Weinig plekken op aarde in de loop der jaren zo ongemoeid gelaten door de menselijke beschaving als The Yukon in het noordwesten van Canada. Dit immens grote en dunbevolkte gebied, waar wilde dieren verreweg in de meerderheid zijn ten opzichte van mensen, beschikt over een ongekende natuurlijke schoonheid. Reizen door The Yukon brengt het ultieme avonturiersgevoel naar boven. Daarom zul je tijdens een autovakantie in Yukon échte rust en vrijheid ervaren. Doets Reizen heeft prachtige reizen samengesteld, waarbij jij alle hoogtepunten van Yukon zult zien.

Ons aanbod in Yukon


Adembenemende en ongerepte natuur

Yukon herbergt prachtige uitgestrekte landschappen bestaande uit toendra's, ijzige gletsjers, ongerepte bossen en ruige bergen. De aantrekkingskracht van Yukon heeft grotendeels te maken met de weidse uitzichten, de ruige natuur en de werkelijk oorverdovende stilte, waarvan Europeanen amper kunnen geloven dat die nog bestaat. Een bezoek aan Kluane National Park, bijvoorbeeld, is voor elke natuurliefhebber een spectaculaire film, zeker als je met een klein vliegtuigje over de reusachtige bergtoppen en vlakten scheert. 

Even terug in de tijd

Voor sommigen is Yukon een soort reis terug in de tijd. Naar de periode dat er nog geen smartphones waren, alles een tempootje lager ging en het normaal was uitgebreid met elkaar te kletsen. Die mensen zullen in Yukon zeker aan hun trekken komen. Wanneer je na uren rijden door de prachtige, uitgestrekte natuur dan eindelijk een plaatsje binnenrijdt, voel je veel warmte. Zeker in dit gebied is een ontspannen gesprekje nooit ver weg. 

De Yukon

Yukon Gold Rush

Naast de ontzagwekkende afstanden en grootse natuur, staat Yukon ook bekend om iets heel anders: de goudkoorts. Dawson City is daarvan hét centrum. In de bars en restaurants van Dawson voel je nog steeds die verwachtingsvolle sfeer die avonturiers en gelukszoekers met zich meebrengen. Je ziet er regelmatig blozende dan wel asgrauwe mannen, die wel of niet het geluk hebben gehad om goud te vinden. Zelf op zoek naar goud? Dat kan zeker in Dawson!

Noorderlicht

De meeste mensen reizen tijdens de zomermaanden, wanneer het extreem lang licht is. Toch kun je ook in de winter naar de Yukon. Je wordt dan getrakteerd op het zien van het Noorderlicht. Daarnaast kun je tal van andere activiteiten ondernemen zoals tochten met sledehonden per sneeuwscooter. Natuurlijk adviseren wij je ook graag over de overnachtingsmogelijkheden.

Noorderlicht in Yukon

Deskundig advies

Diverse reisspecialisten van Jan Doets hebben zelf prachtige reizen gemaakt in de Yukon. Ze begrijpen dus als geen ander wat de mogelijkheden zijn en waar de mooie plekken te vinden zijn. Laat je daarom gerust door ons adviseren over de de routes, accommodaties en excursies die je kunt boeken. Wij zijn in staat om droomvakanties te organiseren die naadloos aansluiten op jouw wensen en behoeftes.

Kennis en ervaring

Meerdere reisspecialisten van Jan Doets hebben reiservaring in Yukon. Laat je adviseren door bijvoorbeeld Angela, Sabine of Janette. Wij ontvangen je graag op kantoor of in onze VIP RoomMeer informatie over Yukon?

Wil je meer weten over de Yukon? Of wil je graag een persoonlijke (maatwerk) offerte ontvangen, laat het ons weten! Wij helpen je graag verder met het uitstippelen van jullie droomreis.