Ilse Mosch

Reisspecialist

Ilse

Elske Doets over Ilse a.k.a. Dolfijn:

"Dolfijnen zijn slim en communicatief. Het zijn inspirerende beesten waar je vrolijk van wordt en dat effect heeft Ilse van de afdeling verkoop ook. Ilse is een kei in dingen onthouden. Als een klant na een jaar belt, lepelt zij zo alle bijzondere details van hun reis op."

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar:
1987

Functie:
Reisspecialist

Sinds:
2008

Reisde door Canada en/of de VS:
1 á 2 keer per jaar. Onder andere naar New York, Oregon, Florida, Zuid-West USA en West-Canada.

Favoriete hotel:
Ik ben dol op het Sunriver Resort in Bend in Oregon. Als je erheen rijdt moet je door de middle of nowhere en dan ineens ben je in een soort vakantieparadijs. Een heerlijk resort met golfbaan, zwembad, tennisbanen en nog veel meer. En dat alles met een prachtig houten en moderne lodge. Hier word je helemaal in de watten gelegd met heerlijk eten, spa faciliteiten en een prachtige omgeving.

Favoriete US/Canadian food:
De ‘Philly Cheese steak’ vind ik erg heerlijk. Je kunt ze met allerlei soorten beleg bestellen en ik vind echt alles lekker. Mijn enige eis is dat er veel kaas op moet zitten. Ook de uitjes erbij zijn een aanrader.

Favoriete uitzicht:
Mijn lievelingsuitzicht vind je op het balkon van een van de harbour view kamers in het South Seas Resort op Captiva Island in Florida. Je ziet er pelikanen vis vangen en als je maar lang genoeg blijft staren, en dat doe je hier graag, maak je grote kans ook dolfijnen en zeekoeien te zien zwemmen.

Favoriete stad:
Philadelphia is mijn lievelingsstad. Veel mensen slaan hem vaak over en gaan liever naar Washington of New York. Dat deed ik de eerste keer zelf eigenlijk ook. Maar ik werd toch wel erg nieuwsgierig naar deze stad, vooral toen ik me er een beetje in verdiepte. Toen ik er toch een keer naar toe ben gegaan heeft ‘Philly’ mijn hart gestolen. Het was ooit de hoofdstad van het land en dat zie je nog terug in de historische gebouwen en dingen als de Liberty Bell. Het is een heel lieflijke stad met veel historie en een stadscentrum met fraaie, pittoreske klinkerstraatjes en wolkenkrabbers.

Favoriete staat/provincie:
Californië is een heel bijzondere staat. Daar vind je het allemaal. Fantastische steden, een prachtige kust en mooie nationale parken. Het Mexicaanse sfeertje van San Diego en de gekte van Hollywood tot de hippies van San Francisco. Ik hou ervan.

Favoriete activiteit:

Wat ik echt een aanrader vind is om naar een sportwedstrijd te gaan. Wij kunnen kaartjes regelen voor een baseball, ijshockey, basketbal of zelfs American Football. Ook al zegt de sport of het team je niets, het is een geweldige ervaring. Je wordt ondergedompeld in een stukje typisch Amerikaans leven. Je kijkt je ogen uit. Alleen al als het volkslied wordt gezongen. Het is een unieke ervaring om te zien hoe dan werkelijk iedereen stopt met wat ze aan het doen zijn en met de hand op het borst meezingen.
Wat ik ook altijd erg leuk vind is een segway tour. Een leuk vervoermiddel en een ideale manier om redelijk vlot veel te zien zonder moe te worden. Wij kunnen in verschillende steden zo’n tour voor je regelen. Het leuke is dat de tourguides eigenlijk altijd goed zijn. Ze leven van de fooien, dus ze doen er alles aan om de beste en de leukste te zijn. Meestal met succes!

Favoriete National Park:

Waterton National Park in Alberta in Canada is mijn favoriet. Het is een wat minder bekend park en daarom ook rustiger en de uitkijkposten zijn wat minder aangeharkt als in de beroemdere parken. Red Rock Canyon is daar bijvoorbeeld prachtig. Een stuk lager dan de Grand Canyon, maar daardoor kun je er ook in afdalen en lekker pootjebaden of bijvoorbeeld picknicken langs de oevers van de rivier.

Favoriete strand:
Als ik aan een mooi strand denk herinner ik me altijd hoe zacht en fijn het spierwitte zand was op St. Pete Beach in Florida. Je hebt daar het Loews Don CeSar hotel met een eigen stuk strand voor de gasten. Ja, ook voor Jan Doets gasten. Weer zo’n hotel waaruit blijkt dat je met Doets altijd op de hotspots komt. Het was daar heel fijn toeven. Een dipje in zee, een duik in het zwembad en dan een cocktail op je ligbedje. Hemels!

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's