Spirit Bear Adventure 2020

Autorondreis | 9 dagen

Beleef de 'spirit' van Canada tijdens deze reis naar de unieke Spirit Bear Lodge in Canada's Great Bear Rainforest. Een sprookjesachtrig gebied met een onaangetast regenwoud boordevol wildlife. Tijdens jouw verblijf in de Spirit Bear Lodge ga je dagelijks met een gids op pad op zoek naar spiritberen en andere diersoorten. Je kunt dit bijzondere arrangement verder uitbreiden met een rondreis per auto of camper. Neem contact met ons op voor de geweldige mogelijkheden!

Beleef de 'spirit' van Canada tijdens deze reis naar de unieke Spirit Bear Lodge! Bezoek The Great Bear Rainforest: een gebied met een gigantisch regenwoud dat intact is gebleven. Dit is het bos dat de Kitasoo/Xai’xais First Nations (Indianen) delen met een heel bijzonder dier, genaamd Moskgm’ol (de Spirit Bear of Kermode Bear). Tijdens een meerdaags arrangement verblijf je in de Spirit Bear Lodge, dat wordt gerund door Kitasoo/Xai’xais. Het gebouw verwijst naar de West Coast First Nations Long Houses. De lodge ligt verscholen in een gebied met eilanden en regenwoud. Dit is de ideale lodge en locatie om de bijzondere Spirit Bears te bewonderen. Eenmaal aangekomen in deze afgelegen lodge begint het wildlife-avontuur! Treed in de voetsporen van Elske Doets en boek nu deze unieke reis! 

In the heart of the rainforest 

De Spirit Bear Lodge ligt in Klemptu, ver verscholen in een gebied met regenwoud en bijbehorende eilanden. De lodge ligt zeer centraal, midden in het leefgebied van grizzlyberen en de magische spiritberen (witgekleurde beren). De eigenaren van de lodge zijn - net als de gidsen - First Native en velen van hen zijn geboren in dit gebied. De Spirit Bear Lodge heeft exclusief toegang tot de Spirit Bear viewing-gebieden en heeft daarmee het alleenrecht. De reis is dan ook kleinschalig en intiem te noemen.

Spirit Bear Lodge 

De Spirit Bear Lodge is gebouwd in 2007 en beschikt over twaalf comfortabele kamers. Het gebouw is geïnspireerd door de traditionele Long Houses die hier duizenden jaren geleden werden neergezet door de West Coast First Nations. In het gebouw is de sfeer modern en relaxt, met talloze verwijzingen naar de oorspronkelijke bewoners. Na een dag vol bezienswaardigheden trekken de gasten zich terug in de Great Room. Hier kun je alle avonturen met elkaar delen. En met een beetje geluk zie je vanuit de lounge een orka, dolfijn of zeeleeuw voorbij zwemmen! Deze dieren zijn graag geziene gasten... Alle kamers beschikken over een privé-badkamer en hebben uitzicht op de zee en/of het regenwoud. Eenmaal aangekomen word je verwelkomd door de medewerkers van de lodge en krijg je uitleg over de lodge, de faciliteiten en het programma van de resterende dagen. Het uitgebreide dagprogramma lees je op de detailpagina. De lokale gidsen beschikken over een enorme passie voor het gebied. Zij weten als geen ander de dieren op te sporen in dit gebied.

Welke diersoorten kun je zien en wat is er te doen ?

Spirit Bear

De Spirit Bear is een van de zeldzaamste dieren ter wereld. Het is echt een 'mindblowing experience' als je deze bijzondere beer in zijn eigen natuurlijke leefomgeving ziet. De schatting is dat er slechts 50 tot 150 Spirit Bears leven. Zij leven in een klein gedeelte van het immense Great Bear Rainforest. Het terrein van de Kitasoo/Xai’xais is ook de enige plek waar je deze diersoort aan kunt treffen, dus dit geeft wel aan hoe ontzettend bijzonder het is! Gedurende hele hele seizoen (begin juni tot begin oktober) kun je de Spirit Bear spotten, maar de kans is het grootst tijdens de trek van de zalmen in de periode medio augustus - begin september. Ongeveer 50% van de gasten van de Spirit Bear Lodge zullen deze witte beren ook daadwerkelijk zien.

Black Bear

British Columbia heeft een van de grootste populaties zwarte beren. Ook hiervoor geldt dat deze dieren zich het meest laten zien tijdens de zalmtrek in augustus, september en oktober. In de lente kun je ze wellicht spotten als ze op zoek gaan naar eten in de getijdenzone of vlakbij het kustgebied. In de warme zomers kiezen ze vaak voor de luwte in de bossen. Zodra de zalmen arriveren, is het feest voor de beren en doen ze zich te goed aan die overheerlijke zalmen om zo een goede voedingsbodem te leggen voor hun winterslaap.

Grizzly Bear

Het zien van grizzlyberen is erg onvoorspelbaar. In de lente kun je de grizzlyberen tegenkomen tijdens het grazen in de buurt van de grote riviermondingen op het vasteland. Grizzlyberen zijn verzot op bessen en zalm en eten hier net zo veel van totdat zij voldoende voorraad hebben om de winter door te komen. Zodra de grizzlybeer zalm ziet, neemt dit epische vormen aan! 

Whales and Marine Mammals

De migratie van de Humpback walvissen en Orka's vindt plaats gedurende de zomer en herfst. Daarna volgen ze hun weg om hun kroost te voeren en te verzorgen. Daarnaast heb je kans op het zien van zeeotters, dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. 

Salmon

Zalm wordt door ca. 200 (!) diersoorten gegeten en is dus een zeer geliefde en immens belangrijke voedselbron. Tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge leer je van alles over hun levenscyclus, mysteries en het wonder wat je zult aanschouwen tijdens de zalmtrek, je weet niet wat je ziet! In verband met de afname van het aantal zalmen, leer je hoe wat men moet doen om de populatie in stand te houden. 

Coastal Wolves

Heel weinig gasten van de Spirit Bear Lodge hebben het privilege gehad om deze wolven te horen of te zien, maar misschien hoor jij bij de gelukkigen! 

The Rainforest

Het territorium van de Kitasoo/Xai’xais is voor 50% beschermd waardoor het ook de bijnaam 'Crown Jewel of The Great Bear Rainforest' heeft gekregen. Verwonder je aan de massieve en oude bomen, prachtige bladmossen, korstmossen en talrijke plantensoorten. Laat de moderne wereld achter je en word een met de natuur, leg of zet je camera neer, adem de frisse lucht in en relax! 

Hiking

Ga voor een diepere ervaring met het Great Bear Rainforest mee met je gids voor een lange hike door het overweldigende landschap van de Kitasoo/Xai’xais. Leer meer over de ecologie en wat het ecosysteem zo bijzonder maakt. Het is alsof je terug in de tijd gaat, mensen zijn hier een zeldzaamheid. En wie weet welk dier om de hoek komt kijken: surprise! Een avontuur waarover je nog lang zult napraten.

Cultural Day

Op een van de dagen kun je een culturele tour gaan maken en een Cultural Site bezoeken. Geniet van de mooie verhalen die de gidsen vertellen over de oeroude bossen, geschiedenis en traditionele gebruiken van de Kitasoo/Xai’xais.

Beste reistijd 

Grizzly Bears en Spirit Bears zijn actief van begin juni tot begin oktober. Tijdens je verblijf is de kans extreem groot dat je Spirit Bears, grizzly’s, orka’s, walvissen, dolfijnen en andere dieren zult zien. Maar wildlife laat zich nooit regisseren. Daarom staat het programma niet vast. Door de flexibiliteit van de activiteiten verveel je je geen moment. En mocht je desondanks niet het gewenste aantal dieren zien, bedenk dan dat deze reis op zich al een onvergetelijke ervaring is! Je verlaat de lodge boordevol kennis over het gebied en de First Nations-cultuur en je sluit het personeel voorgoed in je hart.

ALL IN-arrangementen 

Wanneer je verblijft in de Spirit Bear Lodge, kun je als gast gebruikmaken van talloze activiteiten. Denk aan wildlifetours waarbij je op zoek gaat naar Spirit Bears en Grizzly Bears. Maar je kunt ook diverse culturele tours maken die in het teken staan van First Nations zoals hierboven is beschreven. 
Er zijn 3 varianten mogelijk. Deze reis is gebaseerd op een verblijf van 4 nachten in de Spirit Bear Lodge (met aankomst op maandag). Je kunt ook kiezen voor een verblijf van 3 nachten (met aankomst op vrijdag) of 7 nachten (met aankomst op maandag).

Maatwerk 

Vanzelfsprekend kun je bij Doets Reizen het bestaande reispakket uitbreiden met een reis door West-Canada of elders in Amerika en/of Canada. Wij stellen graag een reis samen rondom jouw verblijf in de Spirit Bear Lodge. Bel 072 575 33 33 en informeer naar de mogelijkheden.

Advies & Hulp 

Heb je verdere vragen? Bel 072 575 33 33 of mail naar [email protected] Elske Doets heeft persoonlijk ervaring met deze lodge, zij kan je hier alles over vertellen! 

Details

Bestemming West Canada
Thema Safari's
Reisduur 9 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Retourvlucht met Pacific Coastal Airlines tussen Vancouver en Bella Bella 
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de Trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 2 overnachtingen in downtown Vancouver
 • 4 overnachtingen in de Spirit Bear Lodge inclusief eigen badkamer met douche
 • 1 overnachting bij de luchthaven van Vancouver
 • Retour boottransfer tussen Bella Bella en de Spirit Bear Lodge (circa 90 minuten per enkele reis)
 • Oriëntatiebijeenkomst over activiteiten Spirit Bear Lodge
 • Alle maaltijden tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge (ontbijt, lunch en diner)
 • Al het vervoer tijdens de activiteiten vanuit de Spirit Bear Lodge
 • Full Day excursies in grizzly, black en spirit bear gebieden
 • Optionele excursies zoals: culturele wandeltocht, grizzly tracking en/of sea-kayaking op de vertrekdag
 • Culturele en historische wandelingen
 • Whale Watching Tour (Humpback whales) 
 • Professionele gidsen tijdens alle tours
 • Gebruik van regenkleding, laarzen, verrekijkers etc. 
 • Leerzame presentaties in de avond (wisselende onderwerpen)
 • Coastal Watchman Program Fee 
 • Inclusief CA$ 50,- per persoon voor verplichte fooien
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket

Wil je langer of korter verblijven in de lodge? Neem contact met ons op voor advies, prijzen en mogelijkheden. Doets Reizen werkt al jaren samen met de Spirit Bear Lodge en kan dus snel advies geven. 

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Vervoer tussen Vancouver Airport en het hotel in Downtown Vancouver  
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking (of wijziging)
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada.  Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.
 • Alcoholische drankjes zijn tijdens je verblijf in de Spirit Bear Lodge niet inbegrepen en zul je ter plaatste moeten betalen

Vliegtijden Vancouver - Bella Bella v.v.

De tijden variëren per seizoen maar passen altijd goed in je reisschema. Na boeking kunnen wij je de exacte tijden doorgeven. De vluchten worden uitgevoerd door Pacific Coastal Airlines. Je krijgt je e-tickets ongeveer 30 dagen voor vertrek (nadat de volledige reissom is voldaan). Vluchtwijzigingen onder voorbehoud.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid 

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. Wij controleren graag of de Spirit Bear Lodge beschikbaar is voordat je een definitieve boeking maakt. Bel of mail ons daarom voor meer info en mogelijkheden. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Afwijkende aanbetalingsvoorwaarden

Naast de gebruikelijke ANVR-aanbetalingsvoorwaarden is er een extra verplichte aanbetaling van € 500,- per persoon. Deze aanbetaling is nodig om de reservering te garanderen bij de Spirit Bear Lodge.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Indien je de reis moet annuleren zijn de extra voorwaarden van toepassing:

 • Vanaf boeking minimaal € 500,- & gebruikelijk ANVR-annuleringspercentage
 • 30 - 45 dagen voor vertrek: 60% van de reissom
 • 0 - 29 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Garantie wildlife

Wildlife laat zich niet regisseren. Daarom bestaat er nooit 100% zekerheid dat je alle gewenste dieren zult spotten in hun natuurlijke omgeving. Ondanks dat de kans tijdens dit arrangement heel groot is, geven wij geen garanties. Er worden geen vergoedingen uitgekeerd voor het niet zien van wildlife. Let op: minimale leeftijd om te mogen verblijven in de Spirit Bear Lodge is 12 jaar. 

Meer informatie?

Doets Reizen is dé Canada specialist van Nederland. Wij kennen de manager van de lodge persoonlijk en helpen je daarom graag bij eventuele vragen en/of verzoeken. Je kunt deze reis geheel naar wens aanpassen en uitbreiden met een rondreis elders in de USA en of Canada. Wij kunnen je ook meer vertellen over de kosten van kortere of langere verblijfsduur in de Spirit Bear Lodge. 

 

Dag-tot-dagprogramma

 • Vancouver

  Dag 1: Heenreis naar Vancouver

  Vancouver

  Vandaag start de reis en vlieg je naar Vancouver. Na het passeren van de douane ga je met de taxi of met de Canada Line naar het centrum van de stad. Je verblijft twee nachten in de mooiste stad van Noord-Amerika. Je hebt dus alle tijd om te genieten en bij te komen van de vliegreis.

 • Dag 2: Vancouver

  Vancouver

  Het groene en bruisende Vancouver is een van de meest geliefde steden ter wereld. Niet zo vreemd aangezien de ligging aan zee prachtig is. De ongerepte natuur ligt binnen handbereik. Je hebt een volle dag om musea en winkels te bezoeken. Een aanrader is Stanley Park. Dit is een gigantisch stadspark met totempalen, regenwoud en stranden.

 • Spirit Bear Lodge

  Dag 3: Vancouver - Bella Bella - Spirit Bear Lodge

  Spirit Bear Lodge

  Je gaat op eigen gelegenheid naar Vancouver South Terminal, waar je incheckt voor de vlucht met Pacific Coastal Airlines naar Bella Bella. Aangekomen in Bella Bella word je begeleid en per minivan transfer naar het haventje van Bella Bella gebracht. Vervolgens stap je aan boord van de watertaxi die je naar de Spirit Bear Lodge brengt. Het personeel van de Spirit Bear Lodge verwelkomt je aan boord van de watertaxi. Geniet van deze bezienswaardigheden onderweg en in zo'n anderhalf uur vaar je naar Klemtu en de Spirit Bear Lodge. Je checkt in en krijgt een welkomstboodschap en uitleg over de komende dagen. Ook staat er een heerlijk diner klaar om 19 uur en kun je kennismaken met de gidsen en overige gasten. Om 20 uur mag je een presentatie bijwonen over het gebied en de natuur. In de lente is de kans groot om grizzlyberen en humpback whales te spotten. Daarentegen is de kans voor het spotten van de ongrijpbare Spirit Bear groter rond eind augustus / begin september vanwege de zalmtrek.

 • Spirit Bear Lodge

  Dag 4: Spirit Bear Lodge

  Spirit Bear Lodge

  Je verblijft de komende dagen in de Spirit Bear Lodge, waar talloze activiteiten op het programma staan. De komende dagen staan volledig in het teken van wildlife, ongerepte natuur en de First Nations cultuur. Verscheidene activiteiten zijn direct inbegrepen, zodat je volop geniet van alle mogelijkheden. Na het ontbijt (elke dag om 7 uur) is het meteen mogelijk om jezelf onder te dompelen in de prachtige en ongerepte natuur. De activiteiten beginnen dagelijks om 8 uur. Vandaag staat de dagvullende Bear Viewing tour op het programma. Grote kans dat je vandaag grizzlyberen zult spotten. Ook een bezoek aan een waterval in de Carter Inlet is erg leuk. In de avond krijg je een diner aangeboden en woon je een presentatie over de Great Bear Rainforest, beren en de First Nations cultuur bij.

 • Spirit Bear

  Dag 5: Spirit Bear Lodge

  Spirit Bear Lodge

  Na het ontbijt ga je samen met een gids op safari. Deze keer ga je opzoek naar de bijzondere Spirit Beren. Dit zijn hele zeldzame witte beren (geen ijsberen). Deze tour is voornamelijk te voet en laat de ongerepte natuur goed zien. Eenmaal terug in de lodge krijg je een diner aangeboden en een avondprogramma.

 • Spirit Bear Lodge

  Dag 6: Spirit Bear Lodge

  Spirit Bear Lodge

  Vandaag geniet je weer volop van de mogelijkheden in dit ongerepte natuurgebied. Je mag een keuze maken uit verschillende tours, dit doe je ter plaatse zodat je nergens aan vast zit. Je kan vandaag weer opzoek gaan naar grizzly en spirit beren of een marine wildlife tour ondernemen. De whalewatch tour brengt je naar Finlayson Channel, een leefgebied van prachtige dieren! Bijzonder is de Ancient First Nations Cultural tour naar een United Nations World Heritage Candidate Site: Dis’ju! Ook vandaag kan je weer een wildlife presentatie bijwonen in de avond.

 • Vancouver Stanley Park

  Dag 7: Spirit Bear Lodge - Bella Bella - Vancouver

  Vancouver

  Na het ontbijt kun je nog kiezen uit een wildlife of een bear viewing tour. Je krijgt een lunchpakket mee voor tijdens de tour. Geniet nog even van de rust die je ervaart in het Great Bear Rainforest. Daarna ga je weer aan boord van de watertaxi en vaar je terug naar Bella Bella. Vervolgens is het tijd om terug te vliegen met Pacific Coastal Airlines naar Vancouver. Je gaat vanaf de luchthaven op eigen gelegenheid naar het hotel. In Vancouver verblijf je nog één laatste nacht bij de luchthaven van de stad.

 • Vancouver Stanley Park

  Dag 8: Terugreis vanuit Vancouver

  Het einde van je reis door West-Canada komt ten einde. In de loop van de dag vertrek je naar Vancouver International Airport en vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam, Brussel of Dusseldorf.

 • Dag 9: Thuiskomst

  Dit is het einde van deze complete en bijzondere reis door West-Canada. Laat je ons weten hoe gaaf het was?

De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Skwachays Lodge 4
  Hotel
  klasse
  1

  Skwachays Lodge

  Vancouver

  De Skwachays Lodge staat geheel in het teken van de Canadese First Nations. In het hotel tref je veel First Nations kunst, zo heeft elke hotelkamer zijn eigen thema. Op de bovenste verdieping van het hotel bevindt zich een meditatie ruimte en in de kelder kun je een kijkje nemen in de Aboriginal Art Gallery. Het hotel ademt een typisch Canadese lodge sfeer uit, terwijl je je intussen midden in het centrum van Vancouver bevindt. Het hotel ligt vlakbij het gezellige en hippe Gastown. Hier tref je tal van gezellige restaurants en bars. Er is beperkte parkeermogelijkheid bij dit hotel. Om hier gebruik van te maken is het noodzakelijk vooraf contact op te nemen met het hotel. Wij vermelden de contactgegevens in het reisbescheidenpakket. De kosten zijn circa $20,- per dag (excl. tax). Als er geen plek is, kun je de huurauto parkeren bij een parkeergarage in de buurt (tegen betaling).

  Meer informatie
 • Pacific Gateway Hotel YVR Airport - garden

  Pacific Gateway Hotel

  Het Pacific Gateway Hotel is een comfortabel luchthavenhotel bij Vancouver International Airport. Dit sfeervolle hotel ligt aan de Fraser River met een haventje voor de deur. Daarbij is er op korte afstand de Mc. Arthur Glen Shopping Mall te vinden, je kunt hier lopend heen of de shuttle service van het hotel gebruiken.  Dit winkelcentrum oogt Europees aan en je kunt er leuke shops vinden. Daarnaast is er een gratis shuttle verbinding tussen de luchthaven en het hotel.  Het Pacific Gateway Hotel at Vancouver Airport beschikt verder over een fitnesscentrum, gratis fietsverhuur, vergaderfaciliteiten, bagageopslag en een stomerijservice. Ook is er een buitenzwembad te vinden (alleen geopend in de zomer) en kun je heerlijk dineren in het Pier 73 Restaurant met patio aan de rivier.  Als gast van het hotel heb je toegang tot gratis WiFi verbinding. Parkeerkosten zijn circa CA$ 20,- per dag exclusief lokale belastingen (onder voorbehoud van wijzigingen).  Het metrostation van de CanadaLine (super snelle verbinding met het centrum en de lucthaven) is ook in de omgeving van dit hotel te vinden.  Je kunt op/uitstappen in Templeton Station of met de shuttle naar de vertrekhal van de luchthaven reizen. Hier is ook een station te vinden.

  Meer informatie

Er zijn geen excursies inbegrepen. Kijk bij optionele excursies welke mogelijkheden er zijn en boek direct vooraf via Doets Reizen.

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Doets Reizen unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 41,- p.p.

  Hop-on / Hop-off Trolley Tour Vancouver Classic Pass (24 hours)

  Vancouver - British Columbia

  De snelste en makkelijkste manier om Vancouver te ontdekken. De Hop-on, Hop-Off City Tour van West Coast Sightseeing by Gray Line is echt een toegevoegde waarde van je reis. De trolley brengt je eenvoudig en comfortabel naar de leukste wijken en bezienswaardigheden van de stad zoals Stanley Park, Chinatown, Gastown, Granville Island en meer… Tijdens de tour krijg je uitleg (Engelstalig) en leert dus meer over Vancouver. Je ticket is 1 dag (24 uur) geldig vanaf het moment dat je het ticket omwisselt bij de bus. De Classic Pass geeft toegang tot de trolleybus en twee routes: De CITY route en de PARK route. 

  Op en afstapplaatsen:

  • C1/P1 : GASTOWN
  • C3/P2 : CANADA PLACE
  • P3 : PINNACLE HOTEL VANCOUVER HARBOURFRONT
  • P4 : ROBSON SHOPPING DISTRICT / BLUE HORIZON HOTEL
  • P5 : COAL HARBOUR / WESTIN BAYSHORE HOTEL
  • P6 : STANLEY PARK PAVILION / MINIATURE RAILROAD
  • P7 : VANCOUVER AQUARIUM / STANLEY PARK HORSE-DRAWN TOURS
  • P8 : TOTEM POLES
  • P9 : PROSPECT POINT
  • P10 : FERGUSON POINT
  • P11 : SECOND BEACH
  • P12 : ENGLISH BAY BEACH
  • C7/P13 : AQUATIC CENTRE/FALSE CREEK FERRIES
  • P14 : MUSEUM OF VANCOUVER
  • P15 : MARITIME MUSEUM
  • P16 : GRANVILLE ISLAND BUS LOOP
  • P17 : ENTERTAINMENT DISTRICT
  • C9/P18 : LIBRARY SQUAREC
  • C10/P19 : SPORTS DISTRICT /SANDMAN CITY CENTRE HOTELC
  • 13/P20 : CHINATOWN
  • C15/P21 : MAPLE TREE SQUARE/OLD SPAGHETTI FACTORY

  (onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen)

  Meer informatie
 • Flyover Canada in Vancouver
  Vanaf € 18,- p.p.

  FlyOver Canada

  Vancouver - British Columbia

  FlyOver Canada is een spectaculaire manier om meer te zien van Canada. FlyOver Canada is een attractie waarbij het lijkt alsof je over Canada vliegt. Niet in het echt, maar vanuit een soort achtbaanstoel met geprojecteerde beelden op een gigantisch scherm. De meest indrukwekkende landschappen komen aan bod zoals het Noorderlicht, de Niagara Falls, Vancouver Island en de uitgestrekte prairies van het binnenland. Je vliegt natuurlijk niet echt, maar neemt plaats in een soort achtbaanstoeltje die meebeweegt met de geprojecteerde beelden. Omdat het scherm gigantisch is lijkt het alsof je werkelijk aan boord zit van een helikopter. FlyOver Canada is een 4D beleving die je niet snel zult vergeten! Inclusief een spectaculaire Pre Show. 

  Belangrijke informatie:

  • Doets Reizen boekt tickets voor een specifieke dag, conform de datum op je voucher.
  • Wij adviseren je (in de ochtend) naar het loket te gaan. Dit loket staat aan het begin van Canada Place en is snel en makkelijk te herkennen.
  • Het Doets Reizen voucher wissel je hier om voor een ticket met daarop een specifiek tijdstip wat beschikbaar is. Je kunt dan later terug komen om de attractie te bezoeken.

  Vertrektijden: dagelijks tussen 10:00 en 21:00
  Duur: circa 45 minuten
  Tip: vermijd Nationale Feestdagen i.v.m. drukte. 

  Meer informatie
 • Vancouver Gastown
  Vanaf € 13,- p.p.

  Vancouver Lookout

  Vancouver - British Columbia

  Vancouver is een van de mooiste steden ter wereld met een prachtig stadscentrum en omgeven door ruige natuur en zee. Wanneer je in Vancouver bent is het handig om je verblijf te beginnen met een bezoek aan de Vancouver Lookout. Dit is een toren van 170 meter hoog waarvandaan je 360’ uizicht hebt over de stad. Je ticket is de hele dag geldig zodat je zowel bij daglicht als in de avond naar boven kunt.

  Vertrektijden: 

  Zomer: van 08.30 tot 22.30 uur
  Winter: van 9 tot 21 uur  Meer informatie
 • Vanaf € 38,- p.p.

  Capilano Suspension Bridge Park

  Vancouver - British Columbia

  Een klassieker in Vancouver. Slechts op enkele minuten buiten Downtown Vancouver en een must-do tijdens je bezoek aan Vancouver. De shuttle vertrekt in de regel elk half uur en heeft diverse opstapplaatsen in het centrum van Vancouver. Het is ook toegestaan om met uw huurauto naar Capilano te rijden. Capilano Suspension Bridge Park bestaat uit verschillende onderdelen. De hoofdattractie is de hangbrug. Daarnaast kun je verschillende wandelingen maken door het bos via de houten boardwalks. Neem de tijd voor deze te gekke dagbesteding. 

  Vertrektijden: dagelijks binnen openingstijden Capilano
  Duurt: circa 2 a 3 uur, afhankelijk van eigen invulling

  Meer informatie
 • Leuke combinatie tussen natuur en cultuur

  Beste Wendy en Elske Doets,

  In diverse magazines werden wij op het idee gebracht om de bijzondere Spirit beren te gaan bezoeken. Dat bleek niet makkelijk dus schakelde we al snel de hulp in van Doets Reizen. We werden uiteindelijk door Wendy zeer goed geholpen. Nu we alweer een lange tijd terug zijn wil ik jullie bedanken voor het organiseren van onze droomreis. We hebben diverse Spirit beren gezien! De lodge zelf is overigens zeer goed en bestaat nog niet zo lang. Alles zag er perfect onderhouden uit.

  groetjes familie Vroman

  Vroman, S.
 • Wat een geweldige ervaring!

  Een bezoek aan de Spirit Bear Lodge is een geweldige ervaring.We leerden veel over de first nation en voelden ons opgenomen in hun gemeenschap. We zagen grizzly's zwarte beren, eagles, walvissen, seals en zo veel meer flora en fauna. Een aanrader!! 

  Theunissen, L.
 • Zeer bijzondere ervaring

  De reis naar de spirit bears was een zeer bijzondere ervaring, ook om een paar dagen in een lodge in een regenwoud te verblijven.

  G Toorenburg

Doets Reizen suggesties