Seabourn Quest - Amazon & Caribbean Isles

Specialtrip, 15 dagen

In vijftien dagen vaar je vanuit Manaus (Brazilië) naar Fort Lauderdale (USA). Onderweg bezoek je de meest prachtige bestemmingen! Je komt op plekken waar de grotere cruiseschepen niet kunnen komen. Je vaart via de Amazone en de schitterende Caribische eilanden door naar het eindpunt Fort Lauderdale in Florida.

Ga aan boord van de Seabourn Quest en word tijdens deze cruise van vijftien dagen volledig in de watten gelegd! Een verblijf aan boord van dit schip is luxe en persoonlijk. Doordat de Quest maar maximaal 450 passagiers aan boord heeft, zal het personeel je al snel herkennen en rekening houden met je persoonlijke wensen. Tijdens deze reis geniet je niet alleen van de meest geweldige bestemmingen, maar ook van een heerlijke massage, een drankje aan de bar of een culinair diner. In vijftien dagen vaar je vanuit Manaus (Brazilië) naar Fort Lauderdale (USA). Onderweg bezoek je de meest prachtige bestemmingen! Je komt op plekken waar de grotere cruiseschepen niet kunnen komen. Je vaart via de Amazone en de schitterende Caribische eilanden door naar het eindpunt Fort Lauderdale in Florida. 

Deze cruise vertrekt op 16 maart 2017

Ocean View Suite vanaf € 4.699,- p.p.*
Veranda Suites vanaf € 4.999,- p.p.*
Penthouse Suite vanaf € 11.999,- p.p.*

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor je afvaartdatum (inclusief fooien en havengelden).

Meer informatie over Seabourn

Details

Bestemming Oost Amerika
Thema Cruisevakanties
Reisduur 15 dagen

Vanaf Prijzen

Ocean View Suite vanaf € 4.699,- p.p.*
Veranda Suite vanaf € 4.999,- p.p.*
Penthouse Suite vanaf € 11.999,- p.p.*

(incl. fooien en havengelden)

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor de afvaartdatum.

Afvaartdata

16 maart 2017

Inbegrepen

 • 15 daagse cruise per Seabourn Quest naar de Caribbean en Amazone
  Let op: De cruisemaatschappijen werken met dagprijzen. Dit betekent dat de tarieven voor de cruise per dag kunnen verschillen. Bij het maken van deze reis is uitgegaan van een basis tarief. Op het moment van boeken wordt het definitieve tarief bepaald. Dit kan dus altijd hoger of lager zijn dan het eerder genoemde bedrag. Ook de 3e en 4e-persoonsprijzen kan je navragen bij één van onze reisspecialisten.
 • Fooien en havengelden
 • Maaltijden en entertainment aan boord gedurende de cruise
 • Drankjes aan boord van het schip (enkele uitzonderingen als zeer exclusieve whiskeys en champagnes)
 • Lokale belasting over de verblijfkosten
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Transfers vanaf de luchthaven naar het hotel of cruisehaven en v.v. 
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele dropoff kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Tijdens de cruise:
  A Eventuele extra havengelden en fooien
  B Brandstoftoeslagen
  C Excursies tijdens de cruise
  D Bezoek aan spa, kapper of schoonheidssalon
  E Energieheffingen die mogelijk ter plaatse in rekening worden gebracht
  F Eventuele upgrade naar een buitenhut met balkon (is aan te raden)
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips. Voor cruisevakanties zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden lees je hier.

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

Dag tot dag programma

 • Manaus in Brazillie

  Dag 1: Manuas (Brazilië)

  De reis begint in Manaus. Manaus is een gemeente en de hoofdstad van de staat Amazonas in Brazilië. Manaus telt ongeveer twee miljoen inwoners. Omstreeks 1650 was Manaus niet meer dan een tentenkamp aan de Rio Negro. Vanaf deze plek werd jacht gemaakt op indianen voor de slavenhandel. In 1669 bouwden de Portugezen een fort, São José da Barra, ter bescherming tegen een Spaanse invasie langs de Amazone. Manaus werd belangrijk aan het einde van de 19e eeuw, toen de rubberhandel de stad fabelachtige rijkdom verschafte. Het neoclassicistische operagebouw Teatro Amazonas stamt uit die tijd. In 1913 stortte de rubberprijs in en verarmde de stad. Sinds 1967 heeft de stad het statuut van economische vrijhandelszone en vindt de industrie zijn weg terug, tot diep in het Braziliaanse Amazone regenwoud. Er wordt petroleum geraffineerd, en noten en exotisch hout worden verhandeld. Aan de rivier ligt de Mercado Municipal uit 1882. Dit gietijzeren marktgebouw is gebaseerd op de Parijse Les Halles. Binnen vind je een levendige vis- en groentemarkt. Op ongeveer vijftien kilometer van het centrum van Manaus komen de Rio Solimões en de Rio Negro samen: ze vormen dan de Amazone. Deze ontmoeting van wateren (Encontro das Águas) is een toeristische trekpleister aangezien de verschillen in temperatuur, stroomsnelheid en samenstelling van beide waterstromen voor bijzondere effecten zorgen.

 • Seabourn Quest

  Dag 2: Parintins (Brazilië)

  Landinwaarts ligt Parintins. Parintins ligt aan de rechteroever van de Amazone op het eiland Tupinambarana. Het gebied bestaat uit bossen, kale vlaktes, hooglanden, meren, eilanden en een kleine heuvelrug van een berg. Deze heuvelrug vormt de grens tussen de staten Amazonas en Pará. De Parintinsberg Rudge is 152 meter hoog en staat vol met weelderige natuur. Het Valériameer ligt naast de berg en wordt beschouwd als de poort naar het ecologische toerisme van de Amazone. De gemeente is voornamelijk bekend van het boi-bumbáfestival. Dit festival wordt jaarlijks in het weekend voor 24 juni gevierd. De boi-bumbá is een populaire en komisch-dramatische dans, waarin het verhaal van de dood en verrijzenis van een os wordt gevierd. Het feest begon tegen het einde van de 18e eeuw op de suikerplantages. De naam komt van het woord 'bumbar', dat drummen betekent. Dit wordt als kreet gezongen door het publiek, om de os uit te dagen. Achter het boi-bumbáfestival zit het verhaal van een slavenpaar, genaamd Catarina en Chico. Zij werkten op een boerderij. Catarina was zwanger en had trek in de tong van een os, dus haar man probeerde een os te slachten. De eigenaar van de boerderij werd erg kwaad omdat het zijn beste os was. Hij probeerde het paar te vermoorden. Maar voordat hij dat kon doen, verscheen Johannes de Doper in een droom aan de eigenaar. Hij waarschuwde hem dat hij dat niet mocht doen. De Curandeiros, de geestelijke leiders, kwamen naar de boerderij en gebruikten de drum om de os te laten verrijzen uit de dood. En de eigenaar van de boerderij was weer gelukkig.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 3: Santarém (Brazilië)

  Vandaag meert het schip aan in de haven van Santarém. Deze stad ligt aan de Amazone. De havenstad ligt bij de plek waar de Tapajós en de Amazone in het Amazonewoud samenkomen. Het is de belangrijkste plaats in de regio. Santarém ligt tussen Belém in het oosten en Manaus in het westen, en het is de eerste grotere toeristische plaats aan de Amazone. Een belangrijke toeristische trekpleister is het witte strand van Alter do Chão op de rechteroever van de Tapajós, 37 kilometers ten westen van de stad. Het strand is door de Britse krant The Guardian verkozen tot het mooiste strand van Brazilië. De stad is een van de meest historische steden in Brazilië en is op het gebied van geschiedenis en cultuur de belangrijkste stad in Pará. De plaats is vernoemd naar Santarém in Portugal en staat bekend als de parel van de Tapajós. Santarém ligt net ten zuiden van de evenaar in het Amazonebekken. Ten noorden van de stad vloeien de Amazone en de Tapajós samen, nadat ze enkele kilometers langs elkaar hebben gestroomd zonder elkaar te raken. Het troebele water van de Amazone draagt sediment vanuit de Andes mee. Het water van de Tapajós is warmer en heeft een donkerblauwe kleur. In het droge seizoen van juli tot november daalt het waterpeil van de Tapajós een paar meter. Hierdoor ontstaan zandstranden. Santarém heeft een moessonklimaat, een tropisch klimaat dat gekenmerkt wordt door zware regenval; de moesson. De stad kent, als gevolg van de ligging bij de evenaar, een temperatuur die ligt tussen de 25 en 28 graden Celsius.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 4: Varen over de Amazone rivier (Brazilië)

  Macapá is de hoofdstad van de staat Amapá, gelegen in het noorden van Brazilië. De stad ligt aan de Amazone, vlakbij de monding van de rivier. Je gaat vandaag en morgen niet van het schip af. Vanuit Macapá vaar je over de Amazone rivier, over de evenaar. De vijfde dag ben je eveneens de hele dag op zee. Je gaat op weg naar Devils Island.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 5: Volle dag op zee

  Na het avontuur van gisteren op Devils Island is het vandaag weer tijd voor een dag op zee. Lees heerlijk een goed boek op het dek, of ga iets actiefs doen. Er is bijvoorbeeld een fitnessruimte aan boord van het schip.

 • Devils Island

  Dag 6: Devils Island (Frans-Guyana)

  Het Duivelseiland is het kleinste en noordelijkste eiland van de Îles du Salut, vlakbij Kourou voor de kust van Frans-Guyana. Deze drie kleine eilanden werden tot in de 18e eeuw samen de Duivelseilanden genoemd. Ook nu nog wordt het eigenlijke Duivelseiland wel eens verward met de andere eilanden. Vanaf 1852 vormde het Duivelseiland, net als de twee naburige eilanden, een onderdeel van de Franse strafkolonie van Frans-Guyana. Onder het regime van Napoleon III werden hier politieke gevangenen vastgezet. Sinds 1866 werd het eiland alleen nog gebruikt voor een beperkt aantal veroordeelden die als staatsgevaarlijk werden beschouwd, zoals terroristen en spionnen. In totaal verbleven er 31 gevangenen, vaak niet met meer dan één tegelijk, met hun bewakers. Mensen en goederen werden aan- en afgevoerd via een kabelbaan vanaf het Île Royale. Nadat de laatste gevangene in 1938 vertrokken was, werd het eiland volledig ontruimd. De enkele gebouwtjes, zoals de vroegere hut van Dreyfus, raakten vervallen. Tijdens het bezoek aan deze eilanden heb je de tijd om de oude ruïnes van de vroegere gevangenissen te bekijken.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 7: Volle dag op zee

  Vandaag meert het schip niet aan, je verblijft dus aan boord. Geniet op het schip van het ontbijt, de lunch en het diner. Verder kan je relaxen op het dek of een behandeling ondergaan in de spa van het schip.

 • Bridgetown Barbados

  Dag 8: Bridgetown (Barbados)

  Bridgetown is van oorsprong Engels en heeft kleurrijke houten huizen, felgekleurde bloemen en prachtige mahoniebomen. Wat je nu nog terugziet van de Engelse koloniale tijd zijn de hoeden van de politieagenten en de pruiken en gewaden van de rechters. Cricket is hier nog steeds een nationale sport. En de kerken, die afstammen uit de zeventiende eeuw, zijn in een Engelse stijl gebouwd. Je vindt op dit eiland weer een typisch Caribische sfeer met prachtige zandstranden en helderblauw water. Het eiland heeft een wat ruiger uiterlijk, met grijsgroene bergen. Je kan een jeeptour door deze bergen maken.

 • St. Lucia

  Dag 9: Castries - Saint Lucia

  Castries is een typisch tropisch eilandje, zo'n paradijsje waar je van droomt. Het lijkt zo uit de South Pacific te zijn weggeplukt en in de Caribbean neergezet. Hoge groenen pieken en prachtige witte zandstranden kenmerken dit eiland.

 • Terre-de-haut (Guadaloupe)

  Dag 10: Terre-de-Haut (Guadaloupe)

  Terre-de-Haut ligt op de kleine eilandengroep des Saintes. Het is een eiland waar de echte Caribische sfeer nog heerst en waar je geen luxe, grote hotels en casino's tegenkomt. Pak een terrasje en geniet. Ook een wandeling door het stadje Bourg de Saintes is een echte aanrader.

 • St. Barts

  Dag 11: Gustavia (St. Barts)

  Tiny St. Barts, zoals het meestal wordt genoemd, ligt 125 mijl ten noordwesten van het Franse eiland Guadeloupe, waar dit eiland ook onder valt. Gustavia is groen en steil, met actieve vulkanen, diepe valleien en prachtige stranden. Er is een miniatuurversie van de hoofdstad van Gustavia nagebouwd in de haven. Veel inwoners op het eiland stammen af van de kolonisten die vanuit Bretagne, Normandië en Zweden naar het eiland kwamen. Het eiland was eerst in handen van de Fransen en daarna van de Zweden. Inmiddels hoort het weer bij Frankrijk. De haven van Gustavia is te klein voor de grote cruiseschepen, daarom is een bezoek met de Seabourn Quest extra speciaal. Op het hele eiland heerst een relaxte sfeer, geniet ervan!

 • British Virgin Islands

  Dag 12: Great Harbour - Jost Van Dyke - British Virgin Islands

  Vandaag kom je aan in Great Harbour op Jost Van Dyke. Dit eiland is een van de ongeveer veertig Britse Maagdeneilanden. Veel van deze eilanden zijn onbewoond en op slechts aantal eilanden woont een kleine groep mensen. Jost Van Dyke is een van de eilanden waar de bevolkingsomvang ook erg klein is. Op sommige plekken op dit eiland lijkt het of de tijd ongeveer honderd tot tweehonderd jaar heeft stilgestaan. Het eiland is ongerept en er is geen stoplicht te vinden. Als het weer het toelaat wordt het anker uitgegooid en laat de kapitein het marinedek zakken. Dat betekent een dag plezier in en op het water!

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 13 en 14: Op zee

  Er staan twee dagen op zee op het programma. Kom rustig bij van alle opgedane indrukken tijdens deze reis.

 • Fort Lauderdale Florida

  Dag 15: Fort Lauderdale

  Vandaag kom je aan in de haven Fort Lauderdale. Je gaat weer richting huis. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de rondreis over land voor te zetten!

Er zijn geen excursies mogelijk bij deze reis.

 • in één woord geweldig

  Wat een prachtige reis hebben wij weer mogen maken. Het hoogte punt van de reis was ons verblijf op het schip. De ultieme service van het personeel en het eten aan boord was in één woord geweldig. 

  Jongeneel

Jan Doets suggesties