Golfreis Atlantisch Canada

Specialtrip | 21 dagen

De Atlantische provincies van Canada hebben hun zeevaarttradities gemeen maar zijn stuk voor stuk voorzien van een eigen rijke cultuur met Europese roots. Deze zomer kan jij op reis gaan door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Een reis vol afwisseling! Laat je verrassen door de ongereptheid van de natuur, uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze reis is zeer rustig van opbouw zodat je alle tijd hebt om te genieten van de vele bezienswaardigheden. Uiteraard heeft Mrs. Canada zes tee times voor je gereserveerd op diverse topbanen! De accommodaties zijn met zorg voor je geselecteerd en je reist waar mogelijk aan de goede kant van de kustlijnen zodat je het mooiste uitzicht hebt.

De Atlantische provincies van Canada hebben hun zeevaarttradities gemeen maar zijn stuk voor stuk voorzien van een eigen rijke cultuur met Europese roots. Deze zomer kan jij op reis gaan door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Een reis vol afwisseling! Laat je verrassen door de ongereptheid van de natuur, uitgestrekte kustlijnen, vuurtorens, walvissen en historische dorpjes en steden. Deze reis is zeer rustig van opbouw zodat je alle tijd hebt om te genieten van de vele bezienswaardigheden. Uiteraard heeft Mrs. Canada tee times gereserveerd op zes topbanen. De accommodaties zijn met zorg voor je geselecteerd en je reist waar mogelijk aan de goede kant van de kustlijnen zodat je het mooiste uitzicht hebt. Mrs. Canada's lievelingsreis door Atlantisch Canada is natuurlijk geheel op maat aan te passen aan je persoonlijke wensen. Inclusief leuke excursies zodat je ter plaatste niets meer hoeft te regelen.

Details

Bestemming Atlantisch Canada
Thema Golfreizen
Reisduur 21 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelastingen
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 19 overnachtingen  conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamers met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • 19 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-3 personen categorie B (Compact Car)
  4 personen categorie L (SUV)
 • Toeristisch informatiepakket
 • 6x Tee Time voor 18 holes golf banen
 • Whalewatch excursie

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele drop off kosten
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70 per volwassene en ca. CA$ 35 per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • Ferry en brugtolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Golfspullen

Wil je je eigen golfspullen mee nemen? Dat kan! Je dient een 2e stuks bagage in te checken. Onze reisspecialisten informeren je graag over de extra kosten. 

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 3407 km

 • Dag 1: Heenreis naar Halifax

  Halifax
  Afstand: circa 40 km

  Vandaag vlieg je naar Halifax, gelegen in de provincie Nova Scotia. In Nova Scotia is nog veel folklore te vinden. Dit zie je terug in de populariteit van de Ierse folkmuziek en de vele festivals die worden georganiseerd. Halifax heeft ongeveer 125.000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie. Je haalt na aankomst op de luchthaven je huurauto op en hebt deze de hele reis tot je beschikking. De kortste route naar het centrum gaat via de tollbrug A. Murray MacKay Bridge. Zorg dus wel voor een paar losse Canadese dollars.

 • Halifax Golf

  Dag 2: Halifax

  Halifax
  Afstand: circa 20 km

  Je hebt een volle dag in Halifax. Deze compacte stad telt vele leuke bezienswaardigheden. Bezoek in ieder geval de Citadel, de Farmers Market en het immigratiemuseum. De historische boardwalk kent fraaie gebouwen die meteen het maritieme karakter van deze provincie laat zien. Vandaag heeft Mrs. Canada een tee time voor je geboekt op de Granite Springs Golf Course.

 • Dag 3: Halifax - Liscomb

  Liscomb Mills
  Afstand: circa 200 km

  Vandaag verlaat je Halifax en begint de reis pas echt. Je begint met het Eastern Shore gebied en rijdt richting het noorden van Liscomb. Via de bezienswaardige Marine Drive passeer je vele kustplaatsjes en baaien. Als je vroeg in de middag aankomt kun je er voor kiezen om iets verder door te rijden naar het dorpje Sherbrooke. Dit dorpje ontstond rond 1860 en heeft prachtige huisjes. Regelmatig zie je hier nog mensen in klederdracht. Ook is het leuk om door te rijden naar Port Bickerton Lighthouse Beach Trail Park, een stukje ongerepte natuur waar je heerlijk kunt wandelen.

 • Dag 4: Liscomb - Baddeck

  Baddeck
  Afstand: circa 280 km

  Een prachtige reisdag, maar zorg voor de juiste routekeuze. Vervolg wegnummer 211 om op wegnummer 316 te komen. Je vaart dan via een kleine ferryovertocht van circa tien minuutjes naar de overkant, zorg dus voor een paar dollar contant. Vandaag reis je via de prachtige Marine Drive richting Baddeck. Na deze geweldige rit kom je aan op Cape Breton Island, en reis je via de highway 105 naar je eindbestemming Baddeck. Hier verblijf je in een heerlijk hotel.

 • Dag 5: Baddeck - Cape Breton

  Afstand: circa 100 km

  Een relatief korte reisdag, maar dit geeft tijd voor extra rust én tijd voor een van de hoogtepunten van deze reis: Cape Breton National Park. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park, zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt, en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra en moerassen. Je verblijft twee nachten in Cape Breton.

 • Cape Breton - Golf

  Dag 6: Cape Breton

  Cape Breton Highlands National Park
  Afstand: circa 40 km

  Er komt hier veel wild voor, je hebt zelfs een grote kans om elanden te zien grazen aan de kant van de meertjes en stroompjes. Het park heeft 27 wandelroutes, van family walks van twintig minuten tot uitdagende wandeltochten langs adembenemende berg- en kustlandschappen. Vanmiddag heeft Mrs. Canada een tee time voor je gereserveerd. Je gaat golfen op de prachtige Highland Links.

 • Dag 7: Cape Breton - Cheticamp

  Chéticamp
  Afstand: circa 120 km

  Een van de mooiste routes van Canada loopt door dit park: de, naar de ontdekkingsreiziger genoemde, Cabot Trail. Dit is een route van driehonderd kilometer lang, uitgehouwen uit de bergen, die je langs talloze mooie plekjes van het Cape Breton Highlands National Park brengt. Je kunt deze route het beste volgen vanaf de oostkust van het eiland, zodat je geen last hebt van de zon tijdens het fotograferen. Je hebt vandaag de hele dag de tijd voor de prachtige Cabot Trail. Deze route brengt je langs Cape Breton Island, het prachtige landschap van noord-Nova Scotia. Tip: sla zo nu en dan af bij de bordjes Old Cabot Trail. Je ziet dan authentieke vissersdorpjes.

 • Dag 8: Cheticamp - Pictou

  Pictou
  Afstand: circa 300 km

  Hoewel de meeste bewoners van Cape Breton Island afstammen van de Scottish Highlanders, is Cheticamp een Acadian vissersdorpje, dus met een Franse inslag. Het is een echt toeristencentrum aan de Golf van St. Lawrence, bij het Cape Breton Highlands National Park. Vanuit Cheticamp worden veel bootexcursies en whalewatch excursies georganiseerd. In de ochtend ga je daarom aan boord van een boot, om opzoek te gaan naar walvissen. De gids kan je van alles vertellen over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. Een bijzondere ochtend dus! Daarna reis je verder naar Pictou. Je vervolgt de Cabot Trail richting het zuiden en komt daarna in het whiskygebied van Nova Scotia. Je eindbestemming is Pictou, waar je verblijft in een prettige accommodatie.

 • Dag 9: Pictou - Charlottetown

  Charlottetown
  Afstand: circa 100 km

  Vandaag ga je per ferry van New Brunswick naar Prince Edward Island. Je maakt kennis met een geweldig eiland dat in drie stukken te verdelen is. De ferryovertocht duurt ongeveer 75 minuten en doorkruist de Northumberland Strait. Je begint de eerste dag in de sfeervolle stad Charlottetown. Deze stad ligt aan de Hillsborough Bay, een inham aan de zuidkust. In 1720 vestigden Franse kolonisten zich hier en noemden de plek Port La Joie. Door het Engelse bestuur werd de stad omgedoopt tot Charlottetown. Volgens de Ierse traditie is er in Charlottetown een rijke verzameling van Ierse pubs te vinden. Je kunt echte Guinness drinken onder het genot van Ierse folkmuziek. Old Charlottetown is het oude stadsdeel, gelegen op de hoek van King Street en Queen Street. Hier wordt de geschiedenis van de stad in leven gehouden.

 • Dag 10: Charlottetown - Cardigan

  Cardigan
  Afstand: circa 420 km

  Omdat PEI enorm veel te bieden heeft, is het verstandig je bezoek aan dit eiland op te splitsen in verschillende delen. Op deze manier heb je genoeg tijd voor alle prachtige scenic routes en ervaar je geen stress. Langs de noordkust van het eiland vind je veel witte zandstranden. Hier ligt ook het Prince Edward Island National Park. De zuidkust van het eiland heeft een kustlijn met veel rode zandstenen klippen. Het eiland heeft een glooiend uitgestrekt landschap. Er is veel agrarische activiteit, dat bepalend is voor een groot deel van het landschap. De eerste nacht verblijf je in het oosten van PEI. Wij adviseren je vandaag de toeristische route Points East Coastal Drive (circa 420 km) te rijden.

 • Cardigan - Golf

  Dag 11: Cardigan

  Cardigan
  Afstand: circa 30 km

  Vandaag kan je even bijkomen en genieten van de prachtige omgeving. In de middag hebben wij een tee time voor je gereserveerd op 'The Links at Cowbrush Cove'. Deze golfbaan heeft 'slechts' 9 holes, maar golf pro's spreken van een zeer uitdagende baan.

 • Dag 12: Cardigan - Cavendish

  Cavendish
  Afstand: circa 400 km

  Vandaag staat in het teken van twee toeristische gebieden: Red Sands Shore en Green Gables Shore. Het centrale deel van Prince Edward Island zie je via de toeristische route Central Coastal Drive, met als hoogtepunt Prince Edward Island National Park. Zorg dat je deze route tegen de klok in rijdt, zodat je altijd aan de kustkant zit. Je vindt hier zandduinen, stranden, rode zandstenen kliffen, zoutmoerassen, zoetwatervijvers, bossen en wildlife. Hier zijn tevens de mooiste zandstranden en baaien van Canada, zoals Cavendish Beach, North Rustico Beach, Brackley Beach, Stanhope Beach, Dalvay Beach, New London Bay, Rustico Bay, Covehead Bay en Tracadie Bay. Het is een route langs prachtige rode kliffen, glooiende heuvels en kronkelende riviertjes. Maak hier de mooiste foto's!

 • Dag 13: Cavendish - O'Leary

  O'Leary
  Afstand: circa 400 km

  Vandaag heb je de hele dag om de zeer indrukwekkende North Cape Coastal Drive te rijden. Het laatste en mooiste deel van het eiland. Verlaten stranden, vuurtorens, rode kliffen, karakteristieke dorpjes? Het staat allemaal op het menu van vandaag! Tip: upgrade je hotel naar een verblijf in de West Point Light House. Dit is een vuurtoren op een unieke locatie aan een van de mooiste stranden van het eiland.

 • Dag 14: O'Leary - Bay of Fundy NP (Alma)

  Bay of Fundy National Park
  Afstand: circa 280 km

  Je verlaat vandaag PEI en reist via de bijna dertien kilometer lange Confederation Bridge. Pas als je het eiland verlaat, betaal je tol (niet inclusief!). Als je voor de brug staat aan de kant van Nova Scotia, kun je een bezoek brengen aan een parkje. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de brug. Verder vind je daar een Visitor Center. Nu je weer terug bent in Nova Scotia, staan de komende dagen in het teken van de Bay of Fundy. De getijdenverschillen van de Bay of Fundy zijn enorm! Het is de trots van de bevolking. Twee keer per dag komt honderd biljoen ton water van de Atlantische Oceaan de Bay of Fundy binnen. Dit zorgt voor de hoogst waargenomen getijdenverschillen van zestien meter, oftewel de hoogte van een gebouw van vier verdiepingen! Veel bezienswaardigheden aan de kust van New Brunswick hebben te maken met deze getijdenverschillen. Maak een tussenstop bij Rocks Provincial Park, gelegen bij Hopewell Cape. Hier kun je een van de wonderen bekijken die wordt veroorzaakt door de getijdenverschillen in de baai: de gigantische bloempot-rotsen (Flower Pot Rocks). Via een trap kun je naar beneden gaan. Deze trap staat met hoogtij volledig onder water! Bij laagtij kun je naar de rotsen lopen. Informeer bij de Tour Information naar de tijden van eb en vloed. De rotsen zijn drie uur voor laagtij tot drie uur na laagtij zichtbaar. Je verblijft twee nachten in Alma in Bay of Fundy NP.

 • Dag 15: Bay of Fundy NP

  Bay of Fundy National Park
  Afstand: circa 50 km

  Je hebt de hele dag de tijd om even bij te komen, of om Bay of Fundy NP te gaan bekijken. Dit is een park aan de kust, waar je kunt genieten van de zee en schelpen kunt zoeken op het strand. Je kunt ook een van de vele wandelroutes volgen die voor elk niveau zijn uitgezet. Er zijn veel recreatiemogelijkheden in dit park. Zo vind je er een verwarmd zoutwaterzwembad, een uitdagende golfbaan en tennisbanen. Ook kun je er mountainbiken en kanovaren. Je verblijft net buiten het park in het dorpje Alma, een leuk vissersplaatsje met veel Inns en restaurants. Bij laagtij kun je vanaf hier kilometers lopen over de bodem van de oceaan. Check wel het schema van de getijden voor je gaat: het water kan je verassen!

 • Dag 16: Bay of Fundy NP (Alma) - Saint John

  Saint John
  Afstand: circa 190 km

  Vandaag een relatief korte reisdag, zodat je in de middag kan golfen op de Rockwood Park Golf Course. Deze golfbaan ligt prachtig tussen de groene natuur. Saint John is een gezellig plaatsje, en een van de belangrijkste internationale zeehavens van Canada, gelegen aan de monding van de St. John River. In het centrum van de stad vind je talloze historische gebouwen, winkels en restaurants. Saint John is een perfecte mix tussen Europese en Noord-Amerikaanse steden. Laat je verrassen!

 • Digby - Golf

  Dag 17: Saint John - Digby

  Digby
  Afstand: circa 90 km

  Vandaag reis je per ferry van Saint John naar Digby. In Digby verblijf je een nacht, de omgeving heeft namelijk veel te bieden. In Digby ga je golfen op de prachtige Pines Resort Golf Course. Je kan hier fantastisch golfen op de zeer uitdagende baan. De rest van de dag kan je Digby en omgeving ontdekken. Rijd bijvoorbeeld naar de vuurtoren van Brier Island via een toeristische route. Ook adviseren wij je een bezoek te brengen aan het nabij gelegen Annapolis Royal. Dit is een historisch stadje aan de Annapolis River. Annapolis Royal werd in 1605 gesticht en is de oudste permanente Europese nederzetting in Canada. Historische gebouwen, gezellige Inns, mooie restaurants en unieke winkeltjes maken Annapolis Royal het bezoeken waard.

 • Dag 18: Digby - White Point Beach

  White Point Beach
  Afstand: circa 170 km

  Alweer een korte reisdag, maar dat geeft juist tijd om Kejimkujik National Park te bezoeken. Dit National Park heeft een zacht glooiend landschap, met talloze meren die door rivieren met elkaar verbonden zijn. Het park heeft een oppervlakte van 375 vierkante kilometer. Vroeger woonden hier de Micmac-Indianen, aan wie dit park zijn naam te danken heeft. Tegenwoordig is er een klein reservaat waar nog wat Indianen wonen. In het Visitor Center bij de ingang van het park vind je een tentoonstelling over dit park en de cultuur van de Micmac-Indianen. In het park leeft veel wild, er zijn prachtige bossen en het is een eldorado voor kanoliefhebbers en wandelaars.

 • Whitepoint Beach - Golf

  Dag 19: White Point Beach

  White Point Beach
  Afstand: circa 20 km

  Na alle inspanningen en indrukken van de afgelopen weken is het tijd om jezelf te verwennen met een paar dagen rust. Wat ons betreft kan dit het beste in het White Point Beach Resort. Dit resort ligt aan een uitgestrekt strand. Het hotel beschikt over een zwembad en andere faciliteiten, zodat je heerlijk kunt genieten. Vandaag is tevens de laatste dag dat je gaat golfen. Mrs. Canada heeft een tee time voor je gereserveerd op de golfbaan bij het hotel.

 • Dag 20: Terugreis vanuit Halifax

  Afstand: circa 157 km

  Helaas, het zit er alweer op. Vandaag rijd je in circa twee uur terug naar Halifax. Op de luchthaven lever je de huurauto in. Vervolgens check je in voor de vlucht terug naar Nederland.

 • Dag 21: Thuiskomst

  Het einde van een prachtige golfreis door Atlantisch Canada. Een combinatie van golfen, natuur en rust. Heerlijk toch?

De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Atlantica Hotel Halifax - pool
  Hotel
  klasse
  1

  Atlantica Hotel Halifax

  Dit toeristenklasse hotel heeft een centrale ligging vlakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Dit huisdiervriendelijke hotel biedt een eigen geldautomaat en een gratis limousinedienst naar het centrum van Halifax. Het Casino Nova Scotia vindt je vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 20,- per dag (exclusief lokale belastingen).

  Meer informatie
 • Liscombe Lodge Resort & Conference Centre - extero
  Hotel
  klasse
  2

  Liscombe Lodge

  Liscombe Lodge is prachtig gelegen aan de Liscomb rivier ongeveer 20 kilometer van Sherbrooke Village aan de Eastern Shore van Nova Scotia. Faciliteiten: restaurant met uitkijk op de rivier, souvenirwinkel, zelfgemaakte dekens. Binnenzwembad met zonnedek, fitnessruimte, sauna, 2x whirlpool, jachthaven, kano's, boottochten op de rivier, fietsen, wandelpaden, tennisbaan, spelletjes op het grasveld, speelzaal. Kamers: 68 eenheden in de Main Lodge/Riverside Lodge, bungalows en chalets met tv, telefoon, föhn, koffiezetapparaat, strijkijzer en strijkplank. De bungalows worden per kamer verhuurd en hebben gedeelde woonkamer, openhaard en koelkast. De Bedroom Suite heeft een whirlpool en openhaard, tv, DVD- en CD-speler. WIFI in de lobby. Alle rustieke chalets hebben een openhaard, sommige met een uitschuifbare sofa en zonnedek.

  Gratis parkeren bij Liscombe Lodge!

  Meer informatie
 • Silver Dart Lodge View
  Hotel
  klasse
  1

  Silver Dart Lodge

  De Silver Dart Lodge bevindt zich aan Bras d'Or Lakes  gelegen op circa 90 hectare grond. Het is ongeveer 11 minuten lopen naar het centrum van Baddeck. De omgeving biedt vele mogelijkheden om je te vermaken zoals mountainbiken of wandelen langs de mooie kustlijnen waar je overigens ook kan golfen. De verschillende accomodatie types liggen verspreid over het terrein van de Silver Dart Lodge. Ook heeft dit resort een buitenzwembad, fitness centrum en verschillende wandelroutes. Het hotel heeft gratis Wifi en voldoende parkeer gelegenheid.

  Meer informatie
 • Keltic Lodge Resort and Spa - zwembad
  Hotel
  klasse
  2

  Keltic Lodge Resort & Spa

  Dit resort in Ingonish Beach ligt op een hoge klif aan zee en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Op het terrein vindt u een full-service spa, 2 restaurants en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis WIFI beschikbaar in de kamers. Alle kamer van het Keltic Lodge beschikken over een tv met kabelzenders. De comfortabele kamers zijn ook uitgerust met thee- en koffiefaciliteiten. Je kunt ontspannen in het verwarmde buitenzwembad. Er is een fitnessruimte aanwezig. Op het terrein kun je fietsen huren om de directe omgeving te verkennen. Purple Thistle en de Atlantic gebruiken verse lokale ingrediënten en zeevruchten. Er is tevens elke avond live entertainment. 

  Meer informatie
 • L'Auberge Doucet Inn - hotel
  Hotel
  klasse
  1

  L'Auberge Doucet Inn

  Het kleinschalige hotelletje ligt ongeveer 1 kilometer ten zuidwesten van het dorp Cheticamp, aan de westkant van de Cabot Trail, met een schilderachtig uitzicht van Cheticamp Island en de Cape Breton Highlands. In het hotel is er een ontbijtzaal en een lobby. Daarnaast kun je de huurauto gratis parkeren bij het hotel. Ook is er gratis koffie de gehele dag. De kamers zijn eenvoudig maar de locatie is zeer gunstig ten opzichte van de Cabot Trail. Je krijgt hierdoor veel tijd. Het ontbijtje is inbegrepen! 

  Meer informatie
 • Pictou Lodge Beachfront Resort Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Pictou Lodge Beachfront Resort

  Gelegen aan de kust van Northumberland Strait ligt het Pictou Lodge Beachfront Resort. In de zomer kun je een duiken nemen in het water en er worden veel strandactiviteiten georganiseerd. Houd je niet van zand tussen je tenen, maak dan een mooie wandeling in de omgeving of maak gebruik van de gratis fietsen van het resort. Vlakbij zijn ook verschillende musea en heritage parken waar je alles over de geschiedenis en het heden van Nova Scotia kunt leren. In de zomer worden ook diverse evenementen georganiseerd voor jong en oud.
  Het resort beschikt over een privéstrand met liungestoelen, verwarmd buitenzwembad, fitnessruimte en een laundromat. Tevens kun je er tal van leuke spelletjes en sporten doen. Op het Pictou Lodge Beachfront Resort is een restaurant aanwezig waar je kunt ontbijt en lunchen. 's Avonds maakt chef Thomas Carey en zijn team de lekkerste gerechten voor je klaar en kun je ervan genieten met uitzicht op de oceaan als decor. In de zomer kun je zondags ook deelnemen aan de overheerlijke brunch waar het resort bekend om staat.
  De kamers en lodges zijn allen smaakvol en gezellig ingericht. Ze beschikken over een koelkastje, televisie, strijkmogelijkheden, een koffiemachine en eigen badkamer. De cottages hebben ook nog eens een keuken, openhaard en een privébarbeque. Uiteraard mag een prachit uitzicht niet ontbreken.
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook voor het Internet hoef je niet te betalen. 

  Meer informatie
 • Best Western Charlottetown 11
  Hotel
  klasse
  1

  Charlottetown Inn

  Dit hotel in Charlottetown, Prince Edward Island, beschikt over een verwarmd binnenzwembad. Het hotel ligt op loopafstand van het water en biedt kamers met internet. De accommodaties van Charlottetown Inn zijn verder voorzien van een tv en een koffiezetapparaat. In het hotel vindt u tevens een fitnessruimte en een receptie. Het hotel heeft een zwembad en parkeren bij het hotel is gratis.

   

  Meer informatie
 • Rodd Crowbush Golf & Beach Resort1
  Hotel
  klasse
  2

  Rodd Crowbush Golf & Beach Res

  Gelegen langs de duinen van Prince Edward Island ligt het Rodd Crowbush Golf & Beach Resort. Bij het hotel hoort een 18-holes golfbaan waar je heerlijk een balletje kunt slaan met een geweldig uitzicht over het blauwe water in de achtergrond. Charlottetown ligt op slechts 25 minuten rijden van dit resort en rij je een paar kilometer door dan ben je al in National Park Prince Edward. In de directe omgeving kun je geweldig wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden en surfen. Het resort heeft zelf ook erg veel te bieden. Naast uiteraard de fantastische golfbaan beschikt het ook over twee tennisbanen, een zwembad, whirlpool, fitnessruimte en de Rodd Spa Boutique. De lounge, restaurant en clubhouse David´s zijn de perfecte plekken om heerlijk te genieten van lokale gerechten. Je kan er ontbijten, lunchen en dineren met een geweldig uitzicht over de golfbanen. Zeker ´s avonds zit je hier prachtig met de zonsondergang als decor.
  De kamers zijn net als de rest van het resort erg fraai ingericht met warme kleuren en mooie meubels. Dit geeft een luxe uitstraling, maar zeker niet over de top. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zo is er een televisie, kluisje, air conditioning, koelkastje, strijkmogelijkheden en een koffiemachine. In de eigen badkamer vind je naast een groot bad ook een föhn en badjassen.  
  Parkeren kun je bij het resort gratis en ook het gebruik van Internet is geheel kosteloos.  

  Meer informatie
 • Kindred Spirits Exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Kindred Spirits Country Inn

  Gelegen naast de Green Gables Golf Course in Cavendish vind je het het rustige en intieme Kindred Spirits Country Inn. Naast het een aantal cottages beschikt deze inn ook over gewone kamers, allen ingericht in een charmante en romantische stijl. Alle kamers beschikken over ai conditioning, föhn, televisie en eigen badkamers. Een heerlijk ontbijtje 's ochtends is ook inbegrepen in de prijs. Een leuke accomodatie van waaruit je de prachtige natuur van Prince Edward Island kan gaan beleven!

  Meer informatie
 • Rodd Mill River Resort - golf
  Hotel
  klasse
  2

  Mill River Resort

  Het Mill River Experience Resort bevindt zich in O'Leary, dicht bij Mill River Fun Park. Een andere bezienswaardigheid in de buurt is Prince Edward Island Potato Museum. Het Mill River Resort heeft een golfbaan, een binnenzwembad en een spabed. De accommodatie beschikt over een businesscentrum. Dit sportieve resort heeft een restaurant en een bar/lounge. Extra voorzieningen zijn onder andere een spa, fitnessruimte en een turks stoombad. Parkeren is gratis. Bij het Mill River Resort zijn kamers met onder andere voorzien van airconditioning, een minibar en een koffiezetapparaat/waterkoker. Elke televisie heeft kabelzenders. Extra voorzieningen zijn onder andere een föhn en een strijkplank/strijkijzer.

  Meer informatie
 • Parkland Village Inn - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Parkland Village Inn

  Het kleine vissersdorpje Alma is de beste uitvalsbasis voor het prachtige Bay of Fundy National Park. Dit kleinschalige hotel ligt aan de kust aan de hoofdstraat van Alma. Er zijn slechts 15 kamers voorzien van tv, telefoon en fohn. Sommige kamers beschikken over een veranda. Continentaal ontbijt is inbegrepen tijdens verblijf tussen 14 mei en 30 juni en tussen 5 oktober en 20 oktober - onder voorbehoud!!. De huurauto kunt u parkeren aan de weg bij het hotel. In het hotel zit een snackbar en er is een restaurant aanwezig (seizoensgebonden). 

  Meer informatie
 • Delta Brunswick - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Delta Hotels by Marriott Saint

  Gelegen in het hart van uptown St. John boven het Brunswick Square Shopping Complex. Het hotel is verbonden (overdekte loopbruggen) met o.a. Market Square en Saint John City Market. Het hotel beschikt tevens over een binnenzwembad. Parkeerkosten per nacht (excl. tax) bedragen circa US$ 13,- 

  Meer informatie
 • Digby Pines Golf Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Digby Pines Golf Resort & Spa

  Dit golf resort straalt een kasteelachtige sfeer uit. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de Bay van Fundy. De kamers zijn voorzien van 1 of 2 tweepersoonsbedden, föhn, koffiezetapparaat, tv, telefoon en strijkfaciliteiten. Het hotel zelf beschikt over een zwembad, restaurant, fitnesscentrum, golfbaan, tennisbanen, fietsverhuur en er worden diverse excursies aangeboden. Ook is er gratis parkeergelegenheid.

  Meer informatie
 • White Point Beach Resort - 3
  Hotel
  klasse
  2

  White Point Beach Resort

  Een van onze favoriete hotels in Atlantisch Canada. Het resort ligt ten zuiden van Halifax aan de South Shore van Nova Scotia en heeft een geweldige ligging aan het strand. Op een zonnige dag waan je je even op een tropisch strand van Florida maar dan zonder palmbomen. Het Whitepoint Beach Resort is te vinden vlakbij Liverpool gelegen en een perfecte uitvalsbasis voor Kejimkujik Seaside en Kejimkujik National Park. In de main lodge kunt u het restaurant, lounge en de bar vinden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, buitenzwembad, 9 hole golfbaan, 4 tennisbanen en een winkeltje. Er zijn totaal 123 kamers in verschillende gebouwen en zijn voorzien van een tv, koelkastje, magnetron en een fohn. De huurauto kunt u gratis parkeren bij het hotel. 

  Meer informatie

De onderstaande excursies zijn inbegrepen bij deze Doets Reizen reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Halifax Golf
  Ter waarde van € 63,- p.p.

  Golfen: Granite Springs

  Halifax - Nova Scotia

  Op slechts 30 minuten van downtown Halifax vind je deze fantastische golfbaan. Tijdens het golfen kijk je over de pitoreske Shad Bay, wat een ongelofelijk uitzicht! De golfbaan heeft 18 holes en is geschikt voor ieder niveau. 

  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken.
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie
 • Cape Breton - Golf
  Ter waarde van € 77,- p.p.

  Golfen: Highland Links

  Cape Breton Highlands National Park - Nova Scotia

  Er zullen weinig mooiere plekken zijn waar je ooit zult golfen dan op de Highland Links op Cape Breton. Je golft tussen een prachtig stukje natuur omringd door vele bomen, meertjes en riviertjes. Deze 18-holes golfbaan is zeer uitdagend en je zult dit dan ook als zeer uniek ervaren. 

  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken. 
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 46,- p.p.

  Seaside Whales and Nature Cruises

  Chéticamp - Nova Scotia

  Een spectaculaire wildlife en whalewatch tocht vanuit Cheticamp. Ga aan boord van de 'Love Boats'! De gids kan je van alles vertellen over walvissen en andere dieren in dit gebied. Grote kans dat je verschillende walvissoorten zult spotten. De tour duurt ongeveer 2,5 uur en is onder begeleiding van een kapitein en gids. 

  Vertrek:

  • Deze is momenteel niet operationeel en nog niet te boeken voor 2019 en/of 2020
  Meer informatie
 • Atlantisch Canada - Golf
  Ter waarde van € 84,- p.p.

  Golfen: The Links at Crownbush Cove

  Morell - Prince Edward Island

  Volgens het populaire magazine Golf's Digest is The Links at Crowbush Cove een van de beste golfbanen in Canada. Wij zijn het hier volkomen mee eens. Deze 18-holes golfbaan is uitdagend, ligt op een fantastische locatie met uitzicht over de oceaan en tussen de bomen. Bunkers en water holes maken deze golfbaan super uitdagend. 
  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken. 
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie
 • Atlantisch Canada - Golf
  Ter waarde van € 32,- p.p.

  Golfen: Rockwood Park Golf Course

  Saint John - New Brunswick

  Deze golfbaan ligt in Saint John in stadspark Rockwood Park. Een hele bijzondere locatie. Tijdens deze 18-holes golfbaan wordt je getrakteerd op alle wonderen van de natuur, prachtige bomen en uitdagende bunkers kom je onderweg tegen. Met de herten, eenden en vossen zul je de golfbaan moeten delen. Deze golfbaan is ook zeer geschikt voor de minder ervaren golfer. 

  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken. 
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie
 • Atlantisch Canada - Golf
  Ter waarde van € 48,- p.p.

  Golfen: Pines Resort Golf

  Digby - Nova Scotia

  De Digby Pines Resort is een van de betere golfbanen van Canada en wordt qua niveau regelmatig vergelijken met de Fairmont golfbanen in Banff en Jasper en met de Highland Links in Cape Breton. Deze 18 holes golfbaan slingert door het schilderachtige landschap met pijnbomen, beekjes en vijvers. De ware schoonheid van Nova Scotia komt hier uitstekend tot zijn recht. 

  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken. 
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie
 • Whitepoint Beach - Golf
  Ter waarde van € 28,- p.p.

  Golfen: White Point Golf Club

  White Point Beach - Nova Scotia

  Al bijna 90 jaar daagt de White Point Golf Club golfers van over de hele wereld uit om op hun fantastische golfbaan te komen spelen. De White Point Golf Club wordt gekenmerkt als een van de meest pittoreske banen in Atlantisch Canada. Deze 9 holes golfbaan is uitdagend door de kleine greens, smalle fairways en de sterke zeewind. Vergeet tijdens het golfen zeker niet te genieten van de prachtige panorama uitzichten, wauw!

  *De definitieve prijs van de green fee wordt opgevraagd op het moment van boeken. 
  **Bij boeking worden er reserveringskosten a $10,- p.p. gerekend.

  Meer informatie

Er zijn geen optionele excursies.

 • De golfbanen zijn qua niveau vele malen beter dan in Nederland

  Atlantisch Canada is te gek! De golfbanen zijn vele malen beter qua niveau dan de banen in Nederland. Wij gaan zeker nog een keer terug!

  Johan van Cruijck

Doets Reizen suggesties