Seabourn Odyssey - Panama Kanaal

Specialtrip, 19 dagen

Vaar in negentien dagen vanuit Los Angeles naar Miami! Onderweg bezoek je de meest prachtige bestemmingen. Zoals de naam van deze reis al doet vermoeden, vaar je door het Panamakanaal. Maar ook bestemmingen als Puntarenas (Costa Rica), Puerto Queztal (Guatamala) en Cabo San Lucas (Mexico) sla je niet over!

Ga aan boord van de Seabourn Odyssey en word tijdens deze cruise van negentien dagen volledig in de watten gelegd! Een verblijf aan boord van dit schip is luxe en persoonlijk. Doordat de Odyssey maar maximaal 450 passagiers aan boord heeft, zal het personeel je al snel herkennen en rekening houden met je persoonlijke wensen. Tijdens deze reis geniet je niet alleen van de meest geweldige bestemmingen, maar ook van een heerlijke massage, een drankje aan de bar of een culinair diner. In achttien dagen vaar je vanuit Los Angeles naar Miami en bezoek je onderweg de meest prachtige bestemmingen. Zoals de naam van deze reis al doet vermoeden, vaar je door het Panamakanaal. Maar ook bestemmingen als Puntarenas (Costa Rica), Puerto Queztal (Guatamala) en Cabo San Lucas (Mexico) sla je niet over.

Deze cruise vertrekt op 19 december 2016, 6 januari 2017 en 15 november 2017.

Ocean View Suite vanaf € 8.999,- p.p.*
Veranda Suites vanaf € 9.299,- p.p.*
Penthouse Suite vanaf € 15.499,- p.p.*

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor je afvaartdatum (inclusief fooien en havengelden).

Meer informatie over Seabourn

Details

Bestemming Oost Amerika, West Amerika, Zuidwest Amerika
Thema Cruisevakanties
Reisduur 19 dagen

Vanaf prijs

Ocean View Suite vanaf € 8.999,- p.p.*
Veranda Suite vanaf € 9.299,- p.p.*
Penthouse Suite vanaf € 15.499,- p.p.*

(incl. fooien en havengelden)

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor je afvaartdatum.

Afvaartdata

15 november 2017

Inbegrepen

 • 18 daagse cruise per Seabourn Odyssey naar het Panamakanaal
  Let op: De cruisemaatschappijen werken met dagprijzen. Dit betekent dat de tarieven voor de cruise per dag kunnen verschillen. Bij het maken van deze reis is uitgegaan van een basis tarief. Op het moment van boeken wordt het definitieve tarief bepaald. Dit kan dus altijd hoger of lager zijn dan het eerder genoemde bedrag. Ook de 3e en 4e-persoonsprijzen kan je navragen bij één van onze reisspecialisten.
 • Fooien en havengelden
 • Maaltijden en entertainment aan boord gedurende de cruise
 • Drankjes aan boord van het schip (enkele uitzonderingen als zeer exclusieve whiskeys en champagnes)
 • Lokale belasting over de verblijfkosten
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Transfers vanaf de luchthaven naar het hotel of cruisehaven en v.v. 
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele dropoff kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Tijdens de cruise:
  A Eventuele extra havengelden en fooien
  B Brandstoftoeslagen
  C Excursies tijdens de cruise
  D Bezoek aan spa, kapper of schoonheidssalon
  E Energieheffingen die mogelijk ter plaatse in rekening worden gebracht
  F Eventuele upgrade naar een buitenhut met balkon (is aan te raden)
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips. Voor cruisevakanties zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden lees je hier.

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

Dag tot dag programma

 • Hollywood Sign, Los Angeles, California

  Dag 1: Los Angeles

  Vandaag vertrekt de Seabourn Odyssey vanuit de haven van Los Angeles. Het schip maakt een achttiendaagse reis, onder andere door het Panamakanaal.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 2 en 3: Volle dag op zee

  Vanuit Los Angeles zet het schip koers naar Mexico. Geniet aan boord van de Seabourn Odyssey. Ga heerlijk eten of lekker ontspannen, een goed begin van deze reis!

 • Cabo San Lucas in Mexico

  Dag 4: Cabo San Lucas (Mexico)

  Je komt aan in het meest zuidelijke puntje van Baja California, in Cabo San Lucas. Dit was ooit de plek waar piratenschepen Spaanse fregatten opwachtten, die veel waardevolle spullen aan boord hadden. In het huidige Cabo San Lucas kan je diverse replica's van piratenschepen bezoeken. Vijftien jaar geleden was deze plaats nog totaal ongerept en had het slechts enkele visfabrieken. Nu is het een plek om te feesten, met prachtige accommodaties en een jachthaven. Voor watersporters is het een paradijs aangezien het koraal prachtig is. Je kunt hier goed duiken en snorkelen.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 5 en 6: Volle dag op zee

  De volgende bestemmingen in Mexico zijn iets verder varen, vandaar dat het schip deze twee dagen niet aanmeert. Je verblijft dus twee volle dagen op zee. Tijdens deze dagen kan je lekker tot rust komen bij het zwembad, of je boekt een heerlijke behandeling in de spa. Geniet van een uitstekend diner en kijk uit over de oceaan.

 • Huatulco

  Dag 7: Huatulco (Mexico)

  De oorspronkelijke naam van deze plaats is Bahias de Huatulco. Deze naam is te danken aan de negen baaien die je terugvindt langs de 26 kilometer lange kustlijn. In deze baaien vind je paradijselijk witte stranden en een azuurblauwe zee. Op de achtergrond zie je het groen van de jungle. Hier zijn veel tropische vogels en op de stranden nestelen zeeschildpadden. Snorkelen is prachtig in dit gebied. De negen glinsterende baaien van Huatulco waren vrijwel onbekend buiten de staat Oaxaca, totdat in 1982 de eerste kustweg werd voltooid. Deze weg is speciaal aangelegd tijdens de ontwikkeling van de vele badplaatsen aan de Mexicaanse kust. Huatulco is zeker niet minder mooi dan het bekende Acapulco en Cancun, plaatsen die veel toeristen uit de hele wereld trekken. Het aangename subtropische klimaat, de fijne, gouden zandstranden en de warme wateren van Huatulco stellen je zeker niet teleur!

 • Chiapas

  Dag 8: Puerto Chiapas (Mexico)

  Puerto Chiapas ligt in de zuidelijke regio Soconusco, in de Mexicaanse deelstaat Chiapas dichtbij de grens met Guatemala. Deze regio produceert koffie en cacao. Hier heb je ook de mogelijkheid om te zien hoe deze producten worden geteeld, verwerkt en wereldwijd worden gebruikt. Bananen en tropische bloemen zijn twee andere regionale agrarische producten. Als je nog nooit een echte, aan de boom gerijpte banaan hebt geproefd is deze ervaring een openbaring! Er zijn ook enkele pre-Columbiaanse ruïnes bij Izapa. Deze zijn een stuk kleiner dan de bekendere Maya-ruïnes in Mexico en Guatemala.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 9: Puerto Quetzal (Guatemala)

  Voordat Spaanse veroveraars Guatemala in 1524 innamen, was het de oude Maya-beschaving die in deze stad de hoofdrol speelde. Puerto Quetzal is de grootste haven van Guatemala en biedt toegang tot de natuurlijke en historische wonderen van het land. Voorbij de zwarte zandstranden die Puerto Quetzal omringen, vind je een smal lint van laagland. De laaglanden zijn enorm vruchtbaar en hier verbouwen lokale boeren katoen, suiker, bananen en maïs. Grenzend aan deze laaglanden liggen de hooglanden van Guatemala, die oplopen tot een hoogte van 2.500 tot 3.000 meter. Bij deze hooglanden ligt ook een reeks vulkanen. Al met al beschikt Guatamala over een adembenemend landschap!

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 10: Volle dag op zee

  Het schip gaat op weg naar Costa Rica. Vandaag kun je weer een dagje heerlijk genieten en bijkomen van alle ervaringen die je tot nu toe hebt opgedaan. Lees een goed boek of begin aan een verslag van deze geweldige reis. Boek een behandeling in de spa, relax bij het zwembad of ga even sporten in het fitnesscenter.

 • Raften in Costa Rica

  Dag 11: Puntarenas (Costa Rica)

  Puntarenas is de belangrijkste stad van Costa Rica's Golf van Nicoya. Puntarenas geeft toegang tot een aantal ecologische reserves. Eén hiervan is het Monteerde Reserve. Ook kan je vanuit deze haven een bezoek brengen aan de highlights van de hooglanden, zoals het beroemde houtsnijwerkcentrum van Sarchi. In het dichtbijgelegen Carara National Park kan je de Pura Vida-waterval zien. Deze waterval is zo'n 650 meter hoog. Houd hier je ogen open, want mogelijk zie je de prachtige Scarlet Ara's!

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 12: Volle dag op zee

  Je verlaat Costa Rica en gaat op weg naar het Panamakanaal. Vandaag zal het schip niet aanmeren, je verblijft dus een volle dag op zee.

 • Panamakanaal

  Dag 13: Varen door het Panamakanaal

  Vandaag vaar je door het indrukwekkende Panamakanaal. Het schip glijdt rustig door de beroemde serie sluizen. Tijdens de tocht door het Panamakanaal geniet je aan boord van alle luxe die de Seabourn Odyssey te bieden heeft.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 14: Portobelo (Panama)

  De baai waar aan Portobelo ligt werd in 1502 door Christoffel Columbus ontdekt en door hem 'Puerto Bello' (mooie haven) genoemd. De diepe natuurlijke haven maakte deze plaats uitermate geschikt als havenstad: vanaf 1561 werd hier door Spaanse schepen vracht ingenomen en in 1597 werd aan de baai een stad gebouwd, Puerto Bello genaamd. De stad was tot in de 18e eeuw een belangrijke havenplaats van Nieuw-Spanje. Puerto Bello was een van de havens die werd aangedaan door de zilvervloot. De oude Spaanse fortificaties en het Fort San Lorenzo staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit is dan ook zeker een bezoek waard.

 • Cartagena

  Dag 15: Cartagena (Colombia)

  Cartagena is in 1533 ontdekt door de Spanjaarden en staat officieel bekend als Cartagena de Indias. De stad werd al snel een bloeiende commerciële haven, waar edelstenen en mineralen uit de Nieuwe Wereld terug verscheept werden naar Spanje. Cartagena ligt aan een baai in de Caribische zee en had vroeger een van de meest uitgebreide vestigingswerken van Zuid-Amerika, met maar liefst 29 stenen forten en een hoge wand van koraal. Het kasteel van San Felipe de Barajes, voltooid in 1657, is een van de meest bijzondere werken die door de Spanjaarden in Amerika is gebouwd. Je ziet nog steeds de rijkdom van vroeger terug bij Boco Grande, een gebied in de stad met hotels aan de prachtige waterkant. Hier vind je ook diverse trendy restaurants, boetieks en casino's.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 16 t/m 18: Volle dag op zee

  Het schip gaat op weg naar Fort Lauderdale. Dit is een aardig stukje varen en daarom zal het schip de komende drie dagen niet aanmeren. Kom deze laatste dagen volledig tot rust en geniet van de faciliteiten op het luxe schip.

 • Miami Beach Florida

  Dag 19: Miami Beach

  Je gaat vandaag naar de haven van Miami. Hier eindigt de reis met het prachtige schip. Je kunt ervoor kiezen om terug te vliegen naar Nederland. Maar het is ook mogelijk om deze reis uit te breiden met een route over land, in bijvoorbeeld het westen van Amerika of Florida. Heb je nog geen genoeg van de cruise? Dan kan je deze reis ook verlengen met 22 dagen. Je vaart dan verder met de Seabourn Odyssey naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Onderweg kom je langs bestemmingen als Bora-Bora, Hiva, Papeete en Moorea. Maak deze cruise vervolgens nog completer door de reis te vervolgen naar Sydney in Australië. De cruise vanuit Fort Lauderdale naar Australië duurt 59 dagen. Ga je voor de ultieme cruise-ervaring, vaar dan mee met de 97-daagse New World Exploration. Vaar vanuit Australië nog verder door, terug naar Los Angeles, en bezoek onderweg ook nog de eilanden van Hawaii.

Er zijn geen excursies mogelijk bij deze reis.

 • Dit is cruisen zoals het bedoeld is

  Wij zijn net terug van de cruise van ons leven. Het was de eerste keer met Seabourn en vanaf nu willen wij niets anders meer! Dit is cruisen zoals het bedoeld is. 

  Vermaden

Jan Doets suggesties