Nadia de Wit

Reisspecialist

Nadia de Wit - Reisspecialist

"De renkoekoek (bekend van het tekenfilmpjes van Road Runner en Wile E. Coyote) en onze reisspecialist Nadia hebben nogal wat overeenkomsten: beiden zijn pittige kleine opdondertjes die leven en praten op een hoog tempo, zonder dat het vervelend wordt".

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1988

Functie
Reisspecialist

Sinds
2011

Reisde door Canada en/of de VS
1 tot 2 keer per jaar onder meer naar New York, Florida, Chicago, Rockies USA, West-Canada en op wintersport naar California en Utah.
Check ook www.doetscommunity.nl voor bestemmingsinformatie en blogs.

Favoriete hotel
Emerald Lake Lodge in Yoho National Park in Brits Columbia. Het is een autovrij eiland aan een prachtig, smaragdgroen meer. Je auto parkeer je aan de oever en dan word je met een bus, want er is wel een brug, opgehaald. Het uitzicht vanuit het hotel op het meer is adembenemend. We boeken voor onze klanten meestal kamers met uitzicht op dat prachtige water. Je kunt heerlijk bijkomen en genieten van de omgeving. Kanovaren op het meer, heerlijk eten en dat allemaal in een stijlvol hotel met kamers met open haarden en omringd door de Rocky Mountains.

Favoriete US/Canadian food
Ik ben dol op bizonburgers. En dan het liefst op een lekker broodje met guacamole, bacon en kaas. Bizonvlees is echt erg lekker. Het is malser dan rundvlees. Je vindt dit soort burgers vaak in de Rockies, bijvoorbeeld in Colorado.

Favoriete uitzicht
De Horseshoe Bend bij het plaatsje Page in Arizona is zo prachtig om te zien. Van bovenaf kijk je op dat groenblauwe water dat zich in een perfect hoefijzer om een berg vormt. Ze noemen het wel de intieme Grand Canyon, omdat het daar in het klein, wel op lijkt en omdat nog niet veel toeristen deze bijzondere plek weten te vinden, behalve Doets klanten dus. Want die wijzen wij graag op deze verrassende locatie.

Favoriete stad
Ik ben dol op steden met stadsstranden en Chicago is daarin een topper. Niet alleen heb je er de stranden aan Lake Michigan, maar ook mooie parken met veel kunst en veel prachtige architectuur, maar ook historische gebouwen. Ik ga er graag naar de 360 Chicago View op het historische John Hancock Center in de binnenstad. Daar zie je die mooie combi van water, strand en stad in een oogopslag.

Favoriete staat/provincie
Ik hou van Colorado. Niet alleen omdat het van een fascinerende schoonheid is, maar ook vanwege de diversiteit. De ideale staat om heel veel te zien en te doen als je relatief weinig tijd hebt. Maar je kunt hier ook gemakkelijk een complete reis maken zonder al te ver te hoeven reizen. Je hebt er de rode rotsen maar ook de Rockies, de fantastische rivier en zelfs wijngebieden. Genoeg te doen dus.

Favoriete activiteit
De Jasper Sky Tram in Jasper, Alberta, vind ik erg indrukwekkend. Met helder weer kun je zo ver kijken als het oog reikt. Maar het mooiste is nog om bijna bovenaan nog een stukje omhoog te klimmen. Daar heb je echt het idee op het dak van de wereld te staan. Je kunt ook de Sky Tram overslaan en zelf naar boven lopen. Dan kom je vaak veel bijzondere dieren tegen. Maar dat is alleen een aanrader voor geoefende wandelaars.
Ook superleuk en spannend is de Broken Arrow Jeep Tour in Sedona, Arizona. Dat is een spectaculaire jeeptour waarbij je soms zo stijl omhoog rijdt, dat je denkt om te vallen. Vooral een aanrader als je met wat oudere kinderen reist. Het is namelijk ook nog een leergierig uitje. Onderweg leer je veel over het gebied en zijn er stops om bijzondere foto’s te maken.

Favoriete National Park
Iedereen kent de Grand Canyon, maar als je voor het eerst in Bryce National Park komt, vraag je je af waarom dit park niet net zo beroemd is. De rotsformaties met die prachtige kleuren zijn echt een sensatie. Ik raad gasten altijd aan om hier een wandeling te maken. Op de uitkijkpunten kan het heel druk zijn, maar als je even wat verder loopt, heb je soms het idee dat je bijna alleen bent.

Favoriete strand
Mijn droomstrand heeft poederwit en superfijn zand, palmbomen, een diepblauwe zee, niet te hoge golven met niet te koud water waar je af en toe een dolfijn in ziet zwemmen. Dat vind je allemaal op St. Pete Beach nabij Saint Petersburg in Florida. We hebben er verschillende accommodaties, voor verschillende budgetten en meteen aan dit prachtige strand. Wie wil dat nou niet?  

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's