Doets Alaska Favorites

Autorondreis | 17 dagen

Een complete autorondreis door Alaska, met zes unieke en onmisbare excursies/activiteiten inbegrepen, zodat je daadwerkelijk Alaska zult beleven en ervaren. Inclusief Columbia Glacier cruise, Root Glacier & Kennicott Tour, Denali Tour, Kenai Fjords Glacier Tour en een Bearviewing Tour in Katmai National Park vanuit Homer.

Alaska is een prachtige staat met veel verschillende kenmerken. Je ziet er gletsjers, bergen, wildlife en prachtige lodges. Een complete autorondreis door Alaska is favoriet bij Doets Reizen. Er zijn zes unieke excursies bij de reissom inbegrepen, zodat je daadwerkelijk Alaska zult beleven en ervaren en ter plekke geen onnodige kosten maakt: Root Glacier & Kennicott Tour, Denali Tour, Kenai Fjords Glacier Tour en een Bearviewing Tour in Katmai National Park vanuit Homer. Ondanks de vele activiteiten bevat de reis veel rustpunten en relatief korte reisafstanden.

Alaska reizen zijn bijzonder en daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wil je persoonlijk advies van onze Alaska specialist Janette Krijgsman? Maak een afspraak of bel 072 5753333. 

Details

Bestemming West Amerika
Reisduur 17 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 15 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 15 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
  6 personen: categorie T (Large SUV)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Retourvlucht per bushplane tussen Chitina en McCarthy
 • Root Glacier Tour + Kennicott Tour Full Day 
 • Denali Tour Kenai Fjords National Park Cruise Bear Viewing Tour (Katmai) vanuit Homer 
 • Twee keer diner tijdens verblijf in de Kennicot Glacier Lodge

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken Pass Canada en Amerika van ca. CA $68,- per volwassene en ca. CA $34,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA $137,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt. Nationale Parken Pass voor de VS is ca. US $80,- per auto (max. 4 personen). Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

VLIEGTIP: Vlieg met Icelandair en profiteer van de meest snelle verbinding met Alaska. Icelandair heeft een perfecte verbinding met Anchorage, waardoor de vlucht slechts circa 10 uur duurt. Icelandair vliegt niet dagelijks naar Anchorage, dus nemen wij graag de mogelijkheden met je door. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Advies & maatwerkreizen

Een reis naar Alaska en Yukon is bijzonder. Kom daarom gerust bij ons langs om de reis tot in detail te bespreken!  Doets Reizen is immers gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reisopties. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lodges om te overnachten, meerdaagse wildlife tours, of een bezoek aan zeer afgelegen gebieden. Ook zijn we expert op het gebied van één- of meerdaagse Arctic Tours: luxe en intieme cruisereizen. Ben je op zoek naar de First Native (Eskimo)-cultuur, dan kunnen we dat ook regelen. Wij bieden ook reizen aan waarin je de kans hebt het Noorderlicht te bewonderen. Neem contact op met ons! Wij helpen graag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie artikel 9, lid 2):

 • 25% annuleringskosten na bevestiging van je reis
 • 35% annuleringskosten vanaf 60 t/m 45 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 80% annuleringskosten vanaf 44 t/m 30 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 100% annuleringskosten vanaf 29 t/m 0 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland

LET OP: Sommige accommodaties en excursies hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden. Dit zal kenbaar worden gemaakt op de boekingsopdracht.

Ferry overtocht(en)

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt. Het controleren van deze diensten behoren bij het boekingsproces. Het kan voorkomen dat wij (kleine) aanpassingen moeten aanbrengen in de reis. Vanzelfsprekend gaat dit in overleg met jou. Zodra het vaarschema bekend is gemaakt, zullen wij direct controleren of de overtocht past bij jouw gekozen reis.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

De tarieven en het vaarschema van AMHS zijn meestal pas eind januari bekend en deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Zelfs als AMHS informatie heeft vrijgegeven kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Het is daarom zeer belangrijk om een flexibele instelling te hebben. Niet alleen wij als reisorganisatie, maar ook jij als reiziger dient er namelijk rekening mee te houden dat de reis mogelijk zelfs na boeking aangepast moet worden. Doets Reizen is vanzelfsprekend niet verantwoordelijk voor eventuele (financiële) gevolgen die ontstaan doordat de reis aangepast dient te worden. Wij zullen waar mogelijk oplossingen bieden, ook al brengt dit eventueel extra kosten met zich mee. De eventueel ontstane extra kosten zijn te allen tijde voor uw rekening. Doets Reizen is niet aansprakelijk voor extra kosten die gemaakt worden. 

Kosten:
Zonder noodzakelijke wijzigingen in het landarrangement, zoals aanpassingen op het gebied van excursies en accommodaties, bedragen de wijzigingskosten EUR 50,- per ferry traject in het geval van de volgende aanpassingen:

 • een andere datum van het ferry traject;
 • een andere tijd van het ferry traject;
 • een ander ferry traject.

Wanneer er naast het wijzigen van de ferryovertocht ook aanpassingen noodzakelijk blijken te zijn op het gebied van accommodaties en/of excursies, bedragen de wijzigingskosten EUR 100,- per ferrytraject. Daarbij worden de eventuele kosten van alternatieve/aangepaste accommodaties doorberekend tegen het daarvoor geldende tarief.

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 2725 km

 • Dag 1: Heenreis naar Anchorage

  Anchorage
  Afstand: circa 10 km

  Je vliegt vandaag naar Anchorage, in het zuiden van Alaska. Na aankomst in Anchorage haal je de huurauto op en reis je naar het eerste hotel van de reis, daar verblijf je een nacht. Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet. Bijna de helft van de inwoners van Alaska woont in deze stad.

 • Dag 2: Anchorage - Knik River

  Afstand: circa 90 km

  Je verlaat Anchorage en rijdt in circa een uur naar het hotel van de komende nacht. Je verblijft in de sfeervolle Knik River Lodge, waar je even bij kan komen van de vliegreis. De lodge ligt in een prachtige omgeving nabij de beroemde Knik Glacier. Wij kunnen hier ook een spectaculaire helikoptervlucht met (of zonder) dogsledding tour voor je reserveren.

 • Dag 3: Knik River - Valdez

  Valdez
  Afstand: circa 420 km

  Via de Glenn Highway reis je via de Glenn Highway en de Richardson Highway naar Valdez, gelegen aan de Prince William Sound. Deze prachtige route loopt grotendeels parallel aan de Matanuska River. Je kunt tal van leuke stops maken tijdens deze scenic route. Je ziet langs de weg de prachtige Worthington Glacier liggen.

 • Dag 4: Valdez

  Valdez
  Afstand: circa 20 km

  Een geweldige dag staat je te wachten! Vandaag bezoek je de indrukwekkende Columbia Glacier (inbegrepen). Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Met deze circa zeven uur durende cruise vaar je door de Prince William Sound, en bezoek je Columbia Glacier. Aan boord kun je genieten van prachtige uitzichten en wildlife zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen. Je komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visgeschiedenis. Tip: je mag deze tour ook omwisselen voor de Meares Glacier Cruise. Vraag naar de mogelijkheden!

 • Dag 5: Valdez - Chitina - vlucht naar Wrangell St. Elias National Park

  Valdez
  Afstand: circa 110 km

  Vandaag maak je een autorit naar Chitina. Daar parkeer je de huurauto om vervolgens met de noodzakelijke bagage per vliegtuigje naar McCarthy te reizen (inbegrepen). McCarthy ligt in het Wrangell St. Elias National Park. De vlucht alleen al naar de lodge is een geweldige ervaring, je ziet namelijk het prachtige landschap vanuit de lucht. Je verblijft de komende twee nachten in de bijzondere Kennicot Glacier Lodge, midden in het natuurpark.

 • Dag 6: Wrangell St. Elias National Park

  Wrangell St Elias National Park

  Vandaag ga je de Root Glacier Hike en Historical Kennicott Tour ondernemen (inbegrepen). De dag begint met een spectaculaire wandeling op de Root Glacier. Daar kan je genieten van prachtige gletsjers en watervallen. Na ongeveer zes uur wandelen maak je een korte stop, om vervolgens door te gaan naar de beroemde oude mijnen van Kennicott. Hier krijg je een tweeënhalf uur durende tour door het oude plaatsje en de mijnen.

 • Dag 7: Wrangell St. Elias National Park - vlucht naar Chitina - Paxson

  Paxson
  Afstand: circa 330 km

  Je verlaat McCarthy weer per vliegtuigje naar Chitina (inbegrepen) en je vervolgt je autovakantie naar Paxson, een prachtige route! Paxson ligt op de splitsing van de Denali Highway en de Richardson Highway en is een goed voorbeeld van hoe dunbevolkt Alaska is: 33 inwoners, een pompstation, een lodge, een restaurant en een postkantoor.

 • Dag 8: Paxson - Fairbanks

  Fairbanks
  Afstand: circa 330 km

  Vandaag reis je door naar Fairbanks. Het University of Alaska Museum mag je niet overslaan als je iets wilt leren over de Indiaanse kunst en cultuur. De oliepijpleiding die langs Fairbanks loopt heeft een interessant informatiecentrum. Daar kan je alles te weten komen over de pijpleiding: waarom de pijpleiding zo is gebouwd, waarom de olie niet bevriest, hoe de leiding de rendieren niet in de weg zit tijdens hun migratie en nog veel meer. Oh, en wist je dat de Kerstman in het plaatsje North Pole woont, in de buurt van Fairbanks?

 • Dag 9: Fairbanks - Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 320 km

  Fairbanks is de 'Gateway to the Arctic' van Alaska en daarom is het mogelijk om de Arctic Circle Fly/Drive Adventure te reserveren. Je vertrekt dan vroeg in de ochtend, rond 05.00 uur. Vanuit Fairbanks vlieg je met een klein vliegtuig naar de poolcirkel, waar je op een landingsbaan midden in de wildernis landt! In een kleine groep maak je vandaag kennis met de Alaskan Arctic. Per minivan reis je later op de dag over de beroemde Dalton Highway terug. Een prachtige reis langs de Yukon River, toendra's en de Trans-Alaska pijpleiding. De tour duurt in totaal circa twaalf uur. Indien je deze tour niet boekt, reis je in de ochtend door naar Denali National Park.

 • Dag 10: Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 20 km

  In Denali National Park staat de hoogste berg van Noord-Amerika: Mount Denali. Denali betekent in het Athabascaans 'de grote' en refereert aan de bovengenoemde berg. Denali omvat een volledig subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Je mag het nationale park niet zelf in met de huurauto, daarom hebben wij de zeven à acht uur durende tour door het Denali National Park (inbegrepen) alvast voor je geboekt.

 • Dag 11: Denali National Park - Seward

  Seward
  Afstand: circa 500 km

  Je reist verder richting Seward en verblijft in dit sfeervolle vissersdorpje. De prachtige Seward Highway leidt je langs fjorden en inlets. De komende nacht verblijf je in een prettig hotel vlakbij het centrum van Seward.

 • Dag 12: Kenai Fjords National Park Cruise

  Kenai Fjords National Park
  Afstand: circa 20 km

  Je hebt een volle dag in Seward, met als hoogtepunt het Kenai Fjords National Park. Je bezoekt dit park met de zes uur durende Kenai Fjords National Park cruise (inbegrepen). Sta versteld van de natuur, gletsjers waarvan af en toe hele delen in zee storten, zeehonden, Bald Eagles, walvissen en prachtige bergen. Dit park is alleen bereikbaar per boot.

 • Dag 13: Seward - Homer

  Homer
  Afstand: circa 270 km

  Het einde van deze prachtige reis nadert. Voordat je teruggaat naar Anchorage, verblijf je twee nachten in Homer. De volgende dag ga je een bijzondere tour maken naar Katmai National Park. Het gebied rondom Homer is prachtig. Genieten dus!

 • Dag 14: Katmai National Park

  Katmai National Park
  Afstand: circa 20 km

  Vandaag ga je op safari met de zes tot acht uur durende Bear & Wildlife Viewing Flight Safari (inbegrepen). In de ochtend, rond 08.00 uur, vertrek je per klein vliegtuig naar Katmai National Park. Je vliegt in anderhalf uur over het vulkaanlandschap en de ongerepte natuur. Eenmaal op het strand aangekomen ga je drie uur lang met een gids op stap langs de kustlijn: de natuurlijke leefomgeving van vele grizzlyberen. Van een veilige afstand zie je de beren spelen, vissen en jagen.

 • Dag 15: Homer - Girdwood

  Girdwood
  Afstand: circa 200 km

  Je reis vandaag over het prachtige Kenai Peninsula. In dit gebied stroomt de woeste Kenai River en zijn prachtige meren te vinden. Je kunt er een raft ondernemen of gaan vissen. In de middag kom je aan in Girdwood waar je verblijft in het Alyeska Resort. Een prachtig hotel in de bergen.

 • Dag 16: Girdwood - Terugreis vanuit Anchorage

  Anchorage
  Afstand: circa 65 km

  In circa een uurtje rijden kom je aan op de luchthaven van Anchorage. De laatste route van deze reis is prachtig. De weg loopt pal langs de oevers van de Cook Inlet. Eenmaal aangekomen op de luchthaven, lever je de huurauto in. Vervolgens neem je het vliegtuig terug naar Nederland of België.

 • Dag 17: Thuiskomst

  Jammer, vandaag zit het erop. De reis is ten einde.


De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Inlet Tower Suites -
  Hotel
  klasse
  1

  Inlet Tower Hotel & Suites

  Het Inlet Tower Hotel & Suites is gelegen tussen 12 en 13 avenue. Op slecht 15 minuten loopafstand bevindt zich het centrum van de stad Anchorage, Hier zijn diverse winkels, attracties en restaurants te vinden. Het hotel beschikt in totaal over 177 kamers. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad, TV, telefoon, koffiezetapparaat, magnetron, kleine koelkast en een föhn. Verder beschikt het hotel over een lounge, restaurant en een fitnessruimte. In het hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. 

  Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen in hanging baskets.

   

  Meer informatie
 • KnikRiverLodge-10
  Hotel
  klasse
  2

  Knik River Lodge

  De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur. Ontbijt is beschikbaar (tegen betaling) tussen 07:00 en 10:00 uur. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

  Meer informatie
 • Mountain Sky Hotel Valdez - exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Mountain Sky Hotel & Suites

  Dit hotel is gelegen in het centrum van de plaats Valdez. Op loopafstand van het hotel is de haven van Valdez gelegen. Leuk om hier even een bezoek aan te brengen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en een fitnessruimte. In de lobby is het mogelijk om gratis koffie en thee te krijgen. In het gehele hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. Het hotel beschikt in totaal over 95 kamers. Iedere kamer is voorzien van een van een badkamer, koelkast, magnetron, föhn, telefoon, TV, strijkfaciliteiten en een wekker. Let op: Sommige kamers liggen laagvloers. Hierdoor zijn de ramen kleiner en is er dus minder zicht!

   

  Meer informatie
 • Kennicot Glacier Lodge - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Kennicott Glacier Lodge

  Gelegen in Kennicott en dient als uitgangspunt om Wrangler St. Elais NP te bezoeken. In Kennicot is een oude kopermijn te vinden. In dit gebouw werd als eerste centrale verwarming aangelegd in Alaska. Vanuit het hotel kan je diverse wandelingen maken. Onder andere naar Root Glacier. De lodge is gebouwd in 1987 en een replica van een oorspronkelijk Kennicott mijngebouw. Dit thema kom je overal tegen in het hotel en zorgt voor een sfeer die past bij dit natuurpark. Er is één restaurant in de omgeving en die is te vinden in dit hotel. De Main Lodge beschikt over 25 kamers en het andere gebouw bestaat uit 10 kamers. Alle kamers beschikken over de standaardfaceliteiten. 

  McCarthy is het best te bereiken per vliegtuigje vanaf Chitina. In McCarthy werd begin vorige eeuw een kopermijn geopend en tot 1938 was het een booming stadje. Die kopermijn was het eerste gebouw in Alaska met centrale verwarming. Nu is McCarthy de meest spectaculaire spookstad van Alaska. De gebouwen van de kopermijn en ook de saloons zijn echt een bezoekje waard! McCarthy is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Wrangell St. Elias National Park. Dit park is het grootste Nationale Park van de Verenigde Staten en is in oppervlakte ongeveer even groot als Nederland. Het park werd in 1981 gesticht en is groter dan Yellowstone National Park. Er liggen vele bergen met pieken tot zo’n 5.000 meter hoog. Mount St. Elias is met 5.489 meter de op twee na hoogste berg van Noord-Amerika. De noordkant van het park is over de weg bereikbaar via de Glenn- en de Richardson Highway. Je kunt het park verkennen per vliegtuigje of vanuit McCarthy of Gulkana. Er zijn verschillende eenvoudige kampeerterreinen aan de westkant van het park. Wrangell St. Elias NP is met name interessant voor mensen die van ruwe en ongerepte natuur houden. McCarthy is ook een goede uitvalsbasis voor een wandeling op Root Glacier, die bijna aan de voet van het plaatsje ligt. Ontdek deze gletsjer met stijgbeugels onder je schoenen onder begeleiding van een gids. 

  Meer informatie
 • The Lodge at Black Rapids
  Hotel
  klasse
  2

  The Lodge at Black Rapids

  The Lodge at Black Rapids werd in 2009 geopend en is het resultaat van een restauratie van het 100 jaar oude wegrestaurant uit de vroege jaren 1900. Rekening houdend met de omgeving, hebben de eigenaren veel aandacht gehad voor detail. Dit is terug te zien in dit prachtige gebouw met zijn koperen dak en de zwarte leisteen gevelbekleding. Onde de hoge houten balken geniet je vanuit een omfortabele stoel van een prachtig uitzicht op het ongerepte berglandschap en de Black Rapids Gletsjer. De lodge beschikt over een eetkamer waar je kunt genieten van de maaltijden. De maaltijden zijn niet inclusief en zullen ter plaatse betaald moeten worden. Let op: er is in de buurt geen restaurant. De lodge heeft in totaal 10 comfortabel ingerichte kamers. Sommige kamers hebben een eigen en sommige hebben een gedeelde badkamer. De kamer die Jan Doets voor je zal boeken is een kamer met een eigen badkamer.  Verder zijn de kamers voorzien van alle standaard faciliteiten.

  Meer informatie
 • River's Edge Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  River's Edge Resort

  The River's Edge Resort is gelegen aan de rand van de Chena River in de plaats Fairbanks. Dit gebied is opzich al een bezoek waard! Dit resort bestaat uit diverse soorten cottage's/huisjes. Tussen alle huisjes is veel groen terug te vinden en staat diverse bankjes, Het resort straalt gelijk een gezellige en gastvrije sfeer uit. De kamers zijn fijn, licht en leuk ingericht.  De kamers beschikken over een patio, badkamer, tv, telefoon en een föhn. Strijkgerij is op aanvraag mogelijk. 

  Het resort beschikt over een restaurant waar je voor zowel ontbijt, lunch of diner terecht kunt. De maaltijden zijn echter niet in de prijs inbegrepen.

  Meer informatie
 • Denali Grizzly Bear Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Denali Grizzly Bear Resort

  De ligging van dit resort tussen de bomen en aan de Nenana River geeft een bepaalde sfeer. In Alaska noemen ze dit de 'Alaskan atmospohere' die hier tot leven komt. Het resort is eigendom van een familie. De cabins liggen verscholen tussen bomen en hebben (deels) uitzicht op de Nenana Rivier. De camping staat los van het resort waardoor u geen 'last' zult hebben van de overige campinggasten. In totaal heeft het resort 17 vrijstaande cabins. Elke cabin ademt natuur en avontuur door de locatie en het vele hout wat er is gebruikt. Elke cabin beschikt over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Je heb echt een eigen plekje in de wildernis. Het is mogelijk om met de auto tot aan je eigen cabin te rijden. Zo hoef je niet ver met je koffers te lopen.  Ook heeft het resort een hotel dat beschikt over 92 hotelkamers. Dit zijn de Cedar Lodge Rooms. Deze kamers beschikken over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Er is op dit resort geen restaurant aanwezig. Wel is er een kleine store waar je wat drinken en snacks kunt kopen. Ook zijn er aan de overkant van de straat twee restaurants te vinden.

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • Harbor 360 Hotel - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Harbor 360 Hotel

  Dit 3 verdieping tellende hotel is gelegen in de haven van Seward. In deze haven liggen de kleinere bootjes. Het hotel is voorzien van comfortabele kamers, een binnenzwembad en hot tub. De totaal 94 kamers beschikken over een privé badkamer, föhn, tv en gratis WiFi.  Tijdens je verblijf krijgt u een gratis continental breakfast aangeboden. 

   

  Meer informatie
 • Kenai Peninsula Suites - uitzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Kenai Peninsula Suites

  Kenai Peninsula Suites is een prachtige accommodatie bij Homer met uitzicht over Kachemak Bay. De eco-vriendelijke lodge is kleindschalig opgezet en beschikt over diverse type cabins en lodges. De lodge beschikt over Wifi aansluiting en je kunt de huurauto gratis parkeren. Gasten mogen gebruik maken van de buiten jacuzzi en de gezellige Fire Pit waar vooral in de avond bezoekers bijeenkomen om de dag te bespreken. De cabins zijn zeer authentiek en sfeervol ingericht en passen goed bij een reis door Alaska. Onze favoriet in Homer! 

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie
 • Hilton Anchorage - 2
  Hotel
  klasse
  2

  Hilton Anchorage

  Dit Hilton Hotel ligt in het centrum van Anchorage en beschikt over een  binnenzwembad en gym. In het Hooper Bay Cafe kun je tegen betaling terecht voor een ontbijt, lunch en/of diner. De hotelkamers zijn voorzien van tv, bed en een badkamer. Valetparking kost circa US$30.00,- per dag exclusief belastingen. 

  Meer informatie
 • KnikRiverLodge-10
  Hotel
  klasse
  2

  Knik River Lodge

  De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur. Ontbijt is beschikbaar (tegen betaling) tussen 07:00 en 10:00 uur. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

  Meer informatie
 • BW Valdez Harbor Inn - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Best Western Valdez Harbor Inn

  Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast. Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

  Meer informatie
 • Kennicot Glacier Lodge - aanzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Kennicott Glacier Lodge

  Gelegen in Kennicott en dient als uitgangspunt om Wrangler St. Elais NP te bezoeken. In Kennicot is een oude kopermijn te vinden. In dit gebouw werd als eerste centrale verwarming aangelegd in Alaska. Vanuit het hotel kan je diverse wandelingen maken. Onder andere naar Root Glacier. De lodge is gebouwd in 1987 en een replica van een oorspronkelijk Kennicott mijngebouw. Dit thema kom je overal tegen in het hotel en zorgt voor een sfeer die past bij dit natuurpark. Er is één restaurant in de omgeving en die is te vinden in dit hotel. De Main Lodge beschikt over 25 kamers en het andere gebouw bestaat uit 10 kamers. Alle kamers beschikken over de standaardfaceliteiten. 

  McCarthy is het best te bereiken per vliegtuigje vanaf Chitina. In McCarthy werd begin vorige eeuw een kopermijn geopend en tot 1938 was het een booming stadje. Die kopermijn was het eerste gebouw in Alaska met centrale verwarming. Nu is McCarthy de meest spectaculaire spookstad van Alaska. De gebouwen van de kopermijn en ook de saloons zijn echt een bezoekje waard! McCarthy is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Wrangell St. Elias National Park. Dit park is het grootste Nationale Park van de Verenigde Staten en is in oppervlakte ongeveer even groot als Nederland. Het park werd in 1981 gesticht en is groter dan Yellowstone National Park. Er liggen vele bergen met pieken tot zo’n 5.000 meter hoog. Mount St. Elias is met 5.489 meter de op twee na hoogste berg van Noord-Amerika. De noordkant van het park is over de weg bereikbaar via de Glenn- en de Richardson Highway. Je kunt het park verkennen per vliegtuigje of vanuit McCarthy of Gulkana. Er zijn verschillende eenvoudige kampeerterreinen aan de westkant van het park. Wrangell St. Elias NP is met name interessant voor mensen die van ruwe en ongerepte natuur houden. McCarthy is ook een goede uitvalsbasis voor een wandeling op Root Glacier, die bijna aan de voet van het plaatsje ligt. Ontdek deze gletsjer met stijgbeugels onder je schoenen onder begeleiding van een gids. 

  Meer informatie
 • The Lodge at Black Rapids
  Hotel
  klasse
  2

  The Lodge at Black Rapids

  The Lodge at Black Rapids werd in 2009 geopend en is het resultaat van een restauratie van het 100 jaar oude wegrestaurant uit de vroege jaren 1900. Rekening houdend met de omgeving, hebben de eigenaren veel aandacht gehad voor detail. Dit is terug te zien in dit prachtige gebouw met zijn koperen dak en de zwarte leisteen gevelbekleding. Onde de hoge houten balken geniet je vanuit een omfortabele stoel van een prachtig uitzicht op het ongerepte berglandschap en de Black Rapids Gletsjer. De lodge beschikt over een eetkamer waar je kunt genieten van de maaltijden. De maaltijden zijn niet inclusief en zullen ter plaatse betaald moeten worden. Let op: er is in de buurt geen restaurant. De lodge heeft in totaal 10 comfortabel ingerichte kamers. Sommige kamers hebben een eigen en sommige hebben een gedeelde badkamer. De kamer die Jan Doets voor je zal boeken is een kamer met een eigen badkamer.  Verder zijn de kamers voorzien van alle standaard faciliteiten.

  Meer informatie
 • Pike's Waterfront Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Pike's Waterfront Lodge

  Dit gezellige hotel ligt in Fairbanks vlakbij de luchthave en aan de Chena River. Omgeven door vele bomen die mooie uitzichten bieden. De lobby is sfeervol ingericht met een openhaard waar gasten gezellig kunnen bijpraten. Er is een buitenterras aanwezig net als een goed restuarant waar je lunch of diner kunt nuttigen. Bij het verblijf zijn echter geen maaltijden inbegrepen. Je zult hiervoor ter plaatse dus nog moeten betalen. Er zijn in totaal 180 kamers en 28 cabins met prive deck. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco en gratis WiFi verbinding.  

  Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities. Een tocht met de historische raderboot Discovery is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Fairbanks is tevens een zeer geschikte uitvalsbasis voor een excursie naar de poolcirkel, waarbij je per vliegtuigje tot over de poolcirkel vliegt en per bus terugrijdt over de Dalton Highway. Je maakt dan kennis met toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

  Meer informatie
 • Grande Denali Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Grande Denali Lodge

  Deze prachtige lodge heeft een spectaculaire ligging boven op de bergen. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht op de Nenana River en de wildernis van Denali National Park. De lodge beschikt over een souvenierswinkel, gratis internet in de lobby en alle standaard gemakken die u verwacht van een lodge. Grande Denali Lodge beschikt over een restaurant waar je heerlijke gerechten kunt bestellen. Er zijn totaal 166 ruime kamers voorzien van een badkamer, tv, fohn en een wekker. De lodge beschikt over beperkte hoeveel parkeerplaatsen en is te bereiken per stijle weg. 

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • Seward Windsong Lodge - buiten
  Hotel
  klasse
  2

  Seward Windsong Lodge

  De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. U kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten.  Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendst gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

  Meer informatie
 • Land's End Hotel - uitzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Land's End Resort Homer

  Dit hotel is gelegen langs de kustlijn met prachtige stranden en heeft een waanzinnig uitzicht over Kachemak Bay. Zo nu en dan vaart hier een boot of ferry voorbij. Op enkele minuten loopafstand is het enige haventje van Homer Spit gelegen. Zeker de korte wandeling waard! Het hotel beschikt over een sauna, whirpool, patio, restaurant en een lounge. Ook is er een echte spa aanwezig waar je terecht kunt voor een massage. Het Chart Room Restaurant serveert ontbijt, lunch en dinner. Deze maaltijden zijn echter niet inbegrepen dus hier betaal je ter plaatse voor. Het restaurant is de favoriet bij de inwoners van Homer. Goede gerechten en een mooi uitzicht over het water met daarachter de bergtoppen. Het hotel beschikt in totaal over 116 kamers. Elke kamer is voorzien van een badkamer, telefoon, koffiezetapparaat, wekker en een tv. Richting Homer is er onderweg een interessante Russisch-Orthodoxe kerk te zien in het plaatsje Ninilchik. Homer is een gezellig plaatsje met veel visserij, met name de vangst van Halibut (heilbot) is er belangrijk. In het Homer hangen de vissen aan latten. Ze wegen soms wel 100 kilo! Homer is ook bekend vanwege de vele kunstenaars die er wonen.  Het gezelligste deel van Homer is ‘Homer Spit’, aan het lands end-gedeelte. Het ligt mooi aan de haven en een ruig strand. Er zijn allerlei kleine excursiehuisjes, eettentjes en souvenirwinkeltjes. 

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie

De onderstaande excursies zijn inbegrepen bij deze Doets Reizen reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Ter waarde van € 627,- p.p.

  Bear & WIldlife Viewing + Flight

  Homer - Alaska

  Een prachtige vlucht langs de kust van Katmai National Park. De piloot zal op zoek gaan naar beren en ander wildlife. Er wordt geland op een zeer afgelegen strand en samen met de gids zul je een wandeling van ongeveer 3 uur maken om de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Mogelijke andere dieren die je tegenkomt zijn: vossen, de bald eagle en verschillende zeedieren. De vlucht zelf duurt tussen de 1 en 2 uur. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je Alaskarondreis! 

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 168,- p.p.

  Kenai Fjords National Park Cruise

  Seward - Alaska

  Deze bootexcursie focust op het bezoeken van Aialik Glacier of Holgate Glacier. De cruise duurt circa 6 uur en vaart door Kenai Fjords National Park. Met een beetje geluk ziet je ook orka’s, beluga en bultrugwalvissen! Een deli-style lunch is inbegrepen tijdens de cruise. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je rondreis!  Kenai Fjords National Park bestaat uit prachtige fjorden, gletsjers en talloze diersoorten zoals zeearenden, orka’s en beren. Dit park is zeer de moeite waard om te bezoeken doordat je de gletsjers die in zee uitmonden kunt zien afbreken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: Dall schapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zeeottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen zijn dieren die je zomaar kunt zien. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en de vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is een bootexcursie te ondernemen!

  Seizoen en vertrektijd:

  • 08:00 uur vertrek: dagelijks van 19 mei t/m 2 september + 8 en 15 september.
  • 11:30 uur vertrek: dagelijks van 4 mei t/m 29 september

  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 125,- p.p.

  Columbia Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Doormiddel van deze  circa 6 uur durende cruise vaart u door de Prince William Sound en bezoekt u Columbia Glacier. Aan boord kunt u genieten van prachtige uitzichten, wildlife (zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen). U komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visserij geschiedenis. De tour is inclusief een omschrijving over de Trans Alaska Pipeline Terminal terwijl u hier langs vaart.  

  Seizoen: 
  11 mei en 15 september
  Tijdstip: 10:30 uur
  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 182,- p.p.

  Denali Tundra Wilderness Tour

  Denali National Park - Alaska

  Deze onmisbare circa 6 a 8 uur durende bustour door Denali National Park focust op de ongerepte natuur en wildlife van dit prachtige natuurpark. De ervaren gids/chauffeur zoekt samen met de passagiers naar wildlife zoals beren, Moose, Dall Sheep en roofvogels. Je reist per bus circa 53 mile het park in, welke
  niet toegankelijk is voor privé voertuigen. Tijdens de reis zullen er vele interessante stops worden gemaakt zodat je kunt genieten van prachtige uitzichten en wildlife. Tijdens de tour krijg je een flesje water en een lichte snack aangeboden. Let op: je mag zelf niet met je huurauto of camper het park in. Denali National Park and Preserve is een nationaal park, dat in Alaska ligt. Denali betekent in het Athabascaans "de grote" en refereert aan de hoogste berg in Noord-Amerika, de Mount Denali (voorheen: Mount McKinley). Denali omvat een volledig subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Het natuurpark werd op 26 februari 1917 opgericht als het Mt. McKinley National Park. In 1980 werd de oppervlakte verdrievoudigd (2,4 miljoen hectare) en werd het park omgedoopt tot Denali National Park and Preserve. Veel bergen van het Alaskagebergte, waaronder de Mount Foraker, liggen in het park.

  Seizoen: 20 mei t/m 12 september
  Vertrektijd: 
  Ochtend Excursie tussen 06:00 en 11:00
  Middag Excursie tussen 13:30 en 15:30
  Duur: circa 6 a 8 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 113,- p.p.

  Half-Day Root Glacier Hike Tour + Kennicott Tour

  Wrangell St Elias National Park - Alaska

  Ontdek het beste van Kennicot met deze full day combinatie tour. Eerst geniet u van een spectaculaire hike van een halve dag op Root Glacier. Na circa 6 uur wandelen gaat u terug naar Kennicott waarna u na een korte break een leuke tour maakt naar de oude mijnen van Kennicott. Deze dagvullende tour is dus een super leuke excursie om meer te weten te komen over Kennicott. Je maakt een circa 3,5 km lange trail die oorspronkelijk was aangelegd in de 1920’s. Onderweg stop je op bezienswaardige locaties zodat de gids er interessante dingen over kan vertellen. Daarnaast geniet je direct ook van adembenemende uitzichten op Kennicott Glacier en bergpieken. Na een korte uitleg ga je wandelen op de Root Glacier, een bijzondere ervaring! Je krijgt spikes onder je wandelschoenen zodat je niet snel zult uitglijden en goed grip hebt op het ijs. Diepblauwe kleuren, kabbelende gletsjer beekjes, je ziet het allemaal! Tijdens deze spannende wandeling krijg je een lunch aangeboden, en niet zomaar een lunch want het uizicht is prachtig! Eenmaal terug gekomen in Kennicott ga je de andere kant van dit gebied verkennen. Namelijk het mijnverleden van Kenniccott. Via een circa 2 uur durende tour bezoek je oude mijnen en historische stadjes. 

  Seizoen: 25 mei t/m 8 september
  Vertrektijd: circa 09:00
  Duur: circa 7 uur (waarvan circa 5 uur hiken)

  Meer informatie

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Doets Reizen unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 373,- p.p.

  Denali Peak Experience Flight Tour by Bush Plane

  Denali National Park - Alaska

  De meest spectaculaire manier om Denali National Park met Mount Denali te bewonderen. Tijdens deze circa 60 a 70 minuten durende vliegtuigtour heb je prachtig uitzicht op ongekend spectaculaire natuur. Je ziet onder andere gletsjers, bergpieken en misschien wel een beer vanuit de lucht. Het voordeel van deze tour is dat de route flexibel is (i.v.m. weersomstandigheden) wat er voor zorgt dat de piloot je het beste uitzicht kan geven. Hoogtepunt van deze vlucht is dat je om Mount Denali vliegt, de hoogte berg van Noord Amerika. Iedere zitplaats beschikt over een raampje zodat je altijd zicht hebt. Een groot pluspunt ten opzichte van een helikoptervlucht dus! De transfer vanaf het hotel duurt ongeveer 60 minuten. 

  Seizoen: 10 mei t/m 20 september
  Vertrek: dagelijks
  Tijdstip: 08:00, 10:00, 14:00, 16:00, 18:00 of 20:00
  Let op: minimaal 2 personen per vlucht! Gewichten direct doorgeven bij boeking.

  Meer informatie
 • Vanaf € 65,- p.p.

  Sternwheeler Riverboat Tour

  Fairbanks - Alaska

  Een tocht met de historische raderboot ‘Discovery Sternwheeler River Boat’ is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Ga aan boord van de Riverboat Discovery III voor een onvergetelijke riviercruise over de Chena en Tanana Rivers. Je gaat aan boord van een historische Sternwheeler. Tijdens de cruise geniet je van de omgeving en een authentieke Alaska beleving. Er gaan totaal maximaal 700 passagiers aan boord. 

  Seizoen: 28 mei t/m 2 september
  Vertrektijd: 09:00 of 14:00.
  Duur: circa 3 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 157,- p.p.

  Meares Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Tijdens deze circa 9 uur durende cruise vaart u langs Meares Glacier en vlak langs de ijsschotsen van de Columbia Glacier. De Columba Glacier is één van de grootste gletsjers in het zuiden van Alaska. Verder vaar je door prachtige fjorden en zie je prachtige watervallen en gletsjers. Op de rotsen liggen veelal zeeleeuwen te soezen in de zon. 

  Seizoen: 1 juni t/m 31 augustus
  Vertrektijd: 9:00
  Duur: circa 8.5 uur


  Meer informatie
 • Vanaf € 92,- p.p.

  Anchorage City Tour & Native Heritage

  Anchorage - Alaska

  Maak een 3 uur durende tour door Alaska’s grootste stad Achorage. Je komt langs alle historische  bezienswaardigheden van deze stad zoals het Earthquake Park en Lake Hood. Lake Hood is het drukte privé watervliegtuig plek in de wereld. Ook bezoek je het Alaska Native Heritage Center waar je meer leert over Alaska's 11 grootste culturele gemeenschappen. Deze tour is inclusief entreebewijs voor het Alaska Native Heritage Center. 

  Seizoen: 14 mei t/m 2 september (behalve op 8 en 22 juni)
  Vertrektijd: tussen 08:00 en 09:00. Transfer vanaf hotel.
  Duur: circa 3 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 432,- p.p.

  Arctic Circle Fly/Drive Adventure

  Fairbanks - Alaska

  Vanuit Faibanks vlieg je naar de poolcircel waar je landt op landbaan midden in de wildernis. Per minivan ga je terug over de prachtige Dalton Highway langs de Alaska Pipeline. Onderweg zie je mijlenver de typische toendra landschappen van Alaska. De tour is inclusief snacks en drinken. Je dient op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Fairbanks te gaan. Deze tour duurt 11 à 12 uur en start dagelijks om 05:30 of 13:00. 

  Meer informatie
 • De natuur is prachtig!

  Beste Melvin,

  Afgelopen zomer hebben wij de Doets Alaska Favorite gedaan. Een fantastische ervaring was dat voor ons. Ik schrijf altijd uitgebreide verslagen van onze reizen en plaats deze op internet. Een mooie compacte reis met veel hoogtepunten. De natuur is prachtig, de steden en dorpen kun je grotendeels overslaan. 

  Mocht u geïnteresseerd zijn, het verslag met foto's van deze reis kunt u vinden via: http://reisverslagalaska.blogspot.nl

  Met vriendelijke groet,

  Gé Nielissen

  Nielissen
 • Het vliegen in kleine vliegtuigjes is een heel aantrekkelijk en een zeer bijzondere ervaring

  De vlucht met een klein vliegtuigje langs de zeer duidelijk top van Mount Denali.  Het vliegen in kleine vliegtuigjes is een heel aantrekkelijk en een zeer bijzondere ervaring. Je moet echter geen vliegangst hebben, maar dan kom je zo wie zo niet in Alaska!

  M. van Velzen

Doets Reizen suggesties