ms Nieuw Amsterdam - Westelijk Caribbean

Specialtrip, 8 dagen

Witte stranden, wuivende palmbomen, swingende salsa en heerlijke cocktails; dat is de Caribbean, de meest populaire cruisebestemming. Met deze cruise kies je ervoor om het westen van het Caribisch gebied te gaan verkennen, met bestemmingen als Half Moon Cay, Jamaica, en de Kaaimaneilanden. Vanuit Fort Lauderdale vaar je per ms Nieuw Amsterdam acht dagen door de westelijke Caribbean.

Witte stranden, wuivende palmbomen, swingende salsa en heerlijke cocktails; dat is de Caribbean, de meest populaire cruisebestemming. Met deze cruise kies je ervoor om het westen van het Caribisch gebied te gaan verkennen, met bestemmingen als Half Moon Cay, Jamaica en de Kaaimaneilanden. Vanuit Fort Lauderdale vaar je per ms Nieuw Amsterdam acht dagen door westelijke Caribbean.

Binnenhut vanaf € 599,- p.p.*
Buitenhut vanaf € 699,- p.p.*
Buitenhut met balkon vanaf € 799,- p.p.*

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor uw afvaartdatum (incl. fooien en havengelden).

Details

Bestemming Oost Amerika
Thema Cruisevakanties
Reisduur 8 dagen

Vanaf prijzen

Binnenhut vanaf € 599,- p.p.*
Buitenhut vanaf € 699,- p.p.*
Buitenhut met balkon vanaf € 799,- p.p.*

(incl. havengelden)

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor uw afvaartdatum.
De route is niet elke afvaartdatum gelijk.

Afvaartdata

2 april 2017
2 december 2017
23 december 2017
24 februari 2018
17 maart 2018
7 april 2018

Inbegrepen

 • 8 daagse cruise per ms Nieuw Amsterdam naar de Westelijke Caribbean
  Let op: De cruisemaatschappijen werken met dagprijzen. Dit betekent dat de tarieven voor de cruise per dag kunnen verschillen. Bij het maken van deze reis is uitgegaan van een basis tarief. Op het moment van boeken wordt het definitieve tarief bepaald. Dit kan dus altijd hoger of lager zijn dan het eerder genoemde bedrag. Ook de 3e en 4e-persoonsprijzen kan je navragen bij één van onze reisspecialisten.
 • Havengelden
 • Maaltijden en entertainment aan boord gedurende de cruise
 • Lokale belasting over de verblijfkosten
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Transfers vanaf de luchthaven naar het hotel of cruisehaven en v.v. 
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele dropoff kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Tijdens de cruise:
  A Eventuele extra havengelden 
  B Fooien
  C Brandstoftoeslagen
  D Excursies tijdens de cruise
  E Drankjes aan boord (tijdens ontbijt, lunch en diner zijn koffie, thee en limonades inclusief)
  F Bezoek aan spa, kapper of schoonheidssalon
  G Energieheffingen die mogelijk ter plaatse in rekening worden gebracht
  H Eventuele upgrade naar een buitenhut of buitenhut met balkon (is aan te raden)
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips. Voor cruisevakanties zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden lees je hier.

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

Dag tot dag programma

 • Fort Lauderdale Florida

  Dag 1: Fort Lauderdale

  Je komt aan in de haven van Fort Lauderdale. Hier ga je aan boord van de MS Nieuw Amsterdam voor een achtdaagse cruise door de westelijke Caribbean.

 • Bahamas

  Dag 2: Half Moon Cay

  Vandaag gooit het schip de ankers uit in de baai bij Half Moon Cay, een van de mooiste eilandjes van de Bahama's. Je gaat per bootje naar het eiland. Dit eiland is eigendom van Holland America Line. Breng de dag zonnend op het strand door of ontspan in een cabana aan het witte strand! Liever meer actie? Ga snorkelen, of neem de kinderen mee naar het waterpark Half Moon Lagoon. Je kan ook gaan paardrijden over een verlaten strand en door de branding van de zee.

 • ms Nieuw Amsterdam Holland America Line

  Dag 3: Volle dag op zee

  Vandaag vaar je richting Jamaica. Onderweg zul je niet stoppen, je bent dus de hele dag op zee. Maar je hoeft je zeker niet te vervelen! Dit schip weerspiegelt de glamour en geschiedenis van New York City, dat vroeger Nieuw Amsterdam heette, met een mooie kunstcollectie. Er is bijvoorbeeld een leuke kunsttour.

 • George Town in Grand Cayman

  Dag 4: Georgetown

  Vandaag bezoek je Georgetown - Grand Cayman. Hier kin je zeer goed duiken en er zijn mooie koraalriffen. Je kunt ook gaan snorkelen met roggen! Als alternatief ga je mee met de glasbodemboot of kleine onderzeeër. Deze onderzeeër, die ook voor onderzoek wordt gebruikt, gaat 240 meter diep, zodat je kunt genieten van alle pracht en praal onderwater.

 • Cozumel in Mexico

  Dag 5: Cozumel (Mexico)

  Vlak voor de kust van het vasteland van Mexico ligt een poreuze kalkstenen massa die uit het water oprijst en in de loop der tijd een van de populairste waterspeeltuinen ter wereld is geworden. Maar een cruise naar Cozumel met Holland America Line gaat over meer dan alleen prachtige stranden: het eiland staat genoteerd als een van 's werelds beste duik- en visplekken. Slechts een veerboot-overtocht verder kun je de eeuwenoude pracht van de Maya-ruïnes in Tulum verkennen, die spectaculair zijn gelegen op kliffen aan zee.

 • ms Nieuw Amsterdam Holland America Line

  Dag 6: Volle dag op zee

  Vandaag vaar je weer terug richting Florida. Je brengt een hele dag op zee door. Bekijk de prachtige juwelen in de luxe juweliersboetiek, ga wijn proeven in de Explorer's Lounge Bar, neem een duik in het zwembad of relax in de Spa. Voor je het weet ben je weer in Fort Lauderdale. Maar eerst maak je morgen nog een stop in Key West.

 • Southern Most Point Key West

  Dag 7: Key West

  Key West is een uniek stukje Amerika. Deze meest zuidelijke plaats van de USA ligt geografisch gezien dichter bij Cuba dan bij de rest van Amerika. Ooit was het een toevluchtsoord voor piraten, maar ook de huidige inwoners zijn een eigengereid volkje. In 1982 verklaarden zij zichzelf, met een knipoog, onafhankelijk van de USA, en werd de Conch Republic uitgeroepen. De nieuwbakken republiek verklaarde prompt de oorlog aan de USA, om zich nog geen minuut later weer over te geven en een schadevergoeding te eisen voor de geleden oorlogsschade. Hoewel Key West nooit echt onafhankelijk is geworden, wordt op 23 april nog steeds uitbundig Independence Day gevierd. Key West oefent nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op vrijbuiters, kunstenaars en andere vrije vogels. Elke avond komt deze bonte verzameling mensen samen op Mallory Square om de zonsondergang te vieren. Dit is een echte traditie in Florida en kenmerkend voor de leefstijl van Key West. Je ziet hier veel straatartiesten en kraampjes met kunst en souvenirs.

 • Fort Lauderdale Florida

  Dag 8: Fort Lauderdale

  's Ochtends kom je aan in Fort Lauderdale, dat bekend staat als het Venetië van Noord-Amerika. Met de vele waterwegen en gezellige promenade langs de Riverwalk is Fort Lauderdale een prachtige en stijlvolle kustplaats. Flaneer over de Las Olas Boulevard, aanschouw de prachtige kunst in The Museum of Art, of duik naar een van de vele scheepswrakken. Het cruise-avontuur zit erop. Natuurlijk kan je deze reis verlengen met een geweldige rondreis door Florida.

Er zijn geen excursies mogelijk bij deze reis.

 • Mooi Schip

  Wat een mooi schip, de Holland America Lijn was echt leuk om mee te vragen. We voelde ons helemaal in de wattengelegd. Top service aanboord. De bestemmingen waren elke keer weer een leuke verrassing. Elke dag een ander uitzicht vanuit onze hut. zo leuk!

  Roden, P. van

Jan Doets suggesties