Wintersport Heli-Skiing Experience

Specialtrip, 9 dagen

Deze reis brengt je, na een kort verblijf in de prachtige stad Vancouver, naar het Tyax Wilderness Resort, de thuisbasis van TLH Heli Skiing. Het luxe resort bevindt zich in een geweldige omgeving met fantastische wintersportmogelijkheden. Je gaat niet naar boven met skiliften, maar met een helikopter. Onder begeleiding van een ervaren gids waag je je aan prachtige afdalingen die andere skiërs niet kunnen bereiken.

Deze 9-daagse reis wordt er één om nooit meer te vergeten! Na een kort verblijf in de prachtige stad Vancouver word je naar het Tyax Wilderness Resort gebracht, de thuisbasis van TLH Heli Skiing. Het luxe resort bevindt zich in een geweldige omgeving, met fantastische wintersportmogelijkheden. Je gaat niet naar boven met skiliften, maar met een helikopter. Onder begeleiding van een ervaren gids neem je prachtige afdalingen die andere skiërs niet kunnen bereiken. Dit unieke arrangement omvat: onbeperkt helikopterskiën met TLH Heli Skiing onder begeleiding van een gids, gebruik van ski's, stokken en veiligheidsmaterialen (zoals ABS-rugzak en schep), maaltijden tijdens het verblijf in het Tyax Wilderness Resort, non-alcoholische drankjes tijdens het verblijf in het Tyax Wilderness Resort, transfer Vancouver-Gold Bridge en vervoer per shuttlebus en vliegtuig.

Details

Bestemming West Canada
Thema Wintersportreizen
Reisduur 9 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 7 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resortfee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Transfer Vancouver - Gold Bridge en v.v. per shuttle bus en vliegtuig
 • Onbeperkt Helikopter skiën per TLH Heli Skiing onder begeleiding van een gids
 • Gebruik van ski's, stokken en veiligheidsmaterialen zoals ABS-rugzak en schep
 • Maaltijden tijdens het verblijf in het Tyax Wilderness Resort 
 • Non-alcoholische drankjes tijdens het verblijf in het Tyax Wilderness Resort 
 • Gebruik van sneeuwscooters, sneeuwschoenen, langlaufmaterialen en schaatsen tijdens het verblijf in het Tyax Wilderness Resort
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Alle alcoholische drankjes tijdens de gehele reis
 • Huurauto
 • Transfer van Vancouver Aiport naar het hotel in het centrum van Vancouver en v.v.
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele dropoff kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Skihuur en skiles 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Dag tot dag programma

 • Vancouver Granville Island

  Dag 1: Heenreis naar Vancouver

  Het grote avontuur gaat beginnen! Vandaag check je in voor de vlucht naar Vancouver. Na aankomst ga je (op eigen kosten) naar het Fairmont Pacific Rim, in het centrum van Vancouver. Je verblijft een nacht in dit luxe hotel. Natuurlijk is het ook mogelijk om je verblijf in Vancouver te verlengen. De stad is in de winter erg de moeite om te bezoeken.

 • Heliskiën Tyax Wilderness Resort

  Dag 2: Vancouver - Gold Bridge

  In de loop van de dag word je opgehaald bij het hotel en ga je per transfer naar het Tyax Wilderness Resort in Gold Bridge. De transfer is deels per busje en deels per vliegtuig, maar dat is afhankelijk van het weer.

 • Heliskiën Tyax Wilderness Resort

  Dag 3 t/m 6: Gold Bridge

  Geniet volledig van alle faciliteiten die de Tyax Wilderness Lodge biedt. Je kunt zelfs sneeuwschoenwandelen en rondrijden met een snowmobiel. Maar één ding is zeker: je gaat hier skiën. Heli-skiën om precies te zijn. Je wordt per helikopter op de bergen afgezet en onderneemt samen met een ervaren gids en de rest van de groep de tocht naar beneden. In deze reis is onbeperkt heli-skiën inbegrepen. Je kunt dus zo vaak als je wilt afdalen, mits het weer het toelaat. Tussen de middag wordt een lunch in het resort of op de berg geserveerd. Na een actieve dag heli-skiën kan je relaxen in de spa van het resort en genieten van een heerlijke maaltijd.

 • Heliskiën bij het Tyax Wilderness Resort in Britsch Columbia Canada

  Dag 7: Gold Bridge - Vancouver

  Je verlaat het Tyax Wilderness Resort en gaat per transfer terug naar Vancouver. Hier verblijf je een nacht in het Fairmont Pacific Rim, zodat je de volgende dag uitgerust aan de terugvlucht kunt beginnen.

 • Vancouver

  Dag 8: Terugreis vanuit Vancouver

  Je gaat op eigen kosten terug naar de luchthaven van Vancouver. Hier check je in voor de terugvlucht naar Nederland of België.

 • Dag 9: Thuiskomst

  Na een nacht in het vliegtuig kom je vandaag aan in Nederland of België. Het heli-ski avontuur zit er nu echt op.


Er zijn geen excursies inbegrepen. Kijk bij optionele excursies welke mogelijkheden er zijn en boek direct vooraf via Jan Doets.

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Jan Doets America Tours unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 29,- p.p.

  Trolley Tour Vancouver (1 dag)

  Vancouver - British Columbia

  1 daagse ticket voor de Hop-on, Hop-Off City Tour van The Vancouver Trolley Company. Dit is de makkelijkste en leukste manier om de hoogtepunten van Vancouver te bekijken. De tour brengt je eenvoudig en comfortabel naar de leukste wijken en bezienswaardigheden van de stad zoals Stanley Park, Chinatown, Gastown, Granville Island en meer… Tijdens de tour krijg je uitleg (Engelstalig) en leert dus meer over Vancouver. De tour gaat 364 dagen per jaar met verschillende opstapplaatsen.  Je ticket is 1 dag geldig vanaf het moment dat je het ticket omwisselt bij de bus.

  Meer informatie
 • Vanaf € 28,- p.p.

  Capilano Suspension Bridge Park

  Vancouver - British Columbia

  Een klassieker in Vancouver. Slechts op enkele minuten buiten Downtown Vancouver en een must-do tijdens je bezoek aan Vancouver. De shuttle vertrekt in de regel elk half uur en heeft diverse opstapplaatsen in het centrum van Vancouver. Het is ook toegestaan om met uw huurauto naar Capilano te rijden. Capilano Suspension Bridge Park bestaat uit verschillende onderdelen. De hoofdattractie is de hangbrug. Daarnaast kun je verschillende wandelingen maken door het bos via de houten boardwalks. 

  Vertrektijden: dagelijks binnen openingstijden Capilano
  Duurt: circa 2 a 3 uur, afhankelijk van eigen invulling

  Meer informatie
 • Bedankt voor het regelen

  Bedankt voor het regelen van de reis en alle adviezen die wij krijgen toen we bij jullie op kantoor waren.

  Willems, C.

Jan Doets suggesties