Vraag

Heeft het Mijn Doets Reizen account een navigatiesysteem?

Antwoord:

Vanaf de reisbescheidenstatus kun je de Mijn Doets Reizen informatie grotendeels bewaren zodat deze offline te raadplegen is. Wanneer je de offline-modus gebruikt van het Mijn Doets Reizen account zijn de routes niet zichtbaar. Het Mijn Doets Reizen account en de routes zijn namelijk geen vervanging van een navigatiesysteem. De routes en tips onderweg zijn puur ter indicatie dienen als een hulpmiddel bij de voorbereiding van jouw reis.

Navigatie wanneer je offline bent? 

Bij zowel de autohuur als camperhuur in Amerika en Canada, is een navigatiesysteem niet standaard inbegrepen. Hieronder laten we je weten welke opties je kunt gebruiken als alternatieven voor het navigatiesysteem:  

Google Maps

Het downloaden van offline kaarten via Google Maps op je mobiel of tablet is een zeer makkelijke en gebruiksvriendelijke optie. Let op: je moet voor het downloaden van de kaarten in het bezit zijn van internet/wifi/data, dit moet je dus doen voordat je op reis gaat. Eenmaal gedownload zul jij enorm veel comfort beleven van de Google Maps navigatie-optie. 

De stappen:

  1. Je opent/download de app Google Maps.
  2. Je typt in de balk bovenin de plaats waar je reis begint, bijvoorbeeld San Francisco.
  3. Zodra je deze bestemming in je scherm hebt, klik je op pijltje terug in de zoekbalk rechts bovenin. Op deze manier heb je de bestemming die je wilt op je scherm. 
  4. Je klikt rechts bovenin op je profiel(foto).
  5. Je klikt op de keuze ‘offline kaarten’.
  6. Je klikt op ‘selecteer je eigen kaart’.
  7. Door met je vingers over het scherm te gaan, selecteer je het gebied dat je wilt downloaden. Je kunt het gebied ook vergroten of verkleinen door in en uit te zoomen met je vingers.
  8. Je klikt op downloaden. Het downloaden kan even duren. De voortgang zie je in je scherm.
  9. Je kunt op de drie puntjes klikken van de gedownloade kaart. Hier kan je de naam wijzigen. Deze wijzig je dan bijvoorbeeld naar San Francisco centrum. Dit maakt het overzichtelijk.
  10. Je gaat natuurlijk een bepaalde route rijden, waardoor je meerdere kaarten moet downloaden. Voor de volgende kaart begin je bij stap 5 van bovengenoemde stappen. Zorg dat de kaarten een klein beetje overlap hebben, dan weet je zeker dat alle wegen worden meegenomen.
  11. Zodra je andere kaarten gaat downloaden, zullen de bestaande kaarten up to date worden gemaakt. Het is aan te raden om de kaarten die je niet meer nodig hebt te verwijderen. Zo heb je meer ruimte voor de nieuwe kaarten.  

Je kunt nu zonder Wifi routes op Google Maps gebruiken. De navigatie kan gedaan worden met een losse telefoon/tablet. Ook is het vaak in de auto of camper mogelijk om je telefoon te verbinden met het dashboard scherm door middel van bluetooth of een oplader kabel. Zodra je telefoon is verbonden, is de app Google Maps zichtbaar op het scherm en kun je van daaruit je route bekijken. 

Andere mogelijkheden:

  • Van te voren of ter plaatsen is het ook mogelijk om een simkaart met data te kopen (voor eigen rekening van jou als reiziger). Op deze manier kan je gemakkelijk en te allen tijden je internet aanzetten zonder dat het je ontzettend veel geld kost. Bij je telefoonprovider heb je vaak ook de mogelijkheid om een extra bundel voor buiten de EU toe te voegen aan je huidige abonnement. Deze bundels zijn veel goedkoper ten opzichte van je data aanzetten ter plaatse. Als je data op je mobiel hebt, kun je jouw eigen navigatie app gebruiken. 
  • Een klassieke Road Atlas (van Rand McNally) kopen en hierin je route van te voren markeren. Je moet er dan wel voor zorgen dat de meerijder de route weet en goed kan kaart lezen!
  • Een (Tom Tom of vergelijkbare) navigatie aanschaffen of meenemen. Let er wel goed op, dat er een Noord-Amerika kaart op geïnstalleerd is. 

Relevante veelgestelde vragen


Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.