St. Pete Beach heeft heel veel te bieden qua recreatiemogelijkheden als fietsen, vissen, zwemmen, snorkelen, golfen of gewoon lekker luieren op het strand en bij het zwembad. St. Pete Beach heeft het allemaal; paradijselijke witte zandstranden, culturele toppers met als hoogtepunt het Salvador Dali Museum en gezellige souvenirwinkeltjes bij John’s Pass Village. Kortom St. Pete Beach beschikt over alle belangrijke ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Florida.

Aanbieding Clearwater of St. Pete Beach


Het mekka voor strandliefhebbers

De paradijselijk witte stranden van Clearwater Beach behoren tot de breedste van Florida. Het strand bij Sand Key is zelfs ruim driehonderd meter breed. Het behoort al jaren tot de top twintig van mooiste stranden van Amerika. Dankzij de aangename temperatuur en de langzaam aflopende bodem zeer geschikt voor kinderen. De stranden zijn adembenemend met spierwit zand en helblauw water.

Palmbomen op Clearwater Beach

Salvador Dali Museum

In The Dali vind je ’s werelds grootste collectie van surrealist Salvator Dali buiten Europa. Niet alleen de collectie is een bezoek waard, ook het gebouw is een architectonisch hoogstandje. 

Salvador Dali Museum

Shoppen bij John Pass Village

In St. Pete Beach en omgeving hoef je je geen moment te vervelen. Shopaholics moeten zeker een bezoekje brengen aan John’s Pass Village. Oude houten hutjes met tinnen daken zijn hier omgetoverd tot gezellige winkeltjes, restaurants en cafés. Tijdens het winkelen kun je dus ook heerlijk lunchen of zelfs dineren.

Of ontdek de wateren per boot of kajak, die je op veel plekken kunt huren. Ook kun je een fiets huren en de Pinellas Trail volgen. Dit fietspad loopt van Downtown St. Pete Beach naar Tarpon Springs. 

John Pass Village St. Pete Beach Florida

Voortreffelijk eten & drinken

Je vindt in St. Pete Beach veel bars en eetgelegenheden uit alle werelddelen. Een van de bekendste restaurants is Hurricane Seafood bij Pass a Grill.  Snapper’s Sea Grill is een gezellig restaurant met een uitgebreide internationaal georiënteerde keuken. Zoals de naam al doet vermoeden zijn vooral de visgerechten hier heerlijk. Naast St. Pete Beach is het ook aan te raden een kijkje te nemen in Downtown St. Petersburg. Deze plaats is enorm in ontwikkeling en hippe bars en restaurants schieten hier als paddenstoelen uit de grond. Een voorbeeld van zo’n hippe rooftopbar is het gezellige Birch & Vine, waar je heerlijk kunt lunchen. In totaal biedt deze omgeving bijna drieduizend restaurants en bars. 


Dineren op Sandpearl Resort Clearwater

Clearwater Marine Aquarium

Dit aquarium is een non-profit organisatie, die zich vooral richt op de opvang van gewonde dieren en de verzorging die zij nodig hebben. Tijdens een bezoek kun je zien hoe de gewonde dieren worden verzorgd of geholpen. Daarnaast doen ze veel voor de dieren en de natuur in de omgeving van Clearwater Beach, zijn er dolfijnenshows, boot- en kajaktochten. 

Clearwater Beach Florida  Marine Aquarium

Chihuly Collection en andere musea

In downtown St. Petersburg bevindt zich de indrukwekkende Chihuly Collection. Absoluut de moeite waard om te gaan bezoeken. Daarnaast zijn aanraders: Museum of Fine Arts, Morean Arts Center en het Great Explorations Children's Museum. 

Chihuly Collection St. Pete Beach


Meer informatie of maatwerk offerte ontvangen?

Wil je naar Florida, inclusief een bezoek aan St. Pete Beach / Clearwater Beach, maar heb je nog enkele vragen? Laat het ons weten en we helpen je graag verder om een passende reis samen te stellen.