Martijn Tanger

General Manager

Martijn Tanger - Blue Whale

Elske Doets over Martijn a.k.a. Blue Whale:

"Martijn is onze blauwe vinvis. Hij is, net als de vinvis, langer dan zijn collega’s en heeft een uiteenlopend takenpakket en verantwoordelijkheden. Als General Manager is Martijn bezig met alle disciplines in het bedrijf en zorgt er voor dat onze kennis, talenten en technologie bijdragen aan het overtreffen van de verwachtingen van onze reizigers".

"Martijn is our Blue Whale. He is, like the blue whale, taller than his colleagues. As a General Manager he is involved in all disciplines within our company and he ensures that our knowledge, talent and technology contribute to exceed our travelers expectations".

Bekijk mijn ervaringen op de Doets Experience Map

Mijn ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1974

Functie
General Manager

Sinds
1998

Reisde door Canada en/of de VS
Ontelbaar vaak! Onder andere naar West USA, Florida, Deep South, New York en Burning Man in Nevada.
Check www.doetscommunity.nl voor bestemmingsinformatie en blogs.

Favoriete hotel
Ik ben dol op de Death Valley; de warmste en de laagst gelegen plek in de Verenigde Staten. Daar ligt op een prachtige locatie het geweldige hotel Furnace Creek Ranch. Een voorbeeld van bijzondere accommodaties die wij voor Doets klanten zoeken. Het ligt niet alleen op de heetste plek van de Verenigde Staten, maar ook op 1 van de donkerste plekken. ‘s Nachts is er bijna geen lichtvervuiling. Het is dan ook heerlijk om goed naar de sterrenhemel te kijken. Ik heb daar de Melkweg met het blote oog gezien. Ook tegen zonsondergang kun je me hier lange tijd op een stoel zetten. Ik ben kleurenblind, maar zelfs ik kan hier genieten van de rode rotsen die dan iedere minuut weer andere kleurschakeringen geven.

Favoriete US/Canadian food
Je kunt niet naar Memphis reizen zonder ‘dry rub spareribs’ te hebben gegeten in Charles Vergos’ Rendezvous restaurant. Die worden de dag voor je komst al op het vuur gelegd en heel langzaam gegaard. Het resultaat is supermals vlees. Het restaurant zelf is niets bijzonders, maar als je er al langs loopt en de geur oppikt ben je verkocht. Geen enkele weerstand is meer mogelijk. Sausjes en bijgerechten zijn niet nodig. Gewoon twee ‘racks’ bestellen en smullen.

Favoriete uitzicht
De zonsondergang op Sanibel Island in Florida is schitterend. Hier zakt de zon weer in de zee en de Golf van Mexico is daar met zijn lage, kabbelende golven heel geschikt voor. Ik herinner me de eerste keer dat ik het zag nog heel goed. Mijn reisgenoot lag vroeg onder de wol, dus ik wandelde alleen nog even het strand op. Ik vond de prachtigste schelpen en zag toen die zonsondergang. Ik was toen nog vrijgezel, maar ik heb mezelf ter plekke beloofd daar ooit terug te komen met mijn vrouw. Die belofte moet ik nu eens hoognodig gaan nakomen. Dat is allerminst een straf.

Favoriete stad
Mijn favoriete stad is allerminste een wereldstad, maar ik ben verzot op het kleine, rustige Memphis. Van de livemuziek in de vele tentjes op Beale Street tot de rijke geschiedenis van het Lorraine Motel, waar Martin Luther King werd doodgeschoten en de Civil Rights Movement groot werd. Je kunt hier ook de bus bekijken waarin burgerrechtenactiviste Rosa Parks in 1955 haar beroemde verzetsdaad deed. Ze weigerde haar zitplaats in het voor blanken gereserveerde voorste deel van de bus in te ruilen voor het voor zwarte gereserveerde deel achterin. Ook vindt je in Memphis Elvis’ Graceland en de Sun Studio. Hier kun je een rondleiding volgen om te zien waar onder andere Elvis en U2 iconische nummers hebben opgenomen.

Favoriete staat/provincie
Montana is werkelijk een prachtige staat. De bijnaam van de staat is ‘Big Sky Country’ die naam begrijp je pas als je er bent geweest. Montana is zo dunbevolkt en ongerept, dat de lucht nauwelijks wordt onderbroken door hoge bouwwerken. De valleien zijn er zo weids, groots en leeg dat kun je gewoon niet op een foto overbrengen. Ik hou van dat unieke, ongerepte landschap.

Favoriete activiteit
Ik zou iedereen aanraden om eens op een sneeuwscooter door het Canadese winterlandschap te rijden. Bij Doets kunnen we dit op meerdere plekken voor je regelen. Het is overigens niet een activiteit voor je als je bang bent aangelegd, want die dingen halen met gemak de 120 kilometer per uur. Je moet er dan ook een rijbewijs voor hebben. Je rijdt door prachtige gebieden, over paden en bevroren meren. Je kunt heerlijk scheuren met dat ding; een spectaculaire ervaring. Een andere gouden tip is om te gaan fietsen in San Francisco. En dan natuurlijk het liefste over de Golden Gate Bridge naar South Sausalito, waar je met de veerboot weer terug gaat. Dan zie je gelijk Alcatraz; het beroemde gevangeniseiland.

Favoriete National Park
Dat is Great Smoky Mountains National Park in de Amerikaanse Staten North Carolina en Tennessee. Hier proef je het Elzas-gevoel in het kwadraat. Hier vind je prachtige vergezichten met beboste heuvels en fraaie waterpartijen. Alles is ongerept. Het is al mooi om er met de auto doorheen te rijden, maar door te hiken wordt je echt even een met de natuur.

Favoriete strand
De Nāpali Coast van Hawaii is zonder twijfel de mooiste kustlijn van de wereld. Deze bijzondere kust heeft talloze kleine baaitjes waar je soms een heel strand voor jezelf alleen hebt. Soms moet je er even twee uur voor doorwandelen, maar dan kom je op een strand waarvan je weet dat het niet mooier wordt. Een prachtige blauwe zee, schitterend strand en dat dan geflankeerd door ruige groen begroeide kliffen. 

Persoonlijke aanraders

Ik kan je over bovenstaande reizen uit eigen ervaring genoeg vertellen. Heb je vragen?

Maak een afspraak

Mijn collega's