Wintersport Silver Star

Specialtrip, 9 dagen

Ski-resort Silver Star heeft deze naam, omdat de plaats is betoverd door magie! Het dorp ziet er sprookjesachtig uit, met vrolijk gekleurde, Victoriaanse huizen en lodges. En het is omringd door meer dan 1.200 hectare skiterrein! Het dorpje lijkt zo te zijn weggeplukt uit een roman van Charles Dickens en is ‘s avonds helemaal verlicht.

Het skigebied van Silver Star bestaat uit drie bergen; Vance Creek, Putnam Creek en Silver Woods. Vance Creek heeft ongekend veel ruimte. Het is er rustig skiën en onderweg kun je genieten van fantastische uitzichten. Beginners komen hier ook aan hun trekken doordat de afdalingen hier minder lang en steil zijn. Putnam Creek is bekend om zijn diversiteit, met maar liefst zestig afdalingen! Voor de experts is dit een ultiem gebied. Er zijn veel ongeprepareerde ‘black diamond’-afdalingen, inclusief bumps. Voor snowboarders is dit ook een uitdagend gebied met een apart terreinpark en halfpipes. In het weekend is een groot aantal skipistes ‘s avonds verlicht, zodat je tot half negen nog kunt skiën of snowboarden. Silver Star heeft deze naam, omdat dit ski-resort is betoverd door magie! Het dorp ziet er sprookjesachtig uit, met vrolijk gekleurde, Victoriaanse huizen en lodges. En het is omringd door meer dan 1.200 hectare skiterrein! Het dorpje van Silver Star lijkt zo te zijn weggeplukt uit een roman van Charles Dickens en is ‘s avonds helemaal verlicht. Bij deze reis is een 6-daagse skipas voor het skigebied van Silver Star inbegrepen.

Details

Bestemming West Canada
Thema Wintersportreizen
Reisduur 9 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 7 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Eventuele resortfee's  (tenzij anders aangegeven) 
  De accommodaties behouden het recht om de eventuele resort fee's te wijzigen of een resort fee in te voeren, een eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast of kan ter plaatse door de accommodatie in rekening worden gebracht.  
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Transfer Kelowna – Silver Star en v.v.
 • 6-daagse skipas voor het skigebied van Silver Star
 • Toeristisch informatiepakket

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden
 • Eventuele dropoff kosten huurauto
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • De entreegelden van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Skihuur en skiles 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Zero Risk voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten.

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Dag tot dag programma

 • Wintersport Silver Star Canada

  Dag 1: Heenreis naar Kewlona - Silver Star

  Vandaag vertrek je naar Kelowna. Na aankomst ga je per transfer naar de accommodatie in Silver Star.

 • Wintersport Silver Star Canada

  Dag 2 t/m 7: Silver Star

  Het weer is hier heel goed, dankzij de goede ligging in het interior gedeelte van British Columbia. Denk aan milde temperaturen, voldoende sneeuwval en veel zonneschijn. Vanaf Kelowna is het een klein uurtje rijden naar Silver Star. Dit skigebied kenmerkt zich door de honderden 'snow ghosts': geheel besneeuwde bomen met grillige vormen. Silver Star is een resort met allure en heeft al een aanzienlijk aantal prijzen gewonnen. Gemiddeld valt er per jaar zeven meter droge champagne poedersneeuw. Je kunt er vanaf eind november tot begin april skiën. Het skigebied van Silver Star bestaat uit drie bergen: Vance Creek, Putnam Creek en Silver Woods. Vance Creek biedt ongekend veel ruimte. Het is hier rustig skiën en onderweg kun je genieten van fantastische uitzichten. Beginners komen hier ook aan hun trekken, doordat de afdalingen minder lang en steil zijn. Putnam Creek staat bekend om de diversiteit: maar liefst zestig afdalingen kent deze berg! Voor de experts is dit een ultiem gebied. Er zijn veel ongeprepareerde 'black diamond' afdalingen, inclusief bumps. Voor snowboarders is dit eveneens een uitdagend gebied, met een apart terreinpark en halfpipes. In het weekend is een groot aantal skipistes 's avonds verlicht, zodat je nog tot half negen kunt skiën of snowboarden. Bij deze reis is een zesdaagse skipas inbegrepen. Silver Star is ook een langlauf (crosscountry skiing) paradijs. Er ligt zestig kilometer aan trails, geschikt voor beginners en gevorderden. Veel professionele sporters uit Noord-Amerika, Duitsland en Zweden trainen hier. Andere activiteiten die je in Silver Star kunt ondernemen zijn freestyle skiing, snowmobiling, tubing, snowshoeing en schaatsen. Alles in Silver Star is op loopafstand. Er zijn diverse goede restaurants, bars, boetiekjes en speciaalzaken.

 • Wintersport Silver Star Canada

  Dag 8: Terugreis naar Silver Star - Kewlona

  Je gaat per transfer naar het vliegveld en checkt in voor de terugvlucht.

 • Dag 9: Thuiskomst

  Na een nacht in het vliegtuig zit de reis er nu echt op. Volgend jaar weer op wintersport naar Noord Amerika?


De onderstaande excursie is inbegrepen bij deze Jan Doets reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Wintersport Silver Star Canada
  Ter waarde van € 325,- p.p.

  Skipas Silver Star 6 dagen

  Silver Star - British Columbia

  Deze skipas is 6 dagen geldig in het skigebied van Silver Star. Het skigebied van Silver Star bestaat uit 3 bergen, t.w. Vance Creek, Putnam Creek en Silver Woods. Vance Creek biedt een ongekende ruimte, het is er rustig skiën en onderweg kunt u genieten van fantastische uitzichten. Beginners komen hier ook aan hun trekken, doordat de afdalingen hier minder lang en steil zijn. Putnam Creek is bekend om haar diversiteit met maar liefst 60 afdalingen en voor de experts is dit het ultieme. Er zijn veel ongeprepareerde ‘black diamond’ afdalingen inclusief bumps. Voor snowboarders is dit ook een uitdagend gebied met een apart terreinpark en halfpipes. In het weekend zijn een groot aantal skipistes ‘s avonds verlicht, zodat u tot half 9 nog kunt skiën of snowboarden.

  Meer informatie

Er zijn geen optionele excursies.

 • mooi winterwonderland

  Het was een reisje naar een mooi winterwonderland wat prima was geregeld door jullie, bedankt hiervoor.

  Nooij, C.

Jan Doets suggesties