CampingTrip Rockies & Yellowstone vanuit Denver

Camperreis, 25 dagen

Reis met de camper in het spoor van de machtige Rocky Mountains, waarbij je het oudste en tevens één van de meest iconische National Parks van Amerika bezoekt: Yellowstone National Park! Vanuit Denver begin je per camper aan een onvergetelijke en afwisselende reis! De vier presidentshoofden van Mount Rushmore National Memorial, de bergpieken van Grand Teton National Park, de uitgestrektheid van Great Salt Lake bij Salt Lake City, de natuurlijke bogen van Arches National Park en de donkere diepte van Black Canyon of the Gunnison National Park zijn slechts enkele van de tussenstops tijdens deze ontdekkingsreis in het spoor van de machtige Rocky Mountains!

Jan Doets America Tours streeft ernaar om jou een reis te laten beleven die je verwachtingen overtreft. Alles is tot in de puntjes geregeld! Heb je bijvoorbeeld altijd al eens met een camper door het imposante landschap van de Rocky Mountains willen reizen, maar zie je op tegen het organiseren van de reis? In samenwerking met Amerikaanse topcampings bieden wij jou deze 25-daagse camperreis aan. Je komt langs talloze hoogtepunten en verblijft op vooraf gereserveerde campings. Deze reis is zo samengesteld dat je op elke plek genoeg tijd hebt om te genieten van de prachtige natuur en het afwisselende landschap. Zoals vermeld is alles voor je geregeld: de vliegreis, het hotel in Denver bij aankomst, de camperhuur en campingovernachtingen ter plaatse. Dat is gemak, voordeel en een hele zorg minder voor jou! Bij het knisperende kampvuur of bij de barbecue op de camping kun je nagenieten van je opgedane reisbelevenissen en alvast toeleven naar een nieuw avontuur op de volgende reisdag. Dit is een onvergetelijke droomreis!

Details

Bestemming Rockies & Texas, West Amerika, Zuidwest Amerika
Reisduur 25 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij.
 • Luchthavenbelasting.
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 2 Hotelovernachtingen in het Fairfield Inn & Suites Denver Airport in de buurt van Denver International Airport; 1 overnachting bij aankomst en 1 overnachting na het inleveren van de camper.
 • 21 Huurdagen camper van Road Bear RV, campertype C22-24 ft, CS25-27 ft, of campertype CS28-30 ft.  
 • 21 Huurdagen all inclusive pakket van Road Bear RV met daarbij inbegrepen een ongelimiteerd kilometerpakket om te rijden met de camper, alle persoonlijke uitrustingen, de camperuitrusting, de preparation fee, de VIP verzekering, en de campingtafel en campingstoelen van Road Bear RV.  
 • Colorado Road Safety Fee van Road Bear RV in verband met het ophalen van de camper in Denver.
 • Transfers Road Bear RV tussen het verhuurstation en het Fairfield Inn & Suites Denver Airport.
 • Transfers tussen Denver International Airport en het Fairfield Inn & Suites Denver Airport.
 • 21 Campingovernachtingen op campings tijdens de reis.
  De campings in deze reis zijn prachtig gelegen en beschikken over uitstekende faciliteiten en een goede naam. Waar mogelijk proberen wij campings met full hook-up aansluitingen (water, elektriciteit en riolering) te boeken. Er zijn enkele uitzonderingen:
  - Guernsey State Park Campground bij Guernsey State Park biedt alleen aansluitmogelijkheden op water en elektriciteit;
  - South Rim Campground bij Black Canyon of the Gunnison National Park biedt alleen aansluitmogelijkheden op elektriciteit.
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en de bovengenoemde diensten van camperverhuurder Road Bear RV.
 • Toeristisch informatiepakket.

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven).
 • Als je kiest voor een ander campertype dan de C21-24 ft camper of de C27-30 ft camper van Road Bear RV, dan zijn de huurprijs van de andere camper en de eventuele meer- of minderkosten voor extra's zoals mijlenpakketten, uitrustingen, transfers, preparation fee e.d. nog niet inbegrepen bij de totaalprijs van deze reis. Om een beeld te krijgen van de kosten voor camperhuur en extra's van overige camperverhuurders kun je eventueel gebruik maken van onze online camper tool.
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Pas voor toegang tot de National Parks. Een jaarpas kost US$ 80,- per voertuig. Je kunt deze pas kopen bij het eerste National Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon.
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door een van onze reisspecialisten.

Campings

Wij hebben voor deze Campingreis een selectie gemaakt van uitstekende campings in West Amerika. Bij de pakketprijs van deze reis zijn overnachtingen op de volgende campings inbegrepen:

 • Rocky Mountain National Park: Spruce Lake RV Resort
 • Guernsey State Park: Guernsey State Park Campground
 • Mount Rushmore National Memorial: Mount Rushmore KOA at Palmer Gulch
 • Devils Tower National Monument: Devils Tower KOA Campground
 • Cody: Ponderosa Campground
 • Yellowstone National Park: Fishing Bridge RV Park
 • Grand Teton National Park: Colter Bay RV Park
 • Salt Lake City: Salt Lake City KOA Campground 
 • Moab: Canyonlands RV Resort & Campground
 • Durango: Lightner Creek Campground
 • Black Canyon of the Gunnisson National Park (South Rim): South Rim Campground
 • Golden (ten westen van Denver): Dakota Ridge RV Resort

In verband met een beperkte beschikbaarheid kan het gebeuren dat een campingalternatief geboekt moet worden. Mocht het gebeuren dat een camping door een beperkte beschikbaarheid niet geboekt kan worden, dan boeken wij voor jouw reis een passende en vergelijkbare camping. Na definitieve boeking krijg je van ons het uiteindelijke campingprogramma te horen.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Voor het campingarrangement in deze campingtrip gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden ten opzichte van de ANVR voorwaarden. De annuleringsvoorwaarden van het campingarrangement zijn als volgt: 

 • Bij annuleren direct na boeking t/m 30 dagen voor de startdag van de campingreis: 50% van de som van het campingarrangement.
 • Bij annuleren vanaf 29 dagen voor de startdag van de campingreis t/m de daadwerkelijke startdag van de campingreis: 100% van de som van het campingarrangement.
 • Om de campingplaatsen te kunnen boeken en de reserveringen voor jou veilig te kunnen stellen is namens onze campingleverancier een aanbetaling vereist welke afwijkt van de aanbetaling volgens ANVR voorwaarden. Het aanbetalingsbedrag voor deze campingreis is :- € 1.304,-. Je dient deze aanbetaling direct bij boeking te betalen.
 • Om de beschikbaarheid van de campingplaatsen zo goed mogelijk kunnen veiligstellen, dient deze campingreis tenminste 4 maanden voor de geplande vertrekdatum definitief geboekt te worden.

Dag tot dag programma

Totale afstand: 3461 km

 • 16th Street Mall in Denver, Colorado

  Dag 1: Heenreis naar Denver

  Vandaag vertrek je naar Denver. Na het passeren van douane en immigratiedienst ga je op eigen gelegenheid naar het Fairfield Inn & Suites Denver Airport, hier verblijf je een nacht. Tijd om te acclimatiseren na een lange vlucht, voordat je gaat beginnen aan de reis met de camper. Eventueel kun je deze dag nog besteden om Denver wat beter te leren kennen. Deze bruisende stad wordt ook wel "The Mile High City" genoemd en heeft meer dan voldoende highlights te bieden! Zo kun je in Denver heerlijk wandelen over de 16th Street Mall, een autovrije boulevard die wordt omzoomd door gezellige bars, restaurants en winkels. Aan het uiteinde van de 16th Street Mall vind je het imposante Colorado State Capitol, met het indrukwekkende Denver Art Museum op korte afstand en het prachtig aangelegde Civic Center Park. Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan de Denver Botanic Gardens, met een indrukwekkende collectie aan planten uit de Rocky Mountains. Of aan de Denver Zoo, waar je tevens het interessante Denver Museum of Nature & Science vindt.

 • Rocky Mountain NP in Denver, Colorado

  Dag 2: Denver - Rocky Mountain National Park

  Afstand: 119 km

  Vandaag ga je beginnen aan jouw rondreis per camper. Je haalt de camper op bij het verhuurstation van Road Bear RV in Denver, tussen 12:00 en 16:00. Vervolgens gaat de camperreis echt beginnen en zet je koers naar het eerste National Park van je reis: Rocky Mountain National Park. Tip: reis deze dag vanuit Denver naar je eindbestemming via Highway 72 en Highway 7. Dit is niet de snelste reisroute, maar wel de mooiste. Bovendien kom je onderweg dan het plaatsje Nederland tegen. Je bestemming deze dag is Estes Park, een plaatsje dat wordt omringd door de bergtoppen van de machtige Rockies. Talloze outdoor activiteiten, kunst, een sfeervol en levendig centrum met leuke winkeltjes en bovenal een geweldige ligging ten opzichte van Rocky Mountain National Park; Estes Park biedt het allemaal! Je verblijft twee nachten op een leuke camping in Estes Park, zodat je voldoende tijd hebt om Rocky Mountain National Park te ontdekken.

 • Rocky Mountain NP in Denver, Colorado

  Dag 3: Rocky Mountain National Park

  Een volle dag om de eerste indrukken van de imposante Rocky Mountains verder op je in te laten werken. Heerlijk, want je hebt alle tijd om Rocky Mountain National Park te ontdekken en beleven! Met majestueuze bergtoppen overal om je heen, wildlife dat rondscharrelt in de prachtige valleien en het gegeven dat dit gebied een van de mooiste bestemmingen vormt voor buitenactiviteiten, is het niet verwonderlijk dat Rocky Mountain National Park een heel populair nationaal park in Amerika is! Binnen de grenzen van het park bevinden zich meer dan 100 bergtoppen van boven de 3.300 meter. De prachtige bergen, aangekleed met naaldbossen en wilde toendra's, voorzien de bewoners en bezoekers van het gebied van ongekend mooie vergezichten. De hogere bergpieken van de Rocky Mountains vormen de zogenaamde "Continental Divide", de natuurlijke grens waar het smeltwater vanuit de Rockies aan de westelijke zijde van de bergen richting de Pacific Ocean stroomt, terwijl het smeltwater aan de oostelijke zijde van de bergen zich een weg baant richting de Atlantische Oceaan. De talloze uitzichtpunten in Rocky Mountain National Park zijn toegankelijk per paard, via hiking trails en per camper.  Vergeet deze dag niet om een stukje te rijden op de bijzondere Trail Ridge Road (Highway 34), de hoogst gelegen highway in Noord-Amerika! Deze route biedt adembenemend mooie uitzichten op de bergtoppen, wilde bloemen en mogelijkheden om wildlife te spotten. En dat allemaal terwijl je geniet van het comfort van de camper. Onderweg zie je het landschap en de natuur veranderen naarmate je met de camper verder naar boven klimt via de Trail Ridge Road. Erg bijzonder om te zien!

 • Onderweg met een camper van Road Bear RV in Amerika

  Dag 4: Rocky Mountain National Park - Guernsey State Park

  Afstand: 314 km

  Vandaag verlaat je voor even de bergtoppen van de Rocky Mountains en de staat Colorado. Een nieuwe bestemming in de staat Wyoming staat op het programma: Guernsey State Park. Naarmate je vanuit de Rockies in noordelijke richting reist met de camper, zie je het landschap veranderen in een woestijnachtig en glooiend schouwspel. Bomen en begroeiing zijn schaars in dit gebied, dus vanuit de camper heb je een ongekend ver uitzicht over het glooiende landschap. Als je reist via Interstate 25 passeer je halverwege de rit de plaats Cheyenne (Wyoming), waar je nog een tussenstop kan maken bij onder andere het Wyoming State Capitol en het Wyoming State Museum. De eindbestemming voor vandaag, het Guernsey State Park, vormt een prachtige tussenstop op de route tussen de Rocky Mountains en de vele highlights in het westen van South Dakota. Het Guernsey State Park is vooral bekend vanwege het Guernsey Reservoir, een groot stuwmeer dat wordt omringd door spectaculaire kliffen. Dit prachtige meer biedt geweldige mogelijkheden voor diverse activiteiten in en nabij het water, zoals zwemmen, vissen, het spotten van vogels en picknicken. Door de omliggende kliffen wordt de wind tegengehouden en heeft het water van het Guernsey Reservoir een heerlijke temperatuur voor zwemmers en waterskiërs. Je verblijft een nacht op een mooie camping in het Guernsey State Park.

 • Mount Rushmore National Memorial

  Dag 5: Guernsey State Park - Mount Rushmore National Memorial en omgeving

  Afstand: 303 km

  Weer klaar voor vertrek, want vandaag staat een van de meest iconische bestemmingen op het programma: Mount Rushmore National Memorial en omgeving. Vanuit het Guernsey State Park reis je met de camper verder in noordelijke richting en kijk je onderweg eindeloos ver over het glooiende landschap in het oosten van Wyoming. Niet zo heel ver van je eindbestemming in de staat South Dakota vind je nog het indrukwekkende Crazy Horse Memorial, een plek die je niet kunt missen en die zeker de moeite waard is voor een tussenstop. In het graniet van de Black Hills in South Dakota wordt het Crazy Horse Memorial momenteel nog uitgehouwen, ter ere van de Lakotaleider 'Crazy Horse'. Na je bezoek aan dit bijzondere monument in aanbouw reis je verder naar je eindbestemming in South Dakota, waar je drie nachten zult verblijven op een mooie camping in de buurt van Mount Rushmore National Memorial.

 • Badlands NP in South Dakota

  Dag 6: Mount Rushmore National Memorial, Badlands National Park, Wind Cave National Park en Custer State Park

  Vandaag breekt de eerste volle dag van je verblijf in South Dakota aan. Je zult verrast zijn door deze veelzijdige bestemming! Zo verblijf je op vrijwel een steenworp afstand van Mount Rushmore National Memorial, waar je kennis maakt met de iconische beeltenissen van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln; vier historische Amerikaanse presidenten die bij het Mount Rushmore National Monument zijn vereeuwigd in het gesteente van de Black Hills. Hier maak je kennis met de oorsprong, de groei en de ontwikkeling van de Verenigde Staten. Van de allereerste bewoners tot de diversiteit aan culturen in het hedendaagse Amerika; Mount Rushmore National Memorial laat je kennismaken met de rijke historie van het land. Uiteraard ben je volledig vrij om je verblijf in het westen van South Dakota naar eigen wens in te vullen. Echter, door de enorme veelzijdigheid aan bijzondere highlights in dit gebied geven wij jou graag nog wat tips voor een mooie dagbesteding! Zo kun je na het bezoek aan Mount Rushmore National Memorial nog een bezoek brengen aan een bijzonder National Park: Badlands National Park. De ruige schoonheid van 'The Badlands' heeft al sinds jaar en dag een ongekende aantrekkingskracht op bezoekers vanuit de hele wereld! De opmerkelijke geologische kenmerken van Badlands National Park omvatten een van de rijkste vindplaatsen van fossielen, waarover je meer te weten kunt komen bij het Fossil Preparation Lab in het Ben Reifel Visitor Center. Prehistorische dieren zoals de sabeltandtijger hadden in dit gebied hun territorium. Het hedendaagse Badlands National Park beschermt een enorm gebied, met een landschap waarin ravijnen, canyons en hoodoos worden afgewisseld met grote grasachtige prairies. Hier voelen onder andere bizons, bighorn sheeps en prairie dogs zich prima thuis! Onze wandeltip voor Badlands National Park: een 2,4 kilometer lange hiking trail met prachtige uitzichten onderweg!

 • Custer State Park in South Dakota

  Dag 7: Mount Rushmore National Memorial, Badlands National Park, Wind Cave National Park en Custer State Park

  Een tweede volle dag in South Dakota breekt aan. Heerlijk, want deze veelzijdige staat heeft zoveel moois te bieden dat ook een tweede dag heel eenvoudig is te vullen met activiteiten. Zo kan je deze dag besteden met een bezoek aan bijvoorbeeld het enorme Custer State Park in de Black Hills van South Dakota. Custer State Park vormt een van de grootste State Parks in Amerika en biedt een scala aan mogelijkheden om bizons en ander wildlife te spotten. Ook kan je in dit gebied met de camper een mooie rit maken over de Wildlife Loop Road, een prachtige scenic route die je door een heuvelachtig landschap leidt, met onderweg uitzicht op open grasland. Grenzend aan Custer State Park vind je het bijzondere Wind Cave National Park, een pareltje in South Dakota. Wind Cave National Park is een van de oudste National Parks in Amerika. Bovengronds is dit park met haar beboste heuvels en de rollende prairies waarover bizons struinen al bijzonder mooi, maar vooral de pracht van het ondergrondse gedeelte van Wind Cave National Park zal je verbazen! Hier vind je namelijk een van de langste en meest complexe grotten ter wereld. In het grottenstelsel van Wind Cave National Park vind je een doolhof aan gangen en de zogenaamde 'boxwork', een unieke geologische formatie die je bijna nergens anders vindt. Vanuit het visitor center vertrekken dagelijks diverse guided tours met een park ranger. Een van onze favoriete guided tours in Wind Cave National Park is de 'Garden of Eden Cave Tour', maar ook de 'Candlelight Cave Tour' is erg leuk. Deze laatstgenoemde guided tour vergt echter wel wat meer inspanning.

 • Devils Tower NM in Wyoming

  Dag 8: Mount Rushmore National Memorial - Devils Tower National Monument

  Afstand: 197 km

  Vandaag laat je de pracht van South Dakota achter je en zet je de reis voort naar de volgende bestemming in de staat Wyoming. De highways voeren je met de camper door het glooiende prairie-landschap, afgewisseld door rollende heuvels met bosrijke hellingen. De eindbestemming voor deze dag is het bijzondere Devils Tower National Monument, een monoliet die met een hoogte van 386 meter ver boven de omliggende prairies uitsteekt. De spleten in de wanden van Devils Tower National Monument maken van dit geologische wonder een steengoede plek voor rotsklimmers. Devils Tower National Monument is tevens een heilige plek voor de Lakota tribe en veel andere native bewoners die een link hebben met het gebied. Je verblijft een nacht op een topcamping bij Devils Tower National Monument, zodat je een mooi rustmoment hebt op weg naar het westen.

 • Cody in Wyoming

  Dag 9: Devils Tower National Monument - Cody

  Afstand: 500 km

  Vandaag is het raadzaam om iets vroeger uit de veren te gaan, want er staat namelijk een wat langere reisdag op het programma. Met de camper zet je koers in westelijke richting naar Cody. De plaats werd gesticht door William Frederick Cody, beter bekend als 'Buffalo Bill', een heel bekend figuur uit het Wilde Westen. De route vanuit Devils Tower National Monument naar Cody voert je grotendeels via de Interstate 90, maar je kan er ook voor kiezen om vanaf het plaatsje Gilette de prachtige Highway 14 te volgen. Deze laatstgenoemde Highway vergt slechts een beetje meer reistijd en voert je met de camper door een schitterend landschap met uitgestrekte grasvelden met grazende paarden, rollende heuvels met naaldbomen en halverwege de rit ook door het grote Bighorn National Forest. Je kijkt je ogen uit en zult ongetwijfeld genieten van de rust en het mooie landschap! In Cody zul je nog een nacht verblijven op een mooie camping voordat je de reis voortzet in de richting het iconische Yellowstone National Park! In Cody zelf kun je nog een bezoek brengen aan het Buffalo Bill Historal Center, waar je meer te weten komt over de roemruchte held van het Wilde Westen. Indien je in de gelegenheid bent, is het absoluut de moeite waard om in Cody een bezoek te brengen aan een heuse rodeo! Zo heb je echt het gevoel dat je in het Wilde Westen bent beland!

 • Yellowstone NP in Wyoming

  Dag 10: Cody - Yellowstone National Park

  Afstand: 124 km

  Vandaag staat er weer een nieuwe reisdag op het programma. En wat voor een reisdag, want het oudste nationale park en tevens een van de meest tot de verbeelding sprekende bestemmingen staat je te wachten: Yellowstone National Park. De snelste route naar de camping in het park loopt via Highway 14 in westelijke richting. Wij raden je echter aan om vanuit Cody een stukje in noordwestelijke richting te rijden en vervolgens Highway 296, de zogenaamde 'Chief Joseph Scenic Byway', te bereizen. Deze prachtige route loopt ten noorden van Yellowstone National Park over in de Beartooth Highway. Het vergt met de camper wel wat meer reistijd om via de Chief Joseph Scenic Byway en de Beartooth Highway naar Yellowstone National Park te reizen, maar gezien het schitterende landschap onderweg, is de extra reistijd zeker de moeite waard. Bergen, bossen en wilde stroompjes; je ziet het allemaal onderweg. In Yellowstone National Park verblijf je drie nachten op een mooie camping, zodat je veel tijd hebt om dit geweldige park te ontdekken.

 • Yellowstone NP in Wyoming

  Dag 11: Yellowstone National Park

  Een eerste volle dag in Yellowstone National Park breekt aan. Het park kent een uitstekend routesysteem met een weg die je in een soort acht-vorm eenvoudig kunt bereizen per camper. Hierdoor kom je langs talloze hoogtepunten die Yellowstone National Park te bieden heeft. In 1872 werd Yellowstone National Park het eerste National Park van Amerika. Het park is sterk verbonden met vulkanische activiteit en beschermt een uniek landschap van bergen, bossen, geisers, warmwaterbronnen, kalkterrassen, watervallen, meren, rivieren en canyons. Prachtige dieren als de grizzlybeer, de wolf, de bizon en het hert voelen zich hier prima thuis. Yellowstone National Park is de plek waar je de meeste geisers ter wereld kunt vinden. De Lone Star Geyser, de Great Fountain Geyser, de Castle Geyser en de Steamboat Geyser zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Maar de wereldberoemde geiser die je tijdens je bezoek aan Yellowstone National Park zeker niet over mag slaan is uiteraard de Old Faithful Geyser, die heel trouw ongeveer om het uur à anderhalf uur kokend heet water tot bijna 42 meter hoog de lucht in spuit! Wandel vanaf de Old Faithful Geyser ook zeker nog even een stukje over de Loop Trail naar de Morning Glory Pool, een bijzonder gekleurde warmwaterbron. Als je met de camper vervolgens de acht-vormige route door Yellowstone National Park verder bereist met de klok mee, dan passeer je al snel de adembenemend mooie Grand Prismatic Spring; de op twee na grootste warmwaterbron ter wereld en tevens een ongekend natuurlijk palet van kleuren. Maak hier zeker een tussenstop met de camper.  Maar Yellowstone heeft nog veel meer voor je in petto. Zo kun je deze dag ook nog besteden om een bezoek te brengen aan de unieke kalksteenterrassen bij de Mammoth Hot Springs in het noordwesten van het park. En niet ver van de camping bij Fishing Bridge vind je het Hayden Valley Geyser Basin, een gebied met diverse unieke geothermische kenmerken als de Mud Volcano en de Dragon's Mouth Spring, waar je neus ongetwijfeld op de proef wordt gesteld door de geur van rotte eieren door de zwavelgassen. Kortom: een dag in Yellowstone National Park is erg snel gevuld. Letterlijk op iedere hoek vind je weer een ander hoogtepunt in dit veelzijdige park. Laat je verrassen!

 • Yellowstone NP in Wyoming

  Dag 12: Yellowstone National Park

  Yellowstone National Park is een natuurwonder waar je voldoende tijd voor moet uittrekken. Daarom heb je vandaag een tweede volle dag om te genieten van het park. Je zou deze dag bijvoorbeeld kunnen besteden aan een avontuurlijke hike of aan diverse andere buitenactiviteiten. Wist je dat er meer dan 1.400 kilometer aan hiking trails zijn te vinden, kriskras door Yellowstone National Park? Vergeet dus zeker niet om je wandelschoenen van huis uit mee te nemen! De mogelijkheden voor het maken van een avontuurlijke hike in Yellowstone National Park zijn eindeloos, maar enkele tips van onze kant: de hiking trail naar de Fairy Falls (eenvoudige route, leidt naar de spectaculaire watervallen van Fairy Falls) en de Riddle Lake hiking trail (een eenvoudige route waarbij je de Continental Divide passeert en welke leidt naar de oevers van een pittoresk meertje). Je kunt Yellowstone National Park overigens ook op andere manieren verkennen. Zo kun je bij Bridge Bay Marina bootjes huren, waarmee je heerlijk kunt ronddobberen op Yellowstone Lake. Bij Tower-Roosevelt in het het noorden van het Yellowstone National Park kun je deelnemen aan paardrijtochten, waarbij je het park op een meer traditionele manier leert kennen. En mocht je van fietsen houden, dan kun je bij de Bear Den Gift Shop in de Old Faithful Snow Lodge terecht voor het huren van fietsen.

 • Grand Teton NP in Wyoming

  Dag 13: Yellowstone National Park - Grand Teton National Park

  Afstand: 94 km

  Met het aanbreken van deze nieuwe dag is ook het moment van vertrek uit het prachtige Yellowstone National Park aangebroken. Maar niet getreurd, want vandaag hoef je met de camper maar een korte afstand af te leggen naar een nieuw hoogtepunt, vrijwel om de hoek: Grand Teton National Park. Via Highway 89 zet je de reis in zuidelijke richting voort naar je eindbestemming voor deze dag. Wanneer je zicht krijgt op Jackson Lake, zie je de indrukwekkende en spitse bergtoppen aan de overkant van het meer; welkom in Grand Teton National Park! De rit langs de oevers van Jackson Lake biedt verschillende stopmogelijkheden, waarbij je van het prachtige uitzicht op het meer en de aangrenzende bergen kunt genieten tijdens een picknick. Je verblijft twee nachten op een camping in het park, zodat je een ideale uitvalsbasis hebt voor een bezoek aan het schitterende Grand Teton National Park.

 • Raften op de Snake River bij Grand Teton NP

  Dag 14: Grand Teton National Park

  Vandaag heb je alle tijd om de highlights van Grand Teton National Park te gaan ontdekken. Het park, vooral bekend vanwege de spitse bergtoppen van de Teton Range, de gletsjers, de kristalheldere bergmeertjes en de kronkelende Snake River, is onlosmakelijk verbonden met avontuur. Zo leent Grand Teton National Park zich meer dan uitstekend voor onder andere het maken van een prachtige hike, het spotten van wildlife, rotsklimmen, zwemmen en raften! Onze tips voor de hikers: vooral de hiking trails naar Leigh Lake en String Lake zijn ook voor de minder gevorderde wandelaars prima te bewandelen! Houd je juist van wat meer uitdaging, dan kun je deze dag besteden aan een hike naar Inspiration Point, waar je aan het einde van de trail een geweldig mooi uitzicht hebt over Jenny Lake! Ten zuiden van het Grand Teton National Park vind je overigens nog het plaatsje Jackson Hole, een typisch westernstadje met een sfeervol centrum. Vanuit Jackson Hole kun je deelnemen aan een avontuurlijke raft op de Snake River. In de avonduren kun je in Jackson Hole terecht voor wat authentiek cowboyvermaak bij een rodeo of genieten van de gezelligheid in de sfeervolle restaurants of barretjes in het centrum.

 • Salt Lake City in Utah

  Dag 15: Grand Teton National Park - Salt Lake City

  Afstand: 515 km

  Vandaag staat er een langere rit op het programma. De prachtige staat Wyoming zul je definitief achter je laten en je zet koers naar Utah, met Salt Lake City als eindbestemming van deze reisdag. Wederom heeft deze laatstgenoemde staat veel voor jou in petto deze reis. Het is aan te raden om deze reisdag op tijd op te staan, niet alleen vanwege de rit die je vandaag maakt met de camper, maar vooral om de zonsopkomst in Grand Teton National Park in volle glorie mee te maken. Hierbij kleuren de bergtoppen van de Teton Range prachtig in het opkomende zonlicht.  Salt Lake City is, na al het overdonderende natuurschoon van de vorige bestemmingen, ongetwijfeld een prettige afwisseling deze reis. De hoofdstad van de staat Utah biedt een scala aan highlights om te gaan verkennen, waaronder Temple Square met in de buurt de Salt Lake Temple, de Salt Lake Tabernacle, de Salt Lake Assembly Hall en het Seagull Monument. Maar ook een scala aan musea, restaurants en andere horecagelegenheden. In de directe omgeving van Salt Lake City zul je een nacht verblijven op een comfortabele en mooie camping.

 • Arches NP in Utah

  Dag 16: Salt Lake City - Moab

  Afstand: 376 km

  Zoals de naam impliceert, is Salt Lake City de uitvalsbasis voor het bekijken van het enorme zoutmeer Great Salt Lake. Een kort ritje met de camper in westelijke richting brengt je naar Antelope Island State Park, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op het zoutmeer en de ongerepte omgeving van het meer. Nog iets verder in westelijke richting, als je met de camper Interstate 80 volgt, vind je ten westen van Great Salt Lake de indrukwekkende Bonneville Salt Flats, een immense zoutvlakte. Je kijkt je ogen uit over het bijna eindeloze, kilometerslange witte zoutlandschap. Hier vind je de beroemde Bonneville Speedway, waar met bijzondere voertuigen indrukwekkende snelheidsrecords worden verbroken. Vandaag is echter ook de dag aangebroken waarop je met de camper koers zet naar het avontuurlijke Moab. Nadat je je ogen hebt uitgekeken op de gigantische zoutvlakte in de omgeving van Salt Lake City, toer je met de camper door het uitgestrekte en dunbevolkte landschap van Utah. Het landschap wordt steeds meer roodgekleurd naarmate je Moab nadert. Eenmaal gearriveerd in Moab, verblijf je drie nachten op een camping. Wij adviseren je om na je aankomst alvast een voorproefje te nemen van de schitterende omgeving van Moab. Er is hier zoveel te zien en te beleven dat je wel een hele week zou kunnen vullen in deze plaats!

 • Canyonlands NP in Utah

  Dag 17: Moab (Arches National Park en Canyonlands National Park)

  Een hele dag om Moab en omgeving te verkennen! Dat is zeker geen overbodige luxe, want deze avontuurlijke bestemming is dé perfecte uitvalsbasis voor tenminste drie bijzondere highlights: Arches National Park, Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. Arches National Park bevat een landschap van kleurcontrasten, unieke landvormen en texturen. Het park biedt bescherming aan meer dan tweeduizend natuurlijke stenen bogen, honderden torenhoge rotsformaties en gigantische balancerende rotsen. Het rode, rotsachtige wonderland van Arches National Park, met vele wandelmogelijkheden, zal je verbazen en inspireren. Het nabijgelegen Canyonlands National Park nodigt je uit om een wildernis vol ontelbare kloven en fantastisch gevormde tafelbergen (uitgesleten door de Colorado River en haar zijrivieren) te verkennen. De rivieren verdelen het park in vier districten: the Island in the Sky, the Needles, the Maze en de rivieren van het Canyonlands National Park zelf. Deze gebieden worden gekenmerkt door hun ongerepte woestijnsfeer. Elk gebied biedt talrijke mogelijkheden voor sightseeing en avontuur. Naast Arches National Park en Canyonlands National Park, kun je inspiratie opdoen in Dead Horse Point State Park. Hier ontmoeten immense verticale kliffen de ravijnen, die zijn uitgesneden door ijs, water en wind. Dead Horse Point State Park is een visueel meesterwerk en vooral tijdens zonsondergang adembenemend mooi! Kortom: Moab is een bestemming die onmogelijk verveelt en waar je letterlijk wordt overdonderd door het natuurschoon van West Amerika!

 • Raften over de Colorado River vanuit Moab in Utah

  Dag 18: Moab (Arches National Park en Canyonlands National Park)

  Moab is een bestemming waar je al snel tijd tekort komt! Daarom is het heerlijk om te weten dat je vandaag een tweede volle dag tot je beschikking hebt om deze plaats en de schitterende omgeving nog verder te ontdekken! Arches National Park leent zich uitstekend voor het ondernemen van geweldige hikes, variërend van de eenvoudige Broken Arch Loop tot de meer uitdagende hike naar Delicate Arch. Eventueel kun je deze dag ook besteden aan het ondernemen van diverse spannende excursies. Vanuit Moab kan je deelnemen aan talloze excursies, waaronder jeeptochten, mountainbike tochten, rafting en zelfs tochten per jetboat.

 • Durango - Silverton Train in Durango, Colorado

  Dag 19: Moab - Durango

  Afstand: 254 km

  Een nieuwe reisdag breekt aan. De cirkel is bijna rond, want vandaag brengt de reis je weer terug naar de staat Colorado! Je eindbestemming voor deze dag is de veelzijdige plaats Durango, gelegen in het zuidwesten van Colorado. Naast het historische stadscentrum met haar verschillende art galleries, theaters en sfeervolle horecagelegenheden, biedt Durango een variatie aan outdoor activiteiten, zoals hiking en mountainbiking, maar ook diverse sightseeing mogelijkheden in de nabije omgeving. Zo is Durango de uitvalsbasis voor de schitterende Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, waarbij je met een historische locomotief een tocht maakt door de canyons van San Juan National Forest. Oorspronkelijk is deze spoorweg aangelegd voor het vervoer van goud en zilver dat werd gewonnen uit de San Juan Mountains, maar al snel realiseerde men zich dat het uitzicht tijdens deze treinrit minstens zo waardevol is. Je verblijft twee nachten op een camping in Durango. Niet alleen in het plaatsje zelf, maar ook in de nabije omgeving is er ontzettend veel te ontdekken!

 • Durango - Silverton Train in Durango, Colorado

  Dag 20: Durango

  Een volle dag om Durango en omgeving beter te leren kennen. Op iets meer dan een uurt rijden ten westen van Durango vind je een bijzonder National Park dat je kan gaan ontdekken: Mesa Verde National Park. Een bezoek aan dit park brengt je terug naar vroegere tijden en laat je kennismaken met de cultuur en geschiedenis van de Ancestral Pueblo gemeenschap, een volk dat maar liefst 700 jaar lang haar thuisbasis had in het gebied dat tegenwoordig wordt beschermd door de grenzen van Mesa Verde National Park. Het gebied telt een indrukwekkend aantal van bijna 5000 archeologische vindplaatsen, met onder meer 600 rotswoningen, ook wel 'cliff dwellings' genoemd. Het park maakt een geweldige indruk op je wanneer je weet dat er in deze cliff dwellings, gebouwd tegen de steile wanden van de ravijnen, eeuwenlang mensen hebben gewoond. Veel van de cliff dwellings in het park kan je van veraf bewonderen, maar het is zeker de moeite waard om samen met een park ranger een kijkje van dichtbij te nemen. Bovendien kun je niet alle cliff dwellings in Mesa Verde National Park op eigen houtje van dichtbij bekijken. De meest beroemde cliff dwellings, zoals Cliff Palace, Balcony House en Long House, zijn alleen van dichtbij te bezoeken tijdens een guided tour met een park ranger. Tickets voor een dergelijke tour kosten US$ 4,- per persoon en deze kan je aanschaffen bij onder andere het Mesa Verde Visitor and Research Center. Zorg vooral in het zomerseizoen dat je op tijd tickets voor de guided tour aanschaft, want per tour kunnen er maar een vast aantal deelnemers afdalen naar de cliff dwellings onder leiding van een park ranger. Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan de cliff dwelling van Spruce Tree House. Deze laatstgenoemde cliff dwelling kun je tijdens de zomerperiode wel op eigen houtje van dichtbij bekijken. Nog een tip: via de Soda Canyon Overlook Trail kun je op eigen houtje een relatief korte wandeling maken naar de Soda Canyon Overlook, vanwaar je een goed uitzicht hebt op Balcony House.

 • Black Canyon of the Gunnison NP, Colorado

  Dag 21: Durango naar Black Canyon of the Gunnison National Park

  Afstand: 172 km

  Een nieuwe reisdag breekt aan. Vandaag ga je een stukje Colorado verkennen dat voor veel mensen nog relatief onbekend is: de omgeving van het prachtige Black Canyon of the Gunnison National Park. Het is aan te raden om niet al te laat vanuit Durango te vertrekken, want zo houd je deze dag nog voldoende tijd over om alvast een voorproefje te nemen van dit waanzinnig mooie park. Vanuit Durango volg je Highway 550 in noordelijke richting naar de plaats Montrose, je eindbestemming voor vandaag. De rit met de camper over Highway 550 is schitterend en zal je ongetwijfeld het gevoel geven alsof je door de Oostenrijkse Alpen rijdt. Bergen, bossen, rivieren en valleien passeren de revue tijdens je rit met de camper. Montrose is de ideale uitvalsbasis voor het Black Canyon of the Gunnison National Park. Je verblijft dan ook een nacht op een mooie camping in deze plaats, zodat je van hieruit de omgeving op je gemak kunt gaan verkennen. In Black Canyon of the Gunnison National Park zelf ontdek je enkele van de steilste kliffen en zie je tevens sommige van de oudste en meest verweerde rotsformaties van Noord Amerika. In een tijdsbestek van maar liefst twee miljoen jaar heeft de kolkende Gunnison River hier samen met de krachten van weer en wind een wildernis van rotsen en water gecreëerd in het donkere gesteente waar het park onder andere zijn naam aan dankt. Net zoals Grand Canyon National Park in Arizona, kent ook Black Canyon of the Gunnison National Park een North Rim en een South Rim. De South Rim is de meest toegankelijke zijde van het park. Hier vind je het South Rim Visitor Center, maar ook diverse prachtige hiking trails. Onze tip voor de wandelaars aan de South Rim van het Black Canyon of The Gunnison National Park: doe de Rim Rock Nature Trail, waarbij je geweldige uitzichten hebt op de steile, donkere wanden van de canyon en op de Gunnison River op de bodem van de canyon. Het is ook absoluut de moeite waard om vandaag nog een rit met de camper te maken langs de meer ongerepte North Rim van Black Canyon of the Gunnison National Park. Een prachtige hike kan je aan deze zijde van het park vinden bij de North Vista Trail, waar je bijvoorbeeld bij Exclamation Point kunt genieten van ongekend mooie uitzichten op de donkere canyon. Kortom: deze dag zal de schoonheid en ongereptheid van Black Canyon of the Gunnison National Park jou betoveren!

 • Fietsen in Grand Junction, Colorado

  Dag 22: Black Canyon of the Gunnison National Park - Golden (Denver en omgeving)

  Afstand: 463 km

  Mocht je nog geen genoeg hebben van de natuurpracht van Black Canyon of the Gunnison National Park, dan kun je in de ochtend eventueel nog een bezoek brengen aan dit park. Deze dag staat tevens in het teken van de rit naar je eindbestemming van de reis: Golden, vlakbij Denver. De rit voert je opnieuw door de machtige Rocky Mountains, waar je mee begon toen je vanuit Denver naar je eerste camping overnachting toerde. Je kan er voor kiezen om vanuit Montrose nog een stukje via Highway 50 in noordelijke richting naar Grand Junction te rijden met de camper en vervolgens vanuit Grand Junction via Interstate 70 in oostelijke richting naar de eindbestemming Golden verder te reizen. Dit is niet de snelste route, maar wel de mooiste. Vanaf Grand Junction word je, naarmate je in oostelijke richting rijdt, lange tijd vergezeld door de beroemde Colorado River. Het landschap waar je doorheen toert is prachtig en hoe dichter je bij je eindbestemming komt, hoe bergachtiger en groener de omgeving wordt. Je verblijft nog een nacht op een camping in Golden (Colorado), voordat je de volgende dag de camper inlevert. Hierdoor kun je de laatste rit van deze reis helemaal op je gemak en zonder stress ondernemen. Optimaal genieten van de pracht van de Rocky Mountains en omgeving; daar draait deze reisdag om!

 • Denver, Colorado

  Dag 23: Golden - Denver

  Afstand: 30 km

  De dag van vertrek uit Amerika is (helaas) alweer bijna aangebroken. In de ochtend lever je de camper tussen 08:00 uur en 10:30 uur in bij het verhuurstation van Road Bear RV in de buurt van Denver. Je wordt vervolgens door Road Bear RV naar het hotel bij Denver International Airport gebracht. Hier zul je de laatste avond van je reis doorbrengen, voordat je de volgende dag zult terugvliegen naar huis. Onderweg naar het hotel kun je nog heerlijk bijkomen van een fantastische reis en alle opgedane ervaringen nog even op je in laten werken. Omdat je de camper al redelijk vroeg hebt ingeleverd, kun je er nog voor kiezen om deze dag nog te besteden om een aantal highlights in Denver te gaan bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het Denver Art Museum, het Colorado State Capitol, of heerlijk wandelen langs de terrassen en leuke winkels langs de sfeervolle 16th Street Mall? In de avond heerlijk dineren in één van de gezellige restaurants bij het historische Larimer Square vormt uiteraard ook een geweldige afsluiter van de reis!

 • Dag 24: Terugreis vanuit Denver

  Vanuit je hotel bij Denver International Airport reis je vandaag naar de vertrekterminal van de luchthaven. Als je eenmaal bent ingecheckt kun je heerlijk achterover leunen en alle reiservaringen in gedachten nog eens afspelen. Het heerlijke nagenieten van je reis is nu officieel begonnen!

 • Dag 25: Thuiskomst

  Vandaag land je weer op Europese bodem. De reis zit er echt definitief op zodra je het vliegtuig verlaat en met een goedgevulde koffer vol mooie herinneringen huiswaarts gaat. Je bent een onvergetelijke reiservaring vol hoogtepunten rijker en zult in gedachten ongetwijfeld nog heel vaak verzeild raken op plekken als Yellowstone National Park, Grand Teton National Park, Denver, Mesa Verde National Park, Mount Rushmore National Memorial, Cody, noem maar op!

C22-24

Al sinds jaar en dag staat Road Bear RV voor topkwaliteit op het gebied van camperhuur in Amerika! Met de compleet uitgeruste C22-24 ft camper biedt Road Bear RV een campertype met een uniek tussenformaat; waarbij de indeling en leefruimte van het voertuig optimaal zijn afgestemd op het formaat. Zo beschikt deze camper over een ruime doucheruimte met een ingebouwde wasbak en een vast toilet, over een keukenblok met moderne en fijne keukenapparatuur, veel opbergruimte, en over een ruim zit-/dinettegedeelte waar je comfortabel met je gezelschap kunt gaan zitten tijdens de maaltijden of tijdens een gezellig potje kaarten in de avonduren. Voor extra gemak beschikt de C22-24 ft camper van Road Bear RV onder andere over een zonnescherm voor extra schaduw tijdens zonnige dagen, over een kleurentelevisie met DVD-speler *, en over comfortabele bedden waarop je heerlijk een oogje dicht kunt doen. Kortom: de C22-24 ft is voorzien van alle gemakken en faciliteiten om iedere reiziger een geweldige campervakantie te laten beleven!

* Goed om te weten:
 de DVD-speler in Amerikaanse campers kan niet gebruikt worden voor het afspelen van DVD's die je in Europa hebt gekocht. DVD's die je koopt in Noord Amerika kun je wel afspelen in de DVD-speler van Amerikaanse campers.


CS25-27 met slide-out

Road Bear RV staat voor topkwaliteit! De Road Bear CS 25-27 ft is met zijn compacte en zeer handige indeling perfect voor een camper-avontuur! Uiterst wendbaar en bovendien uitermate geschikt voor gezinnen. Road Bear RV brengt je deze camper met alle gemakken die je nodig hebt voor een kort uitje of een uitgebreide reis. Genieten van het buitenleven onder de intrekbare luifel! De krachtige Ford V10 benzinemotor in deze camper is zuiniger dan de motor in de grotere RV's en zal je moeiteloos voortbewegen terwijl de airco je hoofd koel houdt. Ook beschikt de CS 25-27 ft camper over een kleurentelevisie met DVD speler *, zodat je tijdens de reis je favoriete films kunt blijven kijken! Wellicht het beste van alles: de CS 25-27 ft camper beschikt tevens over een slide-out systeem, waarmee je met een simpele druk op de knop extra leefruimte creëert als je op je campingplaats staat. 

* Goed om te weten: de DVD-spelers in Amerikaanse campers zijn alleen geschikt voor DVD's die je in de Verenigde Staten of Canada aanschaft, maar niet voor Europese DVD's. Het leven is goed op de weg met de Road Bear RV CS 25-27 ft camper!


CS28-30 met slide-out

Road Bear RV staat voor topkwaliteit! De Road Bear RV CS 28-30 ft camper is perfect voor het gezin. Deze camper biedt gezelligheid en is daarnaast voorzien van alle gemakken die je nodig hebt voor de vakantie. Een toilet, wastafel en douche, warm water boiler, gasfornuis, magnetron, koelkast en vriezer en een generator. Het slide-out systeem van deze camper bied je binnenin het voertuig nog meer ruimte en als het regent kun je eten in comfort of zitten onder de luifel en genieten van de frisse lucht bij de grill of barbeque. Ook beschikt de CS 28-30 ft camper over een kleurentelevisie met DVD speler *, zodat je tijdens de reis je favoriete films kunt blijven kijken! 

* Goed om te weten: de DVD-spelers in Amerikaanse campers zijn alleen geschikt voor DVD's die je in de Verenigde Staten of Canada aanschaft, maar niet voor Europese DVD's. Het leven is goed op de weg met de Road Bear RV CS 28-30 ft camper!


Er zijn geen excursies inbegrepen. Kijk bij optionele excursies welke mogelijkheden er zijn en boek direct vooraf via Jan Doets.

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Jan Doets America Tours unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Raften over de Colorado River vanuit Moab in Utah
  Vanaf € 48,- p.p.

  Raft the Colorado River

  Moab - Utah

  Een halve dag raften over de machtige Colorado River die de Grand Canyon heeft uitgesleten. Je raft nu in Canyonlands NP, de voorloper van de Grand Canyon. Het gesteente is miljoenen jaren oud en is zeer rijk aan fossielen. Het is een leuke manier om de prachtige omgeving van Canyonlands National Park vanaf het water te zien onder begeleiding van een gids. Je drijft af op met rustige snelheid met een enkele lichte stroomversnelling. Inclusief uitrusting.

  Vertrektijden: dagelijks, tussen 15 april en 15 oktober aangeboden om 09.00 uur
  Duur: halve dag
  Bijzonderheden: Het is kalme raft is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar. Exclusief toegang tot het nationale park, circa USD 5.- p.p. of toegang met de nationale parken pas.

  Meer informatie
 • Stand up peddelen in Moab, Utah
  Vanaf € 68,- p.p.

  Stand up Paddleboard Tour

  Moab - Utah

  Geniet van Red Rock Paradise terwijl je op een paddle board op de Colorado River peddelt. Voordat de tour begint geeft de gids uiteraard uitleg en tips hoe je het best kan staan en peddelen. Zodra iedereen zich comfortabel voelt ga je op pad voor een fantastische tour. Tijdens de tour kan je peddelen, zwemmen of lekker op je board liggen relaxen en genieten van de prachtige omgeving. 
  Duur: 3 uur
  Vertrektijden: 09.30 uur of 12.30 uur 

  Meer informatie
 • Jeeptour door Canylands NP in Utah
  Vanaf € 133,- p.p.

  Combi Jeeptour Canyonlands NP & Raften Colorado River

  Moab - Utah

  In een 4x4 rijd je door indrukwekkende Canyonlands National Park. Onderweg volop mogelijkheden voor fotostops voor de mooiste plaatjes. De gids vertelt je alles over de flora en fauna en het ontstaan van deze unieke rotsformaties. Geniet van het prachtige landschap en de vele verschillende kleuren. Een must voor hobbyfotografen. In de middag ga je raften in Canyonlands NP, de voorloper van de Grand Canyon. Het gesteente is miljoenen jaren oud en is zeer rijk aan fossielen. Het is kalme raft is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar. Het is een leuke manier om de prachtige omgeving van Canyonlands National Park vanaf het water te zien onder begeleiding van een gids. Je drijft af op met rustige snelheid met een enkele lichte stroomversnelling. Inclusief uitrusting.

  Vertrektijden: dagelijks om 07.30 uur
  Duur: een hele dag
  Bijzonderheden: geschikt voor alle leeftijden. Exclusief toegang tot het nationale park, circa USD 5.- per persoon of toegang met een geldige nationale parken pas.

  Meer informatie
 • Vanaf € 149,- p.p.

  Combi Jeeptour Arches NP & Canyonlands NP

  Arches NP:Een fantastische jeeptour per 4x4 met airco door Arches National Park. Je stopt onderweg bij een gigantische stenen boog, Home of Truth, Newspaper Rock en rijdt langs Indian Creek en Dugout Ranch. Verder naar het visitors Center en door naar Slat Creek. Het laatste deel gaat naar Horse Canyon, Castle Arch en Peek-A-Boo Springs.Canyonlands NPIn een 4x4 rijd je door indrukwekkende Canyonlands National Park. Onderweg volop mogelijkheden voor fotostops voor de mooiste plaatjes. De gids vertelt je alles over de flora en fauna en het ontstaan van deze unieke rotsformaties. Geniet van het prachtige landschap en de vele verschillende kleuren. Een must voor hobbyfotografen.

  Vertrektijden: dagelijks om 07.30 uurDuur: een hele dagBijzonderheden: geschikt voor alle leeftijden. Exclusief toegang tot het nationale park, circa USD 5.- per persoon of toegang met een geldige nationale parken pas.

  Meer informatie
 • Jetboat tour over de Colorado River vanuit Moab in Utah
  Vanaf € 74,- p.p.

  Jetboat Canyonlands NP

  Moab - Utah

  Vooral voor kinderen en hun ouders is dit een leuke manier om toegankelijk in de natuur Canyonlands National Park te zijn. Het is een kalme boottocht per jetboat door Canyonlands. Onderweg leer je van alles over het ontstaan van dit landschap en zie je Indiaanse rotstekeningen.
  Vertrektijden: tussen april en oktober dagelijks vertrek om 07.30 uur
  Duur: halve dag
  Bijzonderheden: exclusief toegang tot het nationale park, circa USD 5.- p.p. of toegang met de nationale parken pas.

  Meer informatie
 • Mountainbiken in Moab, Utah
  Vanaf € 88,- p.p.

  Mountain Biking - Beginners

  Moab - Utah

  Wil je Moab graag op de mountainbike ontdekken maar heb je niet zo veel ervaring? Dan is deze excursie perfect! Tijdens deze mountainbike tocht rijd je deels door Arches NP en heb je onderweg een prachtig uitzicht op de 'Windows' en 'Balanced Rock'. Het terrein waar je op fietst is niet te moeilijk en goed bij te houden. 
  Duur: circa 4 uur 
  Vertrektijden: dagelijks en altijd 's morgens. Vertrektijd varieert tussen 06.45 uur en 08.45 uur i.v.m. het klimaat en de maand waarin de tour plaats vindt. 
  Minimum leeftijd: 5 jaar

  Meer informatie
 • Mountainbiken in Moab, Utah
  Vanaf € 88,- p.p.

  Mountain Biking - Gevorderden

  Moab - Utah

  Deze Mountain Bike Tour neemt je mee naar Dead Horse Point State Park. De 9 mile lange Intrepid Loop Trail is geschikt voor iedereen met een gemiddeld tot gevorderd niveau. De hoogteverschillen zijn minimaal maar de omgeving is prachtig! 
  Duur: circa 4 uur 
  Vertrektijden: dagelijks en altijd 's morgens. Vertrektijd varieert tussen 06.45 uur en 08.45 uur i.v.m. het klimaat en de maand waarin de tour plaats vindt. 
  Minimum leeftijd: 12 jaar

  Meer informatie
 • Vanaf € 141,- p.p.

  Combi Jetboat Canyonlands & Jeeptour Arches NP

  Jetboat Tour Vooral voor kinderen en hun ouders is dit een leuke manier om toegankelijk in de natuur Canyonlands National Park te zijn. Het is een kalme boottocht per jetboat door Canyonlands. Onderweg leer je van alles over het ontstaan van dit landschap en zie je Indiaanse rotstekeningen.Arhces NP Een fantastische jeeptour per 4x4 met airco door Arches National Park. Je stopt onderweg bij een gigantische stenen boog, Home of Truth, Newspaper Rock en rijdt langs Indian Creek en Dugout Ranch. Verder naar het visitors Center en door naar Slat Creek. Het laatste deel gaat naar Horse Canyon, Castle Arch en Peek-A-Boo Springs.Vertrektijden: tussen april en oktober dagelijks vertrek om 07.30 uurDuur: hele dagBijzonderheden: exclusief toegang tot het nationale park, circa USD 5.- p.p. of toegang met de nationale parken pas.

  Meer informatie
 • Jeeptour door Canylands NP in Utah
  Vanaf € 89,- p.p.

  Jeeptour Canyonlands National Park per 4x4 (1/2 dag)

  Moab - Utah

  In een 4x4 rijd je door indrukwekkende Canyonlands National Park. Onderweg volop mogelijkheden voor fotostops voor de mooiste plaatjes. De gids vertelt je alles over de flora en fauna en het ontstaan van deze unieke rotsformaties. Geniet van het prachtige landschap en de vele verschillende kleuren. Een must voor hobbyfotografen.

  Vertrektijden: dagelijks om 07.30 uur
  Duur: halve dag
  Bijzonderheden: Prijs is exclusief toegangkosten Nationaal Park US$5,- per persoon of vertoon van geldige parkenpas.

  Meer informatie
 • Vanaf € 141,- p.p.

  Combi Jeeptour Arches NP & Jetboat tour Canyonlands NP

  Arches NP Een fantastische jeeptour per 4x4 met airco door Arches National Park. Je stopt onderweg bij een gigantische stenen boog, Home of Truth, Newspaper Rock en rijdt langs Indian Creek en Dugout Ranch. Verder naar het visitors Center en door naar Slat Creek. Het laatste deel gaat naar Horse Canyon, Castle Arch en Peek-A-Boo Springs.Jetboat Tour: Vooral voor kinderen en hun ouders is dit een leuke manier om toegankelijk in de natuur Canyonlands National Park te zijn. Het is een kalme boottocht per jetboat door Canyonlands. Onderweg leer je van alles over het ontstaan van dit landschap en zie je Indiaanse rotstekeningen.Vertrektijden: dagelijks om 07.30 uur Duur: hele dagBijzonderheden: exclusief toegang tot het nationale park, circa USD 5.- p.p. of toegang met de nationale parken pas.

  Meer informatie
 • Sports Authority Field, thuisbasis van de Denver Bronco's in Denver, Colorado
  Vanaf € 33,- p.p.

  Sport in Denver

  Denver - Colorado

  Het bekijken van een sportwedstrijd is een All-American Experience die u zeker niet mag missen. Er zijn veel mogelijkheden! Wat dacht je van honkbal, basketbal, American football of ijshockey? In Denver kan het allemaal! Klik deze excursie aan en onze verkoopmedewerkers nemen contact met je op over de sportwedstrijd van jouw voorkeur en de mogelijkheden. LET OP: prijzen zijn op aanvraag.

  De bekendste sport teams in Denver:

  • Denver Bronco's (American Football - NFL)
  • Colorado Rockies (Honkbal - MLB)
  • Denver Nuggets (Basketbal - NBA)
  • Colorado Avalanche (IJshockey - NHL)

   

  Meer informatie
 • Arches NP in Utah
  Vanaf € 89,- p.p.

  Jeeptour Arches National Park per 4x4

  Moab - Utah

  Een fantastische jeeptour per 4x4 met airco door Arches National Park. Je stopt onderweg bij een gigantische stenen boog, Home of Truth, Newspaper Rock en rijdt langs Indian Creek en Dugout Ranch. Verder naar het visitors Center en door naar Slat Creek. Het laatste deel gaat naar Horse Canyon, Castle Arch en Peek-A-Boo Springs.

  Vertrektijden: dagelijks om 07.30 uur
  Duur: halve dag
  Bijzonderheden: exclusief toegang tot het nationale park, circa USD 10.- p.p. of toegang met de nationale parken pas.

  Meer informatie
 • Raften op de Snake River bij Grand Teton NP
  Vanaf € 66,- p.p.

  White Water Raften - Snake River

  Grand Teton National Park - Wyoming

  Tijdens deze fantastische raft trip heb je de tijd van je leven! De omgeving van de Snake River is werkelijk prachtig. De kans dat je onderweg nog wat wild life spot is zeer groot. Een beer, een berg geit, river otters, alles is mogelijk! De afstand die je aflegt tijdens deze raft is 8 mile verschillend in niveau 2 en 3. Tijdens de raft vertelt de gids ook veel over de natuur en de historie.
  Vertrektijden: dagelijks om 10.00, 12.00 of 14.15 uur.
  Duur: circa 3 – 3,5 uur (in totaal ben je circa 1,5 – 2 uur aan het raften)
  Bijzonderheden: Minimumleeftijd is 6 jaar

  Meer informatie
 • Durango - Silverton Train in Durango, Colorado
  Vanaf € 74,- p.p.

  Treinreis Durango - Silverton Railroad (1 dag)

  Durango - Colorado

  Deze trein rijdt al sinds 1881 en is nog altijd een hoogtepunt. De originele stoomtrein uit 1925 rijd je door de indrukwekkende natuur en vertelt het verhaal van pioniers. Het plaatsje Silverton is een echte Silver Rush stadje waarbij je je bijna in het Western Movie voelt rondlopen. Je rijd door indrukwekkende natuur met fantastische uitzichten. Bij dit ticket ga je zowel heen als terug per trein. 
  Vertrektijden: dagelijks van mei tot en met oktober, de vertrektijd varieert per seizoen en wordt aan je doorgegeven bij boeking.
  Duur: gehele dag
  Bijzonderheden: het is ook mogelijk om terug per bus te gaan in plaats van per trein.

  Meer informatie
 • Durango - Silverton Train in Durango, Colorado
  Vanaf € 91,- p.p.

  Treinreis Durango - Silverton Railroad

  Durango - Colorado

  Deze trein rijdt al sinds 1881 en is nog altijd een hoogtepunt. De originele stoomtrein uit 1925 rijd je door de indrukwekkende natuur en vertelt het verhaal van pioniers. Het plaatsje Silverton is een echte Silver Rush stadje waarbij je je bijna in het Western Movie voelt rondlopen. Je rijd door indrukwekkende natuur met fantastische uitzichten. Bij dit ticket ga je heen per trein en terug per  bus. 
  Vertrektijden: dagelijks van mei tot en met oktober, de vertrektijd varieert per seizoen en wordt aan je doorgegeven bij boeking. 
  Duur: gehele dag
  Bijzonderheden: het is ook mogelijk om heen en terug per trein te gaan.

  Meer informatie
 • Één van de mooiste gebieden in Amerika die we hebben gezien

  Afgelopen juli zijn wij met de camper naar Yellowstone National Park gereisd. Onze reis in 1 woord: "fantastisch"! Wat is dit park geweldig mooi! Zeker 1 van de mooiste gebieden die we in Amerika hebben gezien. We hebben ontzettend genoten; niet alleen dankzij de schitterende natuur en de vriendelijke mensen die we onderweg ontmoetten, maar ook dankzij de uitstekende adviezen van Doets en de vooraf geboekte diensten! De door Doets geadviseerde camping in Yellowstone is ons uitstekend bevallen, evenals de camper van Road Bear RV!

  Dank je wel voor het waarmaken van deze onvergetelijk reis met de camper! We kunnen niet wachten om binnenkort weer richting de USA te gaan! 

  Daalder, I.
 • Yellowstone, WOW!

  Heel veel onvergetelijk e indrukken van de overweldigende natuur. Ook de kennismaking met het ' wilde westen' (rodeo, prairies) was een geweldige ervaring.

  Hak, D.
 • Wat zijn de mensen aardig!

  Wat een natuurpracht, wat een ruimte, en wat zijn de mensen aardig!

  H. Pruis
 • Voor de eerste keer met een camper op pad geweest. Is heel goed bevallen.

  Voor de eerste keer met een camper op pad geweest. Is heel goed bevallen.

  C. Loonen

Jan Doets suggesties