Wintersport Big White

Specialtrip, 9 dagen

Big White draagt niet voor niets de naam ‘Big’, want het is Canada’s grootste ski-in / ski-out resort.‘White’ staat voor het feit dat hier jaarlijks gemiddeld ruim zeven meter droge, champagnepoedersneeuw valt. Big White is een familievriendelijk resort, en ligt in het Monashee gebergte dat grenst aan de Canadian Rockies. Door de sneeuwzekerheid, afwisseling, milde temperaturen, het aantal zonuren en betaalbaarheid, is Big White een zeer geliefde ski- en snowboardbestemming in Noord-Amerika.

Je zult je niet snel vervelen in Big White, want fun staat centraal. In Happy Valley is een Adventure Center met twee grote ijsbanen waar je kan schaatsen en ijshockeyen. Maar ook tubing, snowmobiling, snowshoeing, crosscountry skiing, hondensledetochten en spabehandelingen behoren tot de mogelijkheden in dit schitterende ski-resort. In de gezellige Main Street zijn diverse soorten restaurants, pubs en winkels. Elke dag van de week wordt er wel iets georganiseerd, variërend van een kampvuur tot bingo, carnaval en een spetterend vuurwerk. Er is live entertainment. Après-skiën kan je in de Loose Moose Bar en de Happy Valley Day Lodge.

Het ski-seizoen van Big White loopt van half november tot begin april. Big White draagt niet voor niets de naam ‘Big’, want het is Canada’s grootste ski-in / ski-out resort.‘White’ staat voor het feit dat hier jaarlijks gemiddeld ruim zeven meter droge, champagne poedersneeuw valt. Big White is een familievriendelijk resort, en ligt in het Monashee gebergte dat grenst aan de Canadian Rockies. Door de sneeuwzekerheid, afwisseling, milde temperaturen, het aantal zonuren en betaalbaarheid, is Big White een zeer geliefde ski- en snowboardbestemming in Noord-Amerika. 

Deze reis is inclusief 6-daagse skipas voor het skigebied van Big White.

Details

Bestemming West Canada
Thema Wintersportreizen
Reisduur 9 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 7 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resortfee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Transfer Kewlona – Big White en v.v.
 • 6 daagse skipas voor het skigebied van Big White
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de vluchten over de oceaan wanneer je vliegt met Icelandair
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele dropoff kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Skihuur en skiles 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Dag tot dag programma

 • Wintersport Big White Canada

  Dag 1: Heenreis naar Kelowna - Big White

  Je vertrekt naar Kelowna vandaag. Een transfer brengt je vanaf Kelowna naar Big White, dit duurt ongeveer 45 minuten. Big White staat bekend om de fantastische sneeuw, en blijft zich ontwikkelen als skigebied. Beginners en gemiddelde skiërs kunnen in de Black Forest Glades prachtig tree skiën. Voor de extreme skiërs is er een apart ‘black diamond’ terrein aangelegd: The Cliff. Elke avond worden de pistes schoongemaakt en weer in perfecte staat hersteld voor de volgende dag.

 • Wintersport Big White Canada

  Dag 2 t/m 7: Big White

  Je zult je niet snel vervelen in Big White, want fun staat centraal. In Happy Valley is een Adventure Center met twee grote ijsbanen, waar je kan schaatsen en ijshockeyen. Maar ook tubing, snowmobiling, snowshoeing, crosscountry skiing, hondensledetochten en spabehandelingen behoren tot de mogelijkheden in dit schitterende skiresort. Aan de gezellige Main Street liggen diverse restaurants, pubs en winkels. Elke dag van de week wordt er wel iets georganiseerd, variërend van een kampvuur tot bingo, een ladiesday, een zangwedstrijd à la Idols, carnaval en een spetterend vuurwerk. Er is live entertainment, en après-skiën kan je in de Loose Moose Bar en de Happy Valley Day Lodge. Het skiseizoen van Big White loopt van begin december tot begin april. Een zesdaagse skipas voor het skigebied van Big White is inbegrepen.

 • Dag 8: Terugreis vanuit Big White - Kelowna

  Je gaat per transfer naar de luchthaven en checkt in voor de terugvlucht.

 • United Airlines op Schiphol

  Dag 9: Thuiskomst

  Het zit er helaas weer op. Vandaag kom je thuis van een geweldig geslaagde wintersportvakantie.


De onderstaande excursie is inbegrepen bij deze Jan Doets reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Wintersport Big White Canada
  Ter waarde van € 295,- p.p.

  Skipas Big White 6 dagen

  Big White - British Columbia

  Dit lift ticket is 6 dagen geldig in Big White. Big White draagt niet voor niets de naam ‘Big’, want het is Canada’s grootste ski in / ski out resort en ‘White’ omdat hier jaarlijks gemiddeld ruim 7 meter droge, champagne poeder sneeuw valt. Big White is een familievriendelijk resort en ligt in het Monashee gebergte dat grenst aan de Canadian Rockies.

  Deze 6 daagse skipas mag in 7 dagen worden opgemaakt. Het is dus mogelijk om tussen door 1 rustdag in te plannen indien gewenst. 

  Meer informatie

Er zijn geen optionele excursies.

 • Het was een heerlijke vakantie

  Het was een heerlijke vakantie. Dit jaar voor het eerst op wintersport en het was het heel erg leuk. We gaan volgend jaar zeker weer!

  Jongens, O.

Jan Doets suggesties