Alaska RoadTrip met Kenai Fjords Wilderness Lodge

Autorondreis | 17 dagen

Deze populaire Alaska rondreis brengt jou op de mooiste plekjes. De route is zonder omwegen en de opbouw is relaxt, zodat je reisdagen relatief kort zijn. Dit is écht Alaska 'all the way'! Extra bijzonder is jouw verblijf in de Kenai Fjords Wilderness Lodge. Diverse must-do excursies en safari's zijn direct inbegrepen, zodat jij niks mist tijdens je bezoek aan Alaska.

De klassieke en meest complete Alaska-kennismakingsreis. Let's go through the Last Frontier. Alaska staat voor extremen en deze reis wordt dan ook extreem. De natuur, de dieren, de mensen, de ruimte en het weer maken de ervaring onvergetelijk. Rijd langs duizelingwekkende diepe fjorden, ijzige gletsjers, dichte bossen, uitgestrekte toendra's, snelstromende rivieren, imposante bergen en veel wilde dieren. Dieren die je kunt tegenkomen zijn de zwarte beer, grizzlyberen, zeehonden, zeeottertjes, elanden, rendieren, 'dallsheep', visarenden, wolven en meer dan 140 vogelsoorten! De gehele reis leg je af in een huurauto. Een groot voordeel van Alaska: in de zomer is het bijna 24 uur per dag licht! Zo kun je de dag mooi vol plannen. 

Alaska-reizen zijn bijzonder. Een goede voorbereiding is erg belangrijk! Wil je persoonlijk advies van onze Alaska-specialist Janette Krijgsman? Maak een afspraak of bel 072 5753333

Details

Bestemming Noordwest Amerika, West Amerika
Reisduur 17 dagen

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 15 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 15 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
  6 personen: categorie T (Large SUV)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Denali Wildlife Tour in Denaili National Park
 • Ferry overtocht Valdez-Whittier
 • Columbia Glacier Cruise
 • Verblijf in de Kenai Fjords Wilderness Lodge
 • Bearviewing Tour in Katmai National Park (incl. vliegtuigtour!)

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken Pass Canada en Amerika van ca. CA $68,- per volwassene en ca. CA $34,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA $137,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt. Nationale Parken Pass voor de VS is ca. US $80,- per auto (max. 4 personen). Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

VLIEGTIP: Vlieg met Icelandair en profiteer van de meest snelle verbinding met Alaska. Icelandair heeft een perfecte verbinding met Anchorage, waardoor de vlucht slechts circa 10 uur duurt. Icelandair vliegt niet dagelijks naar Anchorage, dus nemen wij graag de mogelijkheden met je door. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus pakket voertuigverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Advies & maatwerkreizen

Een reis naar Alaska en Yukon is bijzonder. Kom daarom gerust bij ons langs om de reis tot in detail te bespreken! Doets Reizen is immers gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reisopties. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lodges om te overnachten, meerdaagse wildlife tours, of een bezoek aan zeer afgelegen gebieden. Ook zijn we expert op het gebied van één- of meerdaagse Arctic Tours: luxe en intieme cruisereizen. Ben je op zoek naar de First Native (Eskimo)-cultuur, dan kunnen we dat ook regelen. Wij bieden ook reizen aan waarin je de kans hebt het Noorderlicht te bewonderen. Neem contact op met ons! Wij helpen graag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie artikel 9, lid 2):

 • 25% annuleringskosten na bevestiging van je reis
 • 35% annuleringskosten vanaf 60 t/m 45 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 80% annuleringskosten vanaf 44 t/m 30 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 100% annuleringskosten vanaf 29 t/m 0 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland

LET OP: Sommige accommodaties en excursies hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden. Dit zal kenbaar worden gemaakt op de boekingsopdracht.

Ferry overtocht(en)

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt. Het controleren van deze diensten behoren bij het boekingsproces. Het kan voorkomen dat wij (kleine) aanpassingen moeten aanbrengen in de reis. Vanzelfsprekend gaat dit in overleg met jou. Zodra het vaarschema bekend is gemaakt, zullen wij direct controleren of de overtocht past bij jouw gekozen reis.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

De tarieven en het vaarschema van AMHS zijn meestal pas eind januari bekend en deze zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Zelfs als AMHS informatie heeft vrijgegeven kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Het is daarom zeer belangrijk om een flexibele instelling te hebben. Niet alleen wij als reisorganisatie, maar ook jij als reiziger dient er namelijk rekening mee te houden dat de reis mogelijk zelfs na boeking aangepast moet worden. Doets Reizen is vanzelfsprekend niet verantwoordelijk voor eventuele (financiële) gevolgen die ontstaan doordat de reis aangepast dient te worden. Wij zullen waar mogelijk oplossingen bieden, ook al brengt dit eventueel extra kosten met zich mee. De eventueel ontstane extra kosten zijn te allen tijde voor uw rekening. Doets Reizen is niet aansprakelijk voor extra kosten die gemaakt worden. 

Kosten:
Zonder noodzakelijke wijzigingen in het landarrangement, zoals aanpassingen op het gebied van excursies en accommodaties, bedragen de wijzigingskosten EUR 50,- per ferry traject in het geval van de volgende aanpassingen:

 • een andere datum van het ferry traject;
 • een andere tijd van het ferry traject;
 • een ander ferry traject.

Wanneer er naast het wijzigen van de ferryovertocht ook aanpassingen noodzakelijk blijken te zijn op het gebied van accommodaties en/of excursies, bedragen de wijzigingskosten EUR 100,- per ferrytraject. Daarbij worden de eventuele kosten van alternatieve/aangepaste accommodaties doorberekend tegen het daarvoor geldende tarief.

Dag-tot-dagprogramma

Totale afstand: 2260 km

 • Dag 1: Heenreis naar Anchorage

  Anchorage
  Afstand: circa 20 km

  Vandaag vlieg je van Amsterdam of Brussel naar Anchorage. De verbinding van Icelandair is zeer gunstig waardoor deze luchtvaartmaatschappij de beste en snelste verbinding heeft met Anchorage. Na aankomst in Anchorage haal je de huurauto op. Je verblijft de komende nacht in Anchorage.

 • Dag 2: Anchorage - Knik River

  Knik River
  Afstand: circa 80 km

  Je verlaat Anchorage en rijdt in circa een uur naar het hotel waar je de komende nacht verblijft. Je slaapt in de sfeervolle Knik River Lodge en kunt op deze manier bijkomen van de vliegreis, voordat het avontuur in Alaska echt gaat beginnen. De lodge ligt in een prachtige omgeving in de buurt van de beroemde Knik Glacier. Als je direct na aankomst naar deze lodge wil rijden, dan kan dat. Vraag ons om advies en naar de mogelijkheden. Tip: boek direct via Doets Reizen de helikoptervlucht of dogsledding tour.

 • Dag 3: Knik River - Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 385 km

  Je verlaat de Knik River Lodge over de George Parks Highway op weg naar Denali National Park. Onderweg adviseren we je te stoppen bij Eklutna: een indiaanse begraafplaats bij Wasilla, bij de Iditarod Headquarters en bij Talkeetna, bekend van de serie Northern Exposure. Alles is hier wat je van Alaska verwacht. Uiteindelijk kom je terecht in een toendralandschap met rijk gekleurde bergen. Dit is het begin van Denali National Park. Daar aangekomen adviseren wij je allereerst naar het Visitor Center te gaan om informatie te verkrijgen over het park en jezelf voor te bereiden op de Denali Wildlife Tour.

 • Dag 4: Denali National Park

  Denali National Park
  Afstand: circa 20 km

  Vroeg op vandaag voor de schitterende, ongeveer acht uur durende tour door het Denali National Park (inbegrepen). Een heel ander park dan je zou verwachten! Bij mooi weer domineert de bijna 6200 meter hoge Mount Denali het landschap. Het park bestaat uit heuvels en bergen en heeft een lage vegetatie van struiken en wilde bloemen. Overal kom je wild tegen: kariboes, elanden ('moose'), vossen en wolven. En met wat geluk zie je de bijna blonde grizzly's op een berghelling spelen. Dit wordt hoe dan ook een dag om nooit te vergeten.

 • Dag 5: Denali National Park - Fairbanks

  Fairbanks
  Afstand: circa 200 km

  Deze ochtend heb je de gelegenheid om nog een wandeling te maken naar Mount Healy, net aan het begin van het Denali National Park. Een prachtige tocht, maar je moet wel over een beetje conditie beschikken. Aan het einde van de ochtend verlaat je Denali en reis je verder naar Fairbanks. Daar kan je het interessante University of Alaska Museum bezoeken.

 • Dag 6: Fairbanks - Arctic Circle / Dalton Highway - Fairbanks

  Fairbanks
  Afstand: circa 20 km

  Fairbanks is de 'Gateway to the Arctic' van Alaska en daarom hebben wij een bijzondere tour voor je geboekt: de Arctic Circle Fly/Drive Adventure (inbegrepen). Vanuit Fairbanks vlieg je met een klein vliegtuigje naar de poolcirkel, waar je landt op een landingsbaan midden in de wildernis. Met een kleine groep mensen maak je vandaag kennis met de Alaskan Arctic. Per minivan reis je vervolgens terug over de beroemde Dalton Highway. Dit is een prachtige rit langs The Yukon River, toendra's en de Alaskan Pipeline. De totale duur van deze tour is circa twaalf uur.

 • Dag 7: Fairbanks - Tok

  Tok
  Afstand: circa 340 km

  Je verlaat Fairbanks vroeg in de ochtend via de Richardson Highway. Je rijdt een gedeelte langs de Trans-Alaska Pipeline, door het schitterende landschap van de Wrangell Mountains. De Denali Highway richting Denali National Park, bij het plaatsje Paxson, wordt ook wel de mooiste weg van Alaska genoemd. Het merendeel van de weg is onverhard, echter is de eerste twintig mijl van de weg wel geasfalteerd. Je zult onderweg genieten van de schitterende uitzichten. Je verblijft een nacht in Tok.

 • Dag 8: Tok - Valdez

  Valdez
  Afstand: circa 410 km

  Vanuit Glennallen reis je door de Chugach Mountains naar Valdez. Je passeert woeste rivieren die zich uitstekend lenen voor een avontuurlijke riverraft. Net voor Valdez kun je de reusachtige Worthington Glacier bezoeken, die reikt bijna tot aan de weg! Daarna kom je langs de groene, bijna maagdelijke Keystone Canyon met watervallen. In de loop van de dag arriveer je in Valdez: een klein maar gezellig vissersplaatsje zoals je die alleen in Alaska vindt.

 • Dag 9: Valdez

  Valdez

  Een geweldige dag staat je te wachten! Vandaag bezoek je de indrukwekkende Columbia Glacier (inbegrepen). Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Met de circa zeven uur durende cruise vaar je door de Prince William Sound en bezoek je Columbia Glacier. Aan boord kan je genieten van prachtige uitzichten, maar ook van zeeotters, zeeleeuwen en walvissen. Je komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visgeschiedenis. Tip: je mag deze tour ook omwisselen voor de Meares Glacier Cruise. Vraag naar de mogelijkheden!

 • Dag 10: Valdez - Prince William Sound - Whittier - Seward

  Seward
  Afstand: circa 145 km

  Vroeg in de morgen ga je aan boord van de Alaska Marine Highway ferry die je naar Whittier brengt. Een prachtige boottocht door helderblauw gekleurd water met daarin zeeotters en zeehonden. In de verte zie je de gletsjers. Vanwege het afbrokkelingsgevaar van de gletsjers in dit gebied vaar je op een veilige afstand, dus gelukkig heb je gisteren de Columbia Glacier Cruise gedaan. In de haven van Whittier storten de watervallen in zee uit, een indrukwekkend schouwspel. Je reist verder via de Kenai Peninsula naar Seward.

 • Dag 11: Seward - Kenai Fjords National Park

  Kenai Fjords National Park

  Na alle indrukken mag je best even bijkomen, het blijft immers vakantie! De komende twee nachten verblijf je in onze favoriet: de Kenai Fjords Wilderness Lodge. Je vaart per klein bootje in ongeveer een uur van Seward naar Fox Island, in het hart van Kenai Fjords National Park. De boot vertrekt rond 12 uur vanuit Seward. Eenmaal in de lodge krijg je een uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van de komende dagen. Ook krijg je een heerlijke lunch aangeboden en daarna kan je kennismaken met andere gasten in de lodge. 's Middags is het mogelijk de omgeving te verkennen.

 • Dag 12: Kenai Fjords National Park

  Kenai Fjords National Park

  Vandaag kom je bij op deze geweldige locatie. Je kunt zelf bepalen of je aan activiteiten deelneemt (let op: tegen betaling), of lekker een wandeling gaat maken. De maaltijden naar de aard van de dag zijn inbegrepen. Kenai Fjords is een kustgebied met fjorden, ongerepte stranden en rust. Heel bijzonder zijn de zeeotters, papegaaiduikers, orka's, walvissen en 'bald eagles' die in dit natuurgebied leven. Via ons kun je alvast een zee-kajaktocht reserveren!

 • Dag 13: Kenai Fjords National Park - Homer

  Homer
  Afstand: circa 280 km

  Vandaag reis je rond 8:45 uur terug naar Seward; Jan Doets heeft Kenai Fjords National Park Cruise al voor je geboekt. Dit is een extra lange boottocht terug naar Seward, zodat je een nog betere indruk krijgt van dit nationale park. Onderweg zul je waarschijnlijk zeedieren en misschien wel walvissen zien! Ook passeer prachtige kliffen en gletsjers. Om circa 14:00 uur ben je terug in Seward en reis je verder naar Homer, waar je de komende twee nachten verblijft.

 • Dag 14: Homer - Katmai National Park

  Katmai National Park

  In de vroege ochtend vertrek je met een klein vliegtuig naar Katmai National Park voor de zes tot acht uur durende 'Bearviewing & Flight Tour' (inbegrepen). Je vliegt over prachtige natuur met vulkanisch gesteente en gletsjers. Je landt op een afgelegen strand en samen met de gids ga je een wandeling maken van ongeveer drie uur, om de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Mogelijke andere dieren die je tegenkomt: vossen, de 'bald eagle' en verscheidene zeedieren. De vlucht duurt één tot twee uur. Katmai staat bekend om de gigantisch grote beren die er leven, spannend!

 • Dag 15: Homer - Girdwood

  Girdwood
  Afstand: circa 300 km

  Je reist via de Cook Inlet naar Girdwood en verblijft de komende nacht in een sfeervol hotel, zodat je uitgerust in Nederland thuiskomt. Wil je bijkomen in het zwembad? Een bezoek brengen aan de spa? Of gewoon een boek lezen? Het kan allemaal in dit luxe Alyeska Resort, dus pluk de dag.

 • Dag 16: Girdwood - Terugreis vanuit Anchorage

  Anchorage
  Afstand: circa 60 km

  Je gaat vandaag naar het vliegveld van Anchorage waar je de huurauto inlevert. Aansluitend check je in voor de terugvlucht naar Nederland.

 • Dag 17: Thuiskomst

  Deze prachtige reis is helaas voorbij, maar gelukkig heb je de foto's nog.


De foto's van kamerinterieur en -faciliteiten zijn bedoeld om je een indruk te geven. In sommige accommodaties hebben de kamers afwijkende bedindelingen, faciliteiten, kleurstellingen of inrichtingen.


 • Inlet Tower Suites -
  Hotel
  klasse
  1

  Inlet Tower Hotel & Suites

  Het Inlet Tower Hotel & Suites is gelegen tussen 12 en 13 avenue. Op slecht 15 minuten loopafstand bevindt zich het centrum van de stad Anchorage, Hier zijn diverse winkels, attracties en restaurants te vinden. Het hotel beschikt in totaal over 177 kamers. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad, TV, telefoon, koffiezetapparaat, magnetron, kleine koelkast en een föhn. Verder beschikt het hotel over een lounge, restaurant en een fitnessruimte. In het hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. 

  Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen in hanging baskets.

   

  Meer informatie
 • KnikRiverLodge-10
  Hotel
  klasse
  2

  Knik River Lodge

  De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur. Ontbijt is beschikbaar (tegen betaling) tussen 07:00 en 10:00 uur. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

  Meer informatie
 • Denali Grizzly Bear Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  Denali Grizzly Bear Resort

  De ligging van dit resort tussen de bomen en aan de Nenana River geeft een bepaalde sfeer. In Alaska noemen ze dit de 'Alaskan atmospohere' die hier tot leven komt. Het resort is eigendom van een familie. De cabins liggen verscholen tussen bomen en hebben (deels) uitzicht op de Nenana Rivier. De camping staat los van het resort waardoor u geen 'last' zult hebben van de overige campinggasten. In totaal heeft het resort 17 vrijstaande cabins. Elke cabin ademt natuur en avontuur door de locatie en het vele hout wat er is gebruikt. Elke cabin beschikt over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Je heb echt een eigen plekje in de wildernis. Het is mogelijk om met de auto tot aan je eigen cabin te rijden. Zo hoef je niet ver met je koffers te lopen.  Ook heeft het resort een hotel dat beschikt over 92 hotelkamers. Dit zijn de Cedar Lodge Rooms. Deze kamers beschikken over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Er is op dit resort geen restaurant aanwezig. Wel is er een kleine store waar je wat drinken en snacks kunt kopen. Ook zijn er aan de overkant van de straat twee restaurants te vinden.

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • River's Edge Resort - aanzicht
  Hotel
  klasse
  1

  River's Edge Resort

  The River's Edge Resort is gelegen aan de rand van de Chena River in de plaats Fairbanks. Dit gebied is opzich al een bezoek waard! Dit resort bestaat uit diverse soorten cottage's/huisjes. Tussen alle huisjes is veel groen terug te vinden en staat diverse bankjes, Het resort straalt gelijk een gezellige en gastvrije sfeer uit. De kamers zijn fijn, licht en leuk ingericht.  De kamers beschikken over een patio, badkamer, tv, telefoon en een föhn. Strijkgerij is op aanvraag mogelijk. 

  Het resort beschikt over een restaurant waar je voor zowel ontbijt, lunch of diner terecht kunt. De maaltijden zijn echter niet in de prijs inbegrepen.

  Meer informatie
 • Young's Motel - Cabin
  Hotel
  klasse
  1

  Young's Motel Tok

  Dit is een kleinschalig motel in Tok. Eigenlijk bestaat dit motel uit twee losse gebouwen. In dit motel is een restaurant aanwezig genaamd Fast Eddy's. Volgens locals is dit één van de beste in de stad. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en licht. Totaal zijn er 43 kamers aanwezig met ieder een eigen badkamer, tv en telefoon. Naast de reguliere hotelkamers zijn er tevens 10 cabins aanwezig. Iedere cabin beschikt over twee queensize bedden, eigen badkamer, TV, telefoon en koffiezetfaciliteiten. Let op, er is enkel zeep aanwezig. Dus zorg er daarom voor dat je zelf shampoo meeneemt. Een fohn is niet standaard aanwezig maar via de receptie aan te vragen. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  

  Inchecken is mogelijk tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Indien u na 22.00 uur arriveert, dient u vooraf het hotel te bellen. 

  Meer informatie
 • Mountain Sky Hotel Valdez - exterior
  Hotel
  klasse
  1

  Mountain Sky Hotel & Suites

  Dit hotel is gelegen in het centrum van de plaats Valdez. Op loopafstand van het hotel is de haven van Valdez gelegen. Leuk om hier even een bezoek aan te brengen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en een fitnessruimte. In de lobby is het mogelijk om gratis koffie en thee te krijgen. In het gehele hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. Het hotel beschikt in totaal over 95 kamers. Iedere kamer is voorzien van een van een badkamer, koelkast, magnetron, föhn, telefoon, TV, strijkfaciliteiten en een wekker. Let op: Sommige kamers liggen laagvloers. Hierdoor zijn de ramen kleiner en is er dus minder zicht!

   

  Meer informatie
 • Harbor 360 Hotel - 1
  Hotel
  klasse
  1

  Harbor 360 Hotel

  Dit 3 verdieping tellende hotel is gelegen in de haven van Seward. In deze haven liggen de kleinere bootjes. Het hotel is voorzien van comfortabele kamers, een binnenzwembad en hot tub. De totaal 94 kamers beschikken over een privé badkamer, föhn, tv en gratis WiFi.  Tijdens je verblijf krijgt u een gratis continental breakfast aangeboden. 

   

  Meer informatie
 • Kenai Fjords Wilderness Lodge - lodge exterior
  Hotel
  klasse
  3

  Kenai Fjords Wilderness Lodge

  Tijdens uw verblijf in de Kenai Fjords Wilderness Lodge maakt u kennis met één van de mooiste fjorden van Alaska. Ervaar het wonderlijke schouwspel van gletsjers, ijsbergen en fjorden van Kenai Fjords tijdens 1 uur durende cruise en overnacht in een rustieke lodge op Fox Island. Hier kunt u prachtige wandelingen maken of per kajak erop uit trekken. De Kenai Fjords Wilderness Lodge ligt op Fox Island en een afgelegen baai en te bereiken per boot vanaf Seward. Deze overtocht neemt ongeveer een uurtje in beslag.  De lodge en cabins liggen op Fox Island. Het hoofdgebouw en de cabins liggen van elkaar vandaag en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Elke kamer is sfeervol ingericht en beschikt over een queenbed en een sofabed geschikt voor maximaal 1 persoon. De lodge telt slechts 8 kamers en is daarmee kleinschalig en intiem. Tijdens uw verblijf zijn de heerlijke maaltijden naar de aard van de dag inbegrepen. Tijdens uw verblijf op Fox Island is het volop tijd om te genieten van deze geïsoleerde ligging. U kunt wandelingen maken op de stranden of zelf te voet een van de vele hiking trails bewandelen. Let op: de meeste cabins beschikken niet over stroom. Daarom is het verstandig een externe accu (power bank) mee te nemen voor het opladen van uw telefoon en/of camera. Wij kunnen op basis van een medische essentie de lodge verzoeken om een cabin met stroomaansluiting te reserveren. 

  Dag 1: Seward – Kenai Fjords Wilderness Lodge
  U vaart per klein bootje in ongeveer een uur van Seward naar Fox Island. De boot vertrekt rond 12:00 vanuit Seward. Aangekomen in de lodge krijgt een uitgebreide uitleg over de vele mogelijkheden van de komende dagen. Ook krijgt u een overheerlijke lunch aangeboden en kunt u kennis maken met de overige gasten van de lodge. In de middag kunt u de omgeving verkennen. In de avond staat er een lekkere maaltijd klaar.

  Dag 2: Kenai Fjords Wilderness Lodge
  Een dag om even bij te komen op een geweldige locatie. U kunt zelf bepalen om deel te nemen aan activiteiten (let op tegen betaling) of om zelf wandelingen te maken in de omgeving. De maaltijden naar de aard van de dag zijn direct inbegrepen. Kenai Fjords is een ruig kustgebied gedomineerd door fjorden, rust en ongerepte stranden. Extra bijzonder zijn de hoeveelheid zeeottertjes, papegaaiduikers, orka’s, walvissen en bald eagles die in dit natuurgebied leven.  Optioneel kunt u een zeekajak tocht via ons reserveren.

  Dag 3: Kenai Fjords Wilderness Lodge
  Vandaag reist u om circa 8:45 terug naar Seward. Wij hebben voor u de Kenai Fjords National Park Cruise geboekt. Dit is een extra lange boottocht terug naar de lodge zodat u een betere indruk krijgt van dit Nationale Park. U zult onderweg zeedieren zien en misschien wel walvissen. Ook passeert u prachtige kliffen en gletsjers. Vandaag krijgt u een ontbijt en lunch aangeboden als onderdeel van dit arrangement.  Om circa 14:00 uur komt u weer aan in Seward.

  Meer informatie
 • Best Western Bidarka Inn 4
  Hotel
  klasse
  1

  Best Western Bidarka Inn

  Dit Best Western hotel is te vinden aan de Sterling Highway richting Homer. Homer is een gezellig plaatsje met veel visserij, met name de vangst van Halibut (heilbot) is er belangrijk. In het Homer hangen de vissen aan latten. Ze wegen soms wel 100 kilo! Homer is ook bekend vanwege de vele kunstenaars die er wonen. Het gezelligste deel van Homer is ‘Homer Spit’, aan het lands end-gedeelte. Het ligt mooi aan de haven en een ruig strand. Er zijn allerlei kleine excursiehuisjes, eettentjes en souvenirwinkeltjes. Dit hotel voorziet in een betaalbaar onderkomen en beschikt over een restaurant, lounge, fitness center en comfortabele kamers. Met de auto bent u binnen enkele minuten in Homer. Inclusief Hot Breakfast Buffet. De huurauto kunt u hier gratis parkeren. 

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie
 • Hilton Anchorage - 2
  Hotel
  klasse
  2

  Hilton Anchorage

  Dit Hilton Hotel ligt in het centrum van Anchorage en beschikt over een  binnenzwembad en gym. In het Hooper Bay Cafe kun je tegen betaling terecht voor een ontbijt, lunch en/of diner. De hotelkamers zijn voorzien van tv, bed en een badkamer. Valetparking kost circa US$30.00,- per dag exclusief belastingen. 

  Meer informatie
 • KnikRiverLodge-10
  Hotel
  klasse
  2

  Knik River Lodge

  De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur. Ontbijt is beschikbaar (tegen betaling) tussen 07:00 en 10:00 uur. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

  Meer informatie
 • Grande Denali Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Grande Denali Lodge

  Deze prachtige lodge heeft een spectaculaire ligging boven op de bergen. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht op de Nenana River en de wildernis van Denali National Park. De lodge beschikt over een souvenierswinkel, gratis internet in de lobby en alle standaard gemakken die u verwacht van een lodge. Grande Denali Lodge beschikt over een restaurant waar je heerlijke gerechten kunt bestellen. Er zijn totaal 166 ruime kamers voorzien van een badkamer, tv, fohn en een wekker. De lodge beschikt over beperkte hoeveel parkeerplaatsen en is te bereiken per stijle weg. 

  Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

  Meer informatie
 • Pike's Waterfront Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Pike's Waterfront Lodge

  Dit gezellige hotel ligt in Fairbanks vlakbij de luchthave en aan de Chena River. Omgeven door vele bomen die mooie uitzichten bieden. De lobby is sfeervol ingericht met een openhaard waar gasten gezellig kunnen bijpraten. Er is een buitenterras aanwezig net als een goed restuarant waar je lunch of diner kunt nuttigen. Bij het verblijf zijn echter geen maaltijden inbegrepen. Je zult hiervoor ter plaatse dus nog moeten betalen. Er zijn in totaal 180 kamers en 28 cabins met prive deck. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco en gratis WiFi verbinding.  

  Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities. Een tocht met de historische raderboot Discovery is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Fairbanks is tevens een zeer geschikte uitvalsbasis voor een excursie naar de poolcirkel, waarbij je per vliegtuigje tot over de poolcirkel vliegt en per bus terugrijdt over de Dalton Highway. Je maakt dan kennis met toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

  Meer informatie
 • Burnt Paw and Cabins Outback - 1
  Hotel
  klasse
  2

  Burnt Paw & Cabins Outback

  Dit hotel is gelegen in het plaatsje Tok. Het betreft een B&B achtige accommodatie. De houtaccenten zorgen voor een typische sfeer die helemaal past bij het beeld dat je van Alaska zou verwachten. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  De accommodatie beschikt over 6 cabins. Elke cabin is voorzien van 2 queen size bedden, privé badkamer, TV, koffiezetfaciliteiten, magnetron, koelkast en een föhn. Iedere ochtend zal er een gratis ontbijt worden geserveerd. Het is mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het WiFi netwerk.

  Meer informatie
 • BW Valdez Harbor Inn - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Best Western Valdez Harbor Inn

  Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast. Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

  Meer informatie
 • Seward Windsong Lodge - buiten
  Hotel
  klasse
  2

  Seward Windsong Lodge

  De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. U kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten.  Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendst gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

  Meer informatie
 • Kenai Fjords Wilderness Lodge - lodge exterior
  Hotel
  klasse
  3

  Kenai Fjords Wilderness Lodge

  Tijdens uw verblijf in de Kenai Fjords Wilderness Lodge maakt u kennis met één van de mooiste fjorden van Alaska. Ervaar het wonderlijke schouwspel van gletsjers, ijsbergen en fjorden van Kenai Fjords tijdens 1 uur durende cruise en overnacht in een rustieke lodge op Fox Island. Hier kunt u prachtige wandelingen maken of per kajak erop uit trekken. De Kenai Fjords Wilderness Lodge ligt op Fox Island en een afgelegen baai en te bereiken per boot vanaf Seward. Deze overtocht neemt ongeveer een uurtje in beslag.  De lodge en cabins liggen op Fox Island. Het hoofdgebouw en de cabins liggen van elkaar vandaag en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Elke kamer is sfeervol ingericht en beschikt over een queenbed en een sofabed geschikt voor maximaal 1 persoon. De lodge telt slechts 8 kamers en is daarmee kleinschalig en intiem. Tijdens uw verblijf zijn de heerlijke maaltijden naar de aard van de dag inbegrepen. Tijdens uw verblijf op Fox Island is het volop tijd om te genieten van deze geïsoleerde ligging. U kunt wandelingen maken op de stranden of zelf te voet een van de vele hiking trails bewandelen. Let op: de meeste cabins beschikken niet over stroom. Daarom is het verstandig een externe accu (power bank) mee te nemen voor het opladen van uw telefoon en/of camera. Wij kunnen op basis van een medische essentie de lodge verzoeken om een cabin met stroomaansluiting te reserveren. 

  Dag 1: Seward – Kenai Fjords Wilderness Lodge
  U vaart per klein bootje in ongeveer een uur van Seward naar Fox Island. De boot vertrekt rond 12:00 vanuit Seward. Aangekomen in de lodge krijgt een uitgebreide uitleg over de vele mogelijkheden van de komende dagen. Ook krijgt u een overheerlijke lunch aangeboden en kunt u kennis maken met de overige gasten van de lodge. In de middag kunt u de omgeving verkennen. In de avond staat er een lekkere maaltijd klaar.

  Dag 2: Kenai Fjords Wilderness Lodge
  Een dag om even bij te komen op een geweldige locatie. U kunt zelf bepalen om deel te nemen aan activiteiten (let op tegen betaling) of om zelf wandelingen te maken in de omgeving. De maaltijden naar de aard van de dag zijn direct inbegrepen. Kenai Fjords is een ruig kustgebied gedomineerd door fjorden, rust en ongerepte stranden. Extra bijzonder zijn de hoeveelheid zeeottertjes, papegaaiduikers, orka’s, walvissen en bald eagles die in dit natuurgebied leven.  Optioneel kunt u een zeekajak tocht via ons reserveren.

  Dag 3: Kenai Fjords Wilderness Lodge
  Vandaag reist u om circa 8:45 terug naar Seward. Wij hebben voor u de Kenai Fjords National Park Cruise geboekt. Dit is een extra lange boottocht terug naar de lodge zodat u een betere indruk krijgt van dit Nationale Park. U zult onderweg zeedieren zien en misschien wel walvissen. Ook passeert u prachtige kliffen en gletsjers. Vandaag krijgt u een ontbijt en lunch aangeboden als onderdeel van dit arrangement.  Om circa 14:00 uur komt u weer aan in Seward.

  Meer informatie
 • Kenai Peninsula Suites - uitzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Kenai Peninsula Suites

  Kenai Peninsula Suites is een prachtige accommodatie bij Homer met uitzicht over Kachemak Bay. De eco-vriendelijke lodge is kleindschalig opgezet en beschikt over diverse type cabins en lodges. De lodge beschikt over Wifi aansluiting en je kunt de huurauto gratis parkeren. Gasten mogen gebruik maken van de buiten jacuzzi en de gezellige Fire Pit waar vooral in de avond bezoekers bijeenkomen om de dag te bespreken. De cabins zijn zeer authentiek en sfeervol ingericht en passen goed bij een reis door Alaska. Onze favoriet in Homer! 

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie
 • Hotel Captain Cook - 1
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Captain Cook

  Hotel Captain Cook is te vinden in het centrum van Anchorage en bestaat uit drie torens. Het hotel heeft een sfeervolle uitstraling met donkere elegante tinten. Er zijn maar liefst 4 restaurants aanwezig waarvan een met een adembenemend uitzicht op Cook Inlet en de omliggende bergen. Ook is er een binnenzwembad aanwezig (tegen betaling) zodat je na de vliegreis even heerlijk kunt ontspannen. De totaal bijna 550 hotelkamers beschikken over een eigen badkamer, gratis internet en fohn. Parkeerkosten zijn circa US$ 30,- per dag plus lokale belastingen.

  Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen inhanging baskets

  Meer informatie
 • KnikRiverLodge-10
  Hotel
  klasse
  2

  Knik River Lodge

  De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur. Ontbijt is beschikbaar (tegen betaling) tussen 07:00 en 10:00 uur. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

  Meer informatie
 • Denali Princess Wilderness Lodge
  Hotel
  klasse
  2

  Denali Princess Wilderness

  Deze lodge is gelegen op slecht 1 mile van het Denali National Park, beter kan niet! De Denali Princess Wilderness Lodge bestaat uit verschillende gebouwen die verspreid staan over het uitgestrkte terein. Het hoofdgebouw beschik over een sfeervolle lobby. Als je hier binnen stapt weet je het direct, dit is Alaska op zijn best! In het hoofdgebouw is nog veel meer te vinden zoals een restaurant, bar, hottub een een uitgestrekt terras. Op dit uitgestrekte terras kan je heerlijk zitten en genieten van het uitzicht over de Nenana River.

  In totaal telt deze lodge 656 kamers. De kamers zijn comfortabel en smaakvol ingericht en hebben een Alaska thema. Elke kamer is voorzien van een badkamer, telefoon, TV, koffiezetapparaat en een föhn.

  Meer informatie
 • Pike's Waterfront Lodge - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Pike's Waterfront Lodge

  Dit gezellige hotel ligt in Fairbanks vlakbij de luchthave en aan de Chena River. Omgeven door vele bomen die mooie uitzichten bieden. De lobby is sfeervol ingericht met een openhaard waar gasten gezellig kunnen bijpraten. Er is een buitenterras aanwezig net als een goed restuarant waar je lunch of diner kunt nuttigen. Bij het verblijf zijn echter geen maaltijden inbegrepen. Je zult hiervoor ter plaatse dus nog moeten betalen. Er zijn in totaal 180 kamers en 28 cabins met prive deck. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco en gratis WiFi verbinding.  

  Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities. Een tocht met de historische raderboot Discovery is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Fairbanks is tevens een zeer geschikte uitvalsbasis voor een excursie naar de poolcirkel, waarbij je per vliegtuigje tot over de poolcirkel vliegt en per bus terugrijdt over de Dalton Highway. Je maakt dan kennis met toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

  Meer informatie
 • Log Cabins Wilderness Lodge - main lodge
  Hotel
  klasse
  2

  Log Cabin Wilderness Lodge

  Deze lodge ligt 45 kilometer ten zuiden van het kleine plaatsje Tok en voorziet in het echte Alaska gevoel. De lodge is omgeven door de ongerepte natuur en wildernis van de Mentasta Mountains. De eigenaren wonen in de main lodge waar de maaltijden voor gasten worden bereid. De open keuken, gezellige lounge en de aanwezigheid van houten meubels zorgen voor een warme en knusse uitstraling. De cabins zijn comfortabel en beschikken over een privé badkamer en een klein zitgedeelte. Er is Wifi aanwezig (mogelijk tegen betaling). Je verblijf is inclusief ontbijt en diner.

  Je dient uiterlijk om 17:30 ingecheckt te zijn bij de lodge. Diner wordt namelijk opgediend om 18:00 uur. Er zijn geen alternatieve restaurants in de directe omgeving. Tijdens het diner krijg je een glas wijn of bier aangeboden. Je mag natuurlijk ook je eigen drank(jes) meenemen en nuttigen in de eetzaal. De lodge is te vinden via een afslag. Let dus goed op het bordje langs de weg om deze afslag niet te missen. 

  Meer informatie
 • BW Valdez Harbor Inn - exterior
  Hotel
  klasse
  2

  Best Western Valdez Harbor Inn

  Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast. Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

  Meer informatie
 • Seward Windsong Lodge - buiten
  Hotel
  klasse
  2

  Seward Windsong Lodge

  De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. U kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kunt u terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kunt u genieten van lokale gerechten.  Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendst gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

  Meer informatie
 • Kenai Fjords Wilderness Lodge - lodge exterior
  Hotel
  klasse
  3

  Kenai Fjords Wilderness Lodge

  Tijdens uw verblijf in de Kenai Fjords Wilderness Lodge maakt u kennis met één van de mooiste fjorden van Alaska. Ervaar het wonderlijke schouwspel van gletsjers, ijsbergen en fjorden van Kenai Fjords tijdens 1 uur durende cruise en overnacht in een rustieke lodge op Fox Island. Hier kunt u prachtige wandelingen maken of per kajak erop uit trekken. De Kenai Fjords Wilderness Lodge ligt op Fox Island en een afgelegen baai en te bereiken per boot vanaf Seward. Deze overtocht neemt ongeveer een uurtje in beslag.  De lodge en cabins liggen op Fox Island. Het hoofdgebouw en de cabins liggen van elkaar vandaag en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Elke kamer is sfeervol ingericht en beschikt over een queenbed en een sofabed geschikt voor maximaal 1 persoon. De lodge telt slechts 8 kamers en is daarmee kleinschalig en intiem. Tijdens uw verblijf zijn de heerlijke maaltijden naar de aard van de dag inbegrepen. Tijdens uw verblijf op Fox Island is het volop tijd om te genieten van deze geïsoleerde ligging. U kunt wandelingen maken op de stranden of zelf te voet een van de vele hiking trails bewandelen. Let op: de meeste cabins beschikken niet over stroom. Daarom is het verstandig een externe accu (power bank) mee te nemen voor het opladen van uw telefoon en/of camera. Wij kunnen op basis van een medische essentie de lodge verzoeken om een cabin met stroomaansluiting te reserveren. 

  Dag 1: Seward – Kenai Fjords Wilderness Lodge
  U vaart per klein bootje in ongeveer een uur van Seward naar Fox Island. De boot vertrekt rond 12:00 vanuit Seward. Aangekomen in de lodge krijgt een uitgebreide uitleg over de vele mogelijkheden van de komende dagen. Ook krijgt u een overheerlijke lunch aangeboden en kunt u kennis maken met de overige gasten van de lodge. In de middag kunt u de omgeving verkennen. In de avond staat er een lekkere maaltijd klaar.

  Dag 2: Kenai Fjords Wilderness Lodge
  Een dag om even bij te komen op een geweldige locatie. U kunt zelf bepalen om deel te nemen aan activiteiten (let op tegen betaling) of om zelf wandelingen te maken in de omgeving. De maaltijden naar de aard van de dag zijn direct inbegrepen. Kenai Fjords is een ruig kustgebied gedomineerd door fjorden, rust en ongerepte stranden. Extra bijzonder zijn de hoeveelheid zeeottertjes, papegaaiduikers, orka’s, walvissen en bald eagles die in dit natuurgebied leven.  Optioneel kunt u een zeekajak tocht via ons reserveren.

  Dag 3: Kenai Fjords Wilderness Lodge
  Vandaag reist u om circa 8:45 terug naar Seward. Wij hebben voor u de Kenai Fjords National Park Cruise geboekt. Dit is een extra lange boottocht terug naar de lodge zodat u een betere indruk krijgt van dit Nationale Park. U zult onderweg zeedieren zien en misschien wel walvissen. Ook passeert u prachtige kliffen en gletsjers. Vandaag krijgt u een ontbijt en lunch aangeboden als onderdeel van dit arrangement.  Om circa 14:00 uur komt u weer aan in Seward.

  Meer informatie
 • Land's End Hotel - uitzicht
  Hotel
  klasse
  2

  Land's End Resort Homer

  Dit hotel is gelegen langs de kustlijn met prachtige stranden en heeft een waanzinnig uitzicht over Kachemak Bay. Zo nu en dan vaart hier een boot of ferry voorbij. Op enkele minuten loopafstand is het enige haventje van Homer Spit gelegen. Zeker de korte wandeling waard! Het hotel beschikt over een sauna, whirpool, patio, restaurant en een lounge. Ook is er een echte spa aanwezig waar je terecht kunt voor een massage. Het Chart Room Restaurant serveert ontbijt, lunch en dinner. Deze maaltijden zijn echter niet inbegrepen dus hier betaal je ter plaatse voor. Het restaurant is de favoriet bij de inwoners van Homer. Goede gerechten en een mooi uitzicht over het water met daarachter de bergtoppen. Het hotel beschikt in totaal over 116 kamers. Elke kamer is voorzien van een badkamer, telefoon, koffiezetapparaat, wekker en een tv. Richting Homer is er onderweg een interessante Russisch-Orthodoxe kerk te zien in het plaatsje Ninilchik. Homer is een gezellig plaatsje met veel visserij, met name de vangst van Halibut (heilbot) is er belangrijk. In het Homer hangen de vissen aan latten. Ze wegen soms wel 100 kilo! Homer is ook bekend vanwege de vele kunstenaars die er wonen.  Het gezelligste deel van Homer is ‘Homer Spit’, aan het lands end-gedeelte. Het ligt mooi aan de haven en een ruig strand. Er zijn allerlei kleine excursiehuisjes, eettentjes en souvenirwinkeltjes. 

  Meer informatie
 • Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2
  Hotel
  klasse
  3

  Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

  Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om uw reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. U kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. Mrs. Canada en Mr. America #1 wensen u een relaxt en prettig verblijf toe. 

  Meer informatie

De onderstaande excursies zijn inbegrepen bij deze Doets Reizen reis. Een toegevoegde waarde aan je droomreis!


 • Ter waarde van € 180,- p.p.

  Denali Tundra Wilderness Tour

  Denali National Park - Alaska

  Deze onmisbare circa 6 a 8 uur durende bustour door Denali National Park focust op de ongerepte natuur en wildlife van dit prachtige natuurpark. De ervaren gids/chauffeur zoekt samen met de passagiers naar wildlife zoals beren, Moose, Dall Sheep en roofvogels. Je reist per bus circa 53 mile het park in, welke
  niet toegankelijk is voor privé voertuigen. Tijdens de reis zullen er vele interessante stops worden gemaakt zodat je kunt genieten van prachtige uitzichten en wildlife. Tijdens de tour krijg je een flesje water en een lichte snack aangeboden. Let op: je mag zelf niet met je huurauto of camper het park in. Denali National Park and Preserve is een nationaal park, dat in Alaska ligt. Denali betekent in het Athabascaans "de grote" en refereert aan de hoogste berg in Noord-Amerika, de Mount Denali (voorheen: Mount McKinley). Denali omvat een volledig subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Het natuurpark werd op 26 februari 1917 opgericht als het Mt. McKinley National Park. In 1980 werd de oppervlakte verdrievoudigd (2,4 miljoen hectare) en werd het park omgedoopt tot Denali National Park and Preserve. Veel bergen van het Alaskagebergte, waaronder de Mount Foraker, liggen in het park.

  Seizoen: 20 mei t/m 12 september
  Vertrektijd: 
  Ochtend Excursie tussen 06:00 en 11:00
  Middag Excursie tussen 13:30 en 15:30
  Duur: circa 6 a 8 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 427,- p.p.

  Arctic Circle Fly/Drive Adventure

  Fairbanks - Alaska

  Vanuit Faibanks vlieg je naar de poolcircel waar je landt op landbaan midden in de wildernis. Per minivan ga je terug over de prachtige Dalton Highway langs de Alaska Pipeline. Onderweg zie je mijlenver de typische toendra landschappen van Alaska. De tour is inclusief snacks en drinken. Je dient op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Fairbanks te gaan. Deze tour duurt 11 à 12 uur en start dagelijks om 05:30 of 13:00. 

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 123,- p.p.

  Columbia Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Doormiddel van deze  circa 6 uur durende cruise vaart u door de Prince William Sound en bezoekt u Columbia Glacier. Aan boord kunt u genieten van prachtige uitzichten, wildlife (zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen). U komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visserij geschiedenis. De tour is inclusief een omschrijving over de Trans Alaska Pipeline Terminal terwijl u hier langs vaart.  

  Seizoen: 
  11 mei en 15 september
  Tijdstip: 10:30 uur
  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie
 • Ter waarde van € 620,- p.p.

  Bear & WIldlife Viewing + Flight

  Homer - Alaska

  Een prachtige vlucht langs de kust van Katmai National Park. De piloot zal op zoek gaan naar beren en ander wildlife. Er wordt geland op een zeer afgelegen strand en samen met de gids zul je een wandeling van ongeveer 3 uur maken om de bruine beer in zijn natuurlijke omgeving te spotten. Mogelijke andere dieren die je tegenkomt zijn: vossen, de bald eagle en verschillende zeedieren. De vlucht zelf duurt tussen de 1 en 2 uur. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je Alaskarondreis! 

  Meer informatie

Maak je reis nog completer en boek vooraf via Doets Reizen unieke, leuke, spannende en onmisbare excursies. Je bent er dan van verzekerd dat de excursie niet is volgeboekt en bespaart kostbare tijd tijdens de reis. Uiteraard kan je bij een online offerte/boeking direct enkele excursies of entreebewijzen selecteren. (Eventuele kinderkortingen worden bij boeking verrekend)


 • Vanaf € 166,- p.p.

  Kenai Fjords National Park Cruise

  Seward - Alaska

  Deze bootexcursie focust op het bezoeken van Aialik Glacier of Holgate Glacier. De cruise duurt circa 6 uur en vaart door Kenai Fjords National Park. Met een beetje geluk ziet je ook orka’s, beluga en bultrugwalvissen! Een deli-style lunch is inbegrepen tijdens de cruise. Deze excursie mag niet ontbreken tijdens je rondreis!  Kenai Fjords National Park bestaat uit prachtige fjorden, gletsjers en talloze diersoorten zoals zeearenden, orka’s en beren. Dit park is zeer de moeite waard om te bezoeken doordat je de gletsjers die in zee uitmonden kunt zien afbreken. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: Dall schapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zeeottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen zijn dieren die je zomaar kunt zien. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en de vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is een bootexcursie te ondernemen!

  Seizoen en vertrektijd:

  • 08:00 uur vertrek: dagelijks van 19 mei t/m 2 september + 8 en 15 september.
  • 11:30 uur vertrek: dagelijks van 4 mei t/m 29 september

  Duur: circa 6 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 64,- p.p.

  Sternwheeler Riverboat Tour

  Fairbanks - Alaska

  Een tocht met de historische raderboot ‘Discovery Sternwheeler River Boat’ is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Ga aan boord van de Riverboat Discovery III voor een onvergetelijke riviercruise over de Chena en Tanana Rivers. Je gaat aan boord van een historische Sternwheeler. Tijdens de cruise geniet je van de omgeving en een authentieke Alaska beleving. Er gaan totaal maximaal 700 passagiers aan boord. 

  Seizoen: 28 mei t/m 2 september
  Vertrektijd: 09:00 of 14:00.
  Duur: circa 3 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 155,- p.p.

  Meares Glacier Cruise

  Valdez - Alaska

  Tijdens deze circa 9 uur durende cruise vaart u langs Meares Glacier en vlak langs de ijsschotsen van de Columbia Glacier. De Columba Glacier is één van de grootste gletsjers in het zuiden van Alaska. Verder vaar je door prachtige fjorden en zie je prachtige watervallen en gletsjers. Op de rotsen liggen veelal zeeleeuwen te soezen in de zon. 

  Seizoen: 1 juni t/m 31 augustus
  Vertrektijd: 9:00
  Duur: circa 8.5 uur


  Meer informatie
 • Vanaf € 91,- p.p.

  Anchorage City Tour & Native Heritage

  Anchorage - Alaska

  Maak een 3 uur durende tour door Alaska’s grootste stad Achorage. Je komt langs alle historische  bezienswaardigheden van deze stad zoals het Earthquake Park en Lake Hood. Lake Hood is het drukte privé watervliegtuig plek in de wereld. Ook bezoek je het Alaska Native Heritage Center waar je meer leert over Alaska's 11 grootste culturele gemeenschappen. Deze tour is inclusief entreebewijs voor het Alaska Native Heritage Center. 

  Seizoen: 14 mei t/m 2 september (behalve op 8 en 22 juni)
  Vertrektijd: tussen 08:00 en 09:00. Transfer vanaf hotel.
  Duur: circa 3 uur

  Meer informatie
 • Vanaf € 488,- p.p.

  Dog Sledding on Godwin Glacier per Heli

  Seward - Alaska

  Per helikopter vlieg je naar de indrukwekkende Godwin Glacier, hoog in de bergen. Hier wachten sledehonden en nemen je mee voor een ritje over de gletjser. De natuur en het landschap is sprookjesachtig wat deze tour tot een onvergetelijke ervaring maakt. De tour duurt circa 1,5 uur waarvan de dogsledding 25-30 min en de helikoptervlucht totaal 15 minuten. 

  Seizoen:
   15 mei t/m 5 september
  Duur: circa 1,5 uur
  Vertrektijd: 09:00 / 10:20 / 11:40 / 13:00 / 14:20 / 15:40 / 17:10 / 18:20
  Let op: minimaal 2 personen per tour. Maximum gewicht deelnemer 136 kg.  

  Meer informatie
 • Vanaf € 368,- p.p.

  Denali Peak Experience Flight Tour by Bush Plane

  Denali National Park - Alaska

  De meest spectaculaire manier om Denali National Park met Mount Denali te bewonderen. Tijdens deze circa 60 a 70 minuten durende vliegtuigtour heb je prachtig uitzicht op ongekend spectaculaire natuur. Je ziet onder andere gletsjers, bergpieken en misschien wel een beer vanuit de lucht. Het voordeel van deze tour is dat de route flexibel is (i.v.m. weersomstandigheden) wat er voor zorgt dat de piloot je het beste uitzicht kan geven. Hoogtepunt van deze vlucht is dat je om Mount Denali vliegt, de hoogte berg van Noord Amerika. Iedere zitplaats beschikt over een raampje zodat je altijd zicht hebt. Een groot pluspunt ten opzichte van een helikoptervlucht dus! De transfer vanaf het hotel duurt ongeveer 60 minuten. 

  Seizoen: 10 mei t/m 20 september
  Vertrek: dagelijks
  Tijdstip: 08:00, 10:00, 14:00, 16:00, 18:00 of 20:00
  Let op: minimaal 2 personen per vlucht! Gewichten direct doorgeven bij boeking.

  Meer informatie
 • Vanaf € 335,- p.p.

  Helicopter Adventure + Glacier Landing

  Knik River - Alaska

  Een echte Alaska-experience!  Vanaf de Knik River Lodge is het mogelijk om een circa 30 minuten durende helikoptervlucht te ondernemen waarbij je een landing maakt op een gletsjer! Zeer spectaculair en een must-do tijdens je bezoek aan Alaska. De heenvlucht naar de gletsjer duurt ongeveer 15 minuten. Vanuit de helikopter geniet je van turkooizen gletsjer meren, steile ijswanden en ijzige gletsjers. Na de landing op de gletsjer maak je kennis met een gletsjer van gemiddeld 300 meter dik. De piloot/gids verteld je hier leuke informatie over de gletsjer en is een mogelijkheid om foto’s te maken. Na circa een half uur vlieg je in circa 15 minuten terug naar de Knik River Lodge. Minimaal aantal deelnemers van deze tour is 2 personen. Er is plek voor 3 personen in de helikopter! Bij meerdere personen of een te zwaar gewicht zal er een 2e helikopter ingezet worden. Maaltijden zijn niet inbegrepen dus neem zelf wat water en een snack mee.

  Vertrek: op aanvraag dagelijks tussen 14 mei en 31 augustus 
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past. Keuze uit: 08:30, 10: 5, 12:00, 13:45, 15:30 of 17:30
  Duur: circa 1 uur waarvan circa 30 minuten in de helikopter (heen/terug) en circa 30 minuten op gletsjer.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter! 

  Meer informatie
 • Vanaf € 534,- p.p.

  Helicopter Adventure + Dog Sledding Tour

  Knik River - Alaska

  Een echte Alaska-experience!  Vanaf de Knik River Lodge is het mogelijk om een circa 15 a 20 minuten durende helikoptervlucht te ondernemen waarbij je een landing maakt op een gletsjer om daar vervolgens een dog sledding tour te ondernemen. De dogsledding tour is onder leiding van een ervaren gids, een Iditarod Musher. De totale dog sledding tocht duurt ongeveer 1 uur en zal plaats vinden op een prachtige, met sneeuw bedekte, gletsjer. Minimaal aantal deelnemers van deze tour is 2 personen. Er is plek voor 3 personen in de helikopter! Bij meerdere personen of een te zwaar gewicht zal er een 2e helikopter ingezet worden. Maaltijden zijn niet inbegrepen dus neem zelf wat water en een snack mee. 

  Vertrek: op aanvraag dagelijks tussen 14 mei en 15 augustus
  Vertrektijd: In de ochtend of middag, afhankelijk wat het beste in uw reisschema past. Keuze uit: 08:30, 10: 5, 12:00, 13:45, 15:30 of 17:30
  Duur: circa 1,5 uur totaal waarvan circa 1 uur op de gletsjer.
  Doorgeven bij boeking: gewichten i.v.m. de indeling van de helikopter! 

  Meer informatie
 • Wat een overweldigende natuur

  Alaska is een fantastisch vakantieland. Ga naar Kennicot en maak een tocht op de gletsjer, ga naar Fox Island en beleef het 'Zwitserleven gevoel', maak een cruise naar een gletsjer en vergeet niet een rit te maken met een hondenslee.

  J. Hartog

Doets Reizen suggesties