Lisan de Vries

Reisspecialist

Lisan de Vries

Elske Doets over Lisan a.k.a. Blue Jay:

De Blue Jay heeft wit met blauwe veren en ik heb blond haar en blauwe ogen. Daarnaast is deze intelligente vogel goed in samenwerken. Hij kan problemen al ver van tevoren signaleren. Verder ben ik, net als de Blue Jay, moedig en laat ik me niet snel van de kaart brengen.

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar:
1995

Functie:
reisspecialist 

Sinds:
november 2017

Reisde door Canada en/of de VS:
Zuidwest USA.

Favoriete hotel:
The Cliffs Resort in Pismo Beach, Californië. Dit luxe, gerenoveerde resort heeft een topligging, op een klif aan de kust van Pismo Beach. Je kunt hier heel makkelijk naar het strand lopen maar het hotel heeft ook een heerlijk zwembad waarbij je over het strand uitkijkt. Verder heeft het alle faciliteiten die je nodig hebt: een fitness, een jacuzzi, een sauna en een spa. Echt ideaal voor als je wilt ontspannen tijdens je reis.

Favoriete US/Canadian food:
Pancakes met blauwe bessen en heel veel stroop, heerlijk als ontbijt en om zo je dag te beginnen.

Favoriete uitzicht:
Dit is, zonder twijfel, het uitzicht vanuit de helikopter als je boven de Grand Canyon vliegt. Vanaf die hoogte zie je pas echt hoe groot en diep de Grand Canyon is. Je kunt het beste ’s ochtends gaan, omdat het licht dan het mooist is. Zo zie je de Grand Canyon echt op z’n mooist.

Favoriete stad:
Las Vegas. Zelfs als je niet van gokken houdt kun je je in deze stad prima vermaken. Alleen al de bijzondere hotels zijn bezienswaardigheden. Bij de meeste hotels kun je zo binnenlopen om een kijkje te nemen, wat zeker aan te raden is. Wel vind ik het lekker om me af en toe ook terug te trekken uit alle gekte die Las Vegas biedt. Jan Doets heeft ook hier een geschikte locatie voor: The Platinum Hotel. Dit hotel ligt op slechts een kwartiertje loopafstand van The Strip, maar toch ben je hier weg van alle drukte.

Favoriete staat/provincie:
Californië, omdat deze staat heel afwisselend is en voor iedereen wat te bieden heeft. Aan de ene kant heb je de prachtige natuur en de mooie uitzichten, vooral de Highway 1 is geweldig om te rijden, maar ook nationale parken zoals Yosemite zijn natuurlijk prachtig. Aan de andere kant biedt Californië glitter en glamour in Hollywood, waar je je ogen uitkijkt en veel dingen zult herkennen.

Favoriete activiteit:
Om het echte Amerikaanse gevoel te beleven, raad ik je aan een sportwedstrijd bij te wonen. Echte Amerikaanse sporten zijn American football, basketbal en honkbal. Zelfs als je niks met sport hebt is het indrukwekkend om te gaan kijken want de wedstrijd is al een evenement op zich.

Favoriete National Park:
Het beroemde Bryce Canyon National Park met geweldige rotsformaties die dankzij de zon bijzondere kleuren aannemen. Vanaf alle verschillende uitzichtpunten in het park ziet dit er indrukwekkend uit. Je weet niet wat je ziet!

Favoriete strand:
Malibu in Los Angeles, waar de bekende en indrukwekkende beachhouses staan van beroemdheden als Sylvester Stallone, Barbra Streisand en Ellen DeGeneres. Ik vond het bijzonder om dit in het echt te zien.


Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's