Mariska Broekman

Accounting

Mariska Broekman

Elske Doets over Mariska a.k.a. Mustang:

"Mariska werkt op onze afdeling Accounting / Buitenlandse betalingen en is lang, slank en sportief. In haar werk is ze razendsnel, meegaand en intelligent. Net als de prachtige mustang-paarden die over de Amerikaanse prairies galopperen".

"Mariska is part of our financial department and is as tall, slender and strong as the beautiful mustangs inhabiting the American prairies. At work she is a superfast, flexible and intelligent member of our team".


Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1991

Functie
Reisbescheiden specialist

Sinds
2010

Favoriete hotel
Hotel Zed in Victoria (British Columbia) in Canada spreekt mij heel erg aan. Het is een trendy hotel met een ontzettend kleurrijke, vrolijke styling. Er wordt hier echt over details nagedacht. Zo word je voor je transfers opgehaald en gebracht met een hippie Volkswagenbusje en in de lobby staan ouderwetse typemachines waarop je ouderwets een brief naar huis kunt tikken. Ik hou van dat soort goed uitgevoerde details en ook van zoveel kleur. 

Favoriete US/Canadian food
Mij kun je wakker maken voor alle soorten cheesecake. Met saus of zonder, met aardbeien of bosbessen. Ik vind het allemaal even lekker. De beste die ik ooit heb gegeten was met lemon gemaakt. Heerlijk!

Favoriete uitzicht
Dat is zonder twijfel het uitzicht op Manhattan vanaf de Brooklyn Bridge in New York. Tip: reis met de metro naar het dichtstbijzijnde station in Brooklyn, en loop vanaf die kant over de brug terug naar Manhattan. Iedere keer als je ergens die prachtige brug op een foto of in een film ziet (geloof me, dat is vaak) kun je dan zeggen dat je er overheen gelopen hebt. Dat alleen al is leuk. En als je richting de wolkenkrabbers loopt heb je het mooiste uitzicht.

Favoriete stad
Memphis in Tennessee vind ik heel bijzonder. Daar vind je echt nog het ouderwetse Amerika. Alles draait er om muziek. Overal spelen bandjes en je hebt er natuurlijk Graceland. Dat mag je niet missen. Het huis van Elvis met een op en top jaren zeventig inrichting en eigenlijk zo fout dat het weer leuk wordt. 

Favoriete staat/provincie
Utah vind ik een heel bijzondere staat. Je vindt daar zoveel spectaculair natuurschoon en tal van unieke Nationale Parken. Je kunt er prachtige wandelingen maken en je kunt er het hele jaar door goed toeven. Het liefste reis ik hierheen in het naseizoen (september of oktober), want dan is het nog altijd erg fijn weer en lekker rustig in de parken.

Favoriete activiteit
Een Amerikaanse sportwedstrijd bezoeken, welke dan ook, is een echte belevenis. Het maakt mij niet uit of het ijshockey, honkbal of basketbal is. Het ligt eigenlijk een beetje aan het seizoen waar je het beste kunt gaan kijken. Honkbal is bijvoorbeeld geen ‘wintersport’. Dan kun je natuurlijk veel beter een ijshockeywedstrijd bezoeken.

Favoriete activiteit
Dat is skiën in Canada of de Verenigde Staten. Alle skigebieden aan die kant van de oceaan zijn geweldig. Alleen al de sneeuwzekerheid is een verademing en er zijn vaak nauwelijks wachtrijen voor de liften! Bovendien liggen de pistes vaak in Nationale Parken, dus in ontzettend mooie omgevingen.

Favoriete National Park
De diversiteit van Yellowstone is erg bijzonder; dat moet je gezien hebben. Het park bestaat uit vijf verschillende gebieden en die zijn dan ook echt verschillend. De kalksteen terrassen en geisers zijn onvoorstelbaar indrukwekkend.

Favoriete strand
Ik ben dol op het strand bij Provincetown op Cape Cod in Massachusetts. Het is een heel ruimdenkend plaatsje, beroemd om bijvoorbeeld de ‘gay-friendliness’. Het strand lijkt hier overal om de hoek te liggen en heeft een bijzondere sfeer met al die mooie houten huizen vlak langs de kust. Vaak zie je Provincetown vanuit het vliegtuig als eerste liggen als je de Verenigde Staten nadert. Cape Cod ligt op een landtong in de vorm van een gebogen arm met vuist. Dat herken je direct.  

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's