Seabourn Sojourn - Ultimate Alaska Sojourn

Specialtrip, 12 dagen

Nieuw in het jaar 2017 zijn de cruises van Seabourn vanuit Vancouver naar Alaska. Een geweldige route waarbij je ook in de kleinere havens aanmeert en zo de meest unieke plaatsen van Alaska kunt ontdekken die de grotere cruiseschepen niet kunnen aandoen. Je vaart door de Inside Passage en geniet van het prachtige uitzicht op de gletsjers en fjorden.

Tijdens deze 12-daagse cruisevakantie ga je aan boord van de Seabourn Sojourn. Dit luxe schip is groter dan de andere schepen van Seabourn, maar nog altijd vele malen kleiner dan de schepen van de andere rederijen. Dit zorgt ervoor dat je de luxe en zorg ook op dit schip zult tegenkomen, zoals je gewend bent van Seabourn. De Seabourn Sojourn biedt ruimte aan 450 passagiers. Het schip heeft dus niet meer passagiers aan boord dan de andere Seabourn schepen maar heeft meer ruimte voor de faciliteiten. Zo zijn er maar liefst drie zwembaden en vijf jacuzzi's aan boord van dit prachtige schip.

Vanuit Vancouver vaar je via de kleinere havens en de Inside Passage naar Alaska. Je komt in havens en op plekken waar de grote schepen niet kunnen komen. Dit is wat deze cruise uniek en bijzonder maakt. 

Deze cruise vertrekt op 1 juni 2017, 26 juni 2017, 21 juli 2017 en 15 augustus 2017.

Ocean View Suite vanaf € 5.199,- p.p.*
Veranda Suites vanaf € 5.599,- p.p.*
Penthouse Suite vanaf € 12.499,- p.p.*

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor je afvaartdatum (inclusief fooien en havengelden).

Meer informatie over Seabourn

Details

Bestemming West Amerika, West Canada
Thema Cruisevakanties
Reisduur 12 dagen

Vanaf Prijzen

Ocean View Suite vanaf € 5.199,- p.p.*
Veranda Suite vanaf € 5.599,- p.p.*
Penthouse Suite vanaf € 12.499,- p.p.*

(incl. fooien en havengelden)

* Vraag onze verkoopmedewerkers naar de juiste prijs voor je afvaartdatum.

Afvaartdata

1 juni 2017
26 juni 2017
21 juli 2017
15 augustus 2017

Inbegrepen

 • 12 daagse cruise per Seabourn Sojourn naar Alaska
  Let op: De cruisemaatschappijen werken met dagprijzen. Dit betekent dat de tarieven voor de cruise per dag kunnen verschillen. Bij het maken van deze reis is uitgegaan van een basis tarief. Op het moment van boeken wordt het definitieve tarief bepaald. Dit kan dus altijd hoger of lager zijn dan het eerder genoemde bedrag. Ook de 3e en 4e-persoonsprijzen kan je navragen bij één van onze reisspecialisten.
 • Fooien en havengelden
 • Maaltijden en entertainment aan boord gedurende de cruise
 • Drankjes aan boord van het schip (enkele uitzonderingen als zeer exclusieve whiskeys en champagnes)
 • Lokale belasting over de verblijfkosten
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Transfers vanaf de luchthaven naar het hotel of cruisehaven en v.v. 
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele dropoff kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Tijdens de cruise:
  A Eventuele extra havengelden en fooien
  B Brandstoftoeslagen
  C Excursies tijdens de cruise
  D Bezoek aan spa, kapper of schoonheidssalon
  E Energieheffingen die mogelijk ter plaatse in rekening worden gebracht
  F Eventuele upgrade naar een buitenhut met balkon (is aan te raden)
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips. Voor cruisevakanties zijn afwijkende voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden lees je hier.

Liever een andere rederij of schip? Wist je dat je bij Jan Doets elk cruiseschip en elke rederij kunt boeken? Onze reisspecialisten helpen je graag! 

Dag tot dag programma

 • Vancouver

  Dag 1: Vancouver

  Je wordt vandaag verwelkomd aan boord van de Seabourn Sojourn, voor een onvergetelijke reis naar Alaska.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 2: Varen door de Queen Charlotte Sound

  De Queen Charlotte Strait is een zeestraat tussen Vancouver Island en het vasteland van British Columbia, Canada. Het verbindt Queen Charlotte Sound met Johnstone Strait en Discovery Passage, en via hen aan de Straat van Georgia en Puget Sound. Het maakt deel uit van de Inside Passage van Washington naar Alaska. Je hebt vanaf het schip een geweldig uitzicht over de Inside Passage.

 • Dag 3: Ketchikan (Alaska)

  Je brengt vandaag een bezoek aan Ketichikan. Dit plaatsje heeft een belangrijke verbintenis met de First Nations. De Indianen bouwden ieder jaar hier hun viskamp op en sneden gigantische totempalen uit hout. Je vindt in het centrum van het plaatsje een groot aantal totempalen. Vanuit het centrum kan je ook een wandeling maken over het pad 'Married Man's Trail' in het gematigde regenwoud.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 4: Varen door Misty Fjords en Behm Narrows

  Geniet van het prachtige uitzicht tijdens de tocht door de Misty Fjords en de Behm Narrows.

 • Dag 5: Wrangell (Alaska)

  Wrangell is een van de oudste nederzettingen van Alaska die niet door de oorspronkelijke bevolking is gesticht. In 1811 begonnen de Russen hier te handelen met de Tlingit. In 1834 liet baron Ferdinand von Wrangel, het toenmalige hoofd van de Russische belangen in Russisch Amerika, hier Fort Sint-Dionysius bouwen, nabij het Naanyaa.aayi clanhuis van opperhoofd Shakes. In 1840 werd het door de Russen geleased aan de Hudson Bay Company. Het bedrijf begon te jagen op zeeotters en bevers, maar kwam in conflict met de Tlingit, die de nabijgelegen Stikinerivier altijd hadden gebruikt als handelsroute. De Britten brachten echter infectieziekten met zich mee, waardoor twee pokkenepidemieën uitbraken onder de Tlingit in 1836 en 1840. De bevolking halveerde daardoor en het protest zwakte af. Nadat de voorraden zeeotters en bevers opraakten ontruimde het bedrijf de plaats in 1849. In 1867 werd Alaska overgedragen aan de Verenigde Staten en verloren de Britten hun rechten op de plek.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 6: Sitka (Alaska)

  De ui-vormige koepels van de Sint-Michiels kathedraal zijn de eerste aanwijzing dat Sitka ooit een Russische nederzetting was. Inderdaad, het was de hoofdstad van Russisch-Amerika, de zetel van de bisschop van Kamtsjatka en de belangrijkste haven van de westkust gedurende de eerste helft van de 19e eeuw. Probeer een voorstelling bij te wonen van de New Archangel Dancers, maak een begroeting mee van de inheemse Tlingit bevolking en ga naar de plek waar de Verenigde Staten Alaska hebben ingenomen in 1867. De dramatische setting in de schaduw van de berg Edgecumbe is een van de mooiste in de Great North.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 7: Varen door Tracy Arm en Endicott Arm

  Verstopt tussen duizend meter hoge granieten rotswanden ligt het schitterende smalle fjord Tracy Arm. Klaterende watervallen storten zich naar beneden, terwijl het licht een regenboog tekent op de bergwand. Je vaart vandaag langs dit prachtige fjord. Hoe verder je het fjord invaart, hoe meer grillig gevormde ijsbergen je ziet. Daarna vaar je door naar het Endicott Arm Fjord, ook een smal fjord waar een gletsjer uitkomt in de zee.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 8: Haines (Alaska)

  Haines is een havenplaatsje met ongeveer 2.300 inwoners. Het stadje ontstond door de Indiaanse nederzetting Dei Shu, wat ‘End of Trail’ betekent. Hier ontmoetten de Chilkat en Chilkoot Indianen de Russische en Canadese schepen en dreven een levendige handel. In 1879 arriveerden missionaris S. Hall Young en bioloog John Muir in het naastgelegen dorp Yen Dustucky, maar ze kozen Dei Shu als vestigingsplaats voor een Presbyteriaanse missiepost. Na de vestiging van de handelspost van de Northwest Trading Company volgden al snel een schooltje en postkantoor. Rond 1900 was Haines beroemd om zijn aardbeien, maar tegenwoordig is het een belangrijke haven in het Alaska Marine Highway System, en tevens het einde van de Haines Highway. In augustus wordt hier de grote Alaska State Fair gehouden.

 • Dag 9: Juneau (Alaska)

  Je meert aan bij Juneau, de hoofdstad van Alaska. Het is de op drie na grootste stad van Alaska met diverse regeringsgebouwen. Het is een stad vol contrasten. Voor Alaska-begrippen is de stad groot, maar voor ons is het een lachertje. In de achtertuin en voortuin van Juneau vind je indrukwekkende natuur, waaronder de Mendenhall Glacier, 33 meter hoog en tweeënhalve kilometer breed. Je kunt zeer dichtbij deze gletsjer komen, en dat is uniek. Juneau is ook uitvalsbasis voor Glacier NP, met de in zee uitstortende gletsjer en een grote populatie grijze walvissen.

 • Dag 10: Icy Strait Point (Alaska)

  Icy Strait Point ligt bij het plaatsje Hoonah, dichtbij de historische nederzetting van de Tlingit First Nations. Nadat de visvangst en de bosbouw industrie minder werd, is deze plaats speciaal voor het cruise toerisme verder ontwikkeld. Dit is in overleg gegaan met de Tlingit First Nations. Het is een prachtig natuurgebied dat veel wilde dieren aantrekt, het is onder andere het leefgebied van bultrugwalvissen. Een van de vele excursiemogelijkheden is dan ook een walvistocht. Een grizzlytocht of zipline excursie behoren eveneens tot de mogelijkheden.

 • Seabourn Cruiseline

  Dag 11: Volle dag op zee

  Vandaag meert het schip niet aan, maar vaar je vanuit Icy Strait Point verder naar Seward. Kom geheel tot rust en laat je heerlijk in de watten leggen.

 • Seabourn Sojourn

  Dag 12: Seward (Alaska)

  Het avontuur met het cruiseschip zit erop. Het is tijd om het schip te verlaten. Per transfer ga naar Anchorage (niet inbegrepen), vanaf waar je terugvliegt naar Nederland of de reis over land vervolgt.

Er zijn geen excursies mogelijk bij deze reis.

 • De service op het schip was fenomenaal

  Bedankt voor het regelen van deze mooie vakantie. De service op het schip was fenomenaal. 

  Vermeulen

Jan Doets suggesties