Eline Veldhoen

Reisspecialist

Eline Veldhoen - Prairie Dog

Elske Doets over Eline a.k.a. Prairie Dog

Eline is net als een prairie dog een teamplayer. Ook is zij vrolijk en waakzaam en probeert zij gevaren of problemen ver van te voren te signaleren.

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1991

Functie 
Reisspecialist

Sinds 
2017

Reisde door Canada en/of de VS
Ik  ben in Florida, West Coast USA, Oostelijke staten USA (met uitstapje naar het Canadese gedeelte van de Niagara Falls) en New England geweest.

Favoriete hotel
De Trapp Family Lodge in Stowe, Vermont. Dit is de originele lodge die voor de familie Von Trapp (van ‘The Sound of Muisic’) is gebouwd toen ze tijdens WO II naar Amerika vluchtten. Aan de muur hangen ook meerdere foto’s van de familie. Ik vond het heel bijzonder om hier te overnachten, alsof ik echt in hun huis verbleef.

Favoriete US/Canadian food
Alle verschillende soorten Oreo’s die je in Amerika kunt kopen. Naast de originele smaak heb ik onder andere de (verassende) smaken ‘birthday cake’ en ‘red velvet’ geproefd.

Favoriete uitzicht
Het uitzicht dat je hebt vanaf de verschillende uitzichtpunten in Byrce Canyon is adembenemend mooi.

Favoriete stad
Dat is San Francisco. Het doet Europees aan en de stad is goed per voet (of fiets) te ontdekken. Natuurlijk zijn er een aantal iconische bezienswaardigheden zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz en Fisherman’s Wharf met de zeeleeuwen die aan het zonnen zijn. Ik vind het een gezellige stad waar een leuke sfeer hangt, een echte must see!

Favoriete staat/provincie
Moeilijk om te kiezen, want elke staat heeft iets unieks. Toch kies ik voor Florida. Het is de eerste staat van Amerika die ik bezocht met m’n ouders in 2006. Het is de combinatie van lekker weer, pretparken, leuke steden en mooie natuur. Florida staat voor mij voor pure nostalgie.

Favoriete activiteit
Er zijn zoveel memorabele activiteiten die ik heb gedaan.  Iets waar ik nog regelmatig aan terugdenk is mijn bezoek aan de voormalige gevangenis Alcatraz. Met name de audiotour (ook beschikbaar in het Nederlands!) maakte dit tot een geweldige ervaring.

Zelf vind ik het National Museum of Natural History in Washtington D.C. een absolute aanrader. Ik heb hier uren rondgelopen en ik vind dit het leukste en mooiste museum waar ik ooit geweest ben. Puur de entreehal is al een bezoekje waard.

Daarnaast ben ik gek op pretparken. Elk bezoek aan de VS gaat dan vaak ook samen met een pretparkbezoekje. Een minder bekende is ‘Knotts Berry Farm’ in Buena Park, Californië. Geweldige achtbanen en leuke andere attracties.  Dit park ligt vlakbij Anaheim, waar het Disney Park gelegen is.

Favoriete National Park
Dat is zonder twijfel Grand Canyon National Park. Geen foto kan vastleggen hoe indrukwekkend het is als je daar daadwerkelijk bent. Diepe, steile kloven in combinatie met de rode gloed maken dit tot een onvergetelijk plaatje. 

Favoriete strand
Ik ben niet zo van de stranden, maar het strand in Fort Lauderdale (Florida) vergeet ik niet snel. Wij verbleven in een appartement met uitzicht op het strand en overvliegende pelikanen. Er hing een hele relaxte sfeer. 

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's