottetown

  Vanaf het moment dat je binnenstapt in het Rodd Charlottetown Hotel word je omringt door een historische elegantie. Gebouwd in 1931 en later gerestaureerd in oude stijl waan je je jaren terug zonder dat dit ten koste gaat van comfort en belevenis. Vlakbij ligt Victoria Park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en kunt genieten van het mooie uitzicht over Charlottetown Harbour. Ook winkeltjes, restaurants en gezellige pubs liggen allen op slechts een paar minuten lopen van het hotel. Houd je van golfen dan rij je in slechts 10 minuten naar de Belvedere Golf & Country Club of de Fx Meadow Golf Course. Chambers Restaurant & Bar serveert heerlijke en lokale (vis-)gerechten en is de ideale plek om 's avonds gezellig de dag af te sluiten. In de zomermaanden is er in het hotel ook de mogelijk om te genieten van het dinertheater. Vraag hiervoor bij de receptie. In het hotel is ook een zwembad met sauna en whirlpool en er is een fitnessruimte. De kamers zijn warm en klassiek ingericht met mooie kleuren en houten meubels. Allen zijn voorzien van de standaardfaciliteiten, zoals televisie, air conditioning, koffiemachine, föhn en strijkmogelijkheden. Iedere kamer beschikt tevens over een eigen badkamer voorzien van alle gemakken. Parkeren bij het hotel is gratis, maar wel beperkt. De parkeerplaats van het hotel is te vinden in een zijstraatje en is niet bereikbaar via de hoofdingang. Internet is ook te gebruiken zonder kosten. 

  Meer informatie
 • Rodd Crowbush Golf & Beach Resort1
  Hotel
  klasse
  1

  Rodd Crowbush Golf & Beach Res

  Gelegen langs de duinen van Prince Edward Island ligt het Rodd Crowbush Golf & Beach Resort. Bij het hotel hoort een 18-holes golfbaan waar je heerlijk een balletje kunt slaan met een geweldig uitzicht over het blauwe water in de achtergrond. Charlottetown ligt op slechts 25 minuten rijden van dit resort en rij je een paar kilometer door dan ben je al in National Park Prince Edward. In de directe omgeving kun je geweldig wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden en surfen. Het resort heeft zelf ook erg veel te bieden. Naast uiteraard de fantastische golfbaan beschikt het ook over twee tennisbanen, een zwembad, whirlpool, fitnessruimte en de Rodd Spa Boutique. De lounge, restaurant en clubhouse David´s zijn de perfecte plekken om heerlijk te genieten van lokale gerechten. Je kan er ontbijten, lunchen en dineren met een geweldig uitzicht over de golfbanen. Zeker ´s avonds zit je hier prachtig met de zonsondergang als decor.
  De kamers zijn net als de rest van het resort erg fraai ingericht met warme kleuren en mooie meubels. Dit geeft een luxe uitstraling, maar zeker niet over de top. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo is er een televisie, kluisje, air conditioning, koelkastje, strijkmogelijkheden en een koffiemachine. In de eigen badkamer vind je naast een groot bad ook een föhn en badjassen.  
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook het gebruik van Internet is geheel kosteloos.  

  Meer informatie
 • Kindred Spirits Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Kindred Spirits Country Inn

  Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

  Meer informatie
 • West Point Lighthouse Exterior 2
  Hotel
  klasse
  2

  West Point Lighthouse

  Op een unieke locatie op Prince Edward Island vind je dit geweldige hotel. Deze vuurtoren werd gebouwd in 1875, doet tegenwoordig dienst als hotel en herbergt slechts 13 kamers waardoor de intimiteit behouden blijft. Je hoeft geen auto te pakken om de mooie natuur te aanschouwen aangezien dit hotel direct aan de kust ligt en naast een prachtig natuurgebied. Je vindt er rust, kalmte en een uitgebreide flora en fauna. 
  Het is gezellig en huiselijk ingericht, je kan er echt tot rust komen en heerlijk onthaasten. Het is zeer kleinschalig opgezet en je voelt je er te gast. De kamers zijn van alle standaardfaciliteiten voorzien en ook is er WIFI in het hotel. Daarnaast is er een parkeerplaats aanwezig, evenals een museum waar je alles over de vuurtoren zelf en haar omgeving kan leren. 

  Meer informatie
 • Parkland Village Inn - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Parkland Village Inn

  Het kleine vissersdorpje Alma is de beste uitvalsbasis voor het prachtige Bay of Fundy National Park. Dit kleinschalige hotel ligt aan de kust aan de hoofdstraat van Alma. Er zijn slechts 15 kamers voorzien van tv, telefoon en fohn. Sommige kamers beschikken over een veranda. Continentaal ontbijt is inbegrepen tijdens verblijf tussen 14 mei en 30 juni en tussen 5 oktober en 20 oktober - onder voorbehoud!!. De huurauto kunt u parkeren aan de weg bij het hotel. In het hotel zit een snackbar en er is een restaurant aanwezig (seizoensgebonden). 

  Meer informatie
 • Hilton Saint John
  Hotel
  klasse
  2

  Hilton Saint John

  Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. Internet is in het gehele hotel gratis, parkeren kost circa $20 per dag + lokale belastingen. 

  Meer informatie
 • Digby Pines Golf Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Digby Pines Golf Resort & Spa

  Dit golf resort straalt een kasteelachtige sfeer uit. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de Bay van Fundy. De kamers zijn voorzien van 1 of 2 tweepersoonsbedden, föhn, koffiezetapparaat, tv, telefoon en strijkfaciliteiten. Het hotel zelf beschikt over een zwembad, restaurant, fitnesscentrum, golfbaan, tennisbanen, fietsverhuur en er worden diverse excursies aangeboden. Ook is er gratis parkeergelegenheid.

  Meer informatie
 • White Point Beach Resort - 3
  Hotel
  klasse
  2

  White Point Beach Resort

  Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kunt u het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 123 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kunt u gratis parkeren bij het hotel. 

  Meer informatie
 • THE MARINER KING INN2
  Hotel
  klasse
  2

  Mariner King Inn Lunenburg

  Dit historische hotel in Lunenburg werd in 1830 gebouwd en is onlangs gerestaureerd tot haar Victoriaanse charme. De kamers van Mariner King Inn zijn uitgerust met iPod-docking stations. Een continentaal ontbijt wordt dagelijks geleverd. De Mariner King Inn kamers hebben een historische inrichting en moderne gemakken, waaronder een DVD-speler en een flatscreen-TV. De kamers zijn ook voorzien van gratis WIFI, airconditioning, minibar en een kluisje. Andere faciliteiten zijn gratis parkeerplaatsen, een business-centrum, fitness en wasservice. Lunenburg is een kleurrijke havenplaats met veel festivals en ambachten. Hier vind je een van de voornaamste visserijhavens van Canada en ook is er een interessant museum: het Fisheries Museum of the Atlantic. 

  Meer informatie

De onderstaande excursie is inbegrepen bij deze Jan Doets reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Ter waarde van € 45,- p.p.

  Seaside Whales and Nature Cruises

  Chéticamp - Nova Scotia

  Een spectaculaire wildlife en whalewatch tocht vanuit Cheticamp. Ga aan boord van de 'Love Boats'! De gids kan je van alles vertellen over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. De tour duurt ongeveer 2,5 uur en is onder begeleiding van een kapitein en gids. 

  Vertrek:

  • June 1 - June 15: 10:00 & 14:00
  • June 16 - Sept 15: 9:00, 13:00 & 17:00 
  • Sept 15 - Oct 15: 10:00 and 14:00
  Meer informatie

Er zijn geen optionele excursies.

 • Onze autoreis naar Atlantisch Canada is uitstekend bevallen

  Onze autoreis naar Atlantisch Canada is uitstekend bevallen. Het auto rijden is erg relaxed zodat je goed kan genieten van de natuur. Onze wensen zijn goed verwerkt, zodat onze op maat reis fantastisch was.

  J. Admiraal
 • Een bijzondere reis!

  Reizend over de gravel roads van Labrador en dan moeten stoppen voor een zwarte beer is toch wel een bijzondere ervaring moet ik zeggen. Uit de andere richting kwam een vrachtauto die ook stopte. Gelukkig ging de beer tegen de vrachtauto op staan want die enorme klauwen tegen onze auto aan, we moeten er niet aan denken wat voor krassen dat zou geven op de auto. De beer loopt een paar rondjes om beide auto's en ik kan mooie foto's maken, daarna besluiten we maar weer weg te rijden.

  C. van Splunter
 • Onze accomodaties waren prima, verrassend en op mooie locaties. Eigenaren van de B&B waren heel vriendelijk, betrokken en erg gastvrij.

        

  C. Moerenhout
 • Ook als je genoeg hebt van de gebruikelijke bestemmingen in Canada heeft Jan Doets voldoende interessante alternatieven!

            

  N. Laseur

Jan Doets suggesties