Annelies Koorn

Reisspecialist

Annelies Koorn - Pilot Whale

Elske Doets over Annelies a.k.a. Pilot Whale:

"Net als de bijzondere griend is Annelies groot en sterk, krachtig en soepel. Deze Noord-Hollandse boerendochter is van het type ‘weinig woorden, veel daden’. Dat kan onze afdeling reserveringen natuurlijk goed gebruiken, maar Annelies mag best wat meer in the picture gaan staan!"

"Just like the exquisite pilot whale, Annelies is tall and strong, fierce and flexible. This country girl is the type of person who thinks action speaks louder than words. A very valued employee for our reservations department, but Annelies might just step into the spotlights a little bit more if it’s up to us".

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1989

Functie
Reisspecialist

Sinds
2014

Reisde door Canada en/of de VS
Ik heb door West Canada gereisd.
Check www.doetscommunity.nl voor bestemmingsinformatie en blogs.

Favoriet hotel
Helmcken Falls Lodge aan de rand van Wells Gray National Park in British Columbia, Canada. Deze accommodatie is doordrenkt met de echte Canadese lodge-sfeer. Het is een simpele accommodatie (klasse 1) en mijn favoriet omdat het midden in de natuur ligt en het personeel je er helemaal thuis laat voelen. Het heeft de gezelligheid die je ook wel op een goede camping treft. En dan dat uitzicht….

Favoriete US/Canadian food
Ik denk nog altijd terug aan de zalm met lemon risotto, die ik heb gegeten in de Emerald Lake Lodge in het plaatsje Field in British Columbia. Het is een van onze bijzondere accommodaties (klasse 3) en dat kun je dus ook in het restaurant proeven.

Favoriete uitzicht
In Waterton National Park in Alberta (Canada) kun je de Bears Hump Hike lopen. Dat is een steile en pittige wandeling, maar absoluut de moeite waard. Boven op de Bears Hump kijk je uit over het stadje, het meer en de bergen. Erg mooi. Wij konden zelfs het dak van de cabin zien waar we verbleven.

Favoriete stad
Dat is de Canadese stad Whistler. Eigenlijk meer een dorp dan een stad, maar hoe dan ook geweldig. Hier werd in 2010 een deel van de Olympische Winterspelen gehouden, dus er zijn inmiddels genoeg goed accommodaties en restaurants.
Maar het leukste is dat dit plaatsje een echte outdoor bestemming is. Het heeft de charme die je ook wel in Europese ski-dorpjes vindt. In de zomer zijn mountainbiken en ‘down hill’ rijden dé grote activiteiten in de omgeving. Ook als je niet fietst is de omgeving leuk. Je kunt er prachtig wandelen, al dan niet door eerst met de gondel omhoog te gaan.

Favoriete staat/provincie
Alberta in Canada is mijn favoriete provincie. De natuur is hier erg divers, dat is heel bijzonder. Hier heb ik bergen met gletsjermeren gezien, alpine weides die vol in bloei stonden met wilde, gekleurde bloemen en een dag later sta je ineens in soort maanlandschap van de prairies rond Drumheller.

Favoriete activiteit
Tijdens onze reis hebben we een whale watch tocht gemaakt. Daarvoor zijn we vanuit Vancouver met een watervliegtuigje naar Victoria gevlogen. Alleen dat was al spectaculair. Je vliegt laag dus je ziet Vancouver Island mooi liggen. We zijn daar niet geweest, dus dit was een mooi alternatief. Dit wordt ook regelmatig voor onze klanten geboekt.

Ook heel bijzonder is om de Stampede van Calgary te bezoeken. Dat is een enorm evenement waarvoor wij kaartje voor je kunnen regelen. Het is een groot cowboy feest, inclusief rodeo en huifkarraces. Er hangt een heel gezellige sfeer. Ze komen langs met snacks die je kunt kopen en je wordt de hele tijd geëntertaind. 

Favoriete National Park
Waterton National Park in Alberta vond ik het mooiste park. Die bloeiende weides met al die gekleurde bloemen en de bizon weide waar je door kunt rijden maakten echt indruk op me. Het park is nog niet erg bekend bij het grote publiek en daardoor minder massaal. Echt een plek waar je met gemak drie nachten kunt doorbrengen. En ga er vooral wandelen, want dat is een echte belevenis.

Favoriete strand
De maanvormige stranden van Long Beach bij Tofino op Vancouver Island in Canada vind ik heel bijzonder. Alleen al de combinatie van bos en zee is erg mooi om te zien. Het strand is hier ruig en perfect om langs te wandelen en gewoon te genieten van het unieke uitzicht. 

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's