Yukon Adventure

Camperreis | 18 dagen

Begin aan een ongekend avontuur in één van de meest spectaculaire gebieden in Canada: de Yukon! Met een stoere Jeep van Overland Yukon reis je door een uniek landschap, waarbij ongerepte naaldbossen worden afgewisseld door uitgestrekte toendra's, kristalheldere meren, wilde rivieren en door machtige bergpieken. Je zult zelf de aantrekkingskracht ervaren die de Yukon al eeuwenlang uitoefent op avonturiers en pioniers. In de avonduren klap je binnen een handomdraai de tent uit bovenop het dak van de Jeep en kun je genieten van het kamperen onder de allermooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien. Een ultieme reisbelevenis!

Wanneer je de ultieme wildernis wilt ervaren, alleen op de wereld en een unieke beleving wilt, dan is een bezoek aan de Yukon in Noord Canada helemaal iets voor jou. Overland Yukon biedt je de mogelijkheid om per stoere Jeep Wrangler door de woestenij van deze provincie te crossen, met je overnachtingsplek op het dak. 's Ochtends wordt je wakker, rits je de tent open en geniet je van de mooiste zonsopgang die je ooit zult beleven. In de avond laat je de tent nog even open zodat je alle sterren aan de hemel kunt bewonderen en met een beetje geluk zelfs ook het spectaculaire Noorderlicht! Je reis voert je langs de geschiedenis van Gold Rush, can can danseressen, wilfdife, Borial Forest, First Nations en gletsjers. De uitgestrektheid van deze prachtige provincie, de vriendelijkheid van de inwoners en het natuurschoon wat je tegen zult komen, zijn uniek voor Yukon en zullen je voor altijd bijblijven. De voertuigen van Overland Yukon sluiten hier volledig op aan en zullen er voor zorgen dat Yukon in je bloed gaat zitten... Deze reis kun je volledig naar eigen wens invullen, campings zijn niet inbegrepen en het dag-tot-dag programma is puur ter inspiratie.

Details

Bestemming West Amerika, West Canada
Reisduur 18 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij.
 • Luchthavenbelasting.
 • Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’.
 • 2 Hotelovernachtingen in het SKKY Hotel in Whitehorse ; 1 overnachting bij aankomst en 1 overnachting na het inleveren van de camper.
 • 15 Huurdagen van Overland Yukon, campertype Jeep Wrangler met daktent voor 2 tot 3 personen.
 • 15 Huurdagen Overland Insurance, verplichte schoonmaakkosten, beddengoed voor het aantal reizigers en 3000 vrije kilometers om te reizen (200 kilometer per dag is inbegrepen bij de huurprijs van Overland Yukon).
 • 1 Campingovernachting op High Country RV Park; 1 overnachting voor het inleveren van de camper.
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en de bovengenoemde diensten van camperverhuurder Overland Yukon.
 • Toeristisch informatiepakket.

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven).
 • Transfers tussen het SKKY Hotel Whitehorse en de locatie van Overland Yukon.
 • Overnachtingen op campings onderweg tijdens je reis met de camper (naast de reeds inbegrepen overnachting op High Country RV Park).
 • Eventuele ferryovertochten.
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden.
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten.
 • Pas voor toegang tot de National Parks. Een jaarpas kost ca. CA$70,- per volwassene en ca. CA$35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$140,- en deze is geldig voor 7 personen in 1 voertuig. Je kunt deze pas kopen bij het eerste National Park wat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven).
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon.
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, de camping/camperplaats, de vlucht(en) of het voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 1808 km

 • Dag 1: Heenreis naar Whitehorse

  Whitehorse

  Vandaag begin je aan deze bijzondere reis! Je vliegt naar Whitehorse in de Yukon. Bedenk dat er in de Yukon slechts 30.000 mensen wonen, van wie tweederde in Whitehorse. En bedenk dat Frankrijk en Duitsland qua oppervlakte met gemak in de Yukon passen. Dan begrijp je waarom de mensen in de Yukon zo gastvrij zijn en blij zijn om je te zien! Eenmaal gearriveerd reis je op eigen gelegenheid naar het eerste hotel van deze rondreis. Je verblijft de eerste nacht in Whitehorse. Deze stad ontstond aan het einde van de 19e eeuw als goudzoekersstadje en was in 1898 zelfs de grootste stad van West-Canada. Je vindt er nog altijd een aantal theaters en bars uit die tijd.

 • Overland Yukon

  Dag 2: Whitehorse - Carmacks

  Carmacks
  Afstand: circa 177 km

  Vandaag ga je beginnen aan een ongekend reisavontuur door de Yukon met de Jeep van Overland Yukon. In de ochtend haal je de Jeep op, waarbij je van Overland Yukon een demonstratie krijgt van het voertuig en de extra's waar je tijdens de reis gebruik van zult maken. Als je de stoere Jeep eenmaal hebt opgehaald, ben je helemaal vrij om de reisroute door de Yukon te gaan bepalen. In het dag-tot-dag schema geven wij graag een voorzetje voor een afwisselende en avontuurlijke rondreis door de Yukon. Zo kun je vandaag met de Jeep een rit maken over de Klondike Highway richting het plaatsje Carmacks, gelegen langs de Yukon River. Net als veel andere plaatsen in de Yukon vindt Carmacks zijn oorsprong in de beroemde Gold Rush periode, nadat er goud werd ontdekt in de Bonanza Creek. Tijdens de rit naar Carmacks merk je meteen hoe ongerept het prachtige landschap van Yukon is.

 • Dag 3: Carmacks - Keno City

  Keno City

  Het laatste deel van de Klondike Highway is zelfs nog mooier. Hier ligt namelijk de beroemde Silver Trail. Deze weg loopt van Stewart tot aan Mayo. Bezoek hier het Visitor Center om extra informatie te verkrijgen. In 1849 ontdekte James Stewart de Stewart River, maar pas in 1883 werden er kostbare grondstoffen ontdekt. In 1886 werd hier een handelspost gevestigd.

 • Overland Yukon

  Dag 4: Keno City

  Keno City

  Voordat je verder reist naar Dawson City kun je deze dag verder kennis maken met het Silver Trail gebied rondom Keno, maar ook meer te weten komen over de roemruchte mijngeschiedenis, onder andere bij het Keno City Mining Museum. Waan jezelf in de tijd van de gelukszoekers tijdens een rit over de ‘Silver Trail’, waarbij je een bijzondere regio ontdekt die beroemd is geworden door één van de grootste zilvervondsten in de geschiedenis.

 • Dempster Highway

  Dag 5: Keno City - Tombstone Territorial Park

  Tombstone Territorial Park
  Afstand: circa 321 km

  Vandaag reis je naar het indrukwekkende Tombstone Territorial Park, een prachtig natuurgebied dat een permafrost landschap met ruige bergtoppen en een overvloed aan wildlife beschermt. Het park Het park is te bereiken via de beroemde Dempster Highway, waarbij je geniet van een ongeëvenaard natuurlandschap terwijl je het spoor volgt van de North Klondike River. Deze rit over de Dempster Highway maakt duidelijk dat je heel wat moois te wachten staat in het Tombstone Territorial Park!

 • Genieten van pure natuur in het Tombstone Territorial Park

  Dag 6: Tombstone Territorial Park

  Tombstone Territorial Park

  Een volle dag om te genieten van het spectaculaire Tombstone Territorial Park. Dit park vormt niet alleen een bestemming om te genieten van een stukje ruige natuur, maar tevens een eerbetoon aan de rijke cultuur van de Tr'ondëk Hwëch'in First Nation die in dit gebied haar bakermat vindt. In het Tombstone Provincial Park kampeer je in de ongerepte wildernis en kun je in de afgelegen natuur avontuurlijke hikes gaan ondernemen. Het Tombstone Interpretive Center vormt overigens een uitstekend startpunt voor een ontdekkingstocht door het gebied.

 • Dag 7: Tombstone Territorial Park - Dawson City

  Dawson City
  Afstand: circa 114 km

  Via de Dempster Highway en de Klondike Highway reis je vanuit Tombstone Territorial Park richting Dawson City. Deze plaats is ontstaan en enorm gegroeid tijdens de Gold Rush. Er zijn hier in 1897 ongeveer 35.000 goudzoekers neergestreken na een vermoeiende tocht over de beruchte Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er toen nog niet, er werden voornamelijk tentenkampen ingericht. Op dit moment heeft Dawson nog maar 2.000 inwoners en is het een stuk rustiger. De plaats is beroemd geworden door de pastelkleurige en historische huizen in het centrum. Je waant jezelf hier echt voor even in vervlogen tijden!

 • Dag 8: Dawson City

  Dawson City

  Je hebt een volle dag te besteden in Dawson City. Dawson was in de tijd van de Gold Rush, aan het einde van de 19e eeuw, een booming city. Na San Francisco was het zelfs de grootste stad van Noord-Amerika! Dawson ligt aan de oever van de Yukon River en heeft veel historische gold rush-architectuur. In sommige theaters worden nog Can Can-shows opgevoerd om je in de sfeer van de Gold Rush periode te brengen.

 • Overland Yukon

  Dag 9: Dawson City - Tok

  Tok
  Afstand: circa 295 km

  Het wordt een topdag vandaag! De deels onverharde Top of the World Highway staat op het programma, waarbij je vanuit de Yukon naar het ruige Alaska reist. Dit is de perfecte route voor een onvergetelijke rit met de stoere Jeep van Overland Yukon! Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om deze prachtige route te rijden. Geniet onderweg van een schitterend landschap met groene hoogvlaktes, één van de vele hoogtepunten! Het is een lange reisdag, maar zeker de moeite waard. Maak je geen zorgen over dat het snel donker wordt: Je reist in het land van de Midnight Sun. Dit wil zeggen dat het bijna niet of maar heel kort donker is.

 • Dag 10: Tok - Kluane National Park

  Haines Junction
  Afstand: circa 467 km

  Vandaag ga je een prachtige reis tegemoet, via de Alaska Highway naar Haines Junction. Deze plaats is de uitvalsbasis voor het indrukwekkende Kluane National Park. Dit park ligt in een bijzonder ongerept gebied, met het helblauw gekleurde Kluane Lake en Mount Logan als hoogtepunten. Mount Logan is met een hoogte van 5.950 de hoogste berg van Canada. De grootste gletsjers buiten het poolgebied bevinden zich eveneens in dit park. De meest indrukwekkende gletsjers zijn de Steele Glacier, Kaskawulsh Glacier en Lowell Glacier.

 • Dag 11: Kluane National Park

  Kluane National Park

  Vandaag heb je een volle dag om de omgeving verder te verkennen. Kluane National Park is samen met Wrangell-St. Elias National Park, Glacier Bay National Park en Tatshenshini-Alsek Provincial Park opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is niet onterecht vinden wij! Je kunt in het park hiken over talloze trails wandelen, bijvoorbeeld de Auriol Trail, Alsek Trail of de Slims Trail. Als je de Slims River Trail van 24 kilometer bewandeld, kom je bij de Kaskawulsh Glacier Hike. TIP: boek een vliegtuigtour via Jan Doets om het park echt goed te kunnen zien!

 • Overland Yukon

  Dag 12: Kluane National Park - Haines

  Haines
  Afstand: circa 238 km

  Vandaag reis je opnieuw van de Yukon naar Alaska, naar een gebied vol indrukwekkende inlets en fjorden. Je hebt onderweg tijd om te stoppen en te genieten van de ruige en pure natuur. Wie weet loopt er wel een beer langs de weg! De plaats Haines vormt de eindhalte van deze dag. Dit havenplaatsje aan de Chilkoot Inlet met ongeveer 2300 inwoners is ontstaan uit de Indiaanse nederzetting Dei Shu: dit betekent 'End of Trail'.

 • Dag 13: Haines - Skagway

  Skagway
  Afstand: circa 20 km

  All aboard! Je gaat aan boord van de Alaska Marine Highway Ferry, die tussen Haines vaart Skagway. Je vaart door het prachtige Lynn Canal. De ferrytocht duurt gemiddeld een uur. Skagway is een klein rustig plaatsje met ongeveer 900 inwoners. Maar de plaats heeft een turbulent verleden als het gaat om de Gold Rush: ooit woonden hier meer dan 20.000 goudzoekers! Je vindt er verschillende bezienswaardigheden die met de Gold Rush te maken hebben.

 • Dag 14: Skagway

  Skagway

  Een dag om even lekker bij te komen van alle prachtige indrukken. Skagway is een historisch Gold Rush stadje. Om de omgeving en tegelijkertijd ook de indrukwekkende geschiedenis van de omgeving te leren kennen, is het zeker aan te raden om deze dag deel te nemen aan een treinrit langs de White Pass Summit. Deze stoomtrein brengt je langs de oude Chilkoot Trail, die door de vele passerende goudzoekers is uitgeslepen in de rotsen.

 • Overland Yukon

  Dag 15: Skagway - Whitehorse

  Whitehorse
  Afstand: circa 176 km

  Je reist weer terug richting Whitehorse, waarbij je geniet van een relatief korte maar tegelijkertijd spectaculaire rit. Onderweg passeer je onder andere de machtige White Pass, het adembenemend mooie Windy Arm en het uitgestrekte Tutshi Lake. Maak zeker een stop bij het verbluffend mooie Emerald Lake en ontdek de 'kleinste woestijn ter wereld', de Carcross Desert bij het historische plaatsje Carcross. Voor de laatste nacht is er een camping voor je gereserveerd bij Whitehorse.

 • Whitehorse Yukon

  Dag 16: Whitehorse

  Whitehorse

  Deze dag komt er een einde aan je avontuurlijke roadtrip door Alaska en de Yukon. Je levert de stoere Jeep in bij Overland Yukon en brengt aansluitend nog een nachtje door in Whitehorse. Zodoende heb je nog ruim de tijd om te genieten van een aantal highlights in de hoofdstad van de Yukon, voordat je naar huis reist.

 • Dag 17: Terugreis vanuit Whitehorse

  Whitehorse

  Vandaag is de dag van vertrek (helaas) dan toch echt aangebroken en ga je terug naar huis. Op de luchthaven van Whitehorse check je in en bereid je jezelf voor op de terugreis. In verband met het tijdsverschil tussen Canada en Europa overnacht je de laatste nacht van de reis in het vliegtuig.

 • Dag 18: Thuiskomst

  Het reisavontuur door de Yukon is nu echt voorbij, want je landt deze dag weer op de thuisbodem. Wij horen graag hoe de reis met Overland Yukon is geweest!


Jeep Wrangler

Jeep Wrangler

De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • SKKY Hotel Whitehorse 1

  SKKY Hotel Whitehorse

  Vlakbij de luchthaven en slechts 5 minuten rijden vanaf downtown Whitehorse is het SKKY Hotel gelegen. Dit boetiek hotel is sfeervol ingericht en voorzien van een 24 uurs receptie en onder andere een fitnesscenter. De comfortabele kamers zijn voorzien van alle standaard faciliteiten met 1 of 2 tweepersoonsbedden. In de kamers is een TV en Wi-Fi aanwezig.

  Meer informatie
 • Hi Country RV Park, gift shop

  Hi Country RV Park

  Het Hi Country RV Park is gelegen ten zuiden van de plaats Whitehorse en uitstekend bereikbaar via de beroemde Alaska Highway. Het centrum van Whitehorse is vanaf deze camping te vinden binnen een korte afstand van slechts 5 kilometer. Hiermee is het Hi Country RV Park dan ook een perfecte uitvalsbasis voor camperreizigers die na het ophalen van hun camper in Whitehorse nog niet direct de uitgestrekte en ongerepte wildernis van de Yukon willen gaan verkennen. Daarnaast is deze camping de perfecte overnachtingslocatie voor camperreizigers die Whitehorse halverwege hun reis bezoeken of voor reizigers die hun camperreis juist eindigen in deze voormalige goudzoekerstad. 

  Meer informatie

Er zijn geen excursies inbegrepen. Kijk bij optionele excursies welke mogelijkheden er zijn en boek direct vooraf via Doets Reizen.

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Doets Reizen unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 62,- p.p.

  Cottonwood Trail Eco Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Maak een 4 uur durende wandeling door Kluane National Park met een ervaren gids. Je ziet ijsgebergtes, Kathleen Lake en King’s Throne Mountain. Ook wandel je naar bekende uitkijkposten waar je met een beetje geluk de grizzlies met hun rug tegen bomen aan ziet wrijven (rubbing trees). Deze tour mag je niet missen tijdens je bezoek aan dit bijzondere natuurpark.  

  Seizoen: 1 juni t/m 15 september
  Tijd: 10:00 uur
  Duur: circa 4 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 244,- p.p.

  Vliegtuigtour Kaskawulsh, South Arm & Lowell

  Kluane National Park - Yukon

  Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. Een echte MUST-DO! De Kaskawulsh, South Arm & Lowell vlucht duurt circa 60 minuten. Je vliegt tijdens deze vlucht over de beroemde Kaskawulsh en South Arm Glaciers gletsjers.

  Seizoen:
  op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 60 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter! Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Vanaf € 289,- p.p.

  Vliegtuigtour The Grande Mountain Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. Deze circa 75 minuten durende vlucht gaat diep het park in. Een echte MUST-DO! De Grande Mountain Tour vlucht duurt circa 75 minuten.

  Seizoen: op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 75 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter!
  Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Vanaf € 343,- p.p.

  Vliegtuigtour The Pacific Grande Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Onze favoriete variant van de vliegtuigtours in Kluane National Park. Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s.  Deze zeer uitgebreide vliegtuigtour duurt circa 90 minuten en vliegt over de beroemde icefields! Tijdens de terugvlucht passeer je de Kennedy and Hubbard gletsjers. Als het weer het toelaat zie je zelf de Pacific Ocean in de verte. Als je van plan bent Kluane NP te bezoeken dan mag deze tour niet ontbreken!

  Seizoen: op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 90 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter!
  Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Vanaf € 443,- p.p.

  Vliegtuigtour Logan Super Tour

  Kluane National Park - Yukon

  Completer dan dit kan het niet! Tijdens deze spectaculaire circa 120 minuten durende helikoptervlucht  zul je kennis maken met alle hoogtepunten van Kluane National Park. Dit enorme park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. De beste manier om dit prachtige park te zien is per vliegtuig tour. Kluane National Park ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s.  Deze zeer uitgebreide vliegtuigtour duurt circa 120 minuten en vliegt over de beroemde icefields! Ook zul je bij helder weer een goede indruk krijgen van de machtig grote Mount Logan, de hoogste berg van Canada.  

  Seizoen: op aanvraag dagelijks tussen 15 mei en 15 september.
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past.
  Duur: Circa 120 minuten per bush plane.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter!
  Let op: minimaal 2 personen per reservering!

  Meer informatie
 • Vanaf € 126,- p.p.

  White Pass Summit Railroad

  Skagway - Alaska

  Dit is de meest spectaculaire treinreis van Alaska en Yukon, omdat je namelijk de Chillkoot Pass neemt die duizenden goudzoekers beklommen hebben van Skagway naar Yukon. Het is een spannende 3,5 uur durende treinreis, waarbij veel hoogtes overwonnen worden met de historische stroomtrein. Je passeert imposante bergen, ravijnen, steile kliffen en riviertjes en watervallen. 

  Vertrek: dagelijks tussen 1 mei en 26 september
  Vertrektijd: keuze uit 08:15, 12:45 en 16:30 (afhankelijk van periode)
  Duur: circa 3,5 uur

  Meer informatie

Er zijn nog geen beoordelingen voor deze reis.

Doets Reizen suggesties