Newfoundland Wonders

Autorondreis | 21 dagen

Newfoundland is het Alaska van Atlantisch Canada. Hoewel deze provincie zeer dunbevolkt is, heeft het enorm veel te bieden. Grillige kustlijnen, ruige bergen, sfeervolle vissersdorpjes en een rijke geschiedenis. Extra bijzonder maakt deze reis je verblijf in het luxe 5-sterrenhotel Fogo Island Inn.

Newfoundland is een bestemming die je eens in je leven gezien moet hebben. Je vindt hier maar liefst twee nationale parken waarvan één op een Unesco World Site is te vinden, te weten het Gros Morne NP. Dit park is geliefd door haar diepe granieten fjorden. Verder zijn er prachtige ijsschotsen te vinden die soms groene en lichtblauwe kleurschakeringen in grillige vormen hebben. Maar Newfoundland is ook een reis langs kleine dorpjes met namen als Hearts Content en een kennismaking met de grappige en warme bevolking. De NEWFY's zijn namelijk de komieken van Canada! Als bewijs van een bezoek aan Newfoundland kus je namelijk een dode papegaaiduiker. En drink je lokale Screech... Mrs. Canada, Elske Doets ging je voor! Mrs. Canada heeft voor het eerst kennisgemaakt met Canada toen ze een bezoekbracht aan Newfoundland en is sindsdien groot fan van deze provincie. Extra bijzonder is je bezoek aan Fogo Island, een eiland met ongeveer 2.500 inwoners. Multimiljonair Zita Cobb heeft hier onlangs een prachtig hotel laten bouwen: Fogo Island Inn, waar je zult verblijven. In 2001 is zij op 43-jarige leeftijd met pensioen gegaan en vanaf dat moment heeft zij zich ingezet voor de wederopbouw van dit eiland. Zita Cobb was een voormalig inwoner van Fogo Island en is als 16-jarige de wijde wereld ingetrokken. Toch trok iets haar terug naar haar geboorteplaats. Samen met haar broers heeft zij de Shorefast Foundation in het leven geroepen, om hiermee de wederopbouw van Fogo Island te bekostigen. Veel jongeren verlaten Fogo Island, voornamelijk vanwege studie en werk. Nu zorgt dit hotel voor werkgelegenheid. Veel lokale bedrijven hebben geholpen bij de opbouw van dit hotel. The Fogo Island Inn is een prachtig hotel met 29 kamers. Het is er een oase van rust en de natuur kun je in het hotel zien door de grote ramen. In de directe omgeving vind je verschillende walking trails. Reizigers zien de Fogo Island Inn ook wel als een rustpunt: hier kun je tot jezelfkomen en genieten van de prachtige natuur. En in het voorjaar kan er zomaar een ijsberg voorbijkomen! Voor zowel de bouw van het hotel als voor het eten in het restaurant wordt bij voorkeur gebruikgemaakt van de lokale producten en lokaal mensenwerk. Fogo Island is enkel per ferry te bezoeken (niet vooraf te boeken, maar gaat meerdere keren per dag).

Details

Bestemming Atlantisch Canada, Oost Canada
Reisduur 21 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 21 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 18 x 24 uur gebruik huurauto AVIS Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
  6 personen: categorie T (Large SUV)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Ferry overtocht tussen Farewell en Fogo Island (retour). Deze veerbootverbinding is vooraf niet te boeken.  
 • Ferryovertocht Ferry St. Barbe - Blanc Sablon (voertuig en aantal personen) 
 • Ferryovertocht Blanc Sablon - St. Barbe (voertuig en aantal personen)
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto 
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Drop-off kosten huurauto circa CA$ 250 a CA$ 300,- (afhankelijk van type voertuig)
 • Verzekeringen algemeen: reisverzekering, annuleringsverzekering en poliskosten
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Ferry overtocht tussen Farewell en Fogo Island (retour). Deze veerbootverbinding is vooraf niet te boeken.  
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 2690 km

 • Dag 1: Heenreis naar St. John's

  St. John's
  Afstand: circa 15 km

  Vandaag vlieg je naar St. John's, Newfoundland. Na aankomst op de airport haal je de huurauto op van AVIS, die je de hele reis tot je beschikking hebt. St John’s is de hoofdstad van Newfoundland en ligt op het Avalon-schiereiland. Vanaf deze plek maakte Marconi in 1901 de eerste echte radioverbinding met Europa mogelijk. Dit gebeurde vanaf Signal Hill, waar de  historische Cabot Tower staat. Iets ten zuiden van Saint John’s ligt Cape Spear, met een prachtige vuurtoren. Dit is het meest oostelijk gelegen deel van Noord-Amerika.

 • Dag 2: St. John's

  St. John's

  In St. John's is de sfeer van Newfoundland al goed voelbaar. Er zijn veel pubs en de mensen zijn heel vriendelijk. Maak vandaag een wandeling door Water Street om de sfeer goed te proeven. Dit is de oudste straat van het Noord-Amerikaanse continent. Je kunt in St. John's diverse musea bezoeken over de geschiedenis van Newfoundland en de stad. Voor de echte visliefhebbers zijn er genoeg sfeervolle restaurants!

 • Dag 3: St. John's - Trepassey

  Trepassy
  Afstand: circa 150 km

  Je verlaat vandaag St. John's. De Avalon Peninsula was het eerste gebied van de provincie dat werd bewoond door avonturiers en ontdekkers van de Nieuwe Wereld. Vandaag kan je optioneel een walvisexcursie reserveren bij Bay Bulls. Vlakbij Witless Bay is het Ecological Reserve te vinden, waar de grootste populatie puffins te vinden is. Deze papegaaiduikers leven hier in een groep van meer dan 260.000! Verder kan je een lunchpauze inlassen bij een karakteristieke vuurtoren en genieten van het uitzicht op de grillige kustlijn.

 • Dag 4: Trepassey - Argentia

  Argentia
  Afstand: circa 225 km

  Bezoek vandaag de vuurtoren van Trepassey en de watervallen in Cataracts Provincial Park. Cape St. Mary's Ecological Reserve is een van de beste en meest toegankelijke plaatsen om tienduizenden broedende zeevogels te spotten, zelfs tot laat in de zomer. Extra bijzonder is dat je de vogels van heel dichtbij kan spotten vanaf het land. Vervolgens reis je verder en kun je de restanten zien van het Franse 17e-eeuwse first Castle Hill bij Placentia.

 • Dag 5: Argentia - Terra Nova National Park

  Trinity
  Afstand: circa 220 km

  De Bonaventura Peninsula is een van de meest historische en mooiste delen van de provincie. Er zijn mensen die beweren dat John Cabot (Giovanni Caboto) hier in 1497 aankwam en dit land voor de Engelsen heeft verovert. Hij noemde dit nieuwe land 'New Found Land'. Je kunt eventueel een walvisexcursie reserveren vanuit het Trinity gebied. Je rijdt vandaag naar de kust naar de plaats Trinity. Deze stad zegt de oudste stad van Noord-Amerika te zijn. Het historische centrum bestaat uit pastelkleurige houten huizen.

 • Dag 6: Trinity - Twillingate

  Twillingate
  Afstand: circa 310 km

  Een toeristische route brengt je richting Twillingate, gelegen aan Notre Dame Bay. Twillingate is een van de beste locaties om ijsschotsen te zien. Westelijker liggen de door dammen verbonden schilderachtige eilanden Chapel Island, New World Island en Twillingate Island. Als laatste ligt er het Long Point Lighthouse; deze vuurtoren uit het einde van de 19de eeuw biedt een prima uitzicht op passerende ijsbergen. In Twillingate is een museum met dezelfde naam over de lokale geschiedenis. Vlakbij Twillingate ligt het dorpje Durell, met honderd jaar oude houten huisjes. Daar is ook de Iceberg Shop. Je hebt de hele middag om dit gebied beter te verkennen!

 • Dag 7: Twillingate - Fogo Island

  Fogo Island
  Afstand: circa 110 km

  Een aanrader voor vandaag is om in de ochtend aan boord te gaan van een boot om op zoek te gaan naar drijvende ijsschotsen. Dit is het moment om ijsschotsen van soms wel 75 meter hoog boven water te zien! Het grootste spektakel vindt plaats wanneer de ijsbergen voor een deel in zee storten. In de lente, en aan het begin van de zomer, kun je blauw/groen/wit gekleurde ijsbergen voorbij zien drijven in de oceaan. Na het zomerseizoen worden de ijsbergen steeds glaziger. Vervolgens ga je per veerboot van Farewell naar Fogo Island (dit traject is niet vooraf te boeken maar gaat meerdere keren per dag) en verblijf je in de Fogo Island Inn. Kijk bij tabblad accommodaties voor meer informatie over dit bijzondere hotel!

 • Dag 8: Fogo Island

  Fogo Island
  Afstand: circa 20 km

  Fogo Island telt op dit moment ongeveer 2.500 inwoners. Multimiljonair Zita Cobb heeft hier onlangs een prachtig hotel laten bouwen: Fogo Island Inn. In 2001 is zij op 43-jarige leeftijd met pensioen gegaan en sindsdien heeft zij zich ingezet voor de wederopbouw van dit eiland. Zita Cobb was een voormalig inwoner van Fogo Island en is als 16-jarige de wijde wereld ingetrokken. Toch trok iets haar terug naar haar geboorteplaats. Samen met haar broers heeft zij de Shorefast Foundation in het leven geroepen, om hiermee de wederopbouw van Fogo Island te bekostigen. Want veel jongeren verlaten Fogo Island, voornamelijk vanwege studie en werk. Nu zorgt dit hotel voor werkgelegenheid. Veel lokale bedrijven hebben geholpen bij de opbouw van dit hotel. The Fogo Island Inn is een prachtig hotel met 29 kamers. Het is een oase van rust en de natuur zie je door de grote ramen. In de directe omgeving vind je verschillende walking trails. Reizigers zien de Fogo Island Inn ook wel als een rustpunt: hier kun je tot jezelf komen en genieten van de prachtige natuur. In het voorjaar kan er zomaar een ijsberg voorbijkomen! Voor zowel de bouw van het hotel als voor het eten in het restaurant wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van de lokale producten en lokaal mensenwerk.

 • Dag 9: Fogo Island

  Fogo Island Inn
  Afstand: circa 20 km

  Je hebt vandaag nog een volle dag op Fogo Island. Geniet van dit bijzondere hotel en het rustige eiland. Fogo Island zal jouw leven veranderen.

 • Dag 10: Fogo Island - Springdale

  Grand Falls
  Afstand: circa 270 km

  Je verlaat Fogo Island en gaat met dezelfde ferry terug naar het vaste land. Daarna reis je door naar de kustplaats Springdale. Ontdek deze kleine stad waar je één nacht verblijft.

 • Dag 11: Springdale - Gros Morne National Park

  Gros Morne National Park
  Afstand: circa 280 km

  Gros Morne National Park heeft een zeer spectaculair, gevarieerd landschap, waardoor het de status van World Heritage Site werd verkregen. Het landschap is ontstaan door kolossale tektonische bewegingen die miljoenen jaren geleden plaatsvonden. Hierdoor is een paradijs voor geologen ontstaan. het westelijk gedeelte zou 450/500 miljoen jaar geleden aan het Euraziatische/Afrikaanse continent hebben vastgezeten. Het is een zeer 'gebruikersvriendelijk' nationaal park, met een grootte van 1.825 km² (anderhalf keer Utrecht). Het grootste gedeelte is weliswaar wildernis, maar de smalle kuststrook waar de wegen doorheen lopen is het interessantste deel. Er is circa 65 kilometer aan hiking trail, variërend van kort en eenvoudig tot lange meerdaagse trails waar de nodige ervaring voor is vereist. Het park heeft een interessante fauna, er zijn veel elanden, vossen, wezels, lynxen en zwarte beren. Er wordt zelfs incidenteel een ijsbeer gezien, die waarschijnlijk op een ijsschots vanuit het hoge noorden is meegelift.

 • Dag 12: Gros Morne National Park

  Gros Morne National Park
  Afstand: circa 50 km

  Ook de vogelwereld van het nationale park is interessant, met kaalkop- en visarenden, diverse arctische meeuwensoorten en sneeuwhoenen. Vanaf de kustweg zijn vaak zeehonden en walvissen te zien, met name bultruggen en orka’s. Wiltongate is de toegangspoort van het park, van daaruit kunnen de twee delen worden bereikt. Het zuidelijk gedeelte kan bezocht worden via de Tablelands Scenic Drive. In tegenstelling tot de rest van Newfoundland is het hier merkwaardig kaal. De 'tables' bestaan uit geelachtig, bruine rotsen, perdotite genaamd, een rotssoort uit het binnenste der aarde. Elders komt dit alleen aan de 'oppervlakte', diep in de oceanen voor. Bij het vissersdorpje Trout River heeft men prachtig zicht op Tablelands.

 • Dag 13: Gros Morne - Port au Choix

  Port au Choix
  Afstand: circa 170 km

  Vandaag volg je de toeristische Viking Trail route, langs bergen en fjorden. Deze route loopt door tot het hoge noorden van Newfoundland. De komende dagen zul je meer te zien krijgen van het grote Northern Peninsula. De komende nacht verblijf je in Port aux Choix. Bij Port aux Choix ligt de National Historic Site, waar de geschiedenis en overblijfselen van een tweetal oude volken wordt getoond: de Maritime Archaic Indians en de Dorset Inuits, die hier respectievelijk 4.000 en 2.000 jaar geleden hebben geleefd.

 • Dag 14: Port aux Choix - L'anse-au-Clair

  L'anse Aux Meadows
  Afstand: circa 90 km

  Vandaag maak je een ferryovertocht (inbegrepen) naar Labrador. Dit is een van de meest afgelegen provincies van Canada en bereikbaar door een anderhalf uur durende ferryovertocht over de Strait of Belle Isle. De ferry vertrekt vanuit St. Barbe en brengt je naar Blanc Sablon, op de grens van Quebec en Labrador. Eenmaal aangekomen is het nog een klein rit naar L'Anse au Claire.

 • Dag 15: Zuid Labrador

  L'Anse-au-Claire
  Afstand: circa 150 km

  Vandaag ga je een circa tachtig kilometer lange toeristische route langs de kust rijden. Een van Canada's mooiste vuurtorens zie je onderweg. De vuurtoren staat in L'Anse Amour. Ook is hier een bijna 9.000 jaar oud grafmonument te vinden. Je vervolgt je reis langs kleine gemeenschappen. In Basque is een walvisstation uit 1500.

 • Dag 16: L'Ans-au-Clair - St.Anthonie

  St. Anthony
  Afstand: circa 150 km

  Je gaat weer terug per ferry naar Newfoundland (inbegrepen) en vervolgt je route richting het noordelijkste puntje van Newfoundland. Dit is een zeer bijzonder deel van je reis, want je bezoekt het gebied wat ooit is ontdekt door Vikingen.

 • Dag 17: L’Anse aux Meadows

  L'anse Aux Meadows

  Op het meest noordelijke puntje ligt L’Anse aux Meadows National Historic Park, ook een World Heritage Site van de UNESCO. Het is een opgraving en gedeeltelijk een reconstructie van een Vikingdorp uit het jaar 1000. De Viking Leif Eriksson zou hier het legendarische Vinland hebben ontdekt (voor het eerst beschreven in 1076 door Adam van Bremen). In het Visitor Center kan een duidelijke uitleg worden verkregen over de Viking-expedities. Ook interessant is het verhaal van de Noorse onderzoeker Helge Ingstadt, die na jaren onderzoek de site in 1960 ontdekte. Het is geopend van half juni tot begin september.

 • Dag 18: L’Anse aux Meadows - Gros Morne National Park

  Gros Morne National Park
  Afstand: circa 400 km

  Vandaag reis je terug naar Gros Morne National Park. Je reist via de Viking Trail terug naar het zuiden van Newfoundland. Hier verblijf je nog een nacht om de volgende dag de auto in te leveren.

 • Dag 19: Gros Morne National Park - Deer Lake - Toronto

  Toronto
  Afstand: circa 60 km

  Vandaag lever je de huurauto in op de luchthaven van Deer Lake. Daarna check je in voor de vlucht naar Toronto. In Toronto verblijf je nog de laatste nacht op de luchthaven omdat de verbinding het niet anders toe laat. Je kan er voor kiezen om je reis uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan het centrum van de stad of zelfs een bezoek aan Niagara Falls.

 • Dag 20: Terugvlucht vanuit Toronto

  Toronto

  Vandaag vlieg je non-stop met Air Canada van Toronto naar Amsterdam. De komende nacht verblijf je aan boord van het vliegtuig.

 • Dag 21: Aankomst Nederland

  Je bent vandaag weer in Nederland. Er is een einde gekomen aan een bijzondere reis door het prachtige Newfoundland.


De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Quality Hotel-Harbourview hotel
  Hotel
  klasse
  1

  Quality Hotel Harbourview

  Quality Hotel Harbourview ligt heel handig vlak bij de luchthaven in het hartje van St. John's, dicht bij Port of St. John's, Visitor Information Center City of St. John's en Confederation Building. In de buurt liggen ook National War Memorial en Harbourside Park. Dit hotel biedt diverse eetgelegenheden, zoals een restaurant en een bar/lounge. WiFi is gratis beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes. De zakelijke voorzieningen bij deze 3 sterrenaccommodatie zijn onder andere een 24-uurs businesscentrum en vergaderruimte. Extra voorzieningen zijn onder meer een 24-uurs fitnessruimte, een open haard in de lobby en gratis kranten in de lobby. Je kunt op de locatie ook gratis parkeren. Het hotel heeft 159 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een gratis krant en koffiezetapparaat/waterkoker. Alle bedden hebben een pillowtop-matras met lakens van Egyptisch katoen en luxe beddengoed. Gratis WiFi en kabelinternet is beschikbaar. Elke badkamer is voorzien van een föhn en gratis toiletartikelen. Extra voorzieningen zijn o.a. een strijkplank/strijkijzer en verduisterende gordijnen. Een schoonmaakservice is dagelijks beschikbaar. Parkeerkosten zijn circa CA$ 13,- per dag exclusief lokale belastingen. 

  Meer informatie
 • Edge of the Avalon Inn
  Hotel
  klasse
  1

  Edge of the Avalon Inn

  De Edge of Avalon is gelegen in het Ierse hart van Newfoundland. Ontdek de warme gastvrijheid van de Canadesen hier. In de omgeving kun je o.a. walvissen en Caribou spotten. Vlakbij tref je het Cape Rade Lighthouse/museum en Mistaken Point waar je fossielen kunt bewonderen. Het hotel heeft een goed restaurant waar je de beste fish & chips uit de omgeving kunt eten! De kamers beschikken over alle standaardfaciliteiten en 1 of 2 tweepersoonsbedden. 

   

  Meer informatie
 • Rosedale Manor
  Hotel
  klasse
  2

  Rosedale Manor

  Het Rosedale Manor is een bed & breakfast direct aan het water gelegen. Het plaatsje Placentia is een mooi historisch kustplaatsje op de Avalon Peninsula. Vanaf de accommodatie is het ongeveer 10 minuten rijden naar de Argentia ferry terminal.

  De kamers zijn voorzien van alle standaard faciliteiten met 1 of 2 tweepersoonsbedden. Het ontbijt vindt plaats in Philip's Cafe (van dezelfde eigenaren) op enkele minuten afstand gelegen van de B&B.

  Meer informatie
 • Artisan Inn Trinity
  Hotel
  klasse
  1

  Artisan Inn Trinity

  Artisan Inn is gelegen in de historische voorhaven van het stadje Trinity met een spectaculair uitzicht op de schilderachtige Trinity haven. Het ligt ideaal gelegen, dicht bij het theater en de vele natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Deze woning bestaat uit het Campbell House en de Artisan Inn. Campbell House is een 150 jaar oud gerestaureerd pand met antieke meubels en een oude warme charme. De Artisan Inn beschikt over veel van de lokale kunst. Ze hebben een eetkamer en een wijnkelder (seizoensgebonden!). Het maken van een reservering voor het diner wordt ten zeerste aanbevolen! Ook is er een wasservice beschikbaar en kun je gratis parkeren. De 9 kamers zijn voorzien van een eigen badkamer buiten de kamer, televisie, telefoon, internettoegang, wekkerradio en een föhn.

  Meer informatie
 • Clode Sound Motel & Restaurant- Pool
  Hotel
  klasse
  1

  Clode Sound Motel & Restaurant

  Het Clode Sound Motel & Restaurant is een gezellig een eenvoudig familiehotel wat ligt in het hart van Terra Nova National Park. Ideaal uitgangspunt om dit park te verkennen. Dit familie hotel met restaurant heeft een verwarmd zwembad, hottub een tennisbaan en speeltuin. Het motel heeft een tuin met mooie bloemen. De meeste kamers hebben een eigen keuken en zijn uitgerust met een tv en internet.

  Meer informatie
 • Anchor Inn Hotel & Suites
  Hotel
  klasse
  1

  Anchor Inn Hotel & Suites

  Het hotel is gelegen in Twillingate en vanuit het hotel heb je uitzicht op de haven. Twillingate Astronomical Observatory ligt op 2 km afstand. Je kunt gebruik maken van gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Gratis WiFi is beschikbaar in alle kamers. Ook is er zowel in de kamers als in suites een flatscreen-tv beschikbaar. Sommige suites zijn voorzien van een complete keuken. Dildo Run Provincial Park biedt fantastische wandelpaden, dit is ongeveer 28 minuten rijden. Whale watching en Iceberg Quest Ocean Tours ligt op 3 km van Anchor Inn hotel & Suites.

  Meer informatie
 • Fogo Island Inn -
  Hotel
  klasse
  3

  Fogo Island Inn

  De Inn heeft een bijzonder verhaal. Hij maakt deel uit van een sociaal-economisch plan van de Shorefast Foundation, om de toekomst van het eilandje Fogo wat rooskleuriger te maken. Er was daar namelijk een enorme leegloop gaande bij gebrek aan werk en toekomstperspectief, en dat wil de stichting stoppen. Zita Cobb, de initiatiefneemster, is geboren op het eiland als enige meisje in een gezin met zes broers. Ze groeide op in een heel eenvoudig huis, zonder water of stroom. Haar broers werden na hun negende allemaal van school gehaald om hun vader te helpen bij het vissen, maar Zita mocht doorleren en ging zelfs studeren. Inmiddels heeft ze het geschopt tot een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada. 

  Begin deze eeuw besloot ze te stoppen met werken en haar aandelen te verkopen. Met het kapitaal dat ze daarmee verdiende startte ze eerst een liefdadigheidsproject in Afrika. Tot ze besefte dat er op haar eigen Fogo ook een boel te redden viel. Om het toerisme op het prachtige Fogo een boost te geven – en daarmee dus werk te creëren voor de inwoners – bedacht ze een aantal plannen om Fogo een paradijs voor reizigers te maken. Zo zette ze Fogo op de kaart als internationale kunstbestemming, door zes studio’s voor artiesten te laten ontwerpen door de New Foundlandse architect Todd Saunders. Later ontworp hij ook de Fogo Ilsand Inn, dat inmiddels een superdeluxe hotel is geworden voor wie dol is op kunst en natuur.

  Hoewel het hotel dus een echte vijfsterrenaccomodatie is, is het ook heel nadrukkelijk een herberg (een Inn). Want de plaatselijke bevolking moet er ook wat aan hebben, vond Zita Cobb. Dus vinden er ook bruiloften, concerten en filmavonden plaats in de Fogo Island Inn. Die mengeling van toeristen en eilandbewoners geeft de hele ervaring van je verblijf een extra bijzonder tintje.

  Fogo Island Inn is een 5 sterrenaccommodatie en komt voor in vele lijstjes voor met de meest bijzondere accommodaties ter wereld. Je verblijf is inclusief gebruik van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. 

  Meer informatie
 • Carriage House Inn
  Hotel
  klasse
  1

  Carriage House Inn

  Deze knusse B&B heeft 11 kamers en is gelegen in een rustig gebied. Deze B&B biedt een volledig ontbijt en heeft een gezamelijke “woonkamer” met koelkast & koffiezetapparaat.  Het hotel heeft ook gratis WIFI. De kamers zijn standaard uitgerust met tv, telefoon, wekker, fohn.

   

  Meer informatie
 • Riverwood Inn - buitenaanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Riverwood Inn

  Het Riverwood Inn ligt in een prachtig rivierdal langs de Indian River. Het hotel beschikt over de hoogste normen op het gebied van comfort, inrichting en services. Daarom hebben ze ook de Tourism Excellence Awards gewonnen in 2011.

  Het hotel ligt ongeveer 10 kilometer van de TransCanada Highway.

  Verder biedt het hotel gedurende het hele jaar aantrekkelijke activiteiten aan. Bijvoorbeeld kanoën in de zomer, jagen in de herfst, sneeuwscooterpaden in de winter en walvissen kijken in de lente.

  Meer informatie
 • Ocean View Hotel kamer
  Hotel
  klasse
  1

  Ocean View Hotel Gros Morne NP

  Dit hotel biedt uitzicht op de oceaan en beschikt over een restaurant en een bar. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle kamers. Het vliegveld, Deer Lake Regional Airport, ligt op 1 uur rijden. In elke kamer van het Ocean View Hotel bevindt zich een flatscreen-tv, ipod dock functie, koffie- en theefaciliteiten en een bureau. Sommige kamers bieden uitzicht op de haven. Ocean Dining Room heeft een menu met verse lokale kreeft en mosselen. The Anchor Pub beschikt over een water dek en er kan live entertainment worden genoten tijdens de zomermaanden. Een 24-uurs receptie en fietsverhuur is beschikbaar bij Ocean View Hotel. Gros Morne National Park ligt op 1 km afstand. Lobster Cove Head Lighthouse ligt op 5 minuten rijden van het pand.

  Meer informatie
 • Sea Echo Motel
  Hotel
  klasse
  1

  Sea Echo Motel

  Het Sea Echo Motel is gelegen op een kleine peninsula in Newfoundland. De accommodatie kijkt uit over de pittoreske haven van Port au Choix. 

  De kamers zijn voorzien van alle standaard faciliteiten en 1 of 2 tweepersoonsbedden. 

  Meer informatie
 • Florian Hotel -2
  Hotel
  klasse
  2

  The Florian Hotel

  Het Florian Hotel ligt aan de kust bij het pitoreske dorpje Forteau. Dit  familie boutique hotel heeft maar 21 kamers en dat geeft gelijk de gezellige knusse sfeer aan. Sommige kamers hebben uitzicht over de baai. Omdat het een familie hotel is heeft het veel persoonlijke aandacht en doen ze er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je wordt bijvoorbeeld persoonlijk naar je kamer gebracht. Het hotel beschikt over een zeer goed restaurant waar de daily special bijvoorbeeld kan bestaan uit een Heilbot die smorgens nog rondzwom in de zee, zo vers is het!  De kamers zijn allemaal volledig ingericht met een minikoelkastje en hebben gratis WIFI. Continentaal ontbijt is inbegrepen en parkeren is gratis bij het hotel. Vanuit het hotel kunnen ze je helpen bij het boeken van excursies, die zeker een aanrader zijn! 

  Meer informatie
 • Burnt Cape Cabins - 4
  Hotel
  klasse
  1

  Burnt Cape Cabins

  Deze cabins zijn te vinden bij Burnt Cape en bieden uitzicht Raleigh Harbour en Burnt Cape. De cabins beschikken over een badkamer, tv en barbecue. De woonkamer is knus en gezellig ingericht en beschikt over een bank en tv. 

   

  Meer informatie
 • Sandman Hotel Toronto Airport - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Sandman Signature Toronto Apt.

  Het Sandman hotel ligt bij de uitvalsweg naar het centrum en de luchthaven. De luchthaven ligt hier heel vlakbij.

  Het hotel heeft een binnenzwembad en fitnesscentrum. In de Moxie's Classic Grill kunt u heerlijk eten.

   

  Meer informatie
 • the Sheraton Newfoundland - Waterfront
  Hotel
  klasse
  2

  The Sheraton Newfoundland

  Dit hotel is centraal gelegen en biedt uitzicht op uitzicht op de St. John's Harbor. Het ligt op loopafstand van het centrum van St. John's en de vele winkels en restaurants. George Street ligt op ca. 15 min. lopen van het hotel. Deze straat heeft de meeste bars & pubs van North America en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Het hotel heeft een binnenzwembad, fitness ruimte en beschikt over een goed restaurant. De kamers hebben 1 of 2 bedden en er is gratis internet. Het uitzicht is of over de haven of over het historische St. John's.

  Meer informatie
 • Edge of the Avalon Inn
  Hotel
  klasse
  1

  Edge of the Avalon Inn

  De Edge of Avalon is gelegen in het Ierse hart van Newfoundland. Ontdek de warme gastvrijheid van de Canadesen hier. In de omgeving kun je o.a. walvissen en Caribou spotten. Vlakbij tref je het Cape Rade Lighthouse/museum en Mistaken Point waar je fossielen kunt bewonderen. Het hotel heeft een goed restaurant waar je de beste fish & chips uit de omgeving kunt eten! De kamers beschikken over alle standaardfaciliteiten en 1 of 2 tweepersoonsbedden. 

   

  Meer informatie
 • Rosedale Manor
  Hotel
  klasse
  2

  Rosedale Manor

  Het Rosedale Manor is een bed & breakfast direct aan het water gelegen. Het plaatsje Placentia is een mooi historisch kustplaatsje op de Avalon Peninsula. Vanaf de accommodatie is het ongeveer 10 minuten rijden naar de Argentia ferry terminal.

  De kamers zijn voorzien van alle standaard faciliteiten met 1 of 2 tweepersoonsbedden. Het ontbijt vindt plaats in Philip's Cafe (van dezelfde eigenaren) op enkele minuten afstand gelegen van de B&B.

  Meer informatie
 • Artisan Inn Trinity
  Hotel
  klasse
  1

  Artisan Inn Trinity

  Artisan Inn is gelegen in de historische voorhaven van het stadje Trinity met een spectaculair uitzicht op de schilderachtige Trinity haven. Het ligt ideaal gelegen, dicht bij het theater en de vele natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Deze woning bestaat uit het Campbell House en de Artisan Inn. Campbell House is een 150 jaar oud gerestaureerd pand met antieke meubels en een oude warme charme. De Artisan Inn beschikt over veel van de lokale kunst. Ze hebben een eetkamer en een wijnkelder (seizoensgebonden!). Het maken van een reservering voor het diner wordt ten zeerste aanbevolen! Ook is er een wasservice beschikbaar en kun je gratis parkeren. De 9 kamers zijn voorzien van een eigen badkamer buiten de kamer, televisie, telefoon, internettoegang, wekkerradio en een föhn.

  Meer informatie
 • Terra Nova Golf Resort - golf
  Hotel
  klasse
  1

  Terra Nova Golf Resort

  Terra Nova Golf Resort is gelegen in Port Blandford, bij de ingang van Terra Nova National Park op een 220 hectare woestijn omgeving, ongeveer 2 uur rijden van St. John's. Het hotel heeft een restaurant, lounge en bar. Ook hebben ze een verwarmd buitenzwembad, spa, fitnessruimte en een wasserette. Grenzend aan hun eigendom hebben ze twee golfbanen, Twin Rivers en Eagle Creek. Je kunt gebruik maken van hun gratis WiFi en parkeergelegenheid.

  Terra Nova heeft 80 kamers en suites met een tv, telefoon, koffiezetapparaat, föhn, strijkijzer en strijkplank. De meeste kamers hebben een airconditioning. De premium kamers zijn onlangs gerenoveerd en zijn voorzien van een flatscreen tv en badjassen.

   

  Meer informatie
 • Anchor Inn Hotel & Suites
  Hotel
  klasse
  1

  Anchor Inn Hotel & Suites

  Het hotel is gelegen in Twillingate en vanuit het hotel heb je uitzicht op de haven. Twillingate Astronomical Observatory ligt op 2 km afstand. Je kunt gebruik maken van gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Gratis WiFi is beschikbaar in alle kamers. Ook is er zowel in de kamers als in suites een flatscreen-tv beschikbaar. Sommige suites zijn voorzien van een complete keuken. Dildo Run Provincial Park biedt fantastische wandelpaden, dit is ongeveer 28 minuten rijden. Whale watching en Iceberg Quest Ocean Tours ligt op 3 km van Anchor Inn hotel & Suites.

  Meer informatie
 • Fogo Island Inn -
  Hotel
  klasse
  3

  Fogo Island Inn

  De Inn heeft een bijzonder verhaal. Hij maakt deel uit van een sociaal-economisch plan van de Shorefast Foundation, om de toekomst van het eilandje Fogo wat rooskleuriger te maken. Er was daar namelijk een enorme leegloop gaande bij gebrek aan werk en toekomstperspectief, en dat wil de stichting stoppen. Zita Cobb, de initiatiefneemster, is geboren op het eiland als enige meisje in een gezin met zes broers. Ze groeide op in een heel eenvoudig huis, zonder water of stroom. Haar broers werden na hun negende allemaal van school gehaald om hun vader te helpen bij het vissen, maar Zita mocht doorleren en ging zelfs studeren. Inmiddels heeft ze het geschopt tot een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada. 

  Begin deze eeuw besloot ze te stoppen met werken en haar aandelen te verkopen. Met het kapitaal dat ze daarmee verdiende startte ze eerst een liefdadigheidsproject in Afrika. Tot ze besefte dat er op haar eigen Fogo ook een boel te redden viel. Om het toerisme op het prachtige Fogo een boost te geven – en daarmee dus werk te creëren voor de inwoners – bedacht ze een aantal plannen om Fogo een paradijs voor reizigers te maken. Zo zette ze Fogo op de kaart als internationale kunstbestemming, door zes studio’s voor artiesten te laten ontwerpen door de New Foundlandse architect Todd Saunders. Later ontworp hij ook de Fogo Ilsand Inn, dat inmiddels een superdeluxe hotel is geworden voor wie dol is op kunst en natuur.

  Hoewel het hotel dus een echte vijfsterrenaccomodatie is, is het ook heel nadrukkelijk een herberg (een Inn). Want de plaatselijke bevolking moet er ook wat aan hebben, vond Zita Cobb. Dus vinden er ook bruiloften, concerten en filmavonden plaats in de Fogo Island Inn. Die mengeling van toeristen en eilandbewoners geeft de hele ervaring van je verblijf een extra bijzonder tintje.

  Fogo Island Inn is een 5 sterrenaccommodatie en komt voor in vele lijstjes voor met de meest bijzondere accommodaties ter wereld. Je verblijf is inclusief gebruik van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. 

  Meer informatie
 • Carriage House Inn
  Hotel
  klasse
  1

  Carriage House Inn

  Deze knusse B&B heeft 11 kamers en is gelegen in een rustig gebied. Deze B&B biedt een volledig ontbijt en heeft een gezamelijke “woonkamer” met koelkast & koffiezetapparaat.  Het hotel heeft ook gratis WIFI. De kamers zijn standaard uitgerust met tv, telefoon, wekker, fohn.

   

  Meer informatie
 • Riverwood Inn - buitenaanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Riverwood Inn

  Het Riverwood Inn ligt in een prachtig rivierdal langs de Indian River. Het hotel beschikt over de hoogste normen op het gebied van comfort, inrichting en services. Daarom hebben ze ook de Tourism Excellence Awards gewonnen in 2011.

  Het hotel ligt ongeveer 10 kilometer van de TransCanada Highway.

  Verder biedt het hotel gedurende het hele jaar aantrekkelijke activiteiten aan. Bijvoorbeeld kanoën in de zomer, jagen in de herfst, sneeuwscooterpaden in de winter en walvissen kijken in de lente.

  Meer informatie
 • Ocean View Hotel kamer
  Hotel
  klasse
  1

  Ocean View Hotel Gros Morne NP

  Dit hotel biedt uitzicht op de oceaan en beschikt over een restaurant en een bar. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle kamers. Het vliegveld, Deer Lake Regional Airport, ligt op 1 uur rijden. In elke kamer van het Ocean View Hotel bevindt zich een flatscreen-tv, ipod dock functie, koffie- en theefaciliteiten en een bureau. Sommige kamers bieden uitzicht op de haven. Ocean Dining Room heeft een menu met verse lokale kreeft en mosselen. The Anchor Pub beschikt over een water dek en er kan live entertainment worden genoten tijdens de zomermaanden. Een 24-uurs receptie en fietsverhuur is beschikbaar bij Ocean View Hotel. Gros Morne National Park ligt op 1 km afstand. Lobster Cove Head Lighthouse ligt op 5 minuten rijden van het pand.

  Meer informatie
 • Sea Echo Motel
  Hotel
  klasse
  1

  Sea Echo Motel

  Het Sea Echo Motel is gelegen op een kleine peninsula in Newfoundland. De accommodatie kijkt uit over de pittoreske haven van Port au Choix. 

  De kamers zijn voorzien van alle standaard faciliteiten en 1 of 2 tweepersoonsbedden. 

  Meer informatie
 • Florian Hotel -2
  Hotel
  klasse
  2

  The Florian Hotel

  Het Florian Hotel ligt aan de kust bij het pitoreske dorpje Forteau. Dit  familie boutique hotel heeft maar 21 kamers en dat geeft gelijk de gezellige knusse sfeer aan. Sommige kamers hebben uitzicht over de baai. Omdat het een familie hotel is heeft het veel persoonlijke aandacht en doen ze er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je wordt bijvoorbeeld persoonlijk naar je kamer gebracht. Het hotel beschikt over een zeer goed restaurant waar de daily special bijvoorbeeld kan bestaan uit een Heilbot die smorgens nog rondzwom in de zee, zo vers is het!  De kamers zijn allemaal volledig ingericht met een minikoelkastje en hebben gratis WIFI. Continentaal ontbijt is inbegrepen en parkeren is gratis bij het hotel. Vanuit het hotel kunnen ze je helpen bij het boeken van excursies, die zeker een aanrader zijn! 

  Meer informatie
 • Grenfell Heritage Hotel and Suites 1
  Hotel
  klasse
  2

  Grenfell Heritage Hotel

  Het Grenfell Heritage Hotel & Suites is centraal gelegen in St. Anthony, Newfoundland. Het hotel beschikt over een giftshop, laundry service en gratis Wi-Fi.

  De kamers zijn voorzien van alle standaard faciliteiten zoals een TV en badkamer. Daarnaast beschikken de kamers over airconditioning. 

  Meer informatie
 • Sandman Hotel Toronto Airport - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Sandman Signature Toronto Apt.

  Het Sandman hotel ligt bij de uitvalsweg naar het centrum en de luchthaven. De luchthaven ligt hier heel vlakbij.

  Het hotel heeft een binnenzwembad en fitnesscentrum. In de Moxie's Classic Grill kunt u heerlijk eten.

   

  Meer informatie

Er zijn geen excursies inbegrepen. Kijk bij optionele excursies welke mogelijkheden er zijn en boek direct vooraf via Doets Reizen.

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Doets Reizen unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 52,- p.p.

  Iceberg & Whale Watching Cruise

  Twillingate - Newfoundland and Labrador

  Twillingate is beroemd om haar Iceberg excursies. Op een speciale boot gaat u opzoek naar ijsbergen! Onderweg bestaat er tevens een grote kans op het spotten van walvissen en ander wild. Twillingate is een van de beste locaties ter wereld om op een makkelijke manier ijsbergen te spotten. Sommige zijn meer dan 10.000 jaar oud en komen voor in alle vormen en formaten. De kleuren van het ijs zijn spectaculair! In dit gebied leven ook veel humpback, minke en finback walvissen. Ook laten dolfijnen zich soms zien. Niet alleen walvissen maar ook andere zeedieren zoals puffins zijn hier te vinden!
  Vertrek: dagelijks tussen 1 mei en 1 september
  Tijden: 09:00. 13:00 of 16:00 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 54,- p.p.

  Western Brook Scenic Boat Tour

  Gros Morne National Park - Newfoundland and Labrador

  Western Brook Pond in Gros Morne National Park een gigantisch fjord, ingeklemd tussen hoge granieten rotswanden. Er zijn boottochten te maken die helemaal tot het begin van het fjord varen. Het water is gitzwart doordat het fjord duizelingwekkend diep is. Western Brook Pond is de meest bezochte plek van het park, en dat heeft een terechte reden. Via deze excursie kun je dit prachtige natuurgebied pas echt goed zien en beleven. De bouttour duurt circa 2 uur en brengt je diep in het gigantische fjord. Belangrijk om te weten: de huurauto of huurcamper parkeer je bij de parkeerplaats van Western Brook Pond. Vervolgens is het nog circa 3 kilometer wandelen tot de haven waar de boot vertrekt. Er zijn toiletten aanwezig en je kunt hier in het winkeltje drinken of snacks kopen. 

  Seizoen: 15 mei t/m 30 september
  Tijdstippen: 

  • May 15 - Jun 30: 12:30 uur 
  • Jul 1 - Aug 31: 10:00h, 11:00h, 12:30h, 13:30h, 15:00h, and 16:00h
  • Sept 1 - Sept 30: 12:30h
  Meer informatie
 • Atlantisch Canada is zeer geschikt voor gezinnen, kusten, vuurtorens, strand, zee, afstanden zijn niet te lan

  Atlantisch Canada is zeer geschikt voor gezinnen, kusten, vuurtorens, strand, zee, afstanden zijn niet te lang en de sfeer is vriendelijk en vrolijk. Hoogtepunt was verblijf in de Ranch in de Bay of Furdy, heerlijk! We hebben genoten met ons gezin!

  Feenstra, D.

Doets Reizen suggesties