Suzanne Gabrielse

Reisspecialist

Suzanne Gabrielse

Elske Doets over Suzanne a.k.a. Beluga:

"De witte dolfijn is de kletskous onder de dolfijnen en daar doet Suzanne niet voor onder. Met haar lichte uitstraling en haar aanstekelijke enthousiasme weet ze iedereen op de afdeling verkoop voor zich te winnen".

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1991

Functie
Reisspecialist

Sinds
2014

Reisde door Canada en/of de VS
Al meerdere keren naar de VS en ook in Canada. Onder meer naar New York, Florida, West USA, Lake Michigan en Colorado
Check www.doetscommunity.nl voor bestemmingsinformatie en blogs.

Favoriete hotel
Mijn absolute favoriet is de CMH Cariboos Lodge. Wat een prachtige accommodatie midden in de Canadian Rockies! Naast de prachtige ligging gaat het voornamelijk om de gehele beleving die je kan opdoen bij de CMH Cariboos Lodge. Zo ben ik afgelopen zomer hier een kleine week geweest. Het unieke aan deze lodge? Ze hebben een eigen helikopter waarmee je de Rocky Mountains ingaat om verschillende activiteiten te ondernemen! Ik heb voornamelijk wandelingen gemaakt, omdat ik hier dol op ben. En het voordeel om met een helikopter naar een locatie te gaan; er zijn geen andere mensen! Wat heb ik genoten van het natuurschoon en rust. Een ‘once in a lifetime’ ervaring!

Favoriete US/Canadian food
Als ik in Californië ben, ga ik niet weg voordat ik een Californische hamburger heb gegeten. Voor mij is dat er een met verse avocado. Zoveel lekkerder dan de Nederlandse avocado’s, die vaak hard en zurig zijn. Mijn ideale burger heeft daarnaast nog kaas, bacon en een beetje sla. En dat alles op een knapperig broodje. Ik heb het thuis geprobeerd om na te maken, maar die won het toch niet van de Californische burger.

Favoriete uitzicht
In juni uitkijken op Glacier Point in Yosemite National Park. Als je geluk hebt, zoals wij, sta je dan ineens in de sneeuw en zie je daar bovenop die berg heel Yosemite aan je voeten liggen. Ik ben compleet losgegaan met foto’s nemen.

Favoriete stad
Vancouver aan de westkust van Canada is een heel bijzondere stad. Een hippe en trendy metropool die toch midden in de natuur ligt en aan zee. Die natuur voel je ook overal om je heen; frisse lucht en oogstrelende panorama’s. Het is ook een lekkere, compacte stad die je perfect op de fiets kunt ontdekken. En je kunt er geweldig op een terrasje zitten, iets wat je in Amerika veel minder vaak ziet.

Favoriete staat/provincie
Colorado is een heel fijne staat. Het is er lekker rustig, zelfs in de nationale parken en de steden zijn meer dan de moeite waard. Er wordt in Colorado veel bier en wijn gemaakt en al die bijzondere brouwsels kun je overal proeven in de cafés en restaurants, want ze zijn er duidelijk trots op.

Favoriete activiteit
Ik ben dol op de Studio Tour in de Universal Studio’s in Hollywood. Daar zie je de echte studiosets die je herkent uit films en series en leer je veel over special effects. In het hoogseizoen raad ik onze klanten altijd wel aan om voor een ‘front of line pass’ te kiezen, want zonder sta je soms uren in de rij. Zonde van de tijd.  Je kunt hier trouwens ook in het publiek zitten van shows die worden opgenomen. Ook superleuk om eens mee te maken.
Heel anders, maar ook indrukwekkend, vond ik de 700 Years Tour in Mesa Verde National Park in Colorado. Met een gids bezoek je de verschillende woningen van de oorspronkelijke bewoners die daar zo’n 700 jaar woonden. Je bezoekt verschillende woningen die in die jaren gebruikt zijn. Soms een best spectaculaire tour die af en toe wat klimwerk vereist.

Favoriete National Park
Mijn favoriete nationale park ligt ook in Colorado: Black Canyon of the Gunnison National Park. Heel indrukwekkend. Diepe ravijnen met spectaculaire uitzichten. Het is hier rustiger dan in parken zoals de Grand Canyon en het is makkelijker om te wandelen. Er staan ook geen  hekjes. Het is gewoon minder onaangeroerd en daar houd ik wel van. Het is een must om hier een ochtendwandeling te maken, omdat de zon dan meestal schijnt. Later op de dag wordt het mistiger. Ik kan een hike langs de rim (richel) aanraden. Dan loop je een stuk naar beneden en dat is niet zo vermoeiend.

Favoriete strand
Hier hoef ik niet lang over na te denken: Fort Myers Beach in Florida is mijn favoriete strand. Dat hagelwitte strand is een paradijsje. Lekker zwemmen in de rustige zee, schelpen zoeken en languit op een handdoek ploffen. Bovendien kun je het uitstekend combineren met een trip naar de vlakbij gelegen Everglades. Van het prachtige strand naar rivieren van gras met kleine eilandjes en veel krokodillen.  

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's