Tim Smits

Traffic Manager

Tim Smits

Elske Doets over Tim a.k.a. Bald Eagle:

"Met zijn korte koppie heeft Tim, die zich als Traffic Specialist bezig houdt met het controleren van reserveringen en het invoeren van contracten, heeft zelfs wel wat weg van de bald eagle. En net als de Amerikaanse zeearend heeft Tim een zeer scherpe en precieze blik: alles moet tot in de details kloppen".

"Traffic Specialist Tim even resembles the bald eagle a little bit with his super short haircut. And just like this extraordinary bird, Tim is equipped with a sharp vision: he makes sure that every little detail is exactly as it should be".

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1985

Functie
Traffic Specialist

Sinds
2010

Reisde door Canada en/of de VS
Voor Doets ongeveer 7 keer. Onder andere naar Oregon, West-Canada, Zuidwest USA, The Rocky Mountains, Washington D.C., Boston, New York City en Philadelphia.
Check www.doetscommunity.nl voor bestemmingsinformatie en blogs.

Favoriete hotel
Ik kies een camping, want ik ben trots op de kampeerplekken die wij bij Doets voor je hebben gevonden voor onze camperreizen. Mijn favoriet is Goulding’s Campground bij Monument Valley. Bekend om de unieke rotsformaties en vlak bij het punt waar veel beroemde westernfilms met John Wayne zijn gefilmd. Monument Valley is voor mij persoonlijk Amerika ten voeten uit! Kamperen tussen de mesa’s met hun indrukwekkende rode kleuren. Maar ook met optimale faciliteiten, waaronder een campingwinkel en een zwembad.

Favoriete US/Canadian food
Ik ga voor de Philly Cheese Steak. Het is een half stokbroodje. Vlees met gesmolten kaas. Heerlijk! Philadelphia is er beroemd om. Let op: het vult geweldig. Je hoeft de rest van de dag niet meer te eten.

Favoriete uitzicht
Als er een plek op aarde is waar je stil wordt van het natuurschoon, dan is het wel in Bryce Canyon National Park in Utah vooral heel vroeg in de ochtend vanaf Inspiration Point. Je bent er dan bijna alleen. De vogels beginnen te fluiten en de afgesleten, ranke toppen (hoodoos) veranderen door het zonlicht in roze en oranjekleuren. Het ziet er dan zo waanzinnig mooi uit.

Favoriete stad
De eerste keer dat ik in de VS kwam, nog voordat ik bij Doets werkte, kwam ik aan in Seattle. Die stad heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Het ligt tussen twee nationale parken en dat geeft een bijzondere sfeer, gericht op outdoor activiteiten. De mensen in Seattle zijn gastvrij, vriendelijk, laid-back en open-minded. Bovendien ben je vanuit deze stad in een mum van tijd in de natuur. Maar ook binnen 200 kilometer in die andere beroemde stad, Vancouver. 

Favoriete staat/provincie
Voor mijn studie heb ik zeven maanden in de buurt van Portland in Oregon gewoond. Daar ligt Forest Park, het grootste stadspark van de VS. Oregon wordt door de Amerikanen Beaver State genoemd. Het heeft een ruige kustlijn, minstens zo spectaculair als de beroemde Highway 1 van Californië. Het landschap wordt gedomineerd door besneeuwde bergen, meren, oeroude bossen, vruchtbare valleien, stranden en zelfs woestijnen.

Favoriete activiteiten
Je kunt me wakker maken voor een wandeltocht in Zion National Park in Utah naar Angels Landing. Ontzettend mooi. Je loopt hoog over de rotsen en kijkt overal om je heen de prachtige vallei in.
Kamperen in de VS is ook een topervaring. Bij Doets boeken we de beste plekken voor je in de nationale parken. Dat kunnen we doen, omdat we al jarenlang bekend zijn met de accommodaties en dan kunnen we een prachtige plek garanderen. Met je eigen vuurplaats met barbecue en daar dan achterover leunen op de campingstoel de belevenissen van de dag op je in laten werken… Wauw! 

Favoriete National Park
Ik vind Bryce Canyon National Park in Utah het allermooiste park dat bestaat. Die roze, gekleurde rotsformaties, hoodoos genoemd, zijn onwaarschijnlijk spectaculair. Ik ben gek op wandelen, dus ik had er graag langer gebleven. Ik ga daar zeker weer naartoe.  Zoals altijd boeken wij voor onze klanten ook hier weer accommodaties op de hotspot of op een paar minuten afstand van de ingang van het park.

Favoriete strand
Ik kies niet voor Florida, wat door de temperatuur misschien voor de hand zou liggen. Voor mij is de Oregon Coast met zijn uitgestrekte strandduinen en prachtige kustlijn een belevenis. Minstens zo mooi als de stranden van buurstaat California, maar minder druk. Je kunt hier met gemak moederziel alleen over het strand struinen en mijmeren over al het moois wat je ziet en beleeft. 

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's